נטל"י תסייע למד"א בזמן פיגועים ומלחמה
נטל"י תסייע למד"א בזמן פיגועים ומלחמה
החברה תקצה ניידות טיפול נמרץ הכוללות רופא ופארמדיק כדי לסייע למגן דוד אדום להתמודד עם עומס הנפגעים. מד"א מצידו יספק בעת הצורך ציוד רפואי והדרכות לצוותים בנט"לי
מוטי גל
ארגון מגן דוד אדום הגיע לאחרונה להסכם שיתוף פעולה עם חברת "נטלי" לשירותי רפואה דחופים, לפיו תוכל מד"א להיעזר בניידות הטיפול הנמרץ של נט"לי כדי להתמודד עם העומס הנוצר בעת אירוע רב נפגעים.
ההסכם נולד בעקבות הצלחה של שיתוף פעולה לא רשמי שהתנהל עד כה בין שני הארגונים. בשנים האחרונות העמידה נטל"י לרשות מד"א את הניידות שלה בעת מספר אירועים רבי נפגעים, לרבות בפיגוע האחרון בירושלים, לטובת סיוע בפינוי חולים שבשגרה. שיתוף הפעולה איננו על בסיס כספי ואזרחים לא יצטרכו לשאת בעלות כספית נוספת בעת שימוש בניידות נטל"י.
על-פי ההסכם, בעת פיגוע או כל אירוע רב נפגעים אחר ייצור מוקד נטל"י קשר עם מוקד המבצעים של מד"א ובכל מקרה של הקפצת ניידת היא תהפוך להיות תחת פיקוד מד"א ותופנה לפעילות השוטפת של מד"א.
העזרה למד"א, כך מוסרת חברת נט"לי, לא תפגע בשירות הניתן למנויי החברה וכי מדובר בסיוע רק על בסיס ניידות פנויות. בניידות ישנו צוות המורכב מרופא, פארמדיק ונהג שהוא חובש. עוד סוכם, כי במצב מלחמה מד"א תצייד את נטל"י בציוד למקרה של התקפה כימית ואף תעביר הדרכות מיוחדות לצוותים הרפואיים של נטל"י
 |
|
|