בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

"יתד השנאה" - כשמו כן הוא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2004 19:11 לינק ישיר 
"יתד השנאה" - כשמו כן הוא

בשבוע שעבר נשמעה התקפה כבדה פרי יצירתם של עיתון "יתד השנאה" על עיתוני "משפחה" ו"בקהילה" ואני שואל שאלה פשוטה: האם יתד מקנא בעיתונים הללו שנמכרים ברבבות עותקים בציבור החרדי?
עד מתי ניתן יד לעיתון הזה שכל יום-יומיים יוצא בהתקפה חדשה על מישהו אחר.
ועוד לא נגעתי על ההתקפות שלו על חב"ד (שאת זה נשמור למועד מאוחר יותר).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2004 01:11 לינק ישיר 

השסניקים לא יבואו לעזרתך משום שהם יודעים את האמת וחילוקי הדעות בין הרב עובדיה והרב שך היו איך צריך להנהיג את ציבור בני התורה הספרדי אבל אולי חברי הקיבוצים יבואו לעזרתך

נ.ב הודעה זו באה להבהיר את ההודעה הקודמת לאחר שנשמט ממנה שורה באמצע ההודעה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/2/2004 01:07 לינק ישיר 

מ_לביא נראה שיתד "נאמן" גורם לך נידודי שינה קשים
אתה זועק לעזרה אולי השסניקים יבואו לעזרתך אולי השמאלנאים אוכלי השפנים והחזירים בקיבוצים שמרן התקיף אותם במעמד הגדול ביד אליהו בקיצור חב""ד נמצאים בחברה טובה,
נדמה לי שמנחם הסופר הוא בניק השני שלך תקן אותי אם אני טועה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/2/2004 20:10 לינק ישיר 

למה אני חייב לכתוב "יתד השנאה", שאלת.
ויש לכך סיבה אחת: קשה לכתוב את השם המלא של "יתד השנאה" ועל-כן, זה המצב.

ובכלל, לש"סניקים שמבין הגולשים, היכן אתם בוויכוח? מה אתם כבר שכחתם כש"מרן..." הלך לעולמו ור' עובדיה ביקש לשים מודעת תנחומין ב"יתד השנאה" מה הגיבו?...
הם סירבו!!!

ומה הוא הגיב על-כך: "יתד לא נאמן".
זה היה חזק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2004 20:06 לינק ישיר 

אני לא "משיחיסט"!
ואני לא מחפש להגן עליהם, אבל "יתד השנאה" (כמו שכותב לביא) לא נלחם רק בחב"ד אלא גם
ב-ר-ב-י!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2004 18:50 לינק ישיר 

מנחם,
אם יש דבר אחד שיתד צדק ב-100% זה הויכוח עם חב"ד ולראיה תופעת המשיחיזם והשטותיזם שמאפיין את חב"ד מאז פטירת הרבי זיע"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2004 15:26 לינק ישיר 

מ_לביא,

אתה חייב לכתוב "יתד השנאה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2004 10:34 לינק ישיר 

עוד משהוא קטן, בטרם אתפנה לנעול את המחשב לטובת ניחוח הקוגל העולה מהסטודיו. מבחינה עיתונאית טהורה, יתד נאמן יודע רק לצטט כתבות מאתמול ושילשום שהופיעו בעיתונות הכללית,תוך סירוס מוחלט של כל דבר שלא עולה בקנה אחד עם השקפתם. ה"שיפוץ" שהדברים עוברים שם הם מעבר לסטייה המקובלת אפילו בעיתונות הערבית העויינת. כך שאל תתפלאו, אם וכאשר יהיה איזה בחור מישיבת פונביז שימות( חס וחלילה, רק לדוגמא) ממחלת האיידס. בית נאמן, הידיעה שתופיע תהיה בערך ככה:
קול בכי ונהי, תורה חגרי שק, הבחור החשוב כמר שמואל שניצלזיין, שהלך לעולמו בדמי ימיו מתוך יסורין של תלמיד חכם, ולא פסיק פומיה מגירסיה עד יומו האחרון, וב"אחד" יצאה נישמתו. וי על דאבדין ולא משתכחין. יספידוהו הרבנים...".

אבל, באמת אם נתרכז רק ביתד, נבלה את ימינו לריק, כי מי שיתד בשבילו הוא המורה דרך, הוא פשוט נאיבי, עם כל החוכמת חיים שיכולה להיות לו.
אגב, שמעתם על הסרט הליטאי החדש: "שכחו אותי במקווה שניים" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2004 19:53 לינק ישיר 

זה מהבחינה הרוחנית של העיתון, ומה לגבי הבחינה הגשמית: עיצוב וכו' - זה מחריד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2004 19:34 לינק ישיר 

אתה גדול. פשוט גדול, הסברת כל כך בצורה יפה מי זה "יתד השנאה".
אנחנו לא נרפה במאבקינו על העיתון המנובל הזה הנקרא "יתד השנאה".
עתון שנלחם ברבי ובשלוחיו, מקומו לא במחננו.

ולשואלים למה חב"ד כאלה ימניים, אני שואל שאלה פשוטה ביותר.
האם גם אחרי כל כך הרבה פיגועים אתם נשארים באותו הדעה???
אתם הרי יודעים שעל מה שהרבי נשיא דורנו זעק והתריע היום, לצערי, מתממש.

ולמי שכתב ש"יתד הוא העיתון החרדי הנפוץ ב..." טעות בידיו.
יש לי דוד שכותב ביתד, והוא סיפר לי לא פעם על המשברים שיש בעיתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2004 18:18 לינק ישיר 

מצטער שאני נגרר לויכוח הזה, שמקומו בפורום נפרד ("ויכוחא רבא" או"בחדרי מסנגדים "),אבל אני חייב לציין,את הנקודה שבבסיסה קיים העיתון יתד נאמן. העכשווי, של העשור ומחצה האחרון. העיתון קיים אך ורק כדי להנציח את הגישה וההשקפה הליטאית של דורינו, שיהודים ,ועוד יותר יראים הם רק אלו שנשמעים לדעתו והשקפותיו של ראש ישיבת פונביז לשעבר ,שנפטר לא מכבר, ולשאר הרבנים הליטאיים שיישרו קו איתו. כל השאר, כל אלו שמסביב ,הם אינם . לא קיימים פשוט. לכן המוטו של העיתון ,הוא "העיתון החרדי הנפוץ ביותר", למרות שהנתונים לא בדיוק כאלו, ויש עיתונים חרדים יותר נפוצים בהרבה הן מבחינת מספר נקודות ההפצה והן מבחינת מספר הקוראים, אבל-לא הבנתם!!! הם לא עיתונים חרדים, לפי הגדרתם של לבלרי היתד!! ואז ממילא, העיתון שלהם רק הוא החרדי, ולכן הוא הנפוץ ביותר מהעיתונים החרדיים!!! לא מסתדר לכם?? איך קוראים למערכת הכשרות של הליטאים הבני ברקים?? "שארית ישראל" כמובן!!! רק הם נשארו מהעם היהודי המאמין!!!רק הם!! כל מי שמסביב, הוא לא!! הפרענקים זוכים לבוז בעיתון ההוא,כהגדרת העיתון על חכ"י שס שלא נשמעו להוראותיו של הרב הנ"ל בהצבעותיהם, שבכך" הוציאו עצמם מעדת ישראל ומרדו בשם שמיים". החסידים, הם "פרווה", ו"אפשר להכשיר אותם" לפחות כלפי חוץ, כל עוד רבים מהם ממשיכים ברגעים של רגשי נחיתות לשלוח את מיטב ילדיהם למוסדות וישיבות ליטאיים. ואפילו הרבנים הליטאיים שלא יישרו קו עם דיעות החוג השולט שם, ומנהיגו "הדגול", לא נזכרים כלל כגדולי ישראל בעיתון, קולם לא נשמע והם למעשה מוחרמים על דיעותיהם( הרבנים סולובייציק לבית בריסק, למשל), ועוד ועוד. על החילוניים אין מה לדבר. וכמובן כמובן, על כולנה, שנואים על העיתון והחוג שלו-החבדניקים, כי החבדניקים בגישתם לכל יהודי-הורסים פשוטו כמשמעו את הנחת היסוד של העיתון והחוג שלו, שרק מי שחרדי (וליטאי) הוא ראוי להיקרא יהודי. כשהם רואים חב"ד, זה פשוט שומט את כל האידיאולוגיה שלהם! כמו -להבדיל( ואני מדגיש להבדיל)- האפיפיור והנוצרים השמרנים, שלא יכולים להכיר במדינת ישראל לחלוטין, ותקומת היהודים בארצם היא כעצם בגרונם, מפני שבעצם כך, זה שומט את כל התיאולוגיה שלהם הטוענת שהעם היהודי נעלם כעונש, ושהנצרות היא ההמשך האמיתי של היהדות. אז כשהחבדים מיתד, רואים שהחוג השומט את כל בסיס השקפתם חי וקיים ומתפתח וגודל ומתרחב ופורץ חוצה, וחודר גם להיכלי ישיבותיהם, ותופס מקומות בגשם וברוח-זה הורס אותם ולכן הם אפילו לא בוררים לפעמים את הארס, ומטילים אותו לא לכיוון, בלי הנחות יסוד ובלי הצדקה...!!!
ןלידיעת הכותבים. אני דוקא תלמיד לשעבר של רבנים ליטאיים גדולים, אך שאינם בזרם של יתד,ועולם הישיבות הנוהה אחר ההנהגה הפוליטית העכשווית של הליטאים. ואני רוצה לומר, די. באמת די, כי יתד נאמן הוא שגורם לי להרהר שמא הרבי מחב"ד אכן חי... למה?-פשוט מאד!! בדבר מת לא נלחמים ואין טעם להילחם!! אבל, ביתד ממשיכים כל הזמן ביתר שאת ובייתר עוז להילחם ברבי מחב"ד וחסידיו, אז זה סימן וודאי שהוא חי. בדבר מת לא נלחמים.
כמעט סיימתי לכתוב, והמזכירה שקראה במסך השני את כתיבתי, מעירה לי, ששמעה בילדותה את הראשי תיבות של יתד נאמן ( אל תהרגו אותי!! זה רעיון שלה, אבל בהחלט עונה לרמתם הרדודה של מי שציטטו ראשי תיבות ילדותיים עך חב"ד): יהודים טועי דרך נוהרים אחרי מנהיג נוכל= ראשי תיבות של "יתד נאמן".... ואגב, אנשי היתד: לא מצאתם לכם שם יותר מקורי? אתם יודעים מה המושג של "יתד", בתורה?- חור לעשיית צרכים! "ויתד תהיה לך על אזיניך...וכיסית ציאתיך"( ספר דברים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2004 17:32 לינק ישיר 

פריצקי, ממש מעניין.

זה בדיוק כמו שאני ארצה לדעת מי זו שינוי ואז אקרא את 'המודיע'.

בעצם למה לך לקרא יתד נאמן? תקרא את ביטאון העדה החרדית, ומזה תבין מי זה יתד...!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2004 09:15 לינק ישיר 

כמביט מהצד בויכוח הזה, אני יכול לומר שעד שלא התחלתי לקרוא יתד נאמן, כביקורת קבועה, לא ידעתי מה זו חב"ד. רק לאחר שהתחלתי והתעמקתי בנושא הזה, הבנתי מי זו תנועת חב"ד. כמובן שעמדותיה הפוליטיות מדיניות והקו הימני קיצוני שלה, אינו עונה על צרכי ודעותי ורחוק ממני מאד. אבל אי אפשר כל סתם לבטל אותה, שהרי היא נמצאת ומסייעת ליהודים גם אלו שאינם שומרי מצוות בכל העולם כולו.
מבחינתי כמביט מהצד חב,דהיא עוף שונה ואחר בתוך החרדים. יש להם קודים אחרים, הם הרבה יותרקרובים אלינו. רק חבל שהדיעות המדיניות שלהם כל כך קיצוניות, כי אחרת באמת היינו יכולים להזדהות איתה הרבה יותר. עצם העובדה שעיתון חרדי יתד נאמן תוקף אותה, סימן שהיא יותר קרובה לנו.
תעשו טובה, תתמתנו מדינית ואז באמת לא יהיה הרבה הבדל ביננו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2004 22:43 לינק ישיר 

מנחם, דווקא בנושא חב"ד הוכח שיתד ומקימיו צדקו. ראה משיחיזם ושטותיזם.אבל דבר אחד ברור! כל כתב ביתד נאמן יש לו את הרב שלו וזכור לכולם המשל עם הספינה שיש לה כמה קברניטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2004 19:13 לינק ישיר 

לביא ומנחם
מה אתם מחדשים לנו כאן?
שחב"ד לא אוהבים את יתד?

אף אחד לא יודע מזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2004 14:56 לינק ישיר 

אכן לחסידי חב"ד לא כדאי לקרוא "יתד נאמן" העיתון נוגד לעקרונותיהם הבסיסיים ומי שיכניס את העיתון לביתו עלול לפקוח את העינים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > "יתד השנאה" - כשמו כן הוא
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext