| נשלח ב-7/3/2004 04:23 |
|
| |
הודעה על סגירת הפורום + הבעת חרטה
כן כן זה קרה גם לי
אמש התגלה אלי בחלומי ''מגיד'' עם מסר חשוב מעולם האמת. לאחר שהחלפנו מסרים, דשי'ם. מתכונים מפורום באהלה של יהדות (כולל מתכון סודי המסוגל ללידות קלות. ריפוי עקרות. בעיות בכח גברא, ושאר צרות שלא תדעו מהן - ביצי צולנט ממולאות בשוקולד חלבי, חיידקי סלמונלה, וריבת אתרוגים), הודיע לי הנ''ל כי אנחנו (קרי חברי הפורום) טועים בגדול וכי כפי שכבר ביאר מח''ס המטריקס הכל אחיזת עיניים ואין שום ממשות בחשיבה רציונלית. וכבר עמד על כך מורי ורבי הרב ערך בפניתו הנרגשת למימוני לזנוח את השכל הארור.
בקיצור כוונותינו כמו מעשינו אינם רצויים כלל וכלל.
בתחילה העיזותי פני ושאלתי אותו וכי כיצד אדע כי המסר הנ''ל (כמו שאר הענינים המקובלים לנו) אינם מהווים חלק מאשלית המטריקס? אך לאחר דקות מספר הרגשתי באור יקרות לבן + קול פנימי עז ששכנע אותי שהאמת אכן בפי הרב נויגרשל ואין בלתה אחרת (מה עוד שהוא מצליח לשכנע את כולם!!).
על כן גמרתי אומר לסגור את הפורום במתכונתו הנוכחית ולמזגו עם פורום אהלה של יהדות בתנאי שיחליף את שמו ל-''אמת האבסולוטית''. שכן ''אהלה של יהדות'' רחב דיו להכיל בקרבו דעות שונות, ואלו כנגזר משונותן, לידתם והורתן שלא בקדושה.
כמו כן, אני קורא בזאת לחברי (ובקרוב ממש ex friends) לחזור בתשובה ולהביע חרטה פומבית על מחשבותיהם ואף על קיומם האנושי.
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 07/03/2004 4:26:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2005 01:31 |
|
| |
בס"ד לענ"ד יש חשיבות לחקירות הבאות מתוך מטרה לחקר האמת
לשם שמים ולא לשם ניצוח מי צודק יותר ,מצאתי כי דווקא ע"י בדיקת מקורות מתבררת האמת לאמיתה של תורה וכבוד התורה עולה ע"י שמתבררים הספיקות ,וידוע מאמר חז"ל כי אין שמחה כהתרת הספיקות.ועל זה נא' 'דע את אלקי אביך ועבדהו בנפש חפצה ובלבב שלם',וזה חקירה שיש בה מצוה
כמבואר בהקדמת ס' הזהר לרבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי (אות א-ב)עש"ה.ולכן אני רואה לנכון שדווקא מתוך היכוח
בפורום זה התבררו לי דברים יותר ויותר.
בברכה הצ' שי בוארון
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2005 16:23 |
|
| |
מימוני,
כדי להבין למה נפגעת מדברי בפורים צריך לענות על כמה שאלות מקדימות:
א. האם היפגעות כזו היתה מתרחשת בכל אדם, או רק באלו שאינם מוכשרים לשימוש בחוש הומור פילוסופי סטואי?
ב. האם ר"מ במז"ל התכוין להוציא מן הכלל את מימוני בשאלות אלו, ולהשוותו (ח"ו) לידעני דבר אחר (ד"א), או רק התכווין להגזים מעט ולהציג כמראה לא את מה שמימוני חושב באמת, אלא את מה שמימוני מצטייר כחושב?
ואחרי דברי ההקדמה ההומוריסטים בחלקם, כמבואר ליודעי חה"מ, אצהיר, הפעם ברצינות, כי:
1. אני מבקש מחילה. לא התכוונתי לפגוע ח"ו.
2. בהגזמתי המכוונת, כן התכוונתי לשמש מראה, לא למה שאתה באמת, אלא למה שהינך מצטייר, לצערי, בטרם עיון אמיתי.
להערכתי, רבים מהגולשים מסוגלים לחשוב שההשואה בין אפשרות של אי ידיעת מציאות מסויימת לבין קביעה שמשנת חגיגה "מוטעית" היא השוואה סבירה.
לעקירת טעות זו כתבתי בפורים את הדברים. זו הרי כל תכליתה של ההגזמה עד אבסורדום, להציג פן שנעלם בהשקפה ראשונה.
3. קיוותי שהדברים יתקבלו ברוח מתאימה הן לפורים והן לכיפורים. גם בכך טעיתי.
לגופה של משנה, ודאי שיש מקום לדון בכוונת חז"ל, בהלכה שקבעו (אם קבעו) בה, בטעמה, בהיקפה, ובסייגיה.
מאידך, האם יעלה על הדעת שטרם נדונה משנת חגיגה בפורום עצכ"ח?
(לינקזעצר, הושיעה נא)
ר"מ
למנוע ספקות, חה"מ = חכמת ההומור
תוקן על ידי - רמ_במזל - 28/03/2005 16:37:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2005 14:28 |
|
| |
רמבמזל
איני זוכר את הדיון הקודם, אז הבה נפתח דיון חדש.
ובאמת מגיע לו אשכול בפני עצמו.
צריך לענות על כמה שאלות מקדימות:
א. האם המשנה מדברת בכל אדם, או רק באלו שאינם מוכשרים לעיון פילוסופי (לא שחז"ל השתמשו מן הסתם בחלוקה הזו, אבל בדומה לה קרוב לומר שכן. וכן ודאי היא גישת הרמב"ם).
ב. האם המשנה באה להוציא מן העיון בשאלות אלו, שנראות כמו אנטינומיות (=בעיות בלתי ניתנות לפתרון בסגנון קנטיאני) או להרחיק מעיון מטפיזי בכלל.
אחרי בירור ראשוני זה, ניתן להעלות את השאלה:
איך ניתן להורות לאדם מה לחשוב ומה לא לחשוב? (כך יטען החזו"א, שהשכל הוא אוטונומי, אבל הרמב"ם - הפילוסוף הגדול - דווקא סובר שיש מצוה במה להאמין ובמה לא, ומסתבר שכוונתו להמון, או לחלק ההמוני שבאדם).
אבל איני סבור שחז"ל כתבו שם בשגגה (אני סבור שיכלו לטעות בהכרת המציאות, אבל רחוק בעיני ששגו בפסיכולוגיה האנושית). ואף איני מבין את ההוה-אמינא של הבדיחה... וצר לי שהגעתי לידי כך שחושדים בי...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2005 10:53 |
|
| |
מוטי ומימוני,
לאחר שתיית ארבע כוסות כדין (שלושים יום וכו')
הדיון הרציני שלכם בדף קמא העלה על ליבי טינה,
ובמקום פיקו"נ אין חולקין כבוד, וזו שאלתי בבקשתי:
איך יפרש מימוני את המשנה בחגיגה
כל המסתכל מה למעלה ומה למטה,
מה לפנים ומה לאחור, רתוי לו שלא בא לעולם?
למה לא כתבו חז"ל שכל המסתכל בארבעה דברים וכו' שילבש שחורים ויתעטף בשחורים ויכנס לעצכח מקום שלא מכירים אותו ויעשה מה שליבו חפץ?
ויבוא מרגוע לנפשו, והיו עיניך רואות את מורך ואשרי אדם עוז לו בך והוא יכוננה עליון?
לפי דרכו של מימוני תשובתו אמורה להיות, פשוטה.
גם כאן חז"ל שגו [מן היין, כדברי הנביא, .. פקו פליליה (?) ]
הלא כן?
ר"מ
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2005 12:35 |
|
| |
והדברים רלוונטים כבשעת נתינתם
ויפה שעה אחת קודם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2004 23:54 |
|
| |
רבותי! לעגן זה האשכול, ולקבעו כחוקת הפארום, וטוב לב משתה תמיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 19:22 |
|
| |
כותרת האשכול מביעה בדיוק את הבעיתיות של האומר אחטא ואשוב , שאין מספיקין בידו בדיוק כל כך בדיוק !!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 14:33 |
|
| |
לעובדי אלילי השכל והאגואיזם
שחברו ביחד בפורום של חושביזם
מה מפריעה לכם ריבה שהקלה על לידיזם?
רק רוצים להרגיש חכמיזם...
במילים מפוצציזם.
אותי משעשע כל הניסיוניזם
עם כל האיזמים והבלבוליזמים
להשתמש בי לצחוקיזם.
כי...
צוחק מי שצוחק ארחוניזם.

|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2004 12:07 |
|
| |
מיימוני מוכיח כאן (בעזרת כמה מחבריו), שכל מה שנאמר על חוש ההומור של הליטאים, ו"שמחת" הפורים שלהם... פשוט נכון.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 19:58 |
|
| |
מישהו הזכיר את השם שלי ?
חברה , פורים היום ! אתם אמורים להתבוסס עכשיו בקיא ולא לשבת ולהתפלסף כאן !
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 17:29 |
|
| |
מיימוני נעניתי להזמנתך, ובכן: לפי המסורה המשל מיוחס לבעל התניא, שאמר אותו לפני הרב הקדוש רבי פנחס מקוריץ, שהקפיד על הפצת מעיינות הסידות ברבים, עד שמצא דף חסידות מתגולל בארץ.
המשל מתייחס לתורת החסידות שמביאה רפואה לעולם.
*
ובאשר לאשר לשאלה שנשאלה כאן, מה בין חב"ד לבין עכ"ח, שהרי שניהם חושבים, הנה על זה נאמר שיש שני סוגי חכמים הם גו'.
ומה שאתה מעמיד את עכ"ח כמבוגרים, לעומת הילדים שאינם ידועים לחשוב, הנה על זה ישנה האימרה הידועה של זה שמאן בלימוד הקבלה, והכריז: אני מתפלל לדעת זה התינוק.
*
אחזור כעת לחלוקה של מוטי:
על הראשון ודאי נצטוינו באיזה אופן ולמי מותר לעסוק במעשה מרכבה, באופן שלא יהיה מציץ ונפגע.
ועל השני: מוכרחים אנו להודות, שרוב החומרות שאנו נוהגים בהם, ושמפורטים בהגהות הרמ"א לשלחן ערוך, נוסדו בימי הביניים. ועל כך בולטת השאלה יותר ויותר, האומנם הרמה השניה של החלוקה היא, איך מפרקים את החבילה הזאת, כלומר לקבל רק את מה שההגיון של פלוני אלמוני מסכים לו, ואת השאר לזרוק לאסלה!?
ואם כבר מדברים על הגהות הרמ"א, אל לנו לשכוח את ההגהה האחרונה לאו"ח: וטוב לב משתה תמיד.
מי יגלה עפר מעינינו להבין תוכנה של חתימתו זו את הספר אורח חיים!?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:41 |
|
| |
רבינו,
לא די בחרטה על העבר אלא צריך גם קבלה על העתיד שלא לפתוח שום פורום אלא בעצת אלה שהזכרת ההולכים באמונה הפשוטה ביותר כפי המסור להם מאבות אבותיהם ונשמעים לגדולים אפילו יאמרו להם שאחד ועוד אחד שוה אוטובוס וכדומה!
והשם הטוב יכפר בעדנו ביום הגדול והנורא הזה שכל מעלת יום הכיפורים היא שהוא "כ"יום הזה ויאיר את עינינו.
[מוטי, למיטב ידיעתי עומד הפורום בדרך חזרה ממקדונלד לבית מדרש ממנו לא יוצאים לעולם למקדונלד עד שיכשירוהו לפי כל קריטריוני ההחמרה ברוח ובגשם. אם "בא לך" מקדונלד, אנא אל תשתמש בפורום הזה כתירוץ, אלא במה שהרחיק אותך מתורתם של הנזכרים מעלה!]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2004 12:36 |
|
| |
מאז ומעולם אני טוען שיש "לסגור" הפורום על אתר
במקום להראות את האבסורד בשוללי ההבנה בלי הצטעצועי "הבנה", הולכים בדרך "ההבנה" ומנסים שאותם שוללי הבנה "יבינו".
במקום להראות לבוחרי מצוקי אבן למצוקי ארץ, שהם מסתכלים לכיוון מטה, מעלים אותם בדרגת "מעלה" בקודש, ומסבירים להם פנים יפות במקום צוקי שממה, משם נקודת מוצאם...
וכן על זה הדרך...
זהו חילול ד', יסגר הפורום לאלתר!
|
|
|
|
|