| נשלח ב-21/4/2004 18:09 |
|
| |
מוסריות עונש המוות
אינני יודע אם הנושא נידון כבר בפורום - אשמח לקישור לדיונים קודמים.
זה עתה עברה באו"ם הצעה הקוראת לביטולו של עונש המוות בכל מדינות העולם. בין המתנגדים להצעה היו סעודיה, סין, רוסיה וארה"ב.
מה דעתכם: האם עונש המוות הוא מוסרי? מה מעמדו מבחינה תורנית? מה עלינו להדגיש: עמדתה המוסרית של התורה שבכתב, שלפיה "שופך דם האדם - באדם דמו יישפך", או אולי עמדתם של חכמים שצמצמו את עונש המוות עד כדי הפיכתו לבלתי ישים והיו בהם אף שטענו שלו כיהנו הם בסנהדרין, לא היה נהרג אדם מעולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2011 11:14 |
|
| |
להרוג כדי להפחיד
בעקבות גל הרציחות שפקד אותנו בתקופה האחרונה אולי הגיע הזמן לשקול את החלת עונש המוות המוכר כל כך בארה"ב בישראל. נכון שיש המון מתנגדים לעונש זה מחשש להרשעה שמקורה בטעות. אבל הקלות שבה אנשים רוצחים במדינה הזאת עובר כבר כל גבול.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 15:36 |
|
| |
תוקן על ידי מוריץשליק ב- 17/08/2009 15:32:33
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 23:44 |
|
| |
לי נירא שבימינו לא צריך עונש מוות משתי סבות: 1. שזה לא עוזר ביימינו. 2. שאנחנו גם רואים שבימי בית המקדש היה עונש מוות וכל שאר השנים לפי התורה לא היה עונש מוות כנראה אין מחויבות של עונש מוות כשאין את בית המקדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2009 11:38 |
|
| |
אפיקבנגב: קדושת השבת או קדושת חיי האדם, מה קודם למה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3726720,00.html
ראשית עלי לציין שלדעתי "חיי אדם" אין משמעותם רק קיום פיסי, אלא גם קיום רוחני.
דהיינו קיומה של האפשרות לבחור, ולחיות לפי השכל והרצון האישי {כל עוד אינו פוגע בזכויותיו (זכויות שנשענות על זיהוי אובייקטיבי של עובדות מציאות) של הזולת וגו'}
אם אדם זכאי לחיים ("לא תרצח") ואם חייו מכילים גם אלמנטים רוחניים, כיצד יתכן רצח של מחללי שבת (כמו שנצטוונו בתורה), או בפאזה העכשווית (שמעידה על הבאות)- אלימות?
מקווה שיהיו כאן טיעונים משכנעים או לפחות מעוררי מחשבה, משום שכרגע אני חושב שמדובר על ביצוע פשעים ועוולות.
גם בתורה וגם עכשיו.
אני יכול להבין חרם כלכלי-חברתי, אבל סולד לגמרי מהפשעים הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 09:00 |
|
| |
לב חפץ
היכן מצאת ש"התורה מתייחסת לעונש מוות מעין כפרה לכפר על העוון"? אדרבה התורה אומרת על עונש מוות: "למען ישמעו וייראו", "ובערת הרע מקרבך-מישראל" וכדומה! אולי בדיעבד ישנה גם כפרה כפי שהוזכר בחז"ל אבל הנימוק היסודי הוא התיקון החברתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2009 03:46 |
|
| |
עונש מוות
התורה מתייחסת לעונש מוות מעין כפרה לכפר על העוון ואותו הדבר בעונש מלקות ואינו כדי להרתיע. בחברה של אומות העולם העונש נועד כדי להרתיע ולהעניש כהיום המצב הוא שונה מבעבר אני חושב שבדורות הקודמים היה חינוך וערכים היה יותר מודע וחזק באנושות ואם היה מקרה של פשע היו מתייחסים בחומרה רבה של מיתה כי זה יוצא מן הכלל אבל היום הכשל הגדול זה בחינוך והקנת הערכים אז אם כן העונש על מה?? יוצא שעונש גזר דין מוות אמור להיות כדי להרתיע ולפי זה מאסר עולם יועיל
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 06:02 |
|
| |
(הבטתי בתמונות של הדף השבועי, ולא הבנתי: מה החכמה לחבק כלב שפיו חסום בזמם? ועוד להשוות את זה לידי אדם אזוקות (ואגב לא רואים אם אותו אף אחד לא מחבק...)?)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 00:04 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | סנשו,
אתה מניח שמטרת הענישה היא הפחתת הפשיעה. זה לא ממצה את כל תורת הענישה, בודאי בהלכה, אבל גם במשפט הכללי. ישנו גם מימד של גמול וכדו'.
|
|
אני שאלתי "מעבר לשאלות המוסריות" וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 22:05 |
|
| |
"רק אלוהים מחזיק בידיו את הסכין ורק הוא רשאי להחליט מי ימות; עלינו, בני האדם, מוטלת החובה לשמור על החיים."
אני שמעתי משפט אחר: "רק אלהים רשאי להעניש את הרשעים. עלינו, בני האדם, מוטלת החובה לדאוג שהם ייפגשו..."
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 13:42 |
|
| |
בתורה כתוב מות יומת, כעונש, לפ הגמרא הרי זה כפרתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 13:13 |
|
| |
סנשו,
אתה מניח שמטרת הענישה היא הפחתת הפשיעה. זה לא ממצה את כל תורת הענישה, בודאי בהלכה, אבל גם במשפט הכללי. ישנו גם מימד של גמול וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2009 15:00 |
|
| |
מעבר לשאלות המוסריות, האם עונש מוות יעיל? האם במקומות בהם נהוג עונש מוות יש פחות פשיעה? האם נכרה ירידה בפשיעה לאחר הפעלת עונש מוות? (למשל בארה"ב לאחר 1976).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2007 23:32 |
|
| |
הנה מקרה של אחד שלא בדקתי את הנתונים של המקרה כדי שאוכל לחוות דעה אם מגיע לו בכלל עונש על זה שנהרג שם שוטר בסיפור ואם כבר מגיע שמגיע עונש מוות. אבל נראה שמי שהרג שוטר שתקף אותו בגלל שוד כמו במקרה ההוא אין לדון את זה כמעשה רצח רגיל. אני יודע שבתלמוד כתוב שמי שבא לבצע שוד מותר להרוג אותו כי יש לתלות שהוא בא להרוג אבל כאן מדובר לאחר השוד כאשר שופטים אותו בבית המשפט.
http://www.cnn.com/video/player/player.html?url=/video/law/2007/05/03/raw.workman.interview.cnn
|
|
|
|
|