בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

אז מי הוא באמת "דניאל רותם" מבשבע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2004 11:42 לינק ישיר 
אז מי הוא באמת "דניאל רותם" מבשבע?

יודע את מקומי /אבי סגל, 'בשבע'

יודעי הקרוא שביניכם הבחינו, מן הסתם, כי מדור זה לא מופיע הפעם תחת שמו של דניאל רותם. מר רותם הודיע על סיום עבודתו בעיתון בשבע, אחרי שגילה לתדהמתו כי הוא בסך הכול דמות פיקטיבית... הבדיחה בגרוש הזאת היא תוצאה של שעתיים שלמות שבהן לא מצאתי דרך לנסח את עצמי. אז נראה לי שפשוט אכתוב את זה ודי: אין בעיתון זה אדם בשם דניאל רותם. החתום מעלה הוא שכתב עד היום את המדור 'על דעת עצמי' תחת שם בדוי. המממ... מגיע לכולם איזה הסבר, לא?

לאותם אנשים שזכו לא לדעת מי אני: בשנים האחרונות, בין טיולי בוקר עם יורש העצר למסעות מפרכים ברחבי הסופרמרקט, אני מבלה את זמני בכתיבה לשבועון מקור-ראשון. למרבה הצער, היקף עבודתי שם אינו מספיק לפרנסת ביתי, ולפיכך אני צריך גם מקור-שני למחייתי. לפני כשנה וחצי הציע לי עמנואל שילה להצטרף לעיתון חדש בשם 'בשבע'. מכיוון שלא קיבלו אותי לעבודה בשום מקום אחר, אפילו לא ב'כוכב נולד' בתפקיד אסף אשתר, נעניתי בחיוב להצעה.

כמה הבהרות: מעולם לא הייתי שותף לסכסוך שנוצר בין מקור-ראשון לערוץ 7, או לכל סכסוך אחר בעולם למעט המזרח התיכון. בכלל, אני מאמין כי החיים קצרים מכדי לריב. יתרה מזאת – מעולם לא הייתי שותף לדעה כי אסור להוציא לאור את עיתון בשבע משום שהוא פוגע כלכלית במקור-ראשון. התחרות המוגבלת בין העיתונים על ארנקי המפרסמים אינה מצדיקה לדעתי את הקפאתו של עיתון-נישה חשוב כמו בשבע, והתקופה שחלפה מאז הולדתו של העיתון רק חיזקה עמדה זאת. לכן, גם לא ראיתי שום סיבה – אתית או אחרת – לוותר בעצמי על כתיבת עמוד שלם בבשבע.

אז מדוע בשם בדוי? משום שהנחתי כי מערכת היחסים בין העיתונים לא תאפשר לי לכתוב בשניהם באופן גלוי. ומבין שלוש האופציות שהיו לי – התפטרות רועמת ממקור-ראשון, ויתור על עבודה טובה בעיתון בשבע, או המצאתו של העיתונאי החדש דניאל רותם, האופציה האחרונה נראתה לי כטובה ביותר.

הכתיבה תחת פסבדונים היא לא המצאה שלי. עיתונאים בכירים בארץ ובעולם כתבו תחת שם בדוי, חלקם מסיבות דומות לזו שלי. אין בכך הנאה גדולה, בטח לא תהילה, ובאופן כללי רצוי שכותבים יזדהו בשמם האמיתי. רק שהעולם אינו מושלם, ולעתים בחירה בשם בדוי היא כורח הנסיבות, או הרע במיעוטו. אבל כעת, בזמן שהיחסים בין שתי מערכות העיתונים הולכים ומפשירים, אני חש כי זהו העיתוי הנכון לצאת מהצללים.

בהזדמנות זאת, אני מבקש להתנצל בפניכם על אמצעי ההסחה שבהם נאלצתי להשתמש לצורך הסתרת זהותי, ביניהם הסיפורים על בני יחידי – שהם אמנם נכונים ברובם, אבל סובלים מדיליי מחפיר של מספר חודשים (היורש כבר סגר שמונה חודשים להיווסדו). בנוסף, זוגתי מבקשת להבהיר כי אשתו של דניאל רותם היא אמיתית, וכל הסיפורים שפורסמו כאן הם באמת על גברת רותם ובשום אופן לא עליה. ברור?

('בשבע')

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2004 04:46 לינק ישיר 

אוף! הטור המוצלח ביותר שם.

נו טוף, נסתפק בחיים גרינבוים וקובי אריאלי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2004 02:21 לינק ישיר 

תבדוק באשכול התמונות, אולי מישהו הוסיף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 02:20 לינק ישיר 

לא כדאי שנגזים בציפיות מהעורך החדש. ימים יגידו. למישהו יש תמונה של האבי סגל הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 01:56 לינק ישיר 

דוד, אני איתך.

אולי הוא יחזיר אותו אחרי שראו שהוא עשה מה ש(אולי) היה מצופה ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 01:54 לינק ישיר 

אני חושב שאמנון לורד טעה בכך שפיטר את סגל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2004 01:50 לינק ישיר 

לא, לא הלכה.

הוא זה שפיטר כי זה נודע כשהוא עלה ל'שלטון', ולא הייתה לו ברירה. אבל מי שיצר אווירה עכורה של עוינות ולא איפשר לעיתונאים לעבוד זה לא הוא. זה שעשה זאת נהג כך למרות שערוץ שבע לא מנע מהכתב שלהם קובי פינקלר לכתוב במקור ראשון והירחון נקודה לא מנע מאלישיב רייכנר לכתוב שם והצופה לא מנע מחגי הוברמן לעבוד בערוץ שבע. עוד דוגמאות?

זאת עובדה ידועה שרק הוא לא איפשר לקיים קשר עם ערוץ שבע כמקובל בין העיתונים הדתיים. זה היה חד סטרי - תתנו חופש לעיתונאים שלכם אבל לא תקבלו. הדברים האלו ידועים לחבר'ה בענף ונרמזים בווידוי של אבי סגל, אם כי בעדינות. שים לב.

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 07/03/2004 9:07:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 01:22 לינק ישיר 

מי שפיטר את אבי סגל היה... אמנון לורד.

הלכה התזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2004 01:20 לינק ישיר 

מעניין, השבת ראיתי צילום של ששון תירם שמצלם ל"בשבע" עם קרדיט ב"מקור ראשון". זאת אומרת, שמי שעובד ב"בשבע" יכול לעבוד גם במקור ראשון, אבל מי שעובד במקור ראשון, לא יכול לעבוד בבשבע. אהבת חינם יש לחבר'ה האלה, הא?

אולי עכשיו המצב ישתנה כי יש עורך חדש ויותר מנוסה מהאחרון, שומרון, שסיפר לברנז'ה דברים בלתי מדויקים, לפי מה ששמעתי ממקור ראשון, ועיתונאים מסוימים פרסמו את זה משל היו הדברים אמת בדוקה ומוכחת. לדוגמא שהוא ערך את העיתון שלוש שנים (אפילו את זה הם לא טרחו לבדוק).

שמו של העורך החדש אמנון לורד ואולי יש סיכוי לקץ העוינות בין העיתונים, שהחלה - תסלחו לי, העובדות מופיעות שחור על גבי עיתון (צהוב) - במתקפה ארטילרית של מקור ראשון על אנשי בשבע, לא ההפך. אולי לורד יחזיר את אבי סגל ואולי הוא יניח לעוד עיתונאים (צלמים וכתבים) להתפרנס בלי העוינות שראינו עם הקמת בשבע. אז מה אם קם עיתון חדש, מוכרחים להיבהל? גם נגד מקור ראשון טענו (כשקם) שהוא מתחרה עם הצופה, אז למה לאחרים אסור להקים עיתונים חדשים? למה צריך להתקיף אותם ולמנוע פרנסה מהעיתונאים שרוצים בכך?

אומרים שהעיתון יהיה מעכשיו יותר נקי. אולי. אני בעד.

מעריב, מימינכם

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 07/03/2004 2:37:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 01:10 לינק ישיר 

בגדול הוא מפרט מה היה, מביא את הקטע שכתב אבי סגל, מספר על הפיטורין ומביא תגובה קצרה מסגל (משהו בסגנון שהוא אוהב את מקור ראשון). זהו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2004 01:03 לינק ישיר 

ציטוט, סריקה, משהו.

אין לי "העיר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 01:02 לינק ישיר 

בעיתון...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/3/2004 01:02 לינק ישיר 

יש לך את האייטם הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2004 00:50 לינק ישיר 

עיתון 'העיר' מדווח כי בעקבות הגילוי הזה בעיתון 'בשבע', פוטר אבי סגל מ'מקור ראשון'...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/2/2004 22:27 לינק ישיר 

יודע, נתקע לך עצם בגרון?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2004 22:09 לינק ישיר 

אוח, אוח...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > אז מי הוא באמת "דניאל רותם" מבשבע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext