הגה"צ המפו' מקוסוב שליט"א מלפנים דומ"צ דקהל ויזניץ מונסי בבארא פארק.
כשנתיים עברו מאז עלותו על כס האדמורות מקוסוב וכבר המונים משחרים לפתחו הטישים שלו הפכו ללהיט גדול בשכונת בארא פארק.
יודעי הדבר מגדירים אותו כגירסה האמריקאית של הגרצ"מ זילברברג. או כמקבילו של הרב וולפסון.
ההצלחה שלו היא כפולה שהצליח לשלב את ייחוסו והאדמורות עם השיחות המעמיקות שמוכות אליו את הקהל.
בו' כסלו מחתן את בנו הבכור עם בית סערט ויזניץ. בגני התערוכה.
נשלח ב-10/10/2021 16:31
אינני יודע איך מצרפים תמונות, אבל מי יוכל להחכימנו ממתי התחיל הקטע עם הזקן המדובלל (בסגנון הרב שטיינמן, רחמסטריווקא) שהוא כנראה לא נוגע בו וכו'. לפי זכרוני לפני כמה שנים, היה לו זקן הדור כרוב ככל פארי התורה והחסידות
נשלח ב-8/12/2003 11:39
ביקור הסיטורי ומרגש בביהמ"ד קאסוב בצפת
בלווי קבוצת חסידיו ומעריציו הגיעו לביקור ספונטני האדמו"ק מקאסוב לביקר היסטורי בבהימ"ד העתיק דקאסוב בצת שנוסד ע"י מרן התורת חיים לפני 180 שנה.
ביום חמישי התקיים שבע ברכות גדול באולמי קינג דיויד בהשתתפות קהל רב מחסידי ויזניץ.
נשלח ב-2/12/2003 15:36
סיפחת את גני התערוכה לבני ברק?
נשלח ב-2/12/2003 10:05
אלפים השתתפו אמש בנישואי בנו הגדול של אדמו"ר מקוסוב שליט"א עב"ג נכדת אדמו"ר מסערט ויזניץ שליט"א ואדמו"ר מביאלא ב"ב זצ"ל בגני התערוכה שד' רוקח ב"ב.
בברכת המזון כובד הרב ישראל הגר שליט"א בן מרן אדמו"ר מויזניץ שליט"א.
נשלח ב-30/11/2003 13:37
אדמו"ר מקאסוב שליט"א סרב לבקשות חוזרות ונישנות הגבאים בויזניץ לקיים את האויפרויף בבית המדרש הגדול והודיע שאם יעלו את האדמו"ר לביהמ"ד הוא לא מגיע (בסוף התקיים בבית האדמו"ר) כן סרב לבוא לפאר שפיל שהתקיים במוצ"ש בביהמ"ד. כן לטיש בליל שבת החתן לא הגיע.
בכדי לא לפגוע בשלימות השמחה במעונו של הגאון אב"ד קרית ויזניץ שליט"א.
נשלח ב-29/11/2003 20:33
סתם מתוך סקרנות.......
כמה חסידי קוסוב מקוריים (שאבותיהם היו חסידי קוסוב) יש בכלל? בארץ ובחו"ל?
נשלח ב-28/11/2003 10:19
אגב אני מכיר פה כמה וכמה יהודים "שהחליפו אדמו"ר", יהודים שהיו שייכים בעבר לחסידויות גדולות ומפורסמות, עברו הסבה ונהיו לחסידיו של האדמור מקוסוב.
נשלח ב-28/11/2003 03:01
שכחתם לציין את הרב הגאון והחסיד רבי מאטל זילבער מסטישין שהוא ג"כ כוכב עולה בשמי ניו יארק.
נשלח ב-28/11/2003 02:29
אדמו"ר מגור 8 היא כתובת ביתו של גיסו הר"ר אברהם וואזנר (בעלזער) שמארגן אגב את השבע המרכזי ביום חמישי ט' כסלו בקינג דיווד לחסידי קאסוב ויזניץ.
יצויין כי שלח 2000 הזמנות לאנ"ש בארץ לחתונה והשבע ברכות.
נשלח ב-28/11/2003 00:48
בהזמנות שהוא שלח בארץ מופיעה הכתובת הבאה מאחורי המעטפה: רח' אדמו"ר מגור 8 בני ברק.
יתכן שזו הדירה שלו בארץ.
נשלח ב-28/11/2003 00:13
כמובן הוא נכד בן אחר בן לאדמורי וויזניץ לכן ע"פ רוב הנוסח זהה כמעט לגמרי לזה של ויזניץ
ותפילותיו הנלהבים (שמעתי כי זה לפעמים עד כלות הנפש ממש) הם אחד הסיבות שרבים נוהרים אחריו.
הוא גר בבורו פארק יש לו שטיבל קטן מאוד לכן הטיש נערך באולם חדר אוכל של בית רחל סאטמאר
שיכיל את כולם בערך 150-200 איש בשבת רגיל
וכ500 איש בשבת חנוכה או פסח וכדומה
עכשיו הוא בארץ וכדרכו הוא בורח מן הכבוד ופרסומ ומן הסתם הוא מתחבא באיזה שטיבל קטן בבני ברק שמעתי שלחתונת בנו באו מחו"ל כשישים אנשים
מי יודע איפה הוא נמצא ?
נשלח ב-27/11/2003 23:28
יישר כוח! לפרטים.
האם נוסח התפילה שלו זהה לגמרי לזה של ויז'ניץ (אני לא מתכוון לנוסח קוסוב המקורי אלא לנוסח של האדמו"ר הנוכחי)?
האם הוא שוהה דרך קבע בבורו פארק נו יורק. או שהוא מגיע לארץ ואפשר לשמוע אותו כאן?
נשלח ב-27/11/2003 23:19
האדמו"ר שמו הוא שרגא פייביש האגער שליט"א
הוא בן הר' אברהם יהושיע העשל האגער מקאסוב- זאליסשטיק זצ"ל בן הר' שרגא פייביש מזאליסטשיק שהיה אחיו הכי צעיר של ר' ישראל מויזניץ וחתן הר"ר משה האגער אדמו"ר מקאסוב בעל ספר לקט עני
בנו של בעל לקט עני האדמו"ר הר"ר חיים הי"ד נהרג עקה"ש עם כל משפחתו ולאחר השואה ביקש בעל אמרי חיים את בן אחותו של הר' חיים (ה"ה הר' העשל הנ"ל) של האדמו"ר האחרון לשמש כמ"מ של אדמורי קאסוב שהרי הוא היה היחיד שנשאר לפליטה מכל משפחת האדמור מקאסוב וכבן אחותו הרי הוא יורש דאורייתא
הוא היה איש צנוע מאוד ברח מן הכבוד והגדולה כיבדו אותו כל האדמורים ובמיוחד האדמור מסאטמאר (יש אומרים כי בעל לקט עני היה אנטי ציוני מובהק) וכשנפטר לפני 3 וחצי שנה התחילו הרבה אנשים לדפוק על דלתי האדמור הנכוחי וממש בכל יום מתרבים אוהדיו וחסידיו באופן פלא
נשלח ב-27/11/2003 22:57
א. איך הייחוס שלו לבית 'קוסוב'???
ב. האם הנוסח של 'קוסוב' (בניגון של התפילה והזמירות) הוא כמו ויז'ניץ ממש או קצת שונה?
נשלח ב-27/11/2003 20:02
אני רוצה לכתוב מנסיוני האישי עם האדמו"ר מקוסוב שליט"א.
יצא לי כמה פעמים להכנס לביתו ולשוחח עמו, ובאמת האדמו"ר מתנהג בעניוות ובפשטות, אני דופק בדלת והוא בעצמו פותח ומקבל אותי ללא גינונים ושמשים, בלבוש ביתי פשוט במכנסיים וחולצה, ללא תלבושת רבנית, אדם מאד נעים הליכות, שירבו כמותו בישראל.