בית פורומים עצור כאן חושבים

גארטעל: מה בין מסורת ישראל למסורת אוה"ע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2003 02:22 לינק ישיר 
גארטעל: מה בין מסורת ישראל למסורת אוה"ע?

מאחר ו"הקפצתי" אשכול של גארטעל בנושא הדן על עיקרי האמונה, נזכרתי בעוד אשכול שהעלה גארטעל לפני כחודש, אך נמחק מחמת אי הבנה. [נודע לי כי היו שהצטערו על המחיקה מאחר ורצו לדון בנושא, אז הנה!]

אשכול זה הוא שיחזור של האשכול הנמחק אם כי לא כלשונו ממש של גארטעל, אך במובנו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2009 06:57 לינק ישיר 

BNTS: למה לא לומדים דתות שונות?

התורה הקדושה אומרת שאם שופט שומע צד אחד ובטוח שהצד הזה צודק אסור לו לשפוט לפני שהוא שומע את הצד השני, ולמה אצלנו זה שונה שאנחנו מאמינים ביהדות בלי לבדוק את הצד השני? רבי יהודה אבן תיבון בהקדמה לשער היחוד בספר חובות הלבבות מביא מחלוקת גדולה בין הראשונים האם אמונה זה בדרישה וחקירה או בעצימת עינים בשלמא לסוברים שזה בעצימת עינים אבל אנו שכן פותחים את הכוזרי וכדומה בהכרך שאנו נוקטים כשיטות של החקירה והפלפול למה אנו עובדים על עצמנו(ח"ו)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 16:09 לינק ישיר 

[אישציפור,

ברור שהדברים יכולים לקרות במציאות, ואין לי ספק שהם גם קורים, אבל מכאן ועד להפוך זאת לכלל, הדרך ארוכה מאוד. עובדה היא שרבים מאוד (אולי אפילו רוב) מאלה העוסקים לעומק וברצינות בלימוד תורה, אינם עומדים בקריטריונים שלך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2009 07:26 לינק ישיר 

אישציפור,
אינני מבין מה הכוונה שיש קיום 'חלקי' לדבריך, השאלה כאן היא מאוד חד משמעית, והתשובה הנדרשת היא כזו הנושאת אופי זהה.
'האם ניתן לדעת בוודאות כי אבותינו לא הנחילו לנו שקר'?
מהי תשובתך לשאלה זו: שבאופן 'חלקי' נוכל לדעת [ע"י ביקורת לא מהותית], מה זה עוזר לנו? או ליתר דיוק מה המשמעות בכלל של ביטוי זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2009 22:51 לינק ישיר 

אפשרי ואמשלום,
זה שלגבי רוב העולם אתם כנראה צודקים, אינו אומר שמעיקרא טענתי אינה נכונה.
      די בדוגמא נגדית אחת (ואני מכיר קצת יותר מכך) כדי להוכיח שבמקומות מסוימים (לצערי די מועטים עד כמה שאני מכיר) דברי נכונים.
 בכל מקרה גם ביקורת פנימית (כדברי אפשרי)  מדוקדקת, כפי שודאי היתה לאורך הדורות בעם ישראל, יש בה כדי לקיים (אמנם חלקית בלבד) את מה שאמרתי.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 23:32 לינק ישיר 

אישציפור,

טענתך נשמעת מפתה כ"כ, שכמעט מאליו ברור שאין בה ממש במציאות עצמה...
ובמילים אחרות - הלואי וזה היה נכון.

[נכתב בחו"ל בחול]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 16:23 לינק ישיר 

אישציפור,
כל זה אכניס בשאלת 'גארטעל' מיהו זה שערב לך כי הלימוד התורני הוא ביקורתי יותר מלימוד תורתם של אסכולות אחרות ?
מה גם שאיני רואה שום מידה של ביקורת בלימוד-התורה, כל הביקורת שישנה היא פנימית, ולעולם לא מהותית ועקרונית. ['ביקורת המקרא' הוא תחום שהחל רק לאחר אלפיים שנים של תמימות ואי ביקורתיות]
נוסף לכל, יש להעלות את השאלה, האם כלי הביקורת יעיל לבירור ה'שקרים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 23:33 לינק ישיר 

לימוד תורה בכלל וגמרא והלכה בפרט הוא ביקורתי (או לפחות ראוי להיות כזה ) מטבעו, ממילא מי שעוסק בו באופן ראוי וכנה לא יכול ללכת שולל אחרי שקרים שנחל  מאבותיו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 22:52 לינק ישיר 

התקבל בתיבה האישית (למציאת האשכול המתאים) -

תורה בגויים אל תאמין ,ומה עם דעת תורה בגויים?

"לציית לאחמדי-נג'אד - כמו לציית לאללה"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3761649,00.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2009 15:54 לינק ישיר 

לאחר צאת השבת

אשכול ישן ב"עצור כאן חושבים": "מסירות נפש היהודי" - מהותה וגדריה

http://news.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=794902&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 20/06/2009 16:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 11:44 לינק ישיר 

שרון1234Q: דעת ודת

שאלות ממתלבט הצעיר :
מותר לברר מן התורה על אמונה ז"א אם הגיוני היהדות כשלעצמה?
מותר לבדוק מה מציעים האחרים -נצרות איסלם וכו?
וכמובן לברר מה דרכם זה לשאול אותם ולא אך אנו מבינים ומסבירים את דעתם- כמו כל משפט שאני לא טוען את טענת שכנגדי!
ובעיקר לאדם שנולד כדתי עם פחד הנטישה ,פחדי העונשים והמצוות שנטמעו בו מילדותו האם שייך לברר מבחינה
רציונלית או שזה אבוד
כמובן אפשר לברוח להנאות ולא לחשוב ולנתח אבל שאלתי מבחינה רציונאלית אם שייך [אם לא שייך יותר ברור אך החכמים כמעט תמיד נשארים בדרכם ]
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 16:05 לינק ישיר 

טלה_ידען: 24/09/2007

זוהי שאלה שמציקה לי זמן רב והיות ופורום זה ידוע באנשים מעמיקי מחשבה, הייתי מבקש לדון בנושא

ערבי שהורג ורוצח אתה יכול לקללו ולהגדיר אותו כאדם רשע שמגיע לו שבעת מדורי גהנום, כיוון שאתה יכול להצביע על מניע הרשע שהיו לו, ואתה יכול להאשימו היה צריך לחשוב ולחקור לאמת ולא לפעול על פי יצריו הפרעיים, לעומת זה כשמחבל מתאבד הוא הורג את עצמו למען מה שרואה בזה מטרה עילאית למען אלוקיו, והרי וודאי שאינו יודע שטועה, היתכן שאדם מקריב את חייו למען רשע? אלא אתה מוכרח להגיד שאותו אדם עשה מעשה שבדת היהודית היינו מגדירים מסירות נפש או קידוש ה' וזוהי מדרגה עילאית ביותר מה שר' עקיבא אמר "כל ימי התפללתי שיבא לידי ואקיימנה" הייתכן שאותו מעשה קדוש אותם כוונות קיימות בראשו של אותו מחבל מתאבד להבדיל ח"ו?

ואל תענה ותאמר שהרג לא יהיה מוצדק אף פעם וזה כלל מוסרי שכל אחד מבין שהקב"ה לא היה מצווה זאת, כיוון שאני יביא לך להבדיל אדם קדוש שמשון הגבור שצעד למותו תוך כדי התאבדות למען הריגת כמה שיותר פלישתים

תשובה אחת קיבלתי ממרצה שעוסק בהחזרה בתשובה והוא אמר ש"יש חיוב על כל אדם לחקור לאמת ועל פי זה לפעול וזה פעולה מוסרית פשוטה שכל אדם מבין שזה הבסיס של חוקי האתיקה האנושית" אלא שאני עדיין לא מבין, הרי אותו אדם הולך להרוג את עצמו אז או שהוא ברר ככל יכולתו והשייך במסגד שיכנע אותו עד שהתקבל לו בשכלו שהוא הולך בדרך הישרה וזה מה שאלוקיו רוצה ממנו או שהוא לא חקר בשכלו יותר מכדי הצורך כי כך חונך מילדות ולא שאל שאלות, ועדיין יקשה יותר שהרי יש אנשים חרדים שחונכו מקטנות לדת היהודית ולא חקרו בשכלם יותר מידי אז זה שהם במקרה בצד הנכון (לשיטתנו) זה הופך אותם לצדיקים? זאת אומרת שיש יהודי וערבי ששניהם שווים במחשבתם ויוצאים מאותה נקודת הנחה ואחד הולך לגיהנום ואחד לגן-עדן?

ועוד יותר מפחיד לחשוב אם תגיד שיכול להיות שהערבי חקר בשכלו וחקר עד שהגיע למסקנא שהוא צודק והוא עושה את רצון הקל, למה אנו לא מפחדים שמה אנו טועים ועל אף שאנו חוקרים בשכלנו עד סוף לחקור את האמת שמה אנו משוחדים מהסביבה שלנו כמו אותו ערבי?

ועוד יותר, אם אתה אומר שיש חיוב על הערבי לחקור להגיע לשורש האמת שהוא טועה, למה בדת היהודית אסור לחקור מקורות זרים ואסור לקרוא ב"ספרים החיצוניים" ויש מצווה להיות תמים עם ה' ?

אודה לכל מי שיתאמץ להרחיב ולחדד בנושא
                           כיוון שנושא זה מעיק ואני רוצה להבין באופן ברור ומחוור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2003 06:19 לינק ישיר 

זריחת

בדיוק! 'בנסיבות פסיכולוגיות מסוימות' להן תתאים הדגילה במה שנמסר 'מסיני', תשמש הדגילה את הצרכים הפסיכולוגיים.

אבל לא ההפך שידגלו במסורת שאי אפשר להתכחש לאמיתותה ולכן היא ממילא תיצור נסיבות פסיכולוגיות!

תוקן על ידי - בוגיעלון - 28/08/2003 6:31:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2003 01:55 לינק ישיר 

זר"ע,

זה בטח חומר נהדר להרצאה. מעניין שמש"כ למעלה שבתנועת ההחזרה מודעים שהחזרה לא באה משיקולים אינטלקטואלים קרים אלא מחוסר פסיכולוגי, אושר גם על ידי אחד הרבנים עליו מבוססת ההרצאה שהבאת [שכך אמר למו"ר שהוא קרובו] ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2003 20:21 לינק ישיר 

מצאתי משהו שקשור מאוד לתהייה שלך.
דוקטור יפני מרצה ביפן על היופי שבטיעוני אמיתות התורה של 'אור שמח'

http://www.ts-cyberia.net/reflections/200203.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2003 22:03 לינק ישיר 

בנסיבות פסיכולוגיות מסוימות, אחוז קטן מהאנשים ימצא עניין בהוכחה הזאת.
כפי שאנחנו רואים שאחוז קטן מהחילוניים אכן משתכנע ממנה וחוזר בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גארטעל: מה בין מסורת ישראל למסורת אוה"ע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext