הרב מלכה, נאמ לי, קבע שם בישיבה הלילית כי "הטעו" את הגר"ע יוסף ואת מועצת חכמי התורה בעניין ההתמודדות על ראשות המועצה.
וכשתמכו בו לרבנות העיר גם "הוטעו" הרבנים?
עפ"ל. לדבר סרה בגדולי ישראל? מיהו זה ואיז הוא אשר מלאו ליבו לעשות כן?
לערער על מנהיגותו ושיקול דעתו של אחד הפוסקים החשובים בדורנו?
גם בפסקי ההלכה של הגר"ע יוסף הוא אינו שוקל את דעתו ואין לפניו את כל הנתונים?
בוש לך עסקן קטן שלא מפסיק לקחת עוד ועוד מקריספל ונפשו אינו יודעת שובע.
זהו המסר שהוא מבקש לתת לאנשים שקיבץ לישיבה הלילית? שאין לגר"ע יוסף ולמועצת החכמים את השיקול דעת הנכון? את הנתונים?
מי בכלל יצר את האיש הזה (מלכה)?
אבל כדרכם של כפויי טובה. קודם לכפור בטובה שקיבלו, אח"כ לערער על קיומם ועכשיו הגדיל לעשות לדבר סרה בגדולי ישראל.
רבותי, אצל הרב עובדיה אין דריסת רגל כה קלה, במיוחד לא ל"חברה" שהנהגת ש"X הארצית אינה רוצה שיראו את פני הרב, לכן בהרבה מהמקרים הדרך הפשוטה ביותר לפנו תלרב עובדיה הינה דרך התקשורת, ואולי גם פה נהג הרב מלכה כך.
נשלח ב-17/4/2004 23:07
כל מי שמפיץ שהרב מלכה מערער על מנהיגו מורו ורבו הרה"ג עובדיה יוסף אינו אלא מסית ומדיח.
הרב מלכה טען כי כשהלך צביקה כהן לרב אמר לו כי קיבל את הסכמת הרב מלכה ,ומי שיודע את האמת יודע כי עד המימונה... לא נפגש הרב מלכה עם צביקה כהןולא שוחח עמו מטוב עד רע.
ולעצם העניין הרב למלכה לא בעד או נגד אף אחד, מן הראוי שכשהולך לקבל את דעתו של מרן, שיציע בפניו את כל המועמדים שהומלצו ע"י הציבור בפניו ומי שיחליט יהיה הגר"ע יוסף ואחר דברו יסור כל החפץ לשמוע בקולו של מר"ן, אין בזה כל פסלות וההיפך אם באמת הגר"ע יוסף יחליט שצביקה כהן הוא המועמד הרי זה מתוך שהרב הכיר ושמע על כולם ובחר בו ולא בגלל שאלי ישי החליט.
ועוד דבר כדאי שנדע מי ששומע בכל יום על מצוקותיהם של הציבור זה המרא דאתרא האשכנזי או הספרדי לא משנה בכלל ולכן יש ערך רב לדעתם ומן הראוי לכבדם.
כל כותב כאן יודע שאם ח"ו יזדקק באיזה צרה לעזרה הכתובת הראשונה שלו תהיה הרבנים המקומיים ויש לחזקם ולעבות את מעמדם מעבר לכל העסקנים שבהבל פה מרגישים שידם רב להם בדעת תורה ובהשקפה..
למסקנה:
הרב מלכה לא יצא נגד הגר"ע יוסף ההיפך הוא הנכון הוא שליח לכל מוצא פיו.
רבני העיר הנם הסמכות התורנית בעיר גם אם זה לא תמיד עולה בקנה אחד עם שאיפותיו של מועמד זה או אחר והעסקנים שסביבו ויש לכבדם ולשחר לפתחם ולמוצא פיהם.
אסור לשכוח שיש אחרי הבחירות, וכולם יצטרכו לשכון שלום זה לצד זה וחבל להעכיר עד כדי כך את הדימוי העצמי שלנו כתושבים.
נשלח ב-15/4/2004 15:34
יוזר נכבד
אין לרב מלכה שום זכות ושום מעמד בהתקפה על הגר"ע יוסף
לומר שהטעו אותו, שלא נתנו לו את האינפורמציה שהוא היה נותן. תגיד לי אתה, הרי זו הטענה של אלה שלא מקבלים את ההכרעות של גדולי ישראל בכל התחומים. הטענה האפיקורסית ולפיה הרבנים לא "מבינים" בכל התחומים. אין להם את כל הנתונים. ההוא אמר ככה ואם היו שואלים את ההוא היו מחליטים אחרת.
רבותי ! זו כפירה !!!
אין לי מאומה נגד הרב מלכה. אינני מכיר אותו והוא ממש לא מעניין.
אבל שאדם המייצג בעייני ציבור מסוים עמדה של רב והוא משמיע דברים נגד דעת תורה. נגד רבותיו ומפקפק ביכולתם/בכושר שיפוטם, זה מוגזם
ועל הכל הביקורת היא על כך שהאיש מערער על מי ש"יצר" אותו, תמך בו והפך אותו לרב ראשי לאלעד
כפיות טובה, צביעות וניצני אפיקורסיות
חכמים הזהרו בדבריכם
קום עלה לרבתוך. קבל מהם סליחה וכפרה. קבל את הכרעתם ושוב הביתה
נשלח ב-15/4/2004 13:39
גיועלד ויזר,
נשלח ב-15/4/2004 12:39
הרב מלכה הנו רב העיר של הציבור הספרדי בעיר ולכן צריך לשמור על כבודו כמו שהציבור הליטאי אשכנזי בעיר מצפה שישמרו על הכבוד של הרב גרוסמן .
נשלח ב-15/4/2004 10:34
יוזר יקר
מה ב"התקפות" שכתבתי אינו נכון, עניינית?
אדרבה, אין לי מונופול על שום דבר ואני מניח שגם לך. קום כתוב לי במה לא דייקתי.
נשלח ב-15/4/2004 10:26
לגיוולעד !
אני מתחיל להעריך אותך יותר ...
כל הכבוד .
אמנם לא הרב גרוסמן מורי ולא הרב מלכה רבי . אך צריך לכבד כל מי שמוגדר רב .
לא חייבים להסכים לו, לא חייבים לשמוע כל מה שאומר רב זה או אחר אך ההתקפות של ה"כפייתי" חסרות טעם וראויות לגינוי .
נשלח ב-15/4/2004 10:21
אתה יודע מה?
הצדק איתך.
נשלח ב-15/4/2004 10:17
מה יותר פשוט מלתפוס את הרגליים לעלותלהגר"ע יוסף ולשמוע את פסיקתו?
במקום להקהיל קהילות ברבים ולדבר דברים בטלים לכנס גבאים או אינני יודע מה ולברבר. אתה נשמע לדעתו קום וגש לרב
תאר לעצמך שאחד מחסידי.... יקהיל קהילות ויגיד שהרבי אין לפניו את כל הנתונים וכו' בפומבי. היינו מקבלים דבר שכזה? הרי היינו נכנסים בו ללא רחמים?
מה יותר פשוט מכך? לך לרב קבל דעתו, סוף פסוק
נשלח ב-15/4/2004 10:16
חברי היקרים, חושבני שלפחות חלקנו נסחפים ומאבדים את שיקול הדעת הנבון.
הזהרו בגחלתן אמרו חז"ל, ולכן יש למחות על בזיון ת"ח ולא משנה מה הוא ומה דעתו הפוליטית, אז אנא מכם בשביל ילדינו שעל עתידם אנו הולכים להלחם במערכה הקרובה הזהרו בדבריכם.
אין ספק שהרב עובדיה הוא מנהיג ענק בדורינו וכי הרב מלכה הוא רב בעירנו ועלינו מוטלת חובה לכבדם במלוא הכבוד הראוי לכבוד התורה.
חובה זו קיימת גם במקרה ודעתינו שונות ברמה הפוליטית ולמעשה שכל אחד את מי שהוא מתייעץ איתו באופן קבוע מה לעשות.
נשלח ב-15/4/2004 10:00
לדעתי, הרב עובדיה אולי טועה בדברים אחרים,
ספציפית בנושא צביקה הוא צודק ועוד איך.
אך בלי קשר לדעתי האישית, זכותו של הרב מלכה לטעון שמטעים את הרב עובדיה ולנסות להשפיע עליו, הרי אין ספק שהוא יכבד את פסיקת הרב יוסף לאחר שהוא ישמע את שני הצדדים.
נשלח ב-15/4/2004 09:57
כבוד "הגרשז" רק בזה הוא טועה?
מה קרה? כי זה לא מתאים למישהו?
תגיד לי זה נראה לך? הוא לא שקל הכל?
בעשרה חלקי "יביע אומר" הוא כן שקל היטיב והיו לפניו כל הנתונים ורק סביב המועמדות לראשות אלעד לא היו לפניו?
אתה רציני?
נשלח ב-15/4/2004 09:55
להיכן הגענו בפנאטיות הקיצונית שלנו?
"אשר נ ש י א יחטא".
כן, רב, גדול ככל שיהיה יכול להיות מוזן באינפורמציה מוטעית ומותר בהחלט לנסות להעמיד אותו על טעותו.