| נשלח ב-27/5/2004 23:39 |
|
| |
מבט חדש ישן על מלקות (תיאוריות בענישה)
בנדודי הגעתי אל הידיעה הבאה:
כן, מלקות עכשו!
Malaysia has started demonstrating punishment floggings to schoolchildren, to discourage them from lives of crime.
Students in the northern city of Taiping watched as prison guard Jigeira Singh beat an effigy. The children were then shown pictures of flogging injuries.
Officials said the programme was aimed at stamping out rising juvenile delinquency.
Flogging is widely used as a form of punishment in Malaysia, and punishing offenders in public is also being considered.
Pupils told the New Straits Times that they would stay away from crime after watching the demonstration on Wednesday.
"I never thought (flogging) was this bad," said 11-year-old Siti Arbaiyah Hussin.
Jigeira Singh told the children he had been trained to swing his cane at 160km/h (100mph).
Graphic photos
Prison warders also displayed photos of buttocks bleeding as a result of flogging, The Star newspaper reported.
"People can see for themselves how the punishment is meted out and this is enough to deter these young children from being involved in crime, Taiping Prison director Narander Singh was quoted as saying by the New Straits Times.
But the government-backed Human Rights Commission in Malaysia, Suhakam, expressed concern over the programme.
"[We are] concerned that demonstration of whipping would be legitimizing cruelty, inhuman or degrading treatment. We would be teaching our children that it is legitimate to use force on their peers, either in the form of retaliation or punishment," it said in a statement.
Flogging can be used to punish more than 40 crimes in Malaysia, including under-age sex.
The government is also considering introducing public flogging before execution as a punishment for child rape, after the rape and murder of two 10-year-old girls in the space of a week earlier this year.
והשאלות שאני מבקש להציג הן:
האם באמת מלקות הן עונש פסול?
למשל, האם מלקות - במידה ובמשורה - אינן עונש עדיף על מאסר בכלא?
האם הן אינן מביאות לאותן תוצאות - הרתעה, בעיקר - מפני פשעים, לא פחות ואולי יותר מאשר העונשים המקובלים בינינו? במיוחד באשר עונשים אלו הם יקרים מבחינת צריכת המשאבים החברתיים ולא תמיד יעילים, לפי השמועה?
אני משער שהדיון יכול להתפצל לתחומים הבאים:
א. כדאיות. האם באמת עונש מלקות הוא יעיל.
ב. מוסריות. גם אם העונש הוא כדאי, האם הוא ראוי.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 15:10 |
|
| |
דפל- כתב (למען הסר ספק, "נטולת אידיאולוגיה" לא נאמר לגנאי אלא לחיוב)
זו כל התורה הליברלית על רגל אחת.
או כפי שחז"ל כתבו- בגיטין- עבדא בהפקירא ,ניחא ליה, זילא ליה, שכיחא ליה פריצא ליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 14:00 |
|
| |
DFL כתב: <או מי שמנוע מלבקר בח"ח מחמת שמירת
העיניים>

|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2009 13:39 |
|
| |
מאז יוני אני מחפש זמן לחזור לאשכול הזה ולהשיב לירוחמ. בינתיים הזדמן לי
לכתוב משהו בעניין בפורום השכן:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2679445&whichpage=1&forum_id=771#R_14
(למתעצלים
להקליק, או מי שמנוע מלבקר בח"ח מחמת שמירת
העיניים:
| אקלר כתב: |
 |
לעצם הענין, מדהים שאוכלוסיה חילונית כ"כ גדולה שולחת את ילדיה לבתי ספר דתיים.
זוהי הצבעה ברגליים באופן הכי ברור על מערכת החינוך.
|
|
אינני יודע אם "מדהים" היא המילה הנכונה, בוודאי משמעותי
או מעורר מחשבה.
מערכת החינוך הממלכתית מעולם לא הייתה גורם מעצב מבחינה תרבותית
או אידיאולוגית. למעט מוסדות ספורים בקהילות עם מצע ברור, כמו קיבוצים,
בתי הספר סיפקו ומספקים שירותי שמרטפות והשכלה. המורים, לא בעבר ולא בהווה
(למעט יחידי סגולה ואכמ"ל) אינם יכולים להוות משקל נגד משמעותי
לתרבות שבה חיים התלמידים. נוח ומפתה להאשים את בתי הספר בפגעים השונים
שיש בחברה, אבל המוסדות האלה הם יותר מראה מאשר פס ייצור.
הבעיה, אם כן, אינה בתי הספר. היא נוצרת בגלל שבחברה נטולת
אידיאולוגיה, החינוך צריך להיות הרבה יותר הדוק. אין רשת בטחון של ערכים
שכולם מקבלים כמובנים מאליהם, אין לגיטימציה להפעיל כוח ולהכריח את הילד
לנהוג לפי צו ההורים.
(למען הסר ספק, "נטולת אידיאולוגיה" לא נאמר לגנאי אלא
לחיוב)
ובכן, העדר רשת הבטחון מחייב את המשפחה לחנך דרך דוגמא אישית,
הענקת השכלה מקפת כבר מגיל רך, חשיפה לתרבות גבוהה, שפה עשירה, סובלנות
והתחשבות, כבר מגיל אפס. יש הרבה משפחות כאלה במגזרים החילוניים השונים,
אבל הן לא הרוב. מסתובבים ברחובותינו (מהצד הנכון של החומה) הרבה מאד
ילדים נהדרים עד כדי השתאות, אבל עליהם אתה לא שומע. הם מיעוט לא מבוטל,
אבל מיעוט.
. הבעיה היא שחינוך בשיטת "שגר ושכח" אינו יכול לייצר את הילדים
שרובנו חולמים עליהם - רהוטים, רגישים, מנומסים, סקרנים. כשמגדלים ילד
באידיאולוגיה של הדור החדש (כלומר, בלי אידיאולוגיה) עם שיטות של הדור
הישן, התוצאה מאד מאכזבת. החינןך הישן הסתייע בכוח (אפילו אלימות), באמונה
עיוורת בערכים, בפחד מפני הפרת מוסכמות חברתיות. האמצעים האלה לא יעילים
בחברה החופשית בת זמננו. החברה הזו נותנת לאדם הזדמנות לנסוק לגבהים
מסחררים של הגשמה עצמית וסיפוק, אבל מימוש ההזדמנות הזו מצריך יותר השקעה
מצד ההורים, יותר דוגמא אישית, יותר מעורבות.
כשההורים אינם יכולים, רוצים או יודעים כיצד לחנך את ילדם בעידן
החדש, האלרנטיבה היא בדיוק מה שציינת לעיל: במקום לשלוח את הילדים למוסדות
השכלה, הם שולחים אותם למוסדות אילוף, הלא הם בתי ספר דתיים. הילד ממילא
כבר לא יצא כמו שהם רצו, אז לפחות שיהיה צייתן.
תוקן על ידי dfl ב- 30/08/2009 13:39:41
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 13:07 |
|
| |
צענע
'לשאול את עצמינו האם אנחנו רוצים לחיות בחברה שבה אנשים יספרו לנו שנתנו מכות לילדיהם ואנחנו נגיב באדישות או בהסכמה.(בידיעה שכל מכה שלנו גוררת אחריה מכה בבית הספר ובעתיד מכה לבן/בת הזוג).האם אנחנו רוצים לחיות בחברה שבה יתהלכו בינינו אנשים כרותי יד בידיעה שמישהו,יהיה מי שיהיה ,קטע את ידם באופן חוקי בהחלט.'
היות שכבר היו דברים מעולם, ואנשים אכן חיו תקופות ארוכות בחברות שהתנהלו בדיוק באופן שאת מתארת ואפילו לא חשבו שיש כאן משהו לא בסדר, שומה עלינו לבחון מדוע בימינו רוב בני האדם שינו את דעתם בעניין, וכיום זה יחשב לבלתי נסבל לחיות תחת חוקים כאלו.
דעתי היא שהיות ש'אדם קרוב אצל עצמו', אילו הגניבה היתה תופעה שכיחה מאד וכמעט כל אזרח שני היה נפגע מגניבה באין החוק יכול להרתיע, היו תומכים רבים לחוקים אכזריים נגד גניבה.
הסיבה שחוקים אלו התבטלו הינה א. עליה בכח ההרתעה של החוק גם בלי צורך באמצעים אכזריים, עם התקדמות השיטות לתפיסת פושעים הנובעת מהתקדמות טכנולוגית כללית. ב. העובדה שכל אדם יכול להצביע ולהשפיע על החקיקה, כולל אנשים מפשוטי העם שקרוביהם מועדים להיתפס בגניבה, מטה את החקיקה לכיוון של רחמים וענישה הומנית יותר כלפי הפושעים. באופן טבעי כאשר זכות החקיקה היתה שמורה לאריסטוקרטים שמעולם לא ידעו מחסור, לא היתה להם בעיה לחוקק חוקים שיפגעו מאד באוכלוסיות חלשות, שמתוכם יוצאים רוב הפושעים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 13:01 |
|
| |
סנשו
אני סבורה כי יש הבדל מהותי בין כליאה (בתנאים סבירים) לבין הכאה/עינוי/הרעבה/התעללות.
אני גם סבורה שהבדל זה אינו תלוי תרבות אלא מובנה בכל יצור חי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2009 23:36 |
|
| |
-אםשלום
כל מה שאדם זוכר מהעבר נוגע בנוסטאלגיה, כנראה שגם אני לא קיבלתי חינוך נכון בכתיבה מובנת של הנכתב.
התיחסותי היתה אך ורק לשימוש בהכאה מבוקרת, כאמצעי לחינוך, לדעתי אין זו אלימות במשפחה.ולא בבית הספר.
כשם כשהרופא מנתח , אין הדבר נקרא אלימות קשה מאד. למרות שזה נראה כך בעייני מתבונן מזדמן ובור.
לא נכנסתי להבטים שונים, שהם מאד לגיטימים, בתנאי שהם נאמרים כמשנה מסודרת עם מחקרים וסטיטיקות וכ'
ולא גיבוב מילים פסבדו פילוסופיים, שאין אחרי המילים, חוץ ממילים- כלום,
אני דברתי אך ורק על מה שעיני רואים וראו, ועשיתי השואה, בין הזמן שבה היה מותר להכות תלמידים וילדים, איך המצב החינוכי בכל המובנים נראה,
לבין המצב היום שבו אסור להכות את הילדים- אפילו לא מתוך התגוננות- ואיך המצב היום?
יש נתונים אחרים - המפריכים את הנוסטלגיה שלי?. אשמח מאד להודות בטעותי.
לפני כחמש שנים -נוסטלגיה- שרת החינוך המוצלחת של מדינת ישראל, היתה הגב לימור ליבנת,
באחת מישיבות הממשלה,השר דאז מאיר שיטרית, אמר- לא נורא עם לפעמים נותנים פליק לילד-
שרת החינוך הזדעזע, ומחתה בזעזוע עמוק, אל אמירתו זו של עמיתה השר.
, כמה שנים לפני כן באסיפת בחירות ליד תחנת הרכבת בת"א, הפריע לגב ליבנת מפגין מהשמאל,
לא היססה הגב' הליברלית והפליקה שתי סטירות לבחור, כמו שאנשי רומא היו אומרים- מה שמותר ליופיטר אסור לפר
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/06/2009 23:36:49
מודה ועוזב
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2009 17:01 |
|
| |
[ירוחם,
עם כל הכבוד (ויש לי הרבה), דבריך באמת נגועים בנוסטלגיה, שכידוע מסנוורת את העינים מראות נכוחה.
למשל, כתבת - "אפילו האלימות במשפחה משום מה היה פחות מהיום".
נו, באמת! הרי אתה עצמך אומר שפעם היה מותר להכות את הילדים, אז איך בדיוק האלימות היתה פחותה? אולי אתה מתכוון, האלימות האסורה היתה פחותה, אבל זה קצת טאוטולוגיה, לא? שהרי כלל שמתירים יותר, כך פוחתים האיסורים וכן להיפך...
(אני כבר לא מדברת על אלימות מינית במשפחה, ששומעים עליה יותר היום, אבל זה לדעתי זה בגלל שאנשים ונשים התחילו לדבר - וכן להקשיב - יותר, וכנראה לא בגלל שהתחילו לעשות יותר וד"ל).]
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2009 11:22 |
|
| |
אם אתה מרוצה ממצב החינוך בארץ. ובמערכת היסים שבין אדם לחברו. אתה צעיר ליברלי מתקדם ולא נרגן. סחתיין.
ביחס אלי אתה טועה בגדול מילא, אבל חבל שאתה טועה ביחס לחשיבות שאתה מיחס לעצמך. אין דבר זה עובר עם הזמן, לא תמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2009 01:15 |
|
| |
ירוחם,
כתבת קודם, בהצטנעות שכולה גאווה, שאתה לא טוב בהתפלספות. אתה, לפי עדותך, חושב בצורה ישרה, על עניינים חשובים. הפילוסופיה אינה זקוקה לי כמליץ יושר, אבל תן דעתך שבדרך כלל, יהיה דבר שטות קצר, פסקני וישיר יותר, מאשר הנסיונות להסביר מדוע הוא שטותי. טיעון מורכב אינו בהכרח התפלספות ברומו של עולם - הוא יכול להיות פשוט נסיון מנומס להצביע על הטעות, במקום ללעוג לה. אלא מאי? מאחר שניכר שאין דעתך פנויה להסברים ארוכים, אסתפק בתיאור של מה שעיני רואות בדיון הזה: מתווכח איתי שמרן נרגן, אשר כדרכם של שמרנים, משוכנע שהעולם היה בשיא תקינותו ואיזונו כאשר הוא היה בין גיל 15 לגיל 25. כדרכם של שמרנים נרגנים משחר ההסטוריה, הוא משוכנע שהחינוך של הנוער בימינו הוא נורא, הכל מידרדר ומה יהיה ולאן כל זה הולך געוולד?! כה עזים געגועיו של השמרן הנרגן לסדר התקין שהיה בחברה בימי עלומיו, עד שהוא מאמין שכל מה שהיה נהוג אז - כולל העוולות, ההבלים והעוותים - מהווה מרשם פלא להחזרת העולם לקדמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 23:51 |
|
| |
הקשר מיקרי בלבד- אז כשהחינוך הצליח יותר, לא היה פסול בהכאה כמכשיר חינוכי- אבל זה רק מקרה אולי? הרי אז גם יופלה לא היה, ואפילו חיסון פוליו- אוף שכחתי דווקא החיסון הזה כן היה, אבל ילדות בנות 13 לא קיבלו גלולות נגד הריון מאמותיהם או מהמחנכת בבית ספרם.
כן אפילו האלימות במשפחה משום מה היה פחות מהיום, ולא תאמין גם רציחות של האשה והבעל לא היה כה נפוץ,
כל אדם בעיקר ילד- זקוק שתהיה לו יראה, הוא צריך לדעת שיש חובות ולא רק זכויות- כפי שהוא יודע.
כ יאם הוא יכניס את ידו לאש -יכוה, ואם יעשה מעשה לא ראוי- יענש,----- תתפלא לא תמיד מכות.
אבל היום אין עונש, הכל הפקר, רק זכויות, זכויות האזרח. זכויות התלמיד- ומה עם זכויות המורה?- זכויות החולה- ומה עם הרופא? רק זכויות- ומה עם קצת חובות! קצת?!
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 11/06/2009 23:52:58
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 22:57 |
|
| |
והקשר בין כל זה לבין מכות כמכשיר חינוכי הוא...?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 22:31 |
|
| |
דפל.
ראה נא התפלספות שבה אתה שוחה יפה, אינו צד חזק ואהוב עלי. אני חושב בצורה מאד ישרה ומרובעת., בנושאים חשובים.
כשאני רואה ילדים לא מחונכים- אני יודע כי לא חינכו אותם נכון
כשאני רואה ושומע על הבנת הנקרא של הנוער- שוב אני יודע כי פשוט לא לימדו אותם נכון.
כשמתגלה הידע במתמתיקה של נוער ישראל לעומת עמים אחרים בעולם- אני מבין ששיטת הלימוד לקויה.
בדיוק כפי כשאני רואה אדם שמן. אני מבין שהוא מפריז באכילתו, לעומת הרזה.
כך אני מבין שמשהו רקוב במערכת החינוך, כי לפני כמה עשורים המצב במדינה היה שונה, בתחרויות בין לאומיות ישראל היתה בין הראשונות בבמתמתיקה ולא האחרונה, הנוער הבין את הנקרא, והבין עברית,
בלי סבבא -בלי- כאילו- סתם, בבתי ספר יסודיים הילדים לא באו עם סכינים לבית הספר, ואפילו לא בתיכוניים.
ילדים לא הרביצו למורים להורים לילדים אחרים, ולא לאנשים מבוגרים כמו היום, כשאני רואה את ההבדל אני מחפש את הסיבה לשינוי,
נכון התחילו לקבל חיסוני נגד פוליו, סוגי הלחמים התרבו, ובמקום לבן ולבניה- אוכלים היום יופלה, ויש כמובן פרמטרים אחרים.
אבל לפי הבנתי, כשלון בחינוך, הוא כשלון של מערכת החינוך, כשלון טוטאלי, ולכן זה פשוט -לחשוב מה השתנה במערכת החינוך.?
מה שהשתנה במערכת הבריאות -בגלל הפוליו- היא מעל ומעבר למשוער, לחיוב, למרות שיש מה לשפר,
כלומר לא הכל שלילי, השרות לאזרח השתפר מהפכנית, וכמעט רוב הדברים במדינה, חוץ מהחינוך, שהתרדרדר ומתדרדר.
אספר לך בדיחה שפעם אנשים צחקו ממנה- היום 99% לא יבינו אותה,
יהודי נכנס לאתר בניה מגודר- צעק לו השומר- את לא רואה את השלט? הכניסה לזרים אסורה , -אני כהן -השיב היהודי
,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 20:49 |
|
| |
ירוחם,
אינני מבין איפה הדמגוגיה בהגחכה שעשית לדבריך. אתה לקחת משתנה זעיר אחד, בתוך מארג ענק של רעיונות, מנהגים ושיטות, ויצרת זיקה סיבתית בינו לבין השד המכונה "אלימות הנוער בימינו". הבחירה הזו כל כך שרירותית וחסרת בסיס, שההבדל בינה לבין דוגמת הפוליו זניח.
מעבר לכך, מוזר שאתה מודיע שדברי "בהגיון נכתבו" ואז ממשיך לשטוח השקפה שעומדת בניגוד מוחלט אליהם. ברור שהצלחת שיטת חנוך היא, כלשונך הזהב, "אם המתחנכים מחונכים". זו טאוטולוגיה. הבעיה היא שאין קריטריון מוסכם להצלחת חינוך, כך שדיון ביעילותה של אלימות במשפחה, הוא ריק מתוכן עד שנגדיר מה אנחנו מנסים להשיג. כלל לא ברור שילד צייתן, נניח מחמת הפחד מכאב פיזי, הוא "מחונך". כלל לא ברור שהצלחה חינוכית היא משהו שניתן לקבוע לפי התנהגות האדם בחמישית הראשונה של חייו. כלל לא ברור שקלות התמרון של בני המשפחה, היא הקריטריון החשוב ביותר להצלחת החינוך. נראה שנוח לך להציג את ה"חינוך" כפרמטר מדיד כמו מתמטיקה או בקיאות בגמרא, אבל זו השוואה מופרכת. זכותך כמובן להודיע שאתה מחזיק בהשקפה הנקיה והאמיתית, אבל כל מה שנשאר מדבריך הוא הקביעה הלא כל כך מעניינת (וספק אם מחמיאה), שבחברה שמתנהלת על פי ההשקפה שלך, אלימות במשפחה היא מכשיר מועיל. כל נסיון להרחיב את היריעה ולדבר על חינוכיות שהיא על זמנית, לא תלויה באופנות ובשטיפות מוח, הוא נואל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2009 12:14 |
|
| |
סנשו
לא מצינו בחז"ל את המאמר רצונו של אדם כבודו, זו היא אמרה ממהפכה הצרפתית, שמאז גם רבנים החלו להשתמש בה.
כבוד- הוא מושג הנקבע על ידי הסביבה. וציבור האנשים, הכבוד משתנה- עם הזמן ובזמן..
לפני מספר שנים נעצר אדם במסעדה כחשוד במכירת סמים. השוטרים בקשו את רשותו לערוך חיפוש על גופו במקום.
החשוד הסכים- לפי החוק אסור לערוך חיפוש בפומבי-, נמצא הסם-, ונגד האדם הוגש כתב אישום.
בית המשפט ביטל את התביע, כי החיפוש נערך בפומבי, וכתב בנימוקו- כבוד האדם אינו רכושו של האדם, ולכן ויתורו על כבודו- כשהתיר לערוך חיפוש על גופו- דבר שביזה את כבודו- אינו משנה את העובדה, כי כבוד האדם הופר, וההוכחות הושגו שלא כדין.
כבוד האדם- בפר' השבוע מסופר על מריים ואהרון שדברו לשון הרע על משה- בחדר היו כנראה רק הם. חוץ מהם רק ה' שמע.
משה בכלל לא ידע שריכלו עליו, וכנראה, גם אף אחד אחר, אבל הם פגעו בכבודו של משה !!
כליאה היא פעולה אלימה- אבל אינה פוגעת בכבוד האדם כמו מלקות- כפי שהוא מקובל היום-
|
|
|