בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול גור המשוחזר, המחודש, (והמצונזר)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2003 04:26 לינק ישיר 
אשכול גור המשוחזר, המחודש, (והמצונזר)

אשכול זה מהווה שיחזור של אשכול אשר נמחק ואשר בעזרת יעוץ משפטי שוחזר באופן שלא יהווה פגיעה באדם כמוגדר בחוק איסור לשון הרע (תשכ''ה).

----------------------

(אגב 100 צפיות בתוך 20 דקות מעת העלאת האשכול המשוחזר)

הריני מתכבד בזאת להגיש לפני חברי הפורום את אשכול גור המשוחזר.

כפי שתוכיח אף קריאה שטחית באשכול הזה, הדיון של אידך גיסא הוא אקדמי במהותו (או לפחות עונה על הקריטריונים של שיחת חולין אקדמאית) ולמעט ההודעה האחרונה שנמחקה אין בה שום פרטים אישים היכולים להביך או להזיק לאדם סביר.

כפי שציינתי בעבר, ההודעות המשוחזרות עברו בדיקה כפולה ומכופלת. יתר על כן, אשכול זה היה למראה עיניו של עורכי דין חברי הפורום אשר פסקו כי לא בא כבושם הזה וכי הוא ראוי לבוא בקהל לפי כל השיטות המחמירות בחוק איסור לשון הרע (התשכ''ה).

בנוסף לכך, התייעצתי עם פרופ' למשפטים המתמחה בדיני מחשבים ואינטרנט אשר הורני את הדרך אשר בה נלך

וכאן המקום לציין כי מירר ושכנתה אכן שתפו פעולה עמי ובמסגרתה שלחו לתיבתי הפרטית הסתייגויות מלא הטנא. בנוסף לטענה לפיה הודעה מסוימת פגעה בפרטיות השכנה, הועלו טענות מספר לפיהן מספר כותבים מסוימים בפורום נקטו במטבעות לשון בעלות קונוטציה שלילית ביחס לאישים שהוזכרו באשכולות.

לאחר בדיקה מעמיקה של הטענות "האחרונות", נראה לי כי למרות שטענות אלו מצדיקות דיון לגופו, הם אינן מצדיקות מחיקות גורפות. למיטב שיפוטי, הביקורת הזו משקפת את כללי הכתיבה הראויים לבטאון נשים חסידי.

למרות הבנתי לרגישותם של חסידי גור הצופים באופן פסיבי בפורום, הרי שעליהם להבין כי לא כולם חולקים את אותה מידת רגישות מופרזת (לגיטימית) הנובעת מקשר אישי/סובייקטיבי עם הרבי. להבדיל מהבסיס הרגשי/סובייקטיבי עליו מבוסס הקשר של חסיד עם רבו, הקשר שלנו עם הרבי שלכם מבוסס על בחינה רציונלית/אובייקטיבית של הגותו ומעשיו. מבחינתנו אנו (שלא זכינו לחוויה הרגשית והמקשרת) , הדיון אינו יכול להתנהל במסגרת הנחות היסוד שלכם, שכן בכך נחטא בהנחת המבוקש.

באופן כללי, סגנון הכתיבה של כותבי הפורום לא היה חריג אם כי נעשה שימוש בדימויים שעיתון המודיע לא היה מאמץ בהתלהבות. מבלי לנקוט בעמדה שיפוטית ביחס לצורות הבטוי הספרותיות הנהוגות בכתב העת האמור, ברור איפה כי פורום זה לא הוקם במטרה בכדי לשכפלם. יתר על כן, הביקורת הנ''ל שקפה רגישות יתר אשר איני רואה לנכון לאמצה כקו המנחה את הכתיבה בפורום זה. חזקה עלינו כי חביבינו ר' אידך גיסא אשר ניחן בכשרון נדיר לזהות ולהגדיר מגמות ותצורות במשנתם של חכמי הדורות האחרונים השכיל להשתמש בדימויים הנכונים והמתאימים. וכאן המקום להודות בשם הנהלת הפורום לר' אידך גיסא על שזיכנו בתובנותיו העמוקות ובחר בפורום זה כבימה לדיון בהן. ואנו תקווה כי יואיל לשחרר לטובת יושבי השטיבעל הקדוש הזה מעט מהאוצרות הנמצאים בבית גנזיו.

למרות האמור, אשלח את ההערות הנ''ל לכותבים אליהם הופנו הטענות. ירצו יחזרו בהם, לא ירצו לא יחזרו בהם. באם מירר או שכנתה חפצים בדיון פומבי בענין הערותיהם, הרי שהרשות בידיהם לפרוש את טענותיהם ברשות הרבים למען יראה הציבור וישפוט.

האשכול המשוחזר יבדק 4 פעמים ביום על ידי הנהלת הפורום ופעם ביום על ידי משפטן בכדי לאתר הודעות בעיתיות ובכדי למנוע כל סיבוך משפטי אפשרי. רף הסיבולת הנמוך בדרך כלל של הנהלת הפורום, יועלה באופן חד-פעמי וזאת בכדי להבטיח את שנתו הנעימה של ארנון
.

האשכול המשוחזר יעוגן למשך שבוע ''כתשובת המשקל'' בראש העמוד ויכלול את מרבית ההודעות המשוחזרות למעט את אלו הכוללות מוקשים משפטים.

מטבע הנסיבות, יתכן האשכול יסטה לדיון על שורשיה התיאולוגים, הסוציולוגים, ההורמונליים, וההגותיים של חוסר הסובלנות של חסידות גור. למרות הבנתי האישית למניעי דיון מסוג זה בהקשר זה, אבקש מחברי הפורום לנצור את עטם ולפרסם את הגיגיהם בפורומים הסמוכים המתמחים בפיקנטריה מעין זו.

וכאן המקום שוב להודות לחברים אשר הטו שכם ועמלו לשחזר את האשכול.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 6/18/2003 5:18:48 AM

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 6/18/2003 5:31:22 AM

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2012 10:53 לינק ישיר 

תקנות קדושה בראי המחקר

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1626906

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2011 10:16 לינק ישיר 

http://cafe.themarker.com/post/2230710/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 10:34 לינק ישיר 

אין לי מושג מה הקשר של תכתובות לנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2011 02:33 לינק ישיר 

צענע, מחקרים מראים שהזיכרון האנושי מאוד בוגדני, כך שגם אם אדם באמת מעלה על הכתב את זכרונותיו האותנטיים מלפני עשרות שנים ללא עריכה וצנזורה, עדיין המדע אומר שהזיכרונות האלה לא יהיו מדויקים, והנושא נחקר רבות בהקשר של קבלת עדויות במשפט הפלילי.

ואם אתה רוצה תרגיל, אז בהנחה שיש לך במשך שנים תיבת מייל שנשמרות בה כל התכתובות, אז תנסה לרגע להיזכר באיזו תכתובת מאוד חשובה מן העבר ש"נחרתה" בזכרונך, תנסה להעלות על הכתב כמה שיותר פרטים משיחה זו, ואז תכנס לארכיון של התיבה שלך ותבדוק כמה דייקת. 

אתה תהיה מופתע ממידת חוסר הדיוק, אפילו לגבי תכתובות בנות חודשים בלבד, כך שאין מה לדבר על עשרות שנים.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 07/01/2011 02:36:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:35 לינק ישיר 

צענע .זה בגלל שחוה לא בישלה את האוכל... אם היתה מבשלת הכל היה בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:02 לינק ישיר 

צענע
מי כמוך יודע שהתפקידים מזמן מזמן התחלפו,  אני מבקש רשות מאשתי להגיד לחברים ומכירים שאני הוא בעל הבית.
אגב- אני חושב- כי בעל בעמיו- מרשה לעצמו רק כאן בתור ניק לקרא לעצמו כך.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/01/2011 16:06:04

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:58 לינק ישיר 

ועכשו ראיתי שגם בעלבעמיו חשב בדיוק אותו דבר.

ולכן עדיף באמת שהתפקידים יתחלפו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:57 לינק ישיר 

בעל
את זה כבר ידעו בגמרא

פסחים דף נ -תנו רבנן: המצפה לשכר אשתו, וריחים - אינו רואה סימן ברכה לעולם. שכר אשתו - מתקולתא.

אבל היום בכויללים ובישיבות לומדים קצות ור' חיים, ללמוד גמרא זה כבר לא שייך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:55 לינק ישיר 

"אני לא מסכים כי רק נשים חסידיות היו למדניות "

איפה כתבתי דבר כזה?

הנושא היה זכרונותיו של האדמו"ר ודברי כוונו רק לנושא זה.

ובאשר לרעיון שלך ללמוד מחווה ולהתחיל רק לבשל:

האם לא ראית את התוצאות הקשות של הארוחה ההיא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:49 לינק ישיר 

ירוחם
הגיע הזמן שנסיק את המסקנה מקבלת האוכל מחווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:48 לינק ישיר 

צענע
אני מסכים, על ספרי ההיסטוריה, וכן אני מסכים על תום הלב של הרבי. אני מסכים שהיו נשים למדניות, אבל אני לא מסכים כי רק נשים חסידיות היו למדניות.
החסידים בזמנם לא נחשבו ללמדנים גדולים- ולכן לא היתה רבותא להיות חסידה למדנית, אבל ליטאית למדנית היתה רבותא..
עכשיו ביננו- בשביל מה זה טוב אשה למדנית? לא יותר טב שתעסוק בבישול, בניקיו הבית בגיהוץ  ושתכין את הארוחות לבעלה, וכד? למה לשנות סדרי בראשית? חוה אמנו למדה אותנו- שהאשה נותנת לבעלה את האוכל! לא?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:27 לינק ישיר 

גם ספרי הסטוריה יש לקחת בערבון מוגבל כי גם ההסטוריון כותב מתוך השקפת עולם שלו.

אבל בגלל זה לא נקרא ספרי הסטוריה ליד המיטה-(אם ליד המיטה מהווה איזשהו קריטריון בעיניך)

בקצרה: לא רק לכתוב ספר צריך לדעת אלא גם לקרוא ספר צריך לדעת.

קורא הספרים האינטלגנטי  של ספרי זכרונות יודע ברוב המקרים להבחין בין עובדות שזקוקות להצלבה ממקורות אחרים לבין עובדות תמימות שהמספר מספר לפי תומו.

בנושא הנדון שעליו ורק עליו דיברתי:

מאחר שלימוד תורה לנשים אינו מהווה אות של כבוד בציבור החרדי (שהאדמו"ר נמנה בין שורותיו) ומצד שני כפי שהבאתי במקור נשים בחסידויות שונות כן היו למדניות ולכן ברור שהסיפורים של האדמו"ר סופרו בתום לב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 13:34 לינק ישיר 

צענע
לא צריך לזרוק את ספרי הזכרונות לפח, הם מאד שימושים להבנת התקופה, ואם הם כתובים יפה הם טובים לקריאה ליד המיטה. אבל יש לקחת אותם בערבון מוגבל לאמיתות חשובות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:23 לינק ישיר 

האם לא לימדו את התנ"ך בבית יעקב?

האם לא לימדו תורה בבית יעקב?

תוקן על ידי צענערענע ב- 06/01/2011 12:24:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:20 לינק ישיר 

צענע
נאמר כל המלמד בתו תורה, אני מסיק מדבריך שאת סוברת שחסידות אינה תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול גור המשוחזר, המחודש, (והמצונזר)
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext