ריב על כסא - רגע לפני הסגירה - מועצ"ד .
האופוזיציה במליאת המועצה המקומית אזור החלה להפגין את כוחה, שבוע לאחר שהצליחה להשיג רוב מקרב חברי המועצה. בישיבת מועצה שלא מן המניין שנערכה השבוע העבירו נציגי האופוזיציה את רשימת נציגיהם להרכב המועצה הדתית מטעם הרשות המקומית. ההרכב החדש, שנתמך על ידי חברי האופוזיציה, אשר החל מהשבוע שעבר מהווים רוב במועצה, מורכב מנציג מטעם הליכוד, נציג מטעם המפד"ל ונציג מטעם אגודת ישראל ללא נציג מטעם סיעת העבודה, למרות היותה הסיעה הגדולה במועצה. עם זאת, למרות אישור ההרכב על ידי מליאת המועצה, אומר ראש המועצה אמנון זך, כי אין בכוונתו לחתום על ההרכב החדש.
כזכור, ערב חג הפסח פרשו שני חברי הקואליציה במועצה המקומית אזור, יונה מושקוביץ (אגודת ישראל) ויצחק חקק (נציג הסיעות המפד"ל וש"ס) בעקבות מחלוקת שהתגלעה ביניהם לבין ראש המועצה אמנון זך בנוגע להרכב המועצה הדתית. פרישתם של שני חברי המועצה הובילה להסכם שנחתם ביניהם לבין יו"ר האופוזיציה אוריאל תנעמי (ליכוד), אשר הפך את המפה הפוליטית ביישוב על פיה, בעקבות הרוב שקיבלה האופזיציה ביישוב.
כאמור, השבוע בישיבת מועצה שלא מן המניין שהתכנסה בעקב ות בקשתם של חברי האופוזיציה בשבוע שעבר, אושר הרכבה החדש של המועצה הדתית מטעם הרשות, בהתאם לחברי האופוזיציה ובניגוד להודעתו של זך אשר היוותה את סלע המחלוקת, לפיה נציגי המועצה הדתית יורכבו מנציג מטעם סיעת העבודה, נציג מטעם הליכוד ונציג מטעם בש"ס (המפד"ל וש"ס).
השבוע אמר זך כי לרשימת המועמדים החדשה שאישרה האופוזיציה "אין פרופורציה" ביחס להרכב הסיעות במועצה, והוסיף כי לא ייתכן שלסיעת העבודה, אשר לה יש את מספר המנדטים הגדול ביותר, לא יהיה אפילו נציג אחד במועצה הדתית, וכי בכל מקרה אין בכוונתו לחתום על ההרכב החדש, כפי שאושר השבוע על ידי חברי המועצה. עם זאת הוסיף זך ואמר כי בכוונתו לבוא לקראתם של חברי המועצה שפרשו.
זך: "ההרכב צריך לייצג את הסיעות. להערכתי, זה נעשה כדי להראות שהם רוצים את השינוי בהרכב למועצה הדתית, כי בשאר הסעיפים הם הצביעו איתי פה אחד. הם הלכו למשבר כדי ללחוץ אותנו ליצור מצב שנשנה את הפרופורציה בהרכב חברי המועצה הדתית. כרגע אנחנו מחכים לראות איך ייפול דבר, ואם יש צורך נבוא לקראתם. כבר התחלתי במגעים עם הרבנים כדי שכולם היו מרוצים, והפורשים כבר אמרו לי שהם מ
תכוונים לחזור לקואליציה. אני מאמין שייקח חודש עד שכל הסיפור ייסגר".
יו"ר האופוזיציה, אוריאל תנעמי, אומר כי מי שראוי להיות במועצה הדתית אלו הם נציגי הציבור הדתי. תנעמי: "אני אומנם מייצג מפלגה חילונית, אבל חצי מהליכוד זה בורחי מפלגות דתיות כמו המפד"ל, ואני מאמין שהם אלה שצריכים לקבל ייצוג במועצה הדתית, כי תפקידם לקדם את צורכי דת, ולצורך כך הם נבחרו".
 |
|
|