בית פורומים בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת

"נאמנות כפולה" של מ. ארבל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/3/2004 18:52 לינק ישיר 
"נאמנות כפולה" של מ. ארבל

מה דעתכם:
א. בהשוואה לספריו הקודמים.
ב. בהשוואה לצוואה של חיים גרינבוים.
ג. ציון כללי.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/4/2004 15:25 לינק ישיר 

הרשה לי גם להזכיר לך עובדה שבוודאי תציק לך:

בינתיים, רוב ספרי המתח של מ.ארבל התפרסמו בהמשכים במגזין... (כל) השבוע. עם כל הסלידה, מה תגיד עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2004 15:21 לינק ישיר 

ארדבלייר,
כמה שזה נשמע מגוחך, אבל גם הדפוס שמדפיס את "שעה טובה" הוא לא משהו. כנ"ל העיצוב.
צרוף מקרים מדהים.
לדבריך, אם אין שום קשר בין הכותבים לרמת העיתון, יש לי שאלה קטנה: מדוע ג' תבור לא כותב בעיתון מכובד יותר, כ"בקהילה" ו"משפחה"? או שאולי יכתוב ב"מעריב", כי לדבריך הוא עולה על מ. ארבל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2004 15:01 לינק ישיר 

וזה מה שנקרא סובייקיטבי.
קצת דעות קדומות, קצת 'הוכחות' נסיבתיות והרי לך ביקורת.

פרסום אפיקים אינו שווה, כי הוא מפרסם מודעות במגזין הנ"ל. חרפה. כך גם כל משרדי הפרסום האחרים והמוצרים-שירותים שהם מפרסמים. וגם בית הדפוס המדפיס את המגזין, הוא תת רמה, וגם בית האריזה. סוג הנייר 'כרומו' הוא בזיון לכל המגזינים בעולם, כי שעה טובה מודפס עליו. בל נשכח שמקינטוש הוא המחשב הגרוע עלי אדמות כי שעה טובה מעוצב בעזרתו. אתם יודעים מה, וגם רשות הדואר השולחת אותו למנויים, כולם אפסים גמורים ולא שווים כלום.

הנה, זו ביקורת מקצועית.
איזה עולם מושלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2004 02:21 לינק ישיר 

ג. תבור? נראה לי שקראתי ספרים שלו. איך אתה משווה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 19:52 לינק ישיר 

ארדבלייר,
מצטער לומר לך, אבל ג. תבור הוא סופר הרחוק מלהתקרב לרמה כלשהי, ויעיד ה"מגאזין" כפי שקראת לו - "שעה טובה". סיפורו שווה לשאר הכתבות שמתפרסמות שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 19:08 לינק ישיר 

הוא אשר רמזתי, רק מבלי להיכנס לפרטים.
והפלגיאטים רבים הם מספור, לצערנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 15:52 לינק ישיר 

אם אני זוכר נכון את שם הספר (קראתיו מזמן), הרי "סיכון מחושב" הוא גניבה ספרותית מדוקדקת לפרטי פרטים של הספר "המרגלת היפה" של אגאתה כריסטי. (רק שאצל מ. ארבל כמובן זה לא מרגלת ולא יפה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 14:50 לינק ישיר 

זה הולך ככה:

גרעין טוב של סיפור עולה במוחו של הסופר.

הוא משקיע זמן ומאמץ רב כדי לשכלל ולשפץ את הרעיון; דואג שכל הפרטים יתאימו זה לזה וסותם היטב את כל ה'חורים' העלולים לצוץ.

אחר-כך הוא מבלה את מיטב זמנו בספריות; חוקר, בודק, מברר, וגם משוחח עם אנשי מקצוע הבקיאים בנושא.

ואז הוא מתחיל לעסוק במשימה העיקרית: כותב, מוחק, מוחק, כותב, מוחק, מוחק, מוחק, כותב.

הספר מגיע לחנויות לאחר שמלאו שבע שנים מהיום שבו עלה במוחו של הסופר הגרעין הראשוני.

הספר מצליח. הקהל רוצה עוד. גם חשבון הבנק של הסופר רוצה עוד.

בלית ברירה, הסופר נאלץ לרדות ממוחו היגע רעיון חדש. זה לא יוצא מי-יודע-מה, אבל הוא מקווה לטוב.

הוא משתדל לשפץ וללטש, אבל הזמן דוחק, וגם מערכת העיתון לוחצת, והוא נאלץ להתחיל לכתוב.

וכך, אחרי שנה וחצי, כבר נוצצת כריכתו של הספר החדש על מדפי החנויות.

לספר הראשון קוראים "קשר גורדי".

לספר השני קוראים - לבחירתכם: "שם נרדף"; "עין בעין"; "בלתי הפיך" או "סיכון מחושב".

וגם... "נאמנות כפולה".

תוקן על ידי - ש_שנהב - 01/04/2004 14:52:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2004 01:33 לינק ישיר 

יש פתגם יהודי האומר "רק גאון יכול להעיד על גאונות של אחר".

כנ"ל, רק סופר גאון ומתוחכם יכול להעיד על סופר בכיר אחר.

שאלות לי אליך.
- האם קראת את כתביהם של כלהסופרים החרדיים, כדי ליצור בסיס אמין להשוואה?
- עד כמה אתה בקיא בספרות העולם, כדי להגדיר מהם תחכום וגאונות של סופר?

ולגבי פרגון, אנא. אין כאן כבוד והספדים, אנו עוסקים בעובדות.

המלצתי.
נסה לקרוא את כתביו של ג.תבור המופיעים במגזין שעה טובה. לעניות דעתי, זהו הקול החדש של הספרות החרדית, בהנחה שהוא חרדי.
השקעה בולטת בתחקירים, כתיבה אמינה ומקצועית, ומעל לכל, מקוריות. ספריו אינם נראים כחיקויים זולים של ספרות אחרת.
כפי שכתבתי לעיל, יש בידי תגובות של סופרים, מו"לים ואנשי מקצוע אחרים בתחום, ג.תבור מתמודד בהצלחה בזירת הספרות הכללית.

אני אובייקטיבי וגם מסוגל להשוות, משום שאני קורא בעיון ובוחן בעין מקצועית את כתביהם של כל הסופרים החרדיים, בלי יוצא מן הכלל. אני גם הולך ומבקש תגובות מקהיליית ההו"ל בארץ ובחו"ל לגבי כל ספר ראוי לשמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 12:08 לינק ישיר 

סופר פורה ומתוחכם ברמה גבוהה במיוחד.

בספריו שזורים גאונות של ממש ומסרים סמויים לא מעטים.

הם מרתקים בעליל. לפחות אלו מהם שראיתי.

אין סופר חרדי שמתקרב.

הרבה מקנאים, יש אפילו החשים פגיעה אישית מכך ש"רומו" על ידו ובעצם הוא הוביל אותם אל ההיפך הגמור ממה שציפו.

הפירגון היה למידה נדירה במחוזותנו. אין מה לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 09:09 לינק ישיר 

אומנם ספריו דימניוניים, אבל הכתיבה שלו מעולה ואין סופר חרדי שעולה עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2004 04:51 לינק ישיר 

בהשוואה לספר הקודם (שם נרדף) - מעולה!!!
דווקא סיפור חביב, מה הלחץ? אתם במתח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2004 19:47 לינק ישיר 

תודה לארדבלייר על עבודת איסוף שמות הספרים.
יישר כוח, חוץ מאחד קראתי את כולם.
נהדרים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2004 14:51 לינק ישיר 

א. על הפנים.
ב. בינוני.
ג. נסבל.

[כמה שטויות אפשר להכניס בסיפור אחד?]

מקומם אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2004 12:49 לינק ישיר 

בסדר כרונולוגי (עם ביקורת קצרצרה):
קשר גורדי (נו, שואה), בלתי הפיך (מופרך), עין בעין (נו, אטום), סיכון מחושב (לא ברור), שם נרדף (חרפה).

נאלצתי לקרוא את כולם, כפי שאני קורא את מרבית הסיפורת החרדית, מתוקף היותי מו"ל וד"ר לספרות.
ואני אומר נאלצתי משום שהספרים לא הצליחו להתעלות לרמה שראוי לצפות מסופר שרבים מן הציבור החרדי נושא אליו עיניים.

הביצה הטובענית של מוסד-שב"כ-שואה-אטום ניכרת היטב לכל אשר תפנה.

שם נרדף, בכלל מהווה הרחבה של עיתון המודיע מתקופה קדומה, ולמרבה החרדה תוכלו למצוא שם, בין היתר: פיגועים, ערפת, לינץ' של שני חיילים, דרעי, וגם תרגיל עוקץ חביב וחסר מקוריות. ארבל מוכיח כישורים מעולים ככתב חדשות, חבל שלא גילו זאת קודם.

הספרים כולם, מלבד הראשון, ירודים מאוד מבחינת העלילה, אין בהם שום דבר חדש שהסיפוֹרת לא ידעה עדיין. אני לא מזכיר את התחקירים המדעיים עליהם מבוססים העלילות, כי אין כאלה.

הנהירה אחרי ספריו של ארבל, רק מצביעה על המצוקה והמחסור הספרותי השוררים בציבור החרדי. במקום שכולם עיוורים - בעל עין אחת הוא המלך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים עיתונות ותקשורת > "נאמנות כפולה" של מ. ארבל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext