| נשלח ב-10/3/2004 18:48 |
|
| |
מפתחות לעצור חושבים - האינדקס לרשותכם!
עצור חושבים – האינדקס לרשותכם
הנהלת הפורום שמחה לבשר על פרוייקט חדש של הפורום. אינדקס ענינים ומחברים, ומפתח כללי, שיעמוד לרשות הציבור – ואתם תוכלו ליצור אותו במו מקלדתכם.
כדי לא להכביד על המעיינים בפורום, המפתח יתנהל בפורום חדש, שנקרא "מפתחות לעצור חושבים".
כדי להגיע לשם, לחצו על "אתר הפורום" בעמוד הראשון, או השתמשו בלינק הבא:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=8960
כל אחד מכותבי "עצור חושבים" יהיה זכאי לפתוח אשכול (או אשכולות) שבהם יוכל להוסיף לינקים לכל האשכולות שבהם רשם את הגיגיו הראויים להיזכר לעולם. הרעיון הוא שכל אחד מהכותבים יפתח אשכול שיישא את שמו, ובו יוכל להוסיף תגובות שבעצם כל אחת מהן היא הפניה לאשכול או אשכולות. הוא גם יוכל להסביר בכל מקום מה הנושא, ועוד.
רשימה כזו תהיה שימושית גם למתעניינים וגם לו עצמו.
זה יהיה אינדקס המחברים של הפורום.
דרך אגב, כל הזכויות לרעיון שמורות ללינקזעצר, ווטו1 וכותב שורות אלו. (עורכי הדין של הפורום מתבקשים לפנות אלינו כדי להציע לנו איך לממש את הרעיון הפורה הזה ולקבל תמלוגים מאותם פורומים שימהרו לחקותנו... תמורת אחוזים מהרווחים, כמובן).
בשלב מאוחר יותר, נעביר גם את המפתחות של אשכולות הפורום לפי נושאים למקום זה.
כדי להגן על הפירות, ולחסוך זמן ללינקזעצר, הפורום יהיה פתוח לקריאה לכל, אך סגור לכתיבה למורשים בלבד.
כל כותבי הפורום הקבועים יקבלו אוטומטית אישור כתיבה. אך, כפי שהעיר לינקזצער, היות שהשכחה מצויה, אפשר לפנות לתיבתו האישית ולקבל אישור כזה.
אני כבר רואה לנגד עיני את המעיינים שיעוטו על אשכול הלינקים של הרב-סיינפלד כדי לקרוא את דרשותיו. סוף סוף יהיה רישום מלא של כל האשכולות של ווטו, המציג את תורתו של רבו ומורו. עכשו ירוו נחת אלו שיחפשו את פניניו של בעל עגלה, את המאמרים המאתגרים של מוישה גרויס, את האשכולות שחנן אותנו בהם מסתברא, את.. ואת... ואת...
אז חושו ופתחו את האשכולות של אינדקס המחברים. וזכרו: אם אין אני לי, מי לי! אל תשכחו לרשום כל אשכול שפתחתם, או שהוספתם בו תגובה חשובה. הקוראים מחכים לכם!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2008 19:35 |
|
| |
האם עלי להבין שחוץ מאחד, לאף אחד אין מה לתרום?
או שעלי להבין משהו אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2008 21:07 |
|
| |
[מיכה,
תודה (בלי ציניות).
אני מוותרת על התענוג (עם).]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2008 20:51 |
|
| |
וטו
אני חוזר ואומר שלא הובנתי.
אענה לך ולבוגי באישי.
וכאן כבר אומר, כי בוגי וגם אמשלום מוזמנים להצטרף. לא אליהם התכוונתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2008 08:26 |
|
| |
מיכ"ה,
ייש"כ על היוזמה ושפע ברכות להצלחת המפעל ברמת עיקרון ה"עצכחופדיה", אך כפי שנכלל במה שכבר העירו לך [ולטענתך לא הובנת אם כי לא הסברת על איזה קלקול ועונש דיברת], ככל שמפעל זה לא ישקף את עצכח כמות שהוא הרי שיהיה רק "מיכהפדיה" בהקשר עצכח.
ישנו אצלי ארכיון שלם של "פניני עצכח" ואני שוקל לפתוח אשכול נפרד לפרסומו, כך נוכל לקרב שני צפרים בלטיפה אחת. א. קיום ילקוט לציטוטים חדים ומוצלחים, ב. ארגון אנציקלופדי שביוזמתך הברוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 22:03 |
|
| |
אםשלום
זה שמיכה את מימוני ואני והאחרים -מדברים בכבוד אחד עם השני, ועונים בדרך כלל לענין, ובעיקר מקשיבים בסבלנות ובענין,
זו היא העצכח לדעתי כמובן, אבל אני בטוח שאת מסכימה
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 21:58 |
|
| |
(שאלות א' וב' הם בעצם שאלה אחת)
עצכחי - זה נתון לפרשנות של כל הקורא אשכול זה. אני לא מגדיר בשבילכם. אם אתם חושבים שזה עצכחי, או שאתם חושבים שהתכוונתי גם לזה, אף אם אין זה נראה לכם עצכחי - אתם מוזמנים להצטרף.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 21:50 |
|
| |
[מיכה,
א. מה זה "עצכחי"?
ב. מי קובע מה "עצכחי" ומה לא?]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 21:43 |
|
| |
אם יש לך ציטוטים לא-אורתודוכסיים אתה מוזמן להביא. אין כוונתי להדיר את רגליהם מהעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 21:35 |
|
| |
לא התכוונתי למה שאתה התכוונת, אלא להיפך הגמור. (מסתבר שגם הפעם לא הבינו אותי)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 11:54 |
|
| |
'להביא ציטוט עצכחי מכל מקור אורתודוכסי מקובל. מקור לא אורתודוכסי עלול לקלקל יותר מאשר לתקן'
הסבר בבקשה מהם תיקון וקלקול בעיניך ומדוע שהתיקון והקלקול שבעיניך יהיה כן בעיני כולם ומאימתי תחת אלוהים הנך להעניש.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2008 22:09 |
|
| |
שלום רב לכל חברי הפורום
אני פונה אליכם בעניין, שעלה מתוך שיחה עם יהוסף.
כל חבר עצכח קרה לו מן הסתם שהוא דיבר עם מישהו שאינו עצכחי, ואפילו עם הצד שאינו עצכחי בו עצמו (יש לכם כזה, נכון?) וניסה לשכנע אותו בדעתו. לא עמדו לפניו באותו רגע המקורות הסברות והדיונים בעצכח, אלא באיזשהוא תא זיכרון צדדי, ולפיכך לא היתה בידו אפשרות מספיקה לבסס את דעתו בפני חברו.
לפיכך, החלטנו כי ראוי יהיה לאסוף ציטוטים עצכחיים, סברות, דיונים, וכו', למקום אחד, באר חפרוה שרים כרוה נדיבי עם, במחוקק ממשענותם, וממדבר מתנה ומנחליאל במות, ומבמות הגיא אשר בשדה מואב, ראש הפסגה, ונשקפה על פני הישימון.
והיה הבאר הזאת, תהיה פתוחה לכל עולי רגלים, ולכל מאן דבעי, לדלות מתוכה מים קרים לנפש עיפה.
לכן!
כל מי שיש באפשרותו, מוזמן להביא ציטוט או סיכום דיון המכיל רעיונות עצכחיים. את הציטוט/סיכום ישלח לאשכול בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2482304&forum_id=8960
ניתן לשלוח גם אלי לתיבה האישית.
רצוי לקרוא את ההוראות דלהלן, לטובתי ולטובתכם.
א. להביא ציטוט עצכחי מכל מקור אורתודוכסי מקובל. מקור לא אורתודוכסי עלול לקלקל יותר מאשר לתקן. אם בכל זאת מישהו סבור שיש ערך בהבאת מקור שאינו אורתודוכסי או כל מקור מסוג אחר - יביא והאחראים יבחנוהו.
יש להביא את הציטוט בשלמותו. כלומר באופן שיהיה ברור מה הנושא העולה מהציטוט, ומה אמר עליו בעל מקור הציטוט. (אין צורך שהציטוט יהיה מתוך מקור העוסק בנושא הציטוט)
עם זאת, רצוי שהציטוט יהיה קצר, כדי לא להכביד עלי ולא על המאגר.
יש להיזהר לא להוציא דברים מהקשרם! מי שיביא ציטוט המוצא מהקשרו, עלול להענש בכך, שבמקום בו הוא ציפה שיופיע הציטוט - בו במקום תופיע אזהרה מפני הוצאת דברים מהקשרם.
ניתן להביא גם ציטוטים אנטי עצכחיים. זאת כדי להבהיר את נקודת המחלוקת. הכנסתם למאגר תישקל על ידי האחראים.
ניתן להביא גם ציטוטים ידועים מספרי יסוד (חומש למשל), שכפי רוב פרסומם וכנגד מה שאמיתתם גלויה לכל, כך ההעלם מהם מצוי מאוד והשכחה רבה.
ב. לסכם דיונים שנעשו בפורום או שלא בפורום. כלומר הבאת סברות, שאלות, תשובות, ושאר מו"מ. נא לכתוב סיכום קצר ככל האפשר. כך סיכוייו להיכנס למאגר גדולים יותר.
במידה ומובא סיכום של דיון בפורום, רצוי להביא את הלינק המתאים.
רצוי לציין האם המובא הוא סיכום של דיונים שנעשה בפורום, או באיזה מסגרת אחרת. זאת כדי להיזהר מהוצאת דברים מהקשרם.
כאמור, גם מ"ומ אנטי עצכחי ניתן לתת, והוא ישקל על ידי האחראים.
(למעשה, הכל יישקל על ידי האחראים, אבל זה במיוחד)
ג. הערה: באשכול המלונק לעיל, תרוכז העבודה לעת עתה. לכן, מי שיש באפשרותו ובסבלנותו - אודה לו אם יבדוק - שמא מישהו הביא כבר את הרעיון שלו. זה לא חובה, אבל כדאי.
כמו כן, ניתן להיכנס לשם מידי פעם, לראות מה כבר נמצא, ולחשוב - אולי בכל זאת יש לך מה להוסיף?
כולם מוזמנים!
וכל המרבה הרי זה משובח!
בהצלחה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2006 16:37 |
|
| |
לאחרונה מגיעות לתיבות מנהלי עצכח פניות לאישור בפורום המפתחות.
נא להעביר את הבקשות ישירות ללינקזעצער שהוא מנהלו הבלעדי של פורום המפתחות [דלא כשי' הבב"ת].
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2006 18:58 |
|
| |
שלום לכולם,
הרבה מאתנו נהנים מהמפתחות השונות לפורום עצכ"ח.
ביוזמת כמתעסק נפתח אשכול עבור מפתחות על סדר המקרא, הש"ס ושאר הספריה התורנית.
אתם רק מתבקשים לתרום לאשכול ציוני מראה מקומות של מקום המקור והאשכול הדן בו בפורום ואת הסדר תעשה ההנהלה. נא לא למנוע טוב מעצמכם ומכלל החבורה.
הנה האשכול, http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1946317
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2005 11:31 |
|
| |
לאלה שכבר פתחו אשכול מפתחות להודעות שלהם, זיכרו נא לעדכן מפעם לפעם את מה שנתווסף לכם/ן. אולי כדאי לקבוע שבכל ראש חודש בודקים? (רק שלא יהפך להלכה )
לאלה המעוניינים לפתוח שלא הורשו עדיין לכתיבה (החדשים בדר"כ), פנו נא לתיבתי האישית ואאשר.
בברכה.
תוקן על ידי - לינקזעצער - 17/11/2005 11:31:43
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2005 14:39 |
|
| |
אני יודע שזו לא חוכמה להציע לאחרים לעבוד קשה, אבל בכל זאת...
בימים האחרונים נעזרתי בפורום לאיסוף חומר שנזקקתי לו.
עזרו לי מאוד המפתחות (לסוגיהם השונים ולמחבריהם השונים).
אבל, אם יוכל לקום מי מהמוכשרים במקטלגי החומר, ולאשכל מחדש אשכול מפתחות, שבראשו אולי לינק למערכת חיפוש יעילה, וכן לינקים להודעות המערכת החשובות וכו', יהיה הדבר לברכה רבה. שכן, כדי להגיע לחומר יש כיום צורך לעבור כמה פעמים על מפתחות ואשכולות כלליים.
חובה נעימה לציין שהדבר בבחינת "צרות של עשירים", בשל ריבוי החומר והתנדבותם של רבים וטובים למיינו.
תודה למסייעים עד כה, מלאכתכם ממש מלאכת שמים היא!
השכן
(מחקתי את החתימה...)
|
|
|
|
|