בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

"בשבע" ו"מקור ראשון" מתאחדים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/2/2004 19:20 לינק ישיר 
"בשבע" ו"מקור ראשון" מתאחדים?

בשבועות האחרונים גוברת הערכה שעיתון "מקור ראשון" יתאחד ויכלל ב"בשבע".
זאת לאחר שעיתון "מקור ראשון" ננגס במכירות על-ידי העיתון "בשבע" שמאוד-מאוד מצליח.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2004 14:17 לינק ישיר 

יודע_, אתה מה-זה צודק. בדיוק אתמול אמרתי למישהו שלא ניתן להשוות את ההישגים של שני העיתונים כי מקור ראשון יוצא לאור כבר שנה שביעית ובשבע יוצא לאור רק שנה שנייה.

יודע מה, יודע_יודע? מי שמשווה בין תלמיד כיתה ב' לתלמיד כיתה ז' בעצם אומר משהו טוב מאוד על הצעיר ומשהו לא-הכי טוב על הבגיר.

אם בלי משאבים (בעיתון: כלכליים, כשזה תלמיד: שכליים-רגשיים וכד') הוא הגיע לרמה כזאת שאנו משווים ביניהם, זה אומר שההתפתחות שלו מצוינת.

לדעתי גם מקור ראשון וגם הצופה הם עיתונים טובים, ובכלל, טוב שהתקשורת שלנו מתפתחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2004 11:51 לינק ישיר 

שאולקה

ההשוואה שלך ממש לא רצינית, ומה שכתבת ממש לא נכון. בשנה וקצת ש"בשבע" קיים, היו להם יותר סקופים מהשנה וקצת הראשונות ש"מקור ראשון" היה קיים.

כנראה שכחת או שפשוט מאוד אהדתך נתונה לעיתון הזקן ולא לעיתון הצעיר שצומח כאן, וצעדיו בשנה הראשונה רק מוכיחים שהוא עוד ילך ויגדל בעזרת ד'. תעשה השוואה כשבשבע יהיה בשנתו החמישית (או שישית) כמו מקור ראשון, לא עכשיו שזו ההתחלה שלו.

בעניין ההשקעה הכספית בהתפתחות בעיתונאים בתחקירנים וכו' - אני לא יודע אם המו"לים שלהם מבינים שצריך להקצות לכך הרבה כספים, אבל זה מה שמשפר עיתון - תקציבים גדולים למערכת כדי שאפשר יהיה לעבוד (זה כלי עבודה).

בכל אופן העיתון טוב ומעניין וחשוב מאוד - לא צהוב. יש להם ערכים והם לא לועגים לקבוצות בחברה אלא מפרגנים להם. שימשיכו כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2004 17:40 לינק ישיר 

קודם כל, אין זה הוגן לערוך השוואה בין שני העיתונים. "מקור ראשון" הוקם כדי במתכונת של עיתון לכל דבר, היינו, יש לו מחלקת חדשות, עיתונאים-"סטריגנגרים" שמשיגים סקופים, פובליציסטים וכו'. לעומת זאת, המטרה של "בשבע" היא להתקיים על פרסומות, ולכן הוא כמו כל חינמון אחר מסתפק במועט - מעסיק מספר מצומצם של כותבים, לא ממש משקיע בסקופים, במקום ראיונות בלעדיים מדובב ח"כים זוטרים וכוי"ב.

שוב, יש לציין, ש"בשבע" הוא חינמון נחמד, אבל לא יותר מזה. יתרה מזו, יש להניח, שאמנון לורד שהחליף את שומרון בתפקיד העורך של "מקור ראשון", יעשה את מרב המאמצים כדי בכיוון של הפיכת "מקור ראשון" לעיתון ימני לא-דתי, כפי שזה,אגב, תוכנן בהתחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2004 13:24 לינק ישיר 

מנחם_הסופר,

ראשית, אין לי מושג למה התקפת כך את באסה, מה היא כבר אמרה? בסך הכל הביעה את דעתה שלא צפוי שום איחוד בין העיתונים ואולי זוהי הזיה שאין לה מקור מוסמך.

שנית, בוא נעמיד דברים על דיוקם: ההצהרה שלך שדוד חרצץ היה עורך "ידיעות אמריקה" נכונה בערך כמו האיות של שמו.

תרגע, כולנו אוהבים את בשבע (חוץ מכמה שלא), ולדעתי גם מקור ראשון והצופה הם בסדר, אם כי מקור ראשון באמת הצהיב בשנתיים וחצי ששומרון ערך אותו, אבל עכשיו יש להם עורך חדש ואולי המצב ישתנה.

ז_ד_חבריא,

גם אני לא הייתי עוטפת דגים בעיתון מקור ראשון. אבל לא בגלל שהוא כזה גרוע אלא בגלל שאני לא קונה בכלל דגים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2004 11:05 לינק ישיר 

יש להניח, ששני העיתונים הללו לא יתאחדו, שכן יש לכל אחד קונספט משלו. "מקור ראשון" מנסה לחדור אל הציבור הכללי, ואילו "בשבע" מתמקד במגזר הדתי- לאומי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2004 22:45 לינק ישיר 

באסה, וחברייך, איך זה לשבת על המקלדת ולכתוב את כל מה שאפשר להוציא בשירותים, אה?
כיף מאוד...

אני מבקש ממך, להפסיק ולהמציא הזיות, למה שאת תידעי מה קורה בין מערכות "בשבע" ו"מקור ראשון". כולה איזה בחורה שיושבת ליד המחשב...

עיתון "בשבע" כיום, הוא עיתון דתי-לאומי, הנקרא גם בציבור החרדי ומצליח מאוד למרות עיתון "מקור ראשון" הנשאר מאחור לדשדש.

בעיתון "בשבע" יש כיום הרבה תכנים יותר מענינים, ואני אפילו לא רוצה לשכנע אותכם.

דיברנו על רמה?
דוד חרצץ (כתב בעיתון) היה בעבר עורך של עיתון "ידיעות אמריקה" ולמי שלא הבין "ידיעות אחרונות" היוצא לאור במהדורה חולי"ת.

ולקנאים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2004 11:01 לינק ישיר 

ז_ד יקר, לא הבנתי מה לחרדי כמוך, ולמקור ראשון. צהובון? ממש לא! אם תמונה של אישה לא לרוחך, מה לך ולעיתון זה בכלל.
בשבע הוא עיתון לציבור הסרוג, ולכן אינו מתאים לערכים של היהדות הצרופה (כהגדרתך).
אגב, מה דעתך לקרוא רק "על החומה", או עיתון סאטמר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2004 10:45 לינק ישיר 

מקור ראשון הוא צהובון מטונף שלא הייתי עוטף בו דגים.

לצערינו גם בשבע במאמציו להתייצב באמצע בין החרדים לדליי"ם הרופפים ביותר, מביא מדי פעם תכנים שלא לרוח היהדות הצרופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 23:00 לינק ישיר 

תיקון לקישור לעיתון הצופה:
http://www.hazofe.co.il/

(תודה zurz...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 15:47 לינק ישיר 

למי שרוצה לקרוא ולהשוות:

מקור ראשון:
http://www.makorrishon.co.il

בשבע:
http://www.a7.org/

(ובשביל האיזון...) הצופה:
http://www.makorrishon.co.il

בכל מקרה, דומה שאינטרסים כלכליים, מטרות שונות וכיוון אחרים ימנעו מעיתונים אלו להתאחד, וטוב שכך. תחרות גורמת למצויינות, מונופול גורם להרדמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 12:26 לינק ישיר 

אין סיכוי בעולם שהעיתונים יתאחדו .
כל זמן שהמוציאים לאור הקיימים היום בראש שני העיתונים ימשיכו לעמוד בראשם.
לשני מוציאי העיתון לכל אחד מהם שיטת עבודה שונה (כשהמטרה כסף שווה) .
לא נראה לי שיש להם נושא משותף אחד (כצלה ובן צבי).. מלבד הנ"ל (כסף) ולכן אני לא מאמין שיגיעו אפילו בכתבה אחת להסכם דעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 02:48 לינק ישיר 

אמן

רק שישפרו את קצת הגרפיקה. בזמן האחרון היא יותר טובה נראה לי אבל למה הם לא נעזרים במעצב שיעלה את זה עוד רמה? כנראה זה עניין יקר והמו"ל לא רוצה להשקיע בזה הרבה כסף

תוקן על ידי - יודע_יודע - 01/03/2004 3:11:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 02:25 לינק ישיר 

לדעתי האישית, היום, בשבע הוא העיתון הכי משפיע והכי אמין במחננו, ולכן, טובה יעשו לעצמם אנשי מקור ראשון באם יתאחדו עם העיתון.

מ_לביא, אינני יודע למה כולם אומרים שאתה בודה את הדברים, אני בכל אופן נותן בך אמון, ומקווה שבקרוב, נראה בהתגשמותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 01:29 לינק ישיר 

מ_לביא היקר,

אם כבר אתה מביא לנו ברווזים, לפחות תגיש אותם בתיבול טוב. שמעתי שברווז ברוטב תפוזים זה הולך טוב, מה דעתך? תוסיף, תגוון, תמתיק (זה אחלה עם ריבת תפוזים או ענפי רוזמרין).

אני מניחה שהזית את הסיפור, אבל הדיון בכל אופן מעניין. שכוייח, לא הכל ריאליזם, צריך גם קצת סיפורת פנטאסטית בחיים, מופרעת ככל שתהיה (אגב, אתה חבר של חורחה לואיס בורחס? )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2004 01:16 לינק ישיר 

חני נייעס, את חצופה

את אוהבת לריב, שאת חייבת להיות תמיד בוטה?

חסך בתשומת לב?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > "בשבע" ו"מקור ראשון" מתאחדים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext