בית פורומים עצור כאן חושבים

בעצב תלדי בנים והאפידורל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/7/2003 15:37 לינק ישיר 
בעצב תלדי בנים והאפידורל

נמסר לי שאדמו"ר של חסידות קטנה אסר על נשות החסידות להשתמש באפידורל בעת לידה.

הסיבה, לקיים מקרא שכתוב: "בעצב תלדי בנים".

מה דעתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 10:39 לינק ישיר 

סיפר חסיד לדתי לייט, כשאני נכנס לבית הכנסת להתפלל אני מכניס חצץ לנעלים ועומד עליהם בזמן תפילה.
אמר לו הלייט -אני יותר ממך, כשאני עומד ומתפלל בבית הכנסת. כאילו אני עומד על גחלים לוחשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 08:18 לינק ישיר 

יש לחקור לשיטת אותו אדמור אם יש להאריך את הדרך לבית הכנסת בדרך עוקפת לשם שכר פסיעות מוגבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 00:25 לינק ישיר 

'נמסר לי ש...' זו רכילות.

הוראה המצווה על אחר לסבול לשם הסבל עצמו היא אוילית ומרושעת. טיפש הוא המוכן לציית לכל דבר שטות.           

הרוצה לאכול בזעת אפו, אל ילך לחנות לקנות ככר. ילך בשדה ויקושש לו זרעי שעורה ושבולת בר, ויטחן באבן, וידליק עת בשפשוף עצים, ויאפה לעצמו, ואל יטיף לאחרים.

ואתם, במה אתם עוסקים? חסרים אתם ענינים רציניים שאתם נטפלים לכל דבר שטות, בונים עליהם מגדלים של בועות סבון?

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 00:08 לינק ישיר 

לאבכוונה נשלח פעמיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 00:04 לינק ישיר 

שלום לכולם אני אותו רופא מרדים שנישטאיך מפנה להרצאתו בפורום רבנים-רופאים לפני כ 17 שנים. מאז ביצעתי עוד כעשרת אלפים אפידורלים בחדר לידה של בית חולים שמבצעים בו מעל שבעת אלפים אפידורלים (חסידי חסידות גדולה כנראה...) וברוח הפורים הקרב אומר כי האפידורל עובד על העצב לכן זה מצווה דאוריתא לבצע אפידורל.... מי שרוצה סברה  רצינית יותר יעיין בנועם אלימלך פרשת כי תשא ד"ה כי תשא את ראש..."נרא' לפרש דהנה יש בני אדם..." לעני"ד יוצא מדבריו כי לא נכון להמנע מלקבל שיכוך כאבים כי הרי בכך מגבירים את צער השכינה הקדושה. חומר למחשבה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2013 23:49 לינק ישיר 

שלום לכולם אני אותו רופא (ליוש) שנתן הרצאה בפורום רבני על נושא האפידורל לפני כ17 שנים והקישור מופיע באחת התגובות. מאז ביצעתי כעשרת אלפים אפידורלים היות ואני עובד זה יותר מעשור בחדר לידה באופן בלעדי בבית חולים שמבצעים בו מעל שבעת אלפים אפידורלים בכל שנה. ברוח הפורים הקרב אומר מה שאני נוהג לומר לאותם ספקנים לגבי ה"מיצווה"/"קללה" של בעצב תלדי כי האפידורל עובד על העצב דווקא לכן זה מצווה דאוריתא לעשות אפידורל...מי שרוצה סברה יותר רצינית שיעיין בנועם אלימלך ( הנמצא בכל חדר אצלנו...) בפרשת כי תשא תמצאו הארה לגבי שלוש דרגות של עוזרי הזולת: אלה שעוזרים כי כדאי להם אלה שעוזרים כי לא מסוגלים לשאת את סבל הזולת ואלה - הדרגה האמיתית - שעוזרים כי בכך בעצם מקלים על צער השכינה הקדושה בבחינת בכל צרתם לו צר. (סיכום שלי כדאי לראות אותיות מחכימות) יוצא מכך לעניות דעתי שלא נכון עושים אלה הנמנעים מלקבל שיכוך כאבים בלידה (למשל) כי הרי מגבירים בכך את צער השכינה? חומר למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 17:45 לינק ישיר 

אפ"מ,

כהמשך לדבריך...

וא"ת הלא נאמר בפרשת שופטים לא לרדת מצרימה כי השם אמר [בפרשת שבת שעבר] "לא תוסיפון לראותם עד עולם"? וכ"ת דלא הוי קללה, הרי לפעמים שיש דבר ברכה בלגור במצרים וכ"ת שנאמר רק לגבי "הרבות סוס", לא כך נקטו חז"ל אלא שכל הדר עובר בל"ת כמו שכתב הרמב"ם על עצמו שעובר ע"ז בכל יום !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2004 16:43 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=327717

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2004 08:45 לינק ישיר 

I sadly haven't got time at the moment to read thru all the comments, but to MOSHE GROIS on page 1, i give u a big thumbs up for your good point.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2004 08:51 לינק ישיר 

לפי דברי הדוגל בקיום קללת "בעצב תלדו בנים" מה עם "בזיעת אפיך תאכל לחם" האם מותר לנו לעסוק במלאכה קלה ונקיה חס ושלום? באופן שאין מזיעים כ"כ, ומה גם אם נהנים מהמלאכה?
ובוודאי לא נחשוד להדוגל הלזה שמסכים לאיזה שהוא התקדמות בעבודת אדמה פן נכשל בקיום קללת "ארורה האדמה" [תמהני האיך הוא מקיים "בעצבון תאכלנה" האם הוא אינו קונה פתו מהמכולת כמו כולנו?]

האם מותר להאשה ליקח שום תרופה להכאבים שיש לה בימי ההריון בלי שיכניס עצמה לשאלות חמורות של קיום הקללה " הרבה ארבה עצבונך והרנך"

"ונתנה הארץ יבולה ועץ השדה יתן פריו" (ויקרא כו') געוואלד והאיך מקיים "קוץ ודרדר תצמיח לך"?

תוקן על ידי - אפכאמסתברא - 02/02/2004 8:59:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2004 08:18 לינק ישיר 

רודף שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2004 18:07 לינק ישיר 

לעניין רבנים ואדמו"רים - ניחא. מכל מקום ראוי להרהר בכך שכל האמור באותה פרשה אינו אלא עונש וקללה, היינו סטייה מן הדרך הראשונית שהועיד האל לאדם. במלים אחרות, לא רק "בעצב תלדי בנים" הוא מציאות אכזרית שאינה ממהותו הבלתי ניתנת לשינוי של האדם, אלא גם השילוב הנורא של "ואל אישך תשוקתך" עם "והוא ימשול בך". אכן, ממש כמו "בעצב תלדי", גם "והוא ימשול בך" נעשה לסימן היכר של הרבה חברות אנושיות. יש, רחמנא-ליצלן, אף המקדשים מציאות מקוללת ומעוותת זו והמבקשים ליתן בה משמעויות הלכתיות ומקודשות. האם לא הגיע הזמן להתאחד בהמצאתו של "אפידורל" לכאב נורא זה המצמית נשים וגברים כאחד?

לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2004 01:42 לינק ישיר 

מאמרו של הרב פרופ' א' שטינברג, בעניין הרדמה ומילה:
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/shana/hardama2-4.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2004 20:47 לינק ישיר 

בעניין הרדמה ומילה -

כדאי לעיין במאמרו של הרב פרופ' א' שטינברג, בכתב העת תחומין, כג.

המחבר מנתח את הנימוקים השונים של הפוסקים נגד ההרדמה ומסקנתו שיש מקום להתיר לפחות במשחה/סם משכך כאבים כשאין חשש סכנה לנימול.

חרף זאת, למאמר מצורפות דעת מקצת פוסקי דורנו (הר"מ אליהו, הרי"ש אלישיב, הר"מ ברנדסדורפר, הר"מ הלברשטאם, הר"ש וואזנר והר"א שפירא) - כולם אוסרים בכה"ג (אם כי חלקם מתיר במצבים מסויימים, יעו"ש).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2004 08:18 לינק ישיר 

לשחרית,

מה לא נעים כאן? ומי בכלל דיבר על "אדמורי"ם ורבנים"?

"לא כל הרוצה ליטול את השם, יבוא ויטול". (ברכות טז,עמוד ב).

השכחת את דברי המהר"ל, (דרוש על התורה):

"מגדלי בהמה דקה, ר"ל המגדלים תלמידים הקטנים והשפלים שאינם כדאי ולא הגיעו להוראה, להושיבם בראש או לתת להם שאר שררה על הצבור ומכל שכן לסמוך אותם בשם חכם ורב. ודוקא בארץ ישראל ביותר, באשר נמצאים שמה רבנים חשובים וגדולים, והוא מגדל בהמה דקה בודאי בדבר זה המאורות לוקין. כי באמת הם שפלים הן בתורה הן במעשים, ונותן להם שררה אשר לא נאה לכסיל כבוד וידברו בני אדם על כל החכמים סרה".

אם שכחת את דברי המהר"ל, תוכלי לראותם באשכולה של איקה, על שיטת החינוך:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=754203

תוקן על ידי - נישטאיך - 30/01/2004 8:21:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעצב תלדי בנים והאפידורל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext