בית פורומים עצור כאן חושבים

תולדות השטן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2003 17:24 לינק ישיר 
תולדות השטן

מבוא

אני מסכים שזה שם מוצלח מאד לאשכול. אך הוא מטעה במקצת. איני בא לספר כאן את תולדות השטן, שאינן ידועות לי בסופו של דבר. אלא להציג את הנושא של תולדות המונח "שטן", וזה כבר משהו אחר לגמרי.

יש מומחים גדולים ממני אצלנו בפורום לנושאים כאלו. אך כיון שהנושא עלה באשכול סמוך, נמלכתי בדעתי שמן הראוי לייחד לנושא אשכול בפני עצמו.

השורות הבאות הן קצרות מדי, אך הן יכולות לספק רקע ראשוני.

סיכום קצרצר

המושג "שטן" פירושו כמדומה לי קטגור, כלומר מי שממונה על צד התביעה בבית המשפט. מילה זו מופיעה בכמה מקומות בספרי המקרא המאוחרים יותר (אם נסכים שאיוב הוא מאוחר) במשמעות זו. בספרים אלו, אין השטן אויב של הא-ל אלא משרת בלבד.

כמדומה לי שהתפקיד של אויב הא-ל ומכשיל האדם ניתן לו בספרים החיצוניים. שם יש סדרה שלמה של מלאכים שמורדים בא-ל, ולכן נענשים לגלות בעולם הזה. יש להם שמות דומים מאד, כמו "משטמה" וכיו"ב.
תפיסה דומה מצויה בכת מדבר יהודה, בכתבים המקוריים שלהם. (הספריה שלהם כללה גם את הספרים החיצוניים כידוע).

במקביל, השטן כאויב ומתחרה של האדם ואולי גם של הא-ל קיבל מעמד כזה בספרים של ראשית הנצרות ובגנוסטיקה במיוחד.

בעולם המחשבה היהודי, עד כמה שידוע לי, מנגנונים שלמים של כוחות הרע מופיעים לראשונה אצל האחים המקובלים הכהנים ר' יעקב ור' יצחק (המאה ה-13?) והפיתוח של השיטה מגיע לשיאו בזוהר.
כאן יש כבר סטרא אחרא מול סטרא דקדושה - מנגנון שמזכיר מאד תיאורים בגנוסטיקה, מה שגרם לחוקרים רבים להאמין שיש קשר היסטורי בין שתי אסכולות המחשבה האלו. ואכן הדמיון מפתיע אם גם נותר בלתי מוסבר עד היום הזה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 20:31 לינק ישיר 

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2822988&forum_id=1364 

אליעזר בסוף הסוסים פה ימותו מרוב אוכל. אתה דוחס כבר מידי הרבה. תתן לדון בכל נושא לבד. בלי לערבב נושא בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 18:44 לינק ישיר 

מיימוני וחברים,

מישהו רוצה לפתח אשכול זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2003 16:44 לינק ישיר 

פוק חזי מה עמא דבר

מבחינתי כל אישיות מניפולטיבית היא בעצם אישיות המכשילה המחפשת להכשיל אחרים: היא השטן
כשמשטרת ישראל לדוגמא,( והביט בתורה וברא עלמא והדברים קשורים)עוצרת חברויות של כת השטן,זה מחמת זה שמדובר בהתמסרות מוטרפת,לכל מיני סממנים מוטרפים,כמו עקירת שיניים,הוצאת דם לבטלה , ועוד אלמנטים של כפייה הגורמים לבני אדם לפגוע בעצמם , שלא לדבר על החתולים המיסכנים

השטןיכול להיות גם בן אדם שמציק ולאו דווקא בהקשרים 'תורניים' שהם 'משל'בלבד

הרי על עשרה ניסיונות של אברהם אבינו ע"ה , מסופר שהשטן הכשילו בעשרה מיכשולים, ועל זה נאמר 'לפני עיוור לא תיתן מכשול" !

זה הפרקטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2003 02:05 לינק ישיר 

ר' מיימוני, איכה ההמשך?
מחכים בקוצר רוח...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תולדות השטן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext