| נשלח ב-5/3/2004 14:09 |
|
| |
ברוך גולדשטיין אליבא דאהרן גרנות: גיבור
לבטח ראיתם את הכתבה של אהרן גרנות ב'משפחה', עיתון חרדי להזכירכם, (כשהשלילה היא על ד"ל)
על עשור לרצח גולדשטיין.
ואני שואל: אתם השתגעתם?
בשלמא אהרן גרנות, אבל משפחה?
ברוך גולדשטיין הוא לא יותר מאשר מתאבד מטורף. שהספיק לרצוח בהתאבדות שלו גם כמה בני אנוש חפים מפשע.
האם אדם כזה זכאי לכתבה אוהדת עליו, שלא לומר משבחת?
האם הוא זכאי לאזכרת הי"ד אחר שמו?
מתואר שם הרצח ה'מתועב' של הערבים אותו. ואני שואל אותך, אהרן גרנות: מה היית עושה אם היית רואה ערבי שעומד לירות בך, לא היית יורה בו?
איפה שיקול הדעת הנכון? איך ייתכן שלעיתון חרדי שקול נכנסת כזו כתבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2004 14:21 |
|
| |
כבוד הרב, אתה לבטח יודע שלאחר המהומה נתגלה שמתחת לשטיח היו מאות רובים איתם תכננו המחבלים ימ"ש לבצע פרעות.
אתה נורמלי, מילא אליבא דבאסה הייתי מבין, אבל אתה???
מה קרה לך? נהיית שמאלני?
אני רוצה להודות ל'משפחה' על הכתבה (פעם ראשונה...).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2004 23:37 |
|
| |
גרנות אתה מסבך את משפחה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2004 23:41 |
|
| |
הוי, ilfa
האם גם אתה כשאר ליבוביצ'ינו לא חוגג את פורים בו אסתר המלכה האכזרית התחננה בפני אחשורוש לאפשר ליהודים להמשיך ל"טבוח בחפים מפשע" משונאי ישראל במשך יום נוסף....

|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 03:25 |
|
| |
ד"ר ברוך גולדשטיין = הרופא של המדינה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 03:46 |
|
| |
חמוד, יש לך תשובה, או שאתה תמיד כך עונה בשאלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 07:58 |
|
| |
ilfa
על זה אומרים:
תגדל, תבין.
תלמד, תבין.
תשמע, תבין.
תקשיב טוב למי שמכיר את הסיפור, ואז אולי ... תבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 15:36 |
|
| |
מאחר ואני רואה כאן עיוות שלם של המציאות ומישהו דפוק שכותב על ברוך גולדשטיין שהי' מטורף, ובכן ברוך גולדשטיין הי"ד הי' בנ"א שידע מראש שבפורים עומד להערך פוגרום נגד יהודי חברון, ו"סליק" הנשק הוא באולם יצחק, ובכן הוא תיאם עם כוחות הביטחון שהוא יכנס וירסס קצת את הערבים, אולי לפצוע אחד שניים כדי להראות להם שלא כדאי להתחיל עם היהודים, בפועל החיילים שם עזרו לו והם ירו את רוב הכדורים, כשראו שהמצב מתחמם אמרו לגולדטיין תשאר כאן דקה אנו כבר חוזרים כדי להוציא אותך, בינתיים הם נעלמו וגולדטיין ניסה לברוח כששם לב למלכודת ששמו לו החיילים, ואז ההמון הערבי תפס אותו ועשה בו לינץ', בפועל הערבים לא יכלו לבצע את זממם כי הוא הרס להם את התוכנית, ומאז כל השמאל ששונאים אותנו - היהודים (וכן המפלגות ה"חרדיות" שתומכות בהם) הפכו את ברוך גולדשטיין לרוצח כדי לעשות דה-לגיטימצי' למתנחלים, ואכן כך, מאז היהודים בחברון סובלים כל הזמן.
מי שורא לגולדטיין מטורף שיחשוב על זה שאם לא בלעדין, הי' אז פוגרום דוגמת תרפ"ט, ואפילו את מערת המכפלה היינו מאבדים.
אז כל הכבוד לגולדשטיין, וימח-שמם של כל אלו הרשעים שנתנו לו למות שם בגלל שיקולים פוליטיים, ואני חוזר שוב שכל מי שקורא לו משוגע - בו הבעי'.
אע"פ שהיום פורים, נכתב זה באמת ובתמים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 15:55 |
|
| |
ועל זה אמרו רבותינו
"חחחחחחחחחח".
הצחקתני כפי שלא עשה זאת אפילו ברי חמיש.
זלמן, תאמר מה שתאמר, גם אם לא הייתה לך שום תשובה באמתחתך היית יכול לכתוב את שכתבת, כך שמה שכתבת לא אומר כלל שאתה בטוח שיש לך, אף לא תשובה לעצמך.
אבל לונורא, איך אמרת? גודלים.
תוקן על ידי - ilfa - 07/03/2004 15:57:59
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 19:10 |
|
| |
תודה על המעשייה המרתקת בדבר נסיבות הירצחו של ברוך גולדשטיין.
מדוע, אם כן, הותיר האיש אחריו מכתבים המעידים על שידע כי הוא הולך בדרך אל-חזור?
האם משום שהוא צפה ברוח קדשו שהחיילים יברחו והוא ייוותר לבדו באולם יצחק, נתון לחסדיהם של קרבנותיו?
ולעצם העניין: ברוך גולדשטיין עשה מעשה לא-ראוי. זה ברור.
אבל קשה לכנות את כתבתו של אהרן גרנות "אוהדת". זוהי כתבה מכבדת, אך מסתייגת (אם כי, לטעמי, לא היתה מזיקה מידה רבה יותר של הסתייגות).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2004 19:33 |
|
| |
קונספירציות הנם דבר אחד. מציאות הנה דבר שני. המציאות-כפי שעולה גם בוועדת החקירה שהוקמה בעקבות המקרה- מדברת על קביעה של אי סבירות וודאית להיכנס עם נשק למערת המכפלה אלא בעזרה ממשית על ידי החיילים המופקדים על הכניסה למקום. בפועל, לא הועמד אף אחד לדין, אולם ברור שגולדשטיין לא יכל להיכנס עם נשקו האישי ללא שיתוף פעולה. באשר למצבור הנשק שאגרו הערבים בקירבת מקום-קובעת הוועדה חד משמעית,כי לכוחות הביטחון היה ידוע בוודאות על כך, ולא ננקפה אצבע גם כאשר הגיע מידע מודיעיני בהול שהצביע על תאריך ושעת הפוגרום-בפורים בערב. עם כל זאת, הוועדה מציינת, שבבואה לקבוע את המסקנות, אינה לוקחת בחשבון את המניעים של גולדשטיין ( רצון למנוע פוגרום, או כל דבר אחר) אלא את תוצאות מעשיהו ואת מעשיו בלבד.
זה לא סוד, זה גלוי. תעשו קפיצה קטנה לספריית בית אריאלה, ותוכלו לקרוא את כל הפרוטוקולים ,אלו שהותרו לפירסום, ודי באלו כדי להעמיד את כל סיפורו של ברוך גולדשטיין באור אחר, רחוק מרחק רב מזה שאותו מציירת התקשורת והמערכת הפוליטית כאן בארץ.
ולא רק בעניין זה,גם בנושא רצח רבין יש הרבה מה לקראו, והדברים אינם פשוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2004 11:13 |
|
| |
אני מסכים בהחלט עם דבריו של דווזיץ, החומר הרב שגלוי לכאורה ובר השגה, ושלא מוצא ביטוי מתאים בתקשורת, מעלה את העובדות ששום מקרה כאן במדינה אינו כפי שמכירים אותו. קל מאד, לפתח הסתייגות ממעשיו של גולדשטיין, ועם כל זאת, יש הרבה פרטים המעיבים על התיאוריה המקובלת בדבר מניעיו של הרופא הזה שכל ימיו הי ה מטפל במסירות בחולים ערבים, ואפילו במחבלים לאחר קרב, וזה ידוע, ומתועד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2004 18:54 |
|
| |
מאחר ורק עתה ניכנסתי לפורום, יורשה לי להגיב.
א. הצהרה: הרני מצהיר בזאת כי המעשה האחרון של ד"ר גולדשטיין הינו מעשה אנטייהודי, אנטי הלכתי, מטורף ומתועב. אני לא מקבל את התאוריה כאילו מתחת לשטיחים התגלו כלי נשק. בכל מאות העדויות שקראתי אין עדות אחת כזאת ולדעתי זהו ניסיון לברוח מהאמת במקום להתמודד איתה.
ב. מעשהו של ד"ר גולדשטיין, מביך ככל שיהיה, אינו יכול להשכיח את זכרו וצדיקותו. אין אחד בישובינו שאינו חייב לו משהו, אני חייב לו את חיי בתי. העובדה שדעתו נטרפה עליו בשל העובדה שרצחו את חברו הטוב ביותר, אינה מצדיקה את מעשהו אך מקילה בעונשו. אין אחד בפורום הזה שיגיע לקרסוליו לא בנושא בין אדם לחברו, הצלת חיים ולא בנושא בקיאות בתורה, צדיקות ואהבת תורה.
מעשהו בהחלט מביך אותנו.
לגבי המילים הי"ד, התלבטנו בזאת רבות. אלא שמאחר ואפילו לפי העדויות בועדת החקירה כשהערבים התנפלו בחמת זעם על ד"ר גולדשטיין הוא כבר היה נטול יכולת יריה, וכבר לא היווה סכנה לשלום הציבור, הם התנפלו עליו מתוך רצון לנקום. לו אני במקומם הייתי מוסר אותו למשטרה. הרי ברור כי אם היו מוסרים אותו למשטרה הוא היה נדון בבית משפט ישראלי ל 29 מאסרי עולם ולא היה יוצא עד יומו האחרון הרי שרצח גולדשטיין לו היה לשם התגוננות אלא לשם רצח על כן לפי ההלכה חייבים להצמיד לשמו את התואר הי"ד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2004 08:59 |
|
| |
את אלו הגורסים שזה מעשה מטורף שהגיע ברגע של טירוף הדעת, ניתן להבין.
אולם הצמדת התואר "מתועב" אינה אלא התחנפות, התחנחנות ויישור קו עם אלו שמה שמעניין אותם זה לתקוף את המתנחלים. אלו שאם לא היה קורה הסיפור הזה היו ממציאים אותו כדי להכפיש וללבות שנאה.
ניתן לבקר, להסתייג ולמחות אבל מה פשר המאמצים המגוחכים להיראות כיותר אדוקים מהאפיפיור?!
רבים רבים בציבור הדתי מוצאים עצמם לצערינו בוחרים מילים וביטויים לפי החליל של האליטה השמאלנית השולטת במדינתנו ללא מיצרים.
תוקן על ידי - ז_ד_חבריא - 11/03/2004 9:03:09
|
|
|
|
|