| נשלח ב-23/4/2004 12:55 |
|
| |
'וגר זאב עם כבש' מטלת אלוהים או האדם?
רב צעיר העיר לי באשכול אחר על כך שאין ענין לאדם להיות צדיק יותר מהחיות הטורפות בעלי חיים למזונם.
הנביא ישעיהו מנבא מצב אידיאלי בו תיפסק הטירפה הזו.
בפורום הועלו שני רעיונות פילוסופיים חשובים מאד בנוגע לאלוהים.
1. שאלוהים הוא אתאיסט בעצם רוצה לומר שאינו 'מעל' או 'מעבר' אלא כללות ההויה. יוצא מזה שהיישומים האינטלקטואליים של האדם הם בעצם ישומי האלוהים.
2. ש'הצור מתפתח פעלו' רוצה לומר שרעיון 'תמים פעלו' כולל התפתחות לקראת מצב של שלימות.
לכן כאשר מנבא הנביא ש'וגר זאב עם כבש וגדי עם נמר ירבץ' וכל המשך המקרא ההוא, ניתן להבין שהבטחה זו (שלא ניכר באופק שאלוהים מטפל בה), מוטלת אולי על האדם (בדיוק כמו המטלה של 'תורה בקרב האדם המלא דעה')?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 19:23 |
|
| |
לא אמרתי אלא לגבי מה שהבנתי ממך שרצית להוכיח הסכמת האל (האידיאל בלעז) לטירפת הטורפות מאחר וניתנו לטורפות ניבים!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 19:16 |
|
| |
בוגי
לא זכיתי לרדת לסוף דעתך, האם אתה ממליץ שנעבור לדיאטה של אכילת נבלות ?

|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 19:13 |
|
| |
לינקי
צרף לאשכול מאורות הפורום שהתאספו בפורום הזה גדולי הפילוסופים ומכירי התרבות המודרנית (לפחות לפי הצהרתם העצמית!)
הנה לינק ותראה שם בהודעה האחרונה בעמוד הראשון:
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=392197
רבצי
הניבים של החיות הטורפות מוכיחות שהן מסוגלות לאכול את הנבלות גם בלי לרצוח!
לבקשת הכותב:
תוקן על ידי - ווטו1 - 16/05/2004 15:30:59
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2004 16:30 |
|
| |
כן .
|טוב , אוסיף עוד משהו, למרות שאני לא בטוח שזה בדיוק נושא האשכול הזה |
אין לי בעיה עם התרבות המודרנית באשר היא (למעשה אני מרשה לעצמי להניח שאני מכיר אותה על שלל רבדיה יותר מרוב [ואולי כל] הנוכחים בפורום הזה ...) מה שבעיתי בעיני הוא
ההשפעה הגורפת שלו על ההמון שאמנם לעיתים הולכת לכיוונים חיובים (במובן כזה או אחר) אבל בדר"כ היתה הרסנית , הרבה הרבה יותר מאשר בונה . דוגמאות קצת באנליות אמנם , הן שתי מלחמות העולם , שהיו במאה שעברה . אבל הדבר נכון לא פחות להרס שלם של תרבויות מפוארות מהעבר , מתוך עיוורון והתנשאות לא מוצדקת , יחד עם האללת "הזמן החדש" .
עכשיו שיהיה ברור , אני בהחלט רואה את הזמן המודרני כתקופה , עם פוטנציאל עצום שלא היה בעולם , עד היום , ודוקא בגלל זה , אני מבקר אותו , כי אני חושב שהתגלה בו הרבה (מאד) מהרוע האנושי , וגם מהחולשה שבאדם . (בעצם זה כבר יותר קשור לפוסט מודרנה)
מובן שהנושא ראוי לעיון רציני יותר . (תמהה אני אם ניתן לעשות אותו כאן ... )
אלא שהרגשתי שפטור בלא כלום אי אפשר .
יום נפלא.
תוקן על ידי - אישציפור - 29/04/2004 16:56:43
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2004 16:12 |
|
| |
אישציפ
האם יש לשיטתך משהו בעולם המודרני שאיננו מגונה ולא ראוי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2004 15:49 |
|
| |
טוב ,
אם כך , האם אתה משוכנע ששחיטת בע"ח לשם אכילתו , מהוה בהכרח "ביזוי לכבודו" וכיו"ב ?
(ושוב ראה את המילה בהכרח כמודגשת , אני מסכים איתך שהמשחטות ההמוניות המופיעות בעולם המודרני , הן דבר מגונה ולא ראוי)
ותודה ללינקי , שהביאנו עד הלום .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2004 18:58 |
|
| |
רבצי, זה שאני מסוגל לנשוך אותך לא מראה שככה ראוי!
ציפ, בודאי שישנם מקרים שדרוש 'להתאכזר' אבל במבט כלל מציאותי הויתי אין זה כמובן אכזריות!
נדמה לי ששאלת אותי על כבוד מללפון (פתאום לא מצאתי איפה) בודאי שאכבד מלפפון ולא אשתמש בו לניקוי אזניים אבל גם לא כבעל חי שבו משתקפת נפש יודעת ומרגשת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2004 13:55 |
|
| |
בוגי
על פי המדע אתה אכן חיה טורפת.
שים לב, למשל, למבנה השיניים שלך, במיוחד לניבים. כמו כן אילולא היית חיה טורפת מערכת העיכול שלך לא הייתה מסוגלת לעכל בשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2004 10:24 |
|
| |
בוגי ,
האם לשיטתך , כל שימוש במידת האזריות הוא מגונה ואסור ?
או שיש מצבים בהם חובה להשתמש במידה הזו ? (אני שואל באופן כללי , לאו דוקא בקשר לאכילת בע"ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2004 20:30 |
|
| |
רבצי
מבחינת הטורף קשה לדעת כי לו ידעתיו הייתיו אבל מבחינתי כפי עולמי האידיאלי זו בהחלט אכזריות!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2004 12:34 |
|
| |
בוגי
האם לדעתך גם זה שבעלי חיים (מסויימים) טורפים זה את זה הוא אכזריות ?
האם, לדוגמה, הנמר הוא חיה "מרושעת" מפני שהוא טורף חיות אחרות, ואילו הכבשה היא חיה "טובה" משום שהיא רק אוכלת עשב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2004 07:46 |
|
| |
רבצי, גם על אלגוריה לאידיאל להיות אידיאלית ואוי לנו לעשות מהטירפה אידיאל!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2004 22:14 |
|
| |
ברוח היום, אמנם זו סטיה מהנקודה המרכזית של הנושא, אבל מ"מ קיימת כאן אותה שאלה, האם הגאולה היא מטלת ה' או מטלת אדם.
יחזקאל פרק לו
טז וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר. יז בֶּן-אָדָם, בֵּית יִשְׂרָאֵל יֹשְׁבִים עַל-אַדְמָתָם, וַיְטַמְּאוּ אוֹתָהּ, בְּדַרְכָּם וּבַעֲלִילוֹתָם: כְּטֻמְאַת, הַנִּדָּה, הָיְתָה דַרְכָּם, לְפָנָי. יח וָאֶשְׁפֹּךְ חֲמָתִי עֲלֵיהֶם, עַל-הַדָּם אֲשֶׁר-שָׁפְכוּ עַל-הָאָרֶץ; וּבְגִלּוּלֵיהֶם, טִמְּאוּהָ. יט וָאָפִיץ אֹתָם בַּגּוֹיִם, וַיִּזָּרוּ בָּאֲרָצוֹת: כְּדַרְכָּם וְכַעֲלִילוֹתָם, שְׁפַטְתִּים. כ וַיָּבוֹא, אֶל-הַגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאוּ שָׁם, וַיְחַלְּלוּ, אֶת-שֵׁם קָדְשִׁי--בֶּאֱמֹר לָהֶם עַם-יְהוָה אֵלֶּה, וּמֵאַרְצוֹ יָצָאוּ. כא וָאֶחְמֹל, עַל-שֵׁם קָדְשִׁי, אֲשֶׁר חִלְּלֻהוּ בֵּית יִשְׂרָאֵל, בַּגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאוּ שָׁמָּה. {פ}
כב לָכֵן אֱמֹר לְבֵית-יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, לֹא לְמַעַנְכֶם אֲנִי עֹשֶׂה, בֵּית יִשְׂרָאֵל: כִּי אִם-לְשֵׁם-קָדְשִׁי אֲשֶׁר חִלַּלְתֶּם, בַּגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאתֶם שָׁם. כג וְקִדַּשְׁתִּי אֶת-שְׁמִי הַגָּדוֹל, הַמְחֻלָּל בַּגּוֹיִם, אֲשֶׁר חִלַּלְתֶּם, בְּתוֹכָם; וְיָדְעוּ הַגּוֹיִם כִּי-אֲנִי יְהוָה, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה, בְּהִקָּדְשִׁי בָכֶם, לְעֵינֵיהֶם. כד וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן-הַגּוֹיִם, וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל-הָאֲרָצוֹת; וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם, אֶל-אַדְמַתְכֶם. כה וְזָרַקְתִּי עֲלֵיכֶם מַיִם טְהוֹרִים, וּטְהַרְתֶּם: מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם וּמִכָּל-גִּלּוּלֵיכֶם, אֲטַהֵר אֶתְכֶם. כו וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ, וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם; וַהֲסִרֹתִי אֶת-לֵב הָאֶבֶן, מִבְּשַׂרְכֶם, וְנָתַתִּי לָכֶם, לֵב בָּשָׂר. כז וְאֶת-רוּחִי, אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם; וְעָשִׂיתִי, אֵת אֲשֶׁר-בְּחֻקַּי תֵּלֵכוּ, וּמִשְׁפָּטַי תִּשְׁמְרוּ, וַעֲשִׂיתֶם.
 |
|
|
|
|
|