בית פורומים עצור כאן חושבים

הורג רופאי הפלות מוצא להורג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2003 03:06 לינק ישיר 
הורג רופאי הפלות מוצא להורג

סליחה שאני נראה ככתב הסי.אן.אן. בפורום עצור, אבל מצאתי עוד כתבה הראויה לדיון, השניה תוך כמה דקות.

אדם אב לשלושה, שהתנגד מאד למדיניות ההפלות בארה"ב הרג רופא הפלות ועוזרו לפני תשע שנים בתקופה בה היתה רוח אנטי-הפלות חזקה.

הוא נשפט והוטל עליו גזר דין מוות. ההוצאה להורג מתוכננת לשבוע הבא.

לפי מושגי היהדות 'מצילים נרדף בנפשו של רודף'. גם אם לא נסכים שיהיה לעוברים מעמד של נרדפים, האם על זה שהאדם ההוא חשב ככה, מגיע לו עונש מוות?

http://www.cnn.com/2003/LAW/08/28/abortion.execution.ap/index.html

תוקן על ידי - בוגיעלון - 29/08/2003 3:06:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 06:31 לינק ישיר 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3802260,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2009 00:36 לינק ישיר 

http://www.msnbc.msn.com/id/33802796/ns/us_news-crime_and_courts

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 16:44 לינק ישיר 

ברור . אני חושב שהדגשתי זאת (אולי זה לא ברור שמה).כל הדיון איננו אלא בנוגע להתייחסות המדינה והחברה .

אלא שיש להדגיש שעל האדם לשקול היטב האם הערך שלו מכריע את ערך ההסכמה החברתית . הערך הזה חשוב מאד כשלעצמו ואין להפירה אלא במקרים קיצוניים במיוחד .אבל בסופו של דבר אין ערך שהוא מוחלט .

תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 10/09/2003 17:05:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 15:08 לינק ישיר 

הרי שהתכוונת רק מבחינה חברתית ולא בינו לבין עצמו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 15:06 לינק ישיר 

לגבי אינו טועה - החברה אינה מכירה בכך שאינו טועה .

לגבי לא ילמדו ממנו להרע - זהו ההרעה עצמה שממנה חוששים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 15:03 לינק ישיר 

מצו"נ,

גם אם אינו טועה ולא ילמדו ממנו להרע? למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 15:00 לינק ישיר 

כוונתי כמובן לא לגבי דין זקן ממרא (שבלא"ה לכאורה לא שייך בבין אדם לחבירו שהרי בעינן דבר שזדונו כרת ושגגתו חטאת) אלא לרעיון שמתבטא בו על הצורך לשמור על האינטגרליות החברתית למרות שהפרט מבחינתו צודק . כל שאדם נוהג על פי עצמו בענין שבין אדם לחבירו(כגון רצח גניבה ונזיקין) הרי הוא פוגע בכך באינטגרליות החברתית בדיוק כמו ואף יותר מזקן שהורה לעשות על פי דבריו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 14:06 לינק ישיר 

מנלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 14:02 לינק ישיר 

וטו

בעניינים שבין אדם לחבירו לא שייך שאדםיעשה לעצמו וכל שעשה דומה להוראה לאחרים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 13:37 לינק ישיר 

לווטו,

המשל דומה לנמשל במובן זה שכשיש חילוקי דעות עשויה להיות התנגשות בין האמת הפנימית של האדם ובין הצורך הקיומי של החברה להגיע להכרעה בדרכי שלום מוסכמים ולא באופן חד צדדי.
מפרשת זקן ממרא, שיכול אף להיות גדול שבגדולים כר' אליעזר בן הורקנוס, למדנו, שאין להסכים לחריגות ו"גדול השלום".

תוקן על ידי - אבישאול - 10/09/2003 13:44:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 12:52 לינק ישיר 

אבישאול,

זקן ממרא נהרג גם בדבר שאין השומע בקולו נהרג. הוא לא נענש מפני שנהג כדעתו אלא מפני שהורה לאחרים כדעתו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 11:57 לינק ישיר 

נחזור לדיון המקורי בענין "אומר מותר".

למה לא נלמד את היחס ל"אומר מותר" מדין זקן ממרא ? הלא הזקן הממרא משוכנע שהוא צודק והוא נאבק למען דעתו "עד הסוף".

שני דברים נאמרו לגבי דינו: א. הוא חייב מיתה.

ב. יש לו חלק לעולם הבא (ממרים ג ד).

בלשון אחרת: אולי הוא צודק (ולכן יש לו חלק לעולם הבא) אך יחד עם זאת אין מנוס מלהוציאו להורג "כדי שלא ירבו מחלוקת בישראל".

כידוע נחלקו האמת והשלום אם ראוי לאדם להברא. השלום ניצח ו"אמת מארץ תצמח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2003 10:21 לינק ישיר 

למיימוני

קיבלתי את דבריך, כאן ושם, הבנת אותי נכון, "היה", דברי לספי הם גם אליך.

לספי,

איני יודע "להיכן הלכה החוצפה שלך", לא מצאתיה באשכול.

אתנצל לפניך פעם נוספת, לא היתה לי כל כוונה לפגוע בכך,

ברצוני להוסיף מספר מלים, שאינם מכוונים אליך או לכל אדם אחר הידוע לי ושאינו ידוע לי, והריני מקדים בקשת סליחה ומחילה, שאינה כבקשת הסליחה עליה כותב החזון איש באגרתו (קובץ אגרות ח"ג אגרת נד) אודות ההבדל בין "במחילה מכבודו" של פעם ושל היום.

כתבת: "ואולי שאני, בניגוד למה שסיפרת על עצמך, נמצא בדרך כלל בארה"ק, נושאים שמעבר לים, נראים לי רחוקים מאוד ובעולם התיאוריה ומכאן ההבדל בהתיחסות".

הבאתי את הנושאים שמעבר לים, כי לא יכולתי להביא את עצמי לכתוב על האמת שהיתה יותר קרובה לבית, וייתכן שדוקא המרחק הוא המקרב, אך לא לאטימות, הדרושה לקיום. ולא אאריך,

רמזתי לאמת במכתב ההתנצלות, היא היתה באי מייל שקבלתיו, בסמוך לזמן שבו קראתי את דבריך וכתבתי את דברי,.והרי הוא לפניך בלשונו, "ביום שישי האחרון היה פיגוע ירי בכביש בשומרון.זוג צעיר,כאשר הבעל,במטרה להגן על אישתו,התכופף מעליה וספג את כל הכדורים.האישה נפצעה בינוני,ובנוסף היתה בהריון,וכמה שעות לאחר שהגיעה לביה"ח היא ילדה בת.פגית,אומנם,אבל בריאה.בעלה נהרג.
ובכן.לצערינו אנחנו מורגלים(אם אפשר לומר כך)בדברים האלו.רק שהפעם,הבחורה הזו היא חברה טובה שלי.בערך חצי שעה ,לאחר הפיגוע,קיבלתי את ההודעה(מה לעשות,שמועות רעות עוברות מהר,כל שכן כשמדובר בחברים טובים שלך,)ונאלצתי להודיע לאנשים ביישוב שלי.

מה אומר לך, אני לא אתאר לך את ההלוויה המזעזעת,הבחור היה בן בכור,אידיאליסט רב פעלים.בהספדים צעקו שם אנשי הגבעות נגד הממשלה,שמפקירה וכולי,אנשים התעלפו,נורא ואיום.
היו המון אנשים מכל הארץ,ההליכה המצמררת בחושך בשדה אחרי הארון,נראתה כמו יציאת מצרים.
ועכשיו,הבחורה נשארה עם שני ילדים קטנים,אין לי מושג איך היא מחזיקה מעמד,כל מי שבא לעודד אותה יוצא מעודד,פשוט אישיות מדהימה.

מה שאמונה יכולה לעשות...
כשאני יושבת איתה ושומעת אותה מדברת על "רצון אלוהים","מת על קידוש ה"",אין לי מה לומר.היא משוכנעת בזה לגמרי... מה אומר לך,אני השבוע נשארתי חסרת מילים לחלוטין.
שיהיה טוב לכולנו

תוכנו ודבריך, היו התערובת שגרמו להתפרצותי, עברתי את אותו המסלול שעוברים אחרים, ואיני טוב מהם, אך אין לי כל ספק, שגם לבן נח יש אשה וילדים, הרוצים שהבעל והאבא, יחזר הביתה, מבלי ששומע קולות משמים, ירצח אותו.

טעיתי, ואתך הסליחה.

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 15:11 לינק ישיר 

הוי אומר: את והב בסופה ועצור כאן מכבדים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 11:04 לינק ישיר 

כנ"ל, ואני מתנצל על שהשתמשתי במילה "חוצפה" שאין דרכי להשתמש בה בדרך כלל.

ואולי שאני, בניגוד למה שסיפרת על עצמך, נמצא בדרך כלל בארה"ק, נושאים שמעבר לים, נראים לי רחוקים מאוד ובעולם התיאוריה ומכאן ההבדל בהתיחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הורג רופאי הפלות מוצא להורג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext