בית פורומים עצור כאן חושבים

האם לעת"ל תהיה הלכה כבית שמאי ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2004 12:21 לינק ישיר 
האם לעת"ל תהיה הלכה כבית שמאי ?

שלום לכולם!

שמעתי שלפי הקבלה לעת"ל תהיה ההלכה כבית שמאי,האם מישהוא יודע את המקור לזה?

ובנוסף,כיצד זה מסתדר עם דברי הגמרא:
" הדא דתימא משיצאת בת קול אבל עד שלא יצאת בת קול כל הרוצה להחמיר על עצמו לנהוג כחומרי בית שמאי וכחומרי ב"ה על זה נאמר (קוהלת ב) הכסיל בחושך הולך כקולי אילו ואילו נקרא רשע אלא אי כקולי דדין וכחומרי דדין אי כקולי דדין וכחומרי דדין הדא דתימא עד שלא יצאת בת קול אבל משיצאת בת קול לעולם הלכה כדברי בית הלל וכל העובר על דברי בית הלל חייב מיתה." ?

(ירושלמי ברכות פ"ט ה"א,יבמות פ"ו ה"א)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 09:05 לינק ישיר 

החידוש שכל חומרא משפטית היא קולא וכל קולא היא חומרא וכל ההבדל הוא מי משלם את הTRANSACTION COSTS היא היסוד של COASE'S THEOREM, ועליה נבנה כל תנועת ה
LAW & ECONOMICS. אמנם, הדברים שייכים רק לדיני ממונות.

אשכילה בדרך תמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 12:56 לינק ישיר 

תחש,

זה שאישציפור מתחיל את סיפורו מ'מקובלתני מאבותי' ומסיים במחלוקת סמנטית, לזה כבר התרגלנו.

זה שהבאבא עומד על כך שאי אפשר ליישב בין הירושלמי לבבלי, גם בזאת נוכחנו.

אבל איך אתה הגעת לזה שמבחינתי אין עתיד לבוא - את זה תצטרך להסביר,אולי הרמב"ם אינו נחשב אצלך לחז"ל,בכל אופן אני למדתי בבית מדרשו, והוא זה שידע שרק מי שילמד 'משנה תורה' יידע להוציא סברא נכונה- ממנו למדתי שלעתיד לבוא לא יהיו מצוות מעשיות בטילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 09:36 לינק ישיר 

איקה,
הרי לשיטתך גם אין לעתיד לבוא.
אבל מה נעשה, חז"ל לא למדו בבית מדרשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2004 00:06 לינק ישיר 

אישציפור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 23:57 לינק ישיר 

אממממ ,
מסתבר שלפחות אחת הדעות ברבותינו ז"ל חושבות אחרת ...

אלא שכלל ידוע הוא ,שלעולם הלכה כאיקה מחבריה . (אחרת יש לחשוש האשכול הזה לעולם לא יסתיים , ואז ממילא לא נגיע לעתיד לבוא ... )
לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 23:44 לינק ישיר 

סמנטית או לא

לעתיד לבוא מצוות מעשיות אינן בטלות בשום מקרה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 22:58 לינק ישיר 

אוקי ,
אם כך אין המחלוקת ביננו גדולה כ"כ . (דומני שהיא בעיקר סמנטית )
ערב טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 21:35 לינק ישיר 

שהרי מצוות בטילות לעתיד לבוא – היתה קביעה שלך כמו שאני הבנתי

שאלתי בהסתמך על מה? לא התעקשתי ומבחינתי אפשר לנעול את הדיון-

הקביעה שלי שהתורה היא תורת אמת נצחית – היא בעיקרון,בכלל, ולא בפרטים.

אינני סותרת את עצמי , מפני שכוחה של תורה שבעל פה היא בכך שהיא נותנת לחכמים סמכות להפוך דבריהם לדברי ה' חיים. סמכות זו נמסרה מיהושוע לזקנים לנביאים מדור לדור, עד חכמי בית שני 'אנשי כנסת גדולה' , הסופרים, התנאים, האמוראים וכל מורי ההוראה בישראל עד היום הזה.

ואשאל אותך האם אין את התנאים המתאימים לקיים 'עין תחת עין'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 21:07 לינק ישיר 

הערה ג שלך , חשובה ביותר .
ואמנם אני העלתי את דברי ככיוון שיכול לבאר את כוונת המימרא עליה הקשה הבבא שלנו.

מה יהיה באמת שאיני יודע , ולכן מלכתחילה כתבתי שהענין הזה הוא ממש לא עיקר מה שרציתי לומר . (אלא שהתעקשת לדון בזה ונעניתי לך ...)
בנוגע לשינוי התורה , דומני שדוקא את זו שסותרת את עצמה ,
האם לדעתך רצוי היום שתחזור הקרבת קרבנות בבית המקדש , דיני מצורע , ומחיית זכר עמלק (הלכה למעשה !!!) למיטב זכרוני מאשכולות העבר , תשובתך היא לא . ( להבדיל ממני שסבור שעקרונית בהחלט יש ענין לקיימם גם היום , אלא שאין את התנאים המתאימים לקיים את המצוות האלו ) ואם כך את סוברת שחלק ממצוות התורה בטלו , או שמשהו לא נכון בניתוח שלי ?
אנא האירי את עיני ...
ערב טוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 20:53 לינק ישיר 

העיקרון הוא שכל המצוות (התורה) ניתנו כדי להביא את האדם אל הדרך הבינונית, להשלים את כל מידותיו המוסריות, והשכליות.

א, הדעה שמצוות מעשיות לא תהיינה נחוצות, סותר את היסוד השביעי שציינתי לעיל אותו מביא הרמב"ם כעיקר אמוני.

ב, התורה היא תורת אמת נצחית שאינה משתנה , ואינה תלויה בשום מציאות ובשום זמן מן הזמנים.

ג, בנוגע לעתיד לבוא, לא נדע עד שיבוא – וההתעסקות בספקולציות היא בחינת חבל"ז, ואין הם מביאים שום תועלת.

הנה לך אשכול שיסביר את האבסורד שבדבריך , בדבר ביטול המצוות המעשיות, או דרכי מימוש פנימיים אינדיבידואליים.

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=793429

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 19:52 לינק ישיר 

אז זהו ,
שלא הבנתי מה העיקרון , לדעתך .

בנוגע לנפש האדם את צודקת , אלא שבזמנים שונים ובאנשים שונים , יש דרכים שונות בהם הדברים יוצאים אל הפועל .

יתכן שלעתיד לבוא (מהמקור של אריק משמע שהדבר מובא כהווא אמינא בלבד) מצוות מעשיות לא תהיינה נחוצות .
כי דרכי המימוש יהיו יותר פנימים-אינדיבידואלים , ולא תולים במצוות בעלות גדר מוחלט , כפי שהדבר היום .
מה דעתך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 19:40 לינק ישיר 

מבנה הנפש של האדם היה ונשאר אותו מבנה מאז ועד היום, בני האדם הם אותם בני אדם עם אותו פוטנציאל כוחות נפש להגיע לשלמות – וזוהי מטרת כל מצוות התורה להגיע לשלמות.

כשציינתי שדרכי עבודת יצחק היא כל התורה, דברתי על הכלל- על העיקרון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 19:22 לינק ישיר 

איקה ,
אבל זה לא מיוחד דוקא ליצחק , זה נכון לגבי כל האבות ...

ובכלל דומני שתקופת האבות היתה שונה מהתקופה שלאחר מתן תורה , בענין המצוות . (מן הסתם הנושא נידון בפורום בעבר , לא ?)

תוקן על ידי - אישציפור - 02/05/2004 19:26:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 12:27 לינק ישיר 

אם מדובר במת, אזי ברור שאין מצוות ואין מעשים, אני לתומי חשבתי שאנו מדברים על החיים.
(אריק אולי תעשה חסד, תביא את דברי המפרשים)

ה'תקופה' שאחרי ימות המשיח? תהיה תקופה כזו.-פוסט-משיח.

בידוע שאבותינו קיימו את כל התורה, שהתבטאה בדרך עבודתם בקיום המצוות את ה' -מה כ"כ מסובך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2004 10:03 לינק ישיר 

איקה ,

אז זהו שאני מדבר על תקופה שאחרי "ימות המשיח" ...

למען האמת יש לומר שא"א לדעת מה בדיוק יהיה אז . (חוצמזה שצריך להבין קודם מה משמעות התקופה של "ימות המשיח" )

בנוגע למצוות , אני ממש לא מבין למב את חושבת שזו דוקא דרך העבודה של יצחק אבינו . אשמח אם תסבירי .
יום נעים .

אה , ותודה לאריק .
זה אכן המקור , אלא שנראה לי שזה לא ממש נושא האשכול הזה . (כאמור דומני שהיה כזה אשכול בעבר , אולי מישהו [לינקי ?] יכול לתת לינק , כך שיהיה אפשר לפתח שם את הנושא . [אם יש בכך ענין])

תוקן על ידי - אישציפור - 02/05/2004 10:06:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם לעת"ל תהיה הלכה כבית שמאי ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext