בשולי הפולמוס סביב התקפת משפחה וזילברשלג נגד הבטלנים בכוללים - כ"א מדבר מהרהורי ליבו!
מתברר שזילברשלג ומשפחה מדברים בשפה אחת, יתד נאמן בשפה אחרת.
זילברשלג ועתון משפחה פשוט תיארו תמונת מצב בכוללים שהם מכירים, כוללים שאברך מגיע בעשר אוכל ארוחת בוקר עד 11 מגרד בזקן את הפירורים שנדבקו בו עד 11:30 מצלצל לבנק למכור מניות ועוד יתר הגישעפטען עד 12 לומד קצת ואח"כ יוצא מוקדם לקחת את הילדים או האשה באוטו.
במלים אחרות רוב הכוללים החסידיים. ושכחתי את רבבות הכוסות תה וקפה שמכינים באמצע
אין פלא שמתמונת מצב כזאת עולה הקצף של המבקרים שזועקים : "שילכו לעבוד"
בכולל ליטאי אמיתי, (רוב המכריע של הכוללים הליטאיים) לידיעתך מר זילברשלג, האברכים - יושבים ולומדים כל היום
נשלח ב-4/3/2004 13:01
פופ. זילברשלג טוען בפירוש שהתכוין לאברכי כולל שאת ראשיהם עוטרים כובעי בורסלינו ועוטים פראקים בעת לכתם ברחוב, ופושטים אותם בעת הלימוד (בחורף לומדים עם חולצה לבנה וצחורה ובקיץ לפעמים בגופיה...).
עכשיו תפשוט אתה למי התכוין...
נשלח ב-4/3/2004 09:27
האומללות הליטאית הזו המנסה להיאחז בדמיונות על לימוד יותר מסיבי במחוזותיהם מאשר בחצרות החסידים, לא נולדה היום ולא תמות מחר.
העובדה שלחסידים יש מעבר ללימוד הגמרא גם לימוד חסידות והתנהגות בדרך החסידות גרמה לליטאים להיאחז בדבר היחיד שיש להם (בערבון מוגבל) ולהעצימו עשרות מונים.
נשלח ב-25/2/2004 15:15
יענקלה. דודי התכוון לכל אברכי הכוללים שאינם לומדים ואל תתמם פתאם בקשר לנושא החסידי אני מאמין שגם אתה רואה במעט בכל יום וכל לילה הרבה בחורי ישיבה משועממים שמסתובבים בלילות במרכזי הערים והקניונים בקיוסקים וכ"ו (ואני לא מתכוון לשבבניקים אלא לחברה שנמצאים בישיבות)ויש בניהם ליטאים חסידים ספרדים (אולי אפילו יותר ליטאים וספרדים מחסידים)אז לא יכול להיות שפתאם אחרי החתונה הם נהיים פתאם יושבי כוללים ומי שנכנס לכולל בגלל השווער נשאר אותו דבר ולאלו דודי התכוון
נשלח ב-25/2/2004 02:11
א בכל מגזר יש את הלומדים יותר ואת הלומדים פחות....
ב דודי לא אמר ליטאיים ולא אמר חסידיים אמר שיש כאלו שרוצים לצאת לעבוד ולא יכולים בגלל פחד השירות בצבא זא הוא קרא להם צאו לעבוד גם אם זה כרוך בשירות שלב ב וגם מזכירלהם שכהיום הם זכאים לשנת הכרעה
נשלח ב-24/2/2004 15:12
כבר מזמן שכחו שחסידים יודעים או לומדים פחות מאינם חסידים היום המצב הפוך לגמרי וידוע בכל העולם היהודי שבכולל וחסידיות לומדים בהסמדה רבה ונבחנים על הלימוד רק שם אז בבקשה לא לדבר לפני שיועים
נשלח ב-23/2/2004 16:25
חחח.. אתם מדברים על זילברשלג ואני נזכרת שפעם אריאלי כתב ב"בקהילה" לגבי השלג האגדי בירושלים..:
"תמיד ידעתי שאם אתה קם ומוצא את ירושלים כולה בלבן זה או שבאמת ירד שלג כל הלילה או שדודי זילברשלג שוב עיצבן את הנטורי קרתא...:):)
נשלח ב-23/2/2004 10:43
אחיתופל
מה שזילברשלג מרח מקדימה ומאחורה כדי שהמאמר שלו יעבור ויוכלו לבלוע ולא להיחנק - זה לא משנה את המסר העיקרי המרכזי שלו.
אז התשובה היא שהוא מכיר כוללים של חסידים
ובהזדמנות זו אני מתנצל על ההכללה. יש כוללים של חסידים שכן לומדים חזק, אבל לצערי מעטים
נשלח ב-23/2/2004 10:36
יענקלה,
אם אני לא טועה (וזה לא קורה לי בדר"כ), דודי זילברשלג הדגיש בכתבה שלו כי מיעוט מתלמידי הכוללים לא לומדים וזה כולל גם כוללים של ליטאים.