| נשלח ב-20/5/2004 00:06 |
|
| |
מותר לירות בחפים מפשע ?
הרב דב ליאור: מותר לירות בחפים מפשע
פסק הלכה של יו"ר ועד רבני יש"ע: "דין תורתנו הוא לחוס ולהציל את חיילנו ואזרחנו... ואין להרגיש אשמה ממוסר נכרי". מזכירו האישי: "חפים מפשע כביכול תומכים בטרור בצורה עקיפה... השמאל הישראלי מרחם על הפלסטינים ומתאכזר לחיילי צה"ל".ח"כ רן כהן: "אבוי לנו על כי בתוכנו צמח עשב שוטה כמו דב ליאור. הוא מבייש את היהדות"
דעה אחרת: יושב ראש ועד רבני יש"ע, הרב דב ליאור, פסק בהתייחסו לפעילות הלחימה ברפיח כי לצה"ל מותר לפגוע באזרחים חפים מפשע תוך כדי לחימה.
"דין תורתנו הוא לחוס ולהציל את חיילנו ואזרחנו, וזהו המוסר האמיתי של תורת ישראל, ואין להרגיש אשמה ממוסר נכרי", לשון הפסיקה.
את פסק ההלכה הוציא הרב אמש, בכינוס בישיבת מרכז הרב בירושלים לרגל יום ירושלים. מזכירו האישי של הרב התייחס לאירוע הירי בו נהרגו לפחות עשרה פלסטינים , ושב וחזר על דברי הרב.
המזכיר, הרב ישי באבד, אמר ל-ynet: "היתה תהלוכה של חמושים עם חפים מפשע. הערבים משתמשים בילדים ונשים. העם היהודי הוא עם רחמן והאויבים שלנו משתמשים ברחמנות שלנו. ולכן, בשעת מלחמה, מותר להרוג גם חפים מפשע כביכול כי האוכלוסייה הזאת תומכת טרור בצורה עקיפה".
"השמאל מרחם על ערבים"
זו אינה הפעם הראשונה בה מוציא הרב ליאור פסק הלכה שכזה. לפני כשנתיים, בגיליון של ועד רבני יש"ע שעסק בנושא של מוסריות ומלחמה, הוציא הרב פסק הלכה דומה.
הרב באבד שלח אצבע מאשימה לעבר השמאל הישראלי ואמר: "הוא מנסה לתת רחמים לצד הלא נכון, מרחם על ערבים ומתאכזר לחיילי צה"ל". ערך חיי האדם היהודי הוא לא פחות ואף יותר חשוב מחיי אותו אדם שרוצה לפגוע בנו".
בתגובה לדבריו של הרב דב ליאור אמר ח"כ רן כהן (יחד): "דב ליאור מבייש את המוסד רב, מבייש את היהדות, מבייש את הציונות וכל אזרח ישראלי. אבוי לנו על כי בתוכנו צמח עשב שוטה כמו דב ליאור, ואבוי לנו שבעתיים על כך שדעתו מקובלת ואהודה בציבורים מסויימים בישראל".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2919131,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 18:28 |
|
| |
אריק,
אני עזבתי, מקווה שכולם יעזבו – את שלי אני עושה – לומדת רמב"ם/תורה ל'מרות' – ואומרת ועומדת על דעותיי -ל'מרות'
אתה מסכים עם זה שגם ישמעאל התברך? מסתבר, שהיה זה אברהם אבינו שעמד על זכותו
דברו כאן על קדושה? אין קדוש חוץ מה' - לא גבולות לא אדמות ולא שטחים ובטח לא מלחמות הכיבוש, לא זו של דוד המלך ובטח לא של 67 –
ההבדל הדק בין זכות אבות לברית אבות , עמדת עליו?
זה התחיל בזה ש"מותר למסוק זיתיהם של הפלסטינאים, ונגמר בזה שמותר להרוג חפים מפשע
ואתה מדבר על יושר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 16:43 |
|
| |
באבא תור, גר תושב הוא בן ברית? מה פתאום? מן הבחינה ההלכתית, גר תושב הוא מי שקיבל עליו שבע מצוות בני נח, אף על פי שלא מל ולא טבל. בכל אופן, הואיל ואתה מצטט ציוויים העוסקים בשבעת העממים, הרי אין עיסוקך בפן ההלכתי של הדברים, ואם אין אנו מתייחסים לצד ההלכתי הרי לפי פשט התורה ברור שהמדובר הוא בלא יהודים החיים בתוכנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 16:16 |
|
| |
וְהָאָרֶץ לֹא תִמָּכֵר לִצְמִתֻת כִּי לִי הָאָרֶץ כִּי גֵרִים וְתוֹשָׁבִים אַתֶּם עִמָּדִי [ויקרא כה - 23]
לא הם גרים ותושבים, אלא אנחנו
תוקן על ידי - אמשלום - 24/05/2004 16:19:39
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 15:33 |
|
| |
גם וגם
גר תושב=בן ברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 15:07 |
|
| |
מציץ, מה פירוש "שמא יאמרו"? הרי כבר נאמר כאן: ברגע שיד ישראל תהיה תקיפה, אוהו, מה שנעשה להם. מישהו כאן קרא בעיון כל ציווי הנוגע לשבעת העממים, ודילג בקלילות על כל איזכור של גרים תושבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 15:04 |
|
| |
מואדיב
הזהר בדבריך , שמא יאמרו , אף הם (נוצרים , דרוזים , צ'רקסים , בהאים וכו') דינם לגירוש .
לגבי הטענה המגוחכת אודות פיקו"נ ומבלי להתייחס למוסר (הנוצרי , טפו) ולהלכה , הרי שמבחינה פרגמטית גרידא , מדינה שספק אם יכולה לספק לעצמה לחם ומזון מאדמתה , ק"ו לנשק חדיש , לא תהיה לה כל תקומה בפני מבקשי רעתה ביום שתבודד בעולם . מי שאינו מבין זאת הוא עיור .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 14:03 |
|
| |
.
ב"ת:
יתכן כי קיסם בין שיני, אך הקורה שבין עיניך, עבה כקורת בית הבד.
טרם הבאת מקור שמתיר, מדוע שאטרח להראות כי אסור?
טוען אתה כי מותר?! הוכח!
עד עתה, דומני כי קורא אני ממעשיו של רבי אליעזר. עוד מעט תסביר לי כי חכמת נשים בפלך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:49 |
|
| |
איקה,
אינני שומע כאן מינימום של יושר, מה קדוש בגבולות 67?
קומי ותעזבי את השטחים שכבשת כי את מסכימה לטענה שליסטים אתם.
רבי לא שנה, ר' חייא מנא ליה.
תוקן על ידי - אריק123 - 24/05/2004 13:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:30 |
|
| |
ועדיין לא הבאת למקור שאוסר.
בקשר לאותם גדולי תורה שציינת,
חלק חזרו בהם,אחרי שראו את תוצאותיהם ההרסניות של פסקיהם.(ש"ס אהממם הסכם אוסלו אהמםםם אלפי יהודים הי"ד שנהרגו אהםםםם)
בקשר לאותם אוכלוסיות שציינת,בע"ה שיד ישראל תהיה תקיפה ונהיה עצמאים באמת....
(ואני לא מדבר על בני ברית מביניהם!)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 13:19 |
|
| |
.
ב"ת, הבה נבחן את דבריך בישוב הדעת:
1
הנימוק הראשון שלך הוא פיקוח נפש .
את הפסוקים שציטטת משמות לא אצטט שוב, ואף לא אזכיר כי בכיבוש שבעת עממים המדובר, שכן אינני מייחס לך טעות כזו, לסבור כי מלחמתנו בערבים היום היא מלחמתנו בשבעה עממים. והלוא הם הם הטוענים כי היו כאן לפנינו, ואינני חושד בך כי מדובריהם אתה.
פיקוח נפש, מי קובעו?
האם בטוח אתה כי פיקוח נפש מחייב טראנספר, או שמא – כפי שלא מעט חושבים – טראנספר מגביר את פיקוח הנפש?
למיטב זכרוני הדל, לא מעט גדולי תורה טענו ההפך ממך לגבי ישיבתנו במקומות מסויימים, ופסקו – בהתאם לפיקוח נפש – כי עלינו לסגת, ולא להגלות אוכלוסיה.
2
אתה מצטט את גבולות הארץ, ואת איסור לא תחונם, ואני תמה: ראשית, הלוא מחלוקת היא היכן הגבול הדרומי, ואין הסכמה לגבי, למשל, רפיח. לא מעטים הם הפוסקים שקבעו כי נחל מצרים נמצא צפונה מהגבול הבינ"ל הקיים כיום (ציר פילדלפי).
ושנית, איסור לא תחונם, קיים עשרות מונים יותר לגבי גוים החיים בתחום שהוא ודאי א"י, ולא שמתי לבי לכך שפוסקי הדור מבקשים לגרש את הנוצרים מחיפה, הבהאים שבצפון הארץ, הדרוזים, הצ'רקסים, העולים מרוסיה שאינם יהודים...
ועדיין, לא הבאת ולו מקור אחד המתיר להגלות אוכלוסיה מבתיהם. וכן, אלו בתיהם גם לו היית סובר שמדובר בכיבוש של שבעה עממים, והראיה – בתים מלאים כל טוב.
והדרא קושיא, וטרם ענית לי, שאני שואל היום, ואתה עונה לי ביהושע בן נון. שמא התחלפו לך פלשתים בפלסטינים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:59 |
|
| |
מה ההבדל בין 67 - לכיבודי דוד המלך?
נו באמת - הארץ המובטחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:53 |
|
| |
איקה
מה ההבדל בין "כיבוש" 67 ל"כיבוש" 48?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:50 |
|
| |
אריק?
כל הארץ אינה ביתי - ברצונו יתתנה למי שיחפוץ -
"שלי" = גבולות לפני כיבוש 67- ועל ביתי וגבולותיי אני אלחם - אפסיק לשלוט על עם אחר - ואהיה חופשיה מעולה של אדנות
אתם בוחרים להילחם ולשפוך דם - אני בוחרת לוותר, כדי למנוע שפיכות דם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:46 |
|
| |
איקה
ברמת אביב ג לא חיו ערבים לפני מלחמת העצמאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2004 12:44 |
|
| |
איקה,
ירושלים היא ביתך? תל אביב היא ביתך?
מה ההבדל?
תפסיקי להתמם !!!
|