| נשלח ב-2/5/2004 12:51 |
|
| |
הכרזה של האדמו"ר מסלאנים אמש באלעד.
אמש בעת שקבע מזוזות בבית הכנסת החדש של טאובר, וגם אח"כ במסיבת 'מלוה מלכה' שערך בבית הכנסת "באר אברהם" של חסידי סלאנים, בנוכחות ציבור גדול, ואנשי ציבור מאלעד, וכתשובה לשאלה של אחד הנוכחים, באם האדמו"ר חושב אולי על פיתוח מוסדותיו, הסובלים ממצוקת מקום קשה בבני ברק, בעירנו אלעד.
הכריז האדמו"ר מסלאנים כדלהלן:
"הייתי מאוד שמח להעביר את ישיבתי הגדולה לעיר, ולהקים כאן את מרכז מוסדותי, ואף בעצמי לקבוע מושבי בעיר זו, באם תעמיד המועצה לרשותינו את השטח הדרוש למטרה זו"
מי מרים את הכפפה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 19:10 |
|
| |
ידידיי, ראו את בית שמש כדוגמא, איך כל החוגים והחצרות מיוצגים שם והקהילות רק גדלות מיום ליום; ורק באלעד, לענ"ד, העסק לא מתפתח כ"כ ואין סיבה אמיתית לכך.
יש לאלעד פוטנציאל עצום לההפך לאבן שואבת לדור הצעיר בחסידויות השונות וחלק מהעניין של להביא אותם לעירנו, הוא ע"י הקמת מוסדות התורה של החסידויות לעיר כגון ישיבת "באר אברהם" בנשיאות כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א או ישיבות / מוסדות מחצרות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2004 20:31 |
|
| |
אם מישהו לא הבין - כוונתי היתה לכך!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2004 09:44 |
|
| |
אמש שוחחתי עם הגבאי של האדמו"ר מסלאנים והוא אמר לי שהדברים בהחלט נשקלים גם בחלונות הגבוהים וזו הייתה אחת המטרות של הביקור,
ולדבריו אם כל המוסדות יעברו בהחלט יתכן שחלק גדול מחסידיו ג"כ יתעתיקו את מקום מגוריהם לאלעד, כאשר כמובן גולת הכותרת היא הישיבה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2004 17:16 |
|
| |
אני רואה שכל החסידים רוקדים כאן משמחה. רק שתבינו שגם הציבור הליטאי יראה באור חיובי את הגעתו של האדמו"ר ואת העברת הישיבה והמוסדות לאלעד , מורינו הגרש"ז סיפר לי שהוא מכיר את האדמו"ר עוד מתקופת ילדות בירושלים ונמצא איתו בקשר תמידי, גם הציבור הספרדי שאוהב טישים של אדמורי"ם בוודאי יהנה מכל הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2004 14:36 |
|
| |
אכן רעיון חיובי.
אולי אפשר גם לפתוח סניף של מודז'יץ ... בשביל הניגונים .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2004 14:32 |
|
| |
כתושב העיר שאינו נמנה על חסידי סלונים השחורים, אך חרד ודואג לעתידה הרוחני של עירנו, אני סבור כי על כל נציגי הציבור באלעד לקדם ברצינות ובברכה את הצהרתו של האדמו"ר מסלאנים, (בתקווה שהיא נאמרה ברצינות ובמתכוון, ולא רק כדי לעודד את חסידיו בעיר).
כך שלצדה של קהילת ויז'ניץ המפוארת תתמקם לה עוד חצר חסידית יפה, עם אדמו"ר מנהיג, וטישים אליהם אפשר לקפוץ בלילות שבת.
הרעיון חיובי - ועל ראשי הציבור ופרנסיה לנסות ליישמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2004 21:41 |
|
| |
אפרופו סלונים השחורים.
כל הכבוד לו, בסך הכל יש לו היום חסידות שלא תבייש אף אחד, מרכזים עולמיים בירושלים, בני ברק, בית שמש, אשדוד, אלעד, ועוד ברחבי הארץ. בנוסף למרכזים ובתי כנסיות בבורו פארק, במונסי, ובלונדון.
רק שיגיעו לשפת המעשים.
כי בזמנו גם האדמו"ר מטשרנוביל רצה לעקור לאלעד, ובמקביל הם גם פתחו כולל בעירנו אלעד, אבל אחרי שהיה פירסום ב"המודיע" ע"י מ.א. פרידמן מאשדוד שניסה לשווק פרוייקטים באלעד (כחלק מהתגמול של מאיר פרוש אליו לאחר שהוא הקים את מטה הצב"י - הצוציקים באגודת ישראל), בעקבות כך הם חטפו פיק ברכיים וירדו מהעץ, וחבל שכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2004 17:06 |
|
| |
מישהו יכול לדבר עם טאובר. יש לו הרי מקום ענק. יתמקמו חסידי סלאנים שם ובא לציון גואל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 19:36 |
|
| |
פאכטער,
האם גם אתה מעוניין בקרקע חינם?
אם אתה חסיד, ורק אם כך (אחרת אתה בחזקת "אנטישמי", עלאק),
קח מספר...
---------
אגב,
ממש לא התנצלתי, להפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 18:35 |
|
| |
קרן,
אתה בטוח שאתה מדבר על סלונים ?
" מרכז עולמי " ? לא קצת הגזמת ?
קצת צניעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 18:31 |
|
| |
בבית שמש ישנה קהילה גדולה בהרבה מזו שבאלעד.
ותרגעו כולכם, האדמו"ר מסלאנים עוד לא מעביר את חצרו לשום מקום.
הוא בס"ה ענה לשאלה של אחד מאנשי הציבור שנכח במקום, ואמר שאלעד בהחלט באה בחשבון מבחינתו.
מה שברור הוא, שמעבר כזה שעוד לא היה כדוגמתו בשום פרוייקט חרדי אחר בארץ, יציב את אלעד בשורה הראשונה של הערים החרדיות בארץ, ויעלה אותה בעצם לליגה הלאומית, היא תהפוך מעיר מחוז למרכז עולמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 18:00 |
|
| |
גם בבית שמש יש להם קהילה ?
אז למה האדמו"ר לא ביקש שיתנו לו שם שטח לבית מדרש ?
או שהוא ביקש גם פה וגם שם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 17:57 |
|
| |
קרן,
איפה יש לכם יותר חסידים / קהילה יותר גדולה- כאן (אלעד) או בבית-שמש?
|
|
|
|
|