| נשלח ב-26/1/2004 10:03 |
|
| |
גבולות המותר והאסור בכתיבה בפורום
באשכול סמוך שעסק בכוונתו של הרוצח יגאל עמיר לשאת אשה (http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=777703) התפרסמה ביום שישי הודעה של אחד הגולשים ובה - נוסף על תשבחות לרוצח - קריאה מפורשת לביצוע מעשי רצח (ללמוד מעמיר ולעשות כמעשיו) וכן השוואה של פעילותה של ממשלת ישראל לפעולות הנאצים. קריאה זו מתנוססת שם זה שלושה ימים, והתגובה היחידה של ההנהלה היתה בקשה לא לכנות את יגאל עמיר בכינויים חיוביים או שליליים. את דעתי בנידון כתבתי (בחריפות מה, אם כי עדיין נאלצתי לבלום את האצבעות המקלידות מלהרחיק הלאה) באשכול המדובר, וקיוויתי לתגובה מצד ההנהלה ולהתעוררות דיון מצד חברי הפורום ביחס לגבולות הדיון המותרים. למרבה הצער, דיון כזה לא התעורר, ורק שניים או שלושה חברים הגיבו. לאור זאת, החלטתי לנסות מחדש לעורר את הדיון באמצעות אשכול שייוחד לנושא. אבקש מהמנהלים לא למחוק את האשכול, הואיל ולדעתי מדובר בנקודה עקרונית לאופי הפורום שהדיון בה צריך להתנהל לעין כל.
שאלותי:
1. מהם, לדעתכם, גבולות המותר והאסור בדיון בפורום? מתי הבעת דעה מפסיקה להיות הבעת דעה לגיטימית והופכת להשתלחות או לפגיעה אישית שאין להרשותה?
2. מיהם הזכאים להגנה על שמם הטוב ולמניעת התקפות אישיות או זלזול בכבודם? תלמידי חכמים בלבד? אישי ציבור? כל אדם הגון? ושמא כל אדם ובכלל זאת פושעים שהורשעו? האם ציון התייחסות אישית לפשעו של פושע הוא לגיטימי או שיש למנעו?
3. מה צריכה להיות התייחסותו של הפורום לקריאה לרצח המובעת מעל דפיו?
4. האם על הפורום לאסור השוואת יהודים לנאצים?
5. באילו תנאים ראוי למחוק הודעה או חלק ממנה מאחת הסיבות שהוצעו לעיל?
כמובן, אשמח אם תועלינה גם התיחסויות לנקודות אותן לא הזכרתי.
והערה אישית - אף שלדעתי, ההנהלה כשלה במקרה ספציפי זה בהתייחסותה וב(אי) טיפולה בהודעה, אין זה משנה את הערכתי הרבה למאמץ שמשקיעים המנהלים, למסירות, טוב הטעם והדעת בהם הם מבצעים את תפקידם בדרך כלל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 01:34 |
|
| |
גם אני דעתי כגם וגם.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 23:52 |
|
| |
לא לא שכן יקר , דובר כאן בגבולות המותר , לא דובר כאן על גבולות האסור .ודו"ק היטב.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 23:00 |
|
| |
שכן יקר,
מכיון שדבריך מעלים (על פני לפחות) חיוך,
הרי שנראה לי שניג'וס, הוא בתוך גדרי המותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 16:31 |
|
| |
האשכול נקרא "גבולות המותר והאסור בכתיבה בפורום.
דובר לעיל רבות בגבולות האסור. כדי לגוון את האשכול, אני מציע להתחיל ולדון בגבולות המותר.
(נכתב סתם כדי לנג'ז)
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2004 08:25 |
|
| |
ווטו וגו"ג ,
אני מודה לכם על דבריכם הברורים והטובים.
חבל שיש צורך להגדיר ולסייג מראש עניינים שכאלה, אבל ניסיון העבר מוכיח שעדיף לנהל דיון ענייני וחברי, לפני שנופלים לבור (באופן דומה לחתימה על הסכם טרום-נישואין, ואפשר לעיין באשכול שם...).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2004 13:32 |
|
| |
גו"ג,
הגיבו ונימקו למעלה. לחידוד, אוסיף שרק כאשר מדובר בהצלה ישירה של פיקו"נ וכמו במקרה שאין להציל חיי נרדף אלא בנפשו של רודף, אז הקריאה חיובית, אך נדמה שלמקרה כזה אין צורך בפורום!
כל מקרה אחר הבא מצד המשפט החברתי או אף מצד כוונת הצלה אך בדרך רחוקה סובייקטיבית-ספקולטיבית, אין מקומה בפורום ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2004 09:49 |
|
| |
רבותי, אנא מכם, שימו את יגאל עמיר בצד. האשכול הזה לא נועד להמשיך את האשכול ההוא, אם כי הוא נולד בעקבותיו. השאלה שאני שואל היא פשוטה: האם ניתן להסכים לקריאות לביצוע רצח מעל דפי הפורום? מי שחושב שכן, מוזמן לנמק. מי שרוצה להצדיק או למנוע גינוי של רצח ספציפי שבוצע בעבר - לא כאן המקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 22:07 |
|
| |
.
מצו"נ 
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:31 |
|
| |
בוגי,נו באמת, דבריי לא היו בבחינת ביקורת על ההנהלה.יש גבול לנאיביות!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:19 |
|
| |
אלי10
יש הבדל גדול. כדי שהאמונה תהיה אמיתית צריך לרדת ליסודותיה וגם מעבר לגבול הכפירה אם הכוונה היא כינה. אבל הדיונים הרכילאיים של גבעת המאמינים ברשת, גם אם אין בהם הסתה לרצח הם מורידים את האדם מצלמו האלוהי והאנושי.
איקה
משמר הפורום ראוי לצל"ש גם עם ההתחלפויות בהנהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 21:07 |
|
| |
יש הבדל קטן : מכפירה לא מתים אבל מהסתה לרצח מתים אנשים .
יש לזכור שמדובר כאן על מישהו שלא רק שהצדיק את מעשהו של יגאל אמיר אלא התבטא בזה הלשון :וממנו יראו וכן יעשו . זה לא הבעת דעה .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:27 |
|
| |
אני לא מבין מה השאלה כאן על גבולות המותר והאסור כאן בפורום, הרי יש כאן אשכולות שהם כמעט על גבול הכפירה, ואף אחד לא פוצה פה ומצפצף, ורק נושא חצי פוליטי ,מעורר גלים, נכון יגאל הוא רוצח, אבל עדיין מותר לחברים להביע דעה שונה, בלי שצריך לפתוח אשכול להצדיק את עצם הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:19 |
|
| |
איפה נמצא עוד אנשים כמו ר' זכריה בן אבקולס שיעמוד בראש פורומינו, וישמור עליו מכל משמר?
תוקן על ידי - איקה - 01/02/2004 19:22:38
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 19:14 |
|
| |
הנה, גררת.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2004 18:45 |
|
| |
אינני רוצה לגרור דיונים פוליטיים אישיים-ספציפיים שכה עמלו להימנע מהם בפורום מראשית ימי היווסדו. בכל זאת נדמה שיש להעיר שכשם שלא מוקיעים את מי שירה על אונית אלטלנה ושלא היו מוקיעים את מי שהיה רוצח ראש ממשלה ימני, כך יש להימנע מלהוקיע גם את 'מר' עמיר 
|
|
|
|
|