התארגנו כולנו להפגנה .
השכנים שלנו שכרו אוטו גדול עם הרבה מקומות ונסענו להפגנה בגבעת הצדיקים.
אבא לקח אותי להפגין נגד חברת האוטובוסים .
אנחנו רוצים שיהיה לנו קו נסיעות משלנו.ככה אבא אמר לי.הוא גם אמר שכל הקווים של האוטובוסים של אגד הם בכלל לא צנועים.
כשהגענו להפגנה פגשנו שם
את אבא של שרוליק מחזיק שלט שכתוב עליו-כאן לא יסעו איש ואישה יחדיו.
גם פגשנו את דוד שלנו, לייזער ,הבן שלו החזיק שלט שכתוב עליו -קרבה בין המינים אסון לשנים-
כל מני דברים כאלה.
ואני חשבתי לעצמי שעוד מעט אנחנו צריכים לברך על ארבעת המינים ,אז מה נעשה איך נחזיק אותם לחוד.
בקיצור נהיה מאוד חם בגבעת הצדיקים ואבא אמר שכדאי שבשעה 2 נחזור לחנות ספרים בשכונת גאולה יש שם חנות ונוכל לקנות ספרים לכולם בזול.
נכנסנו לחנות של שמילק'ה.הוא מכיר את אבא שלי כבר ממזמן.היו שם מלא אנשים.כל מני אמהות וגם כל מני אבות.
היה דוחק נוראי .אבא יצא החוצה וחיכה שלא יהיה כל כך לחוץ.פתאום ראיתי את חנה השכנה שלנו, היא נדחקה לתוך החנות,ובטעות דרכה לאבא אחד על החליפה.
היא בחרה עטיפות למחברות ,וחיפשה עטיפות עם שושנים ירוקות.
אבא אחד שעמד שם הראה לה ביד שלו היכן מונחות העטיפות ובטעות העיף לאמא אחת את התיק מהיד.
היה לי כבר נורא חם לחכות עד שיתפנה המקום שם, אז אבא שלי אמר שהוא יקח אותי לחנות של הפיצה .
נכנסנו לחנות והיו שם המון אנשים.
כניראה כולם באו לנוח מהדוחק של החנות ספרים.
אבא שלי ביקש פיצה בשבילי עם זיתים ובטעות כשהוא הוריד את היד שלו עברה שם אמא אחת עם עגלה והפילה לנו את המגש מהיד.
היא התנצלה מאוד
אבא שלי יצא מהחנות ואני נישארתי לאכול לבד את הפיצה.
בכניסה ראיתי את צביקי.
הוא נכנס עם אבא שלו .גם לצביקי קנו פיצה.
אבא שלו שילם בקופה ואז אמא אחת שבדיוק קנתה לבת שלה פיצה עברה מולו ולכלכה לו את הקצה של החליפה בקטשופ.
האמא מאוד התביישה ונתנה לאבא הזה מפית כדי שיוכל לנגב את החליפה שלו.
היא אמרה לו סליחה ויצאה מהחנות.
אבא שלי כל הזמן חיכה בשמש.
הוא ביקש ממני שאקנה לו מיץ תפוזים ,ואני מייד רצתי להביא לו .
כשיצאתי מהחנות הרחוב היה מלא באנשים.
עמדנו בתחנה שלנו לגבעת המאמינים.
אבא נזכר שאמא ביקשה ממנו לקנות בעיר ברגים למדף של עטרה.
נכנסנו לחנות של שעי'ה ובניו,וביקשנו ברגים מספר 3
המוכר ביקש מהאמא שעמדה שם להעביר לנו את הברגים כי לא היה מספיק מקום בחנות.
לקחתי ממנה את הברגים אבל אבא אמר שהם לא מספיק גדולים.
יצאנו מהחנות כי לא מצאנו ברגים מתאימים ,ואיך שאנחנו יוצאים פגשנו בכניסה לחנות את בילה בלופר,שבעלה הוא המפקד של ההפגנות בגבעת הצדיקים.
בילה לא הצליחה להכנס לחנות כי עמדנו שם בפתח והיא נאלצה להדחק ולעבור על ידינו
קרוב כדי להכנס לחנות ולקנות .
בדרך הביתה ,ראינו עוד שלטים לבנים מההפגנה של האוטובוסים.
כשהגענו הביתה עמדה בפתח של הבית שלנו ,מזל השכנה שלנו מלמעלה .
היא סיפרה לשכנה השניה שלנו מלמטה איך היתה החתונה של כהן.
אמרנו סליחה עברנו על
ידה ונכנסנו סוף סוף לבית שלנו
באוטובוס למהדרין נכנס אברך חסידי והתיישב עם אשתו באחד המושבים הקדמיים. ניגש אליו קנאי ושאלו: 'הלא זה אוטובוס מהדרין?', ענה לו האברך: 'נכון, אבל אמרו חז"ל שאיש וביתו זה למהדרין מן המהדרין'.
כמובן שאני מסכים עם דבריך שהיצריות משרתת מכלול שלם של פעילויות ומוטיבציות של האדם ופגיעה בה יכולה לשתק חלקים רבים של האדם.
בכל זאת, נראה לי שראוי להדגיש שחלק מהבעיה בשיתוק היצר היא לא רק שאנחנו מפסידים דברים אחרים אלא בהפסד של היצר עצמו שגם הוא דבר ראוי.
במובן מסויים לדעתי הלכות צניעות נועדו לתת ליצר מימד חזק הרבה יותר מאשר אצל מי שלא שומר עליהן. כולנו יודעים שפעמים רבות היצריות הופכת להיות דבר מאוס דווקא בגלל הבנליות שמתוספת אליה. אי הקפדה על צניעות יוצרת תחושה חזקה של בנליות בין בני הזוג. כשאדם אוכל (סליחה על ההשואה) נאכילה תהיה משמעותית יותר ככל שיהיה בה מסתורים מסויים וסקרנות (עיינו בתפריטים של מסעדות גורמה) - ככל שהאכילה תהיה בנלית וגלויה ופשוטה יותר היא תאבד מטעמה.
נשלח ב-12/1/2006 14:25
יס
תודה, יפה.
בעלון מסוים שחולק כל שבוע היה טור של גרפולוג מסוים <לצרכי שיווק> שבו ניתח כל שבוע כתב יד שנשלח אליו, זכורני איך שכל שבוע הפרופיל היה מורכב מהרבה מחמאות, כמעט זהות תמיד, ובסוף נקודה אחת לשיפור.
אינני יודע אם זהו מקרה מייצג, בכל אופן לפי מה שהובא במאמר שקישרת אליו שרובינו נוטים לאשר חוות דעת מעורפלת שנכתבה, כביכול לפי ניתוח אישיותינו סביר יותר להניח שזה מתחזק בחוות דעת חיובית.
נשלח ב-12/1/2006 00:54
יס,
קראתי ונהניתי. ובכל זאת, גם הוא עצמו לא הביא כל ראיה לדבריו, ואפילו לא הביא את המקורות שעליהם הסתמך.
אמנם אפריורי אני נוטה להסכים אתו, בלי לבדוק מאומה (כמו לגבי רפואה אלטרנטיבית, ושאר 'דיסציפלינות' הניו-אייג').
מיכי
נשלח ב-12/1/2006 00:44
שומע,
אני מוצא אצלך חזרה על דבריי, ולמעשה גם צמצומם.
אתה טוען שתפקידו של היצר הוא לתפקד בכיוון הראוי והמותר. אני טוען שיש לו השלכות גם (ולא רק, כמובן) לכיוונים שאינם קשורים כלל למיניות. זהו מנוע שנותן אנרגיה בכיוונים רבים. יחסי לפרויד אינו שונה באופ מהותי מזה שהביע מיימוני, אבל דומני שנקודה זו משותפת לחלק ניכר מן התורות הפסיכולוגיות (רק המנוע משתנה: כבוד, משמעות, מין וכדו').
האם באמת כוונתך היתה לומר משהו אחר, או מצומצם יותר?
אחרי שתעבור שם על החומר, מסופקני אם תיגש אי פעם לגרפולוג
נשלח ב-11/1/2006 17:40
אימי
לדעתי השאלה שלך טעונה אשכול חדש.
למשל: הדרך לבירור המידות.
ואז אפשר להציג את השאלה אם יש לפנות לגרפולוג.
(אני יכול לגלות לך כי אני מערער על אמנות הגרפולוגיה ואף על השימוש הרווח, הפרודיאני, בתת מודע, ואני חושש שהאשכול החדש יתפצל גם לנושאים אלו).
על כל פנים, מקומה של השאלה באשכול חדש. בהצלחה!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
נשלח ב-11/1/2006 16:48
שומע כעונה
<חלק מהבעיה בעיסוק ביצר בעולם הדתי היא ההנחה שאת היצר צריך לכבות לחלוטין. אם היינו יכולים לכבות את היצר היה עדיף לעשות כן, אלא שזה מקלקל כוחות חיים גדולים אחרים.
נדמה לי שאין הדברים כן.
ליצר יש תפקיד מאוד חשוב בחיים שבין איש לאשתו ובמקום ההוא היצר הוא חלק מקיום העניין. >
לענ"ד הם הם הדברים והיינו הך.
מיימוני הציע למעלה להשתמש במכונה כדי לעבוד את ה' זה הזכיר לי שאלה שמטרידה אותי מזה שנים,
למה לא יגש כל אחד לגרפולוג כדי לגלות באיזה מידות הוא לקוי, במקום לחפש כל החיים את התת מודע שלו?
אולי כולם פה כבר הלכו ורק אני שואל שאלות
נשלח ב-11/1/2006 13:23
שומע כעונה
אל תדאג. הדיונים כאן אף פעם לא נגמרים. לכל היותר, הם "על אש קטנה" עד שמגיע מישהו ומחדש את הדיון. כפי שעשית אתה עתה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
נשלח ב-11/1/2006 13:16
הדבר מזכיר לי כשהלכתי לקורס תיכנות נשאלתי ע"י חברי האם אינך חושש מתערובת בקורס?
עניתי להם כשאני יושב בקורס אני מדמיין את עצמי באוטובוס , וזה היה טרום תקופת המהדרין.
קבל את האמת ממי שאומרו.
ניכרים דברי אמת
נשלח ב-11/1/2006 13:06
בעקבות הדיון על ריקודי נשים בשמחת תורה העליתי מקברו את הדיון הזה שלא זכיתי להיות שותף בו, עמכם הסליחה.
חלק מהבעיה בעיסוק ביצר בעולם הדתי היא ההנחה שאת היצר צריך לכבות לחלוטין. אם היינו יכולים לכבות את היצר היה עדיף לעשות כן, אלא שזה מקלקל כוחות חיים גדולים אחרים.
נדמה לי שאין הדברים כן.
ליצר יש תפקיד מאוד חשוב בחיים שבין איש לאשתו ובמקום ההוא היצר הוא חלק מקיום העניין.
הרב מיכי הביא באשכול הזה חבר שלו שהציע את המודל הסקנדינבי וטען שהמודל ההוא עדיף כי הוא יוצר פחות יצריות. לי נראה שהמודל הזה הוא פסול כי הוא הורס את כל היכולת לחיות עם היצר במקום שבו הוא נצרך בצורה טובה וראויה.
אדם שגדל במודל הסקנדינבי הזה לא ימצא יותר את התעלוימה הגדולה שיש בעניני היצר אצל אשתו וממילא אחת החויות המשמעותיות ביותר, שאף התורה רואה בה דבר חיובי ייעלם ממנו.
חלק גדול מהבעיה של העולם החילוני היא לא בכך שיש בו יצר גדול אלא בכך שהיצר הפך מדעי וטכני וחסר בו את המימד הארוטי. התוצאה הזו היא כמעט והכרחית לעולם שבו היצר משתולל, ובסופו של דבר העיסוק הוא כמעט אך ורק בהנאה הטכנית הפשוטה שהוא יוצר.
לטעמי חלק גדול מעניני צניעות נועדו לא רק לכסות אלא גם לרמוז...
לצערי, החברה הדתית אמצה את תבנית הראיה של החברה החילונית לפיה כל העיסוק בנושא הזה שייך ליצריות הנמוכה ולכן מנסים להמנע ממנו כמה שיותר.
צריך להציע אלטרנטיבה שבה הצניעות קיימת ומוקפדת כהלכה אבל ענינה הוא לא שבירת היצר אלא לתת לו את היכולת להפוך להיות דבר גדול ומשמעותי ולא דבר קטן וגס.