* אם חשבתם שסלט פוליטי המורכב מרב קנאי, פריימריס מפדל"י ומועמד תימני, הוא בלתי אכיל, הרי שאין לכם שמץ של מושג ביכולותיו הקולינריות של הרב גרוסמן *
* המרא דאתרא המקומי, בפעם המי יודע כמה, מוכיח, שבמטבח הפוליטי הלוהט הוא מפריד לחלוטין בין "דת לפוליטיקה"... *
ההתפתחות של השבוע קשורה במפתיע לקרב הצובר תאוצה, על ראשות סיעת המפד"ל בעיר.
אפי איתם יו"ר המפד"ל העביר מסר למתמודד עו"ד אבי במברגר ולפיו הוא נכון לתמוך במועמדותו ובתנאי שיתחייב להתמודד מטעם הסיעה על ראשות המועצה.
מי שעומד מאחורי המהלך הוא המרא דאתרא הרב גרוסמן שקשריו עם במברגר ידועים והדוקים למדי (עו"ד שמוליק האחיין ועו"ד אבי המועמד, חולקים את אותו משרד...) והוא גם זה שבתרגיל מבריק, מאחורי הקלעים, השפיע על ראשי המפד"ל והביא להתניית תמיכתם בבמברגר בהודעתו מראש על ריצתו לראשות המועצה.
האינטרס הפוליטי של הרב ברור, ריצה עצמאית של נציג סיעת המפד"ל, תהפוך אותו לאיש הדומיננטי היחיד בעיר שהביא לבחירתו של צבי כהן, שלא לדבר על כך שמועמד מפדלני"ק יחסל סופית את הסיכוי הקלוש שעוד נותר לקריספל, שפזל לאורך כל הקדנציה לכיוון הציבור הדתי-לאומי בעיר.
"זקני" המפד"ל בעיר, נזכרים מן הסתם ביו"ר מפלגתם בעבר הלא רחוק, הרב יצחק לוי, שהסתובב ביום הבחירות הראשונות למועצת העיר, יד ביד עם הרב גרוסמן תוך כדי שהוא מביע תמיכה בלתי מסוייגת ביעקב אשר מועמדו של הרב ("מועמדו" דיקא...). לוי התמים היה משוכנע כי לאור ההסכם החד-משמעי בין דגה"ת למפד"ל בעיר, ידאג אשר לצורכי הציבור הד"ל בעיר.
את דאגתו הכנה של אשר חוו על בשרם המפדלניקי"ם בעיר לאחר הבחירות, כאשר יעקב אשר נרתם בכל כוחו לעניין העתקת האולפנא מפ"ת לאלעד, אלא שלמגינת ליבם, בפקודת הרב, הוא נרתם בכל כוחו להרוס ולא לסייע.
מי שעומד מן הצד ועיניו כלות הוא נציג העדה התימנית בעיר אליהו אשוואל, שהבין זה מכבר כי למרות שכוחו בקרב בני העדה בעיר רב (ולאוו דווקא במובן הרבני-עדתי של המילה, וד"ל...) הרי שזה לבד לא יספיק לו בשביל לתת "פייט" רציני בקרב על ראשות המועצה.
לאור זאת נפגש אשוואל עם מועמדי הפריימריס במפד"ל והציע את עצמו כמועמד משותף של העדה ושל הציבור הד"ל. אשוואל טוען כי עפ"י סקרים המצויים בידו (ונעשו בהזמנתו, כמובן...) במקרה שכזה יש לו סיכוי ממשי "לזכות" בראשות.
אך אלי אשוואל בהתנהגות של טירון פוליטי, "שכח" משום מה את קשריו היותר מידי הדוקים של הרב גרוסמן, האחיין ובמברגר. קשרים ואינטרסים שכל קשר בינם לבין טובת הציבור הדתי-לאומי, הנו, במקרה הטוב, מיקרי.
בסופו של יום, לא נותר לאלי אלא לייחל לתבוסה בלתי צפויה של מועמד הרב גרוסמן עו"ד במברגר ולניצחונו של בן-חורין, המועמד שהביע את הסכמתו ל"דיל" שעשוי להקפיץ את רמת מעורבות הציבור הדתי-לאומי בעיר, מציבור שולי וזניח כיום, לגורם שילטוני דומיננטי.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 02/06/2004 21:27:08
נשלח ב-6/6/2004 14:21
אשת,
הרגע שמתי לב...
הכותב הוא צורםדודוב ולא צורםדוידוב מיודענו.
נראה שנפלנו קורבן לעוד תרגיל סאטירי מבית מדרשו של רסנרוביץ.
-------------
רסנ...
קבל
נשלח ב-6/6/2004 14:10
צורם דבידוב השתגע לגמרי
מה קרה לך התחרפנת?
אתה מקלקל את הפורום שאתה מנהל בו??
נשלח ב-6/6/2004 14:03
צורם,
איך שאל בני אלון את שרון...
"זה אתה, או יצפאן"???
אוח אוח
נשלח ב-6/6/2004 13:34
האם מישהו יודע היכן אפשר לברר אם אני זכאי להצביע
בפריימריז של הד"ל ?
נשלח ב-6/6/2004 10:49
בן תיירה מכובדי,
לי דוקא, באופן אישי, יש את מלוא הכבוד וההערכה למרא דאתרא.
אלא מאי?
שאיני חושב שהערכתי אליו כרב וגדול בתורה, מבטלת את זכותי הלגיטימית למתוח עליו ביקורת עניינית, לעיתים.
מצד שני,
גם כשאני מותח ביקורת אני משתדל שלא לחצות את הקו האדום, הבלתי נראה כמעט, שבין הביקורת לזילזול.
ואיך מסיימים במחוזותינו?
וד"ל...
נשלח ב-4/6/2004 14:38
יש לי פתרון מדהים!!!!!!!!
שהרב גרוסמן ילך להיות הרב של "הדתי לאומי"
ויניח לנו.....!
איך לא חשבו על זה קודם הוא הרי מסתדר איתם יותר טוב מהציבור שלו עצמו...
תגידו שאני לא "גאון מהלך"....
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
נשלח ב-4/6/2004 14:22
אף אחד כאן לא השמיץ אותו בסך הכל כתבו שהוא בקשר עם הרב גרוסמן אז מה מה רע בזה? הוא פוליטקאי ואם הוא החליט לחבור לרב זכותו.
נשלח ב-4/6/2004 14:18
אוי, אוי, אוי,
עו"ד במברגר איך נפלו גיבורים נחשפה מזימתך.
למרנן ולרבנן ולכל בני התיירה ולחצי טון וחבורותא קדישתא דאלעד, כל ההשמצות שלכם הינם חסרות כל בסיס, מה אתם חושבים שעו"ד במברגר עד כדי כך תמים בכדי שיפול כדבריכם בידיו של הרב גרוסמן, לדעתי ומתוך היכרות אישית עם עו"ד במברגר דומני כי יש לו קצת יותר ניסיון מכל המרנן והרבנן ובני תיירה למיניהם.
נקודה למחשבה.
נשלח ב-4/6/2004 13:31
אני ממש לא יודע מה בדיוק הקשר של במברגר ושל הרב כל מה שאני יודע זה שכשהייתי במשרד של שמוליק בשביל לחתום על מסמך ראיתי שהוא ממש חבר טוב של במברגר זה לא היה נראה רק כמו שותפות עיסקית בלבד, חוץ מזה איך שהתרשמתי כשהייתי במשרד של שמוליק ובמברגר, במברגר עצמו עושה רושם של איש חביב שיסתדר עם כולם ולא יריב עם החרדים על שטויות ולכן אני חושב שגם המיזרוניקים בטח יעדיפו בן-אדם נורמלי שידאג בשווה לכולם גם לחרדים ולא רק לציבור שלהם חוץ מזה שלא קרה כלום אם הוא מכיר את הרב גרוסמן ומשתף איתו פעולה איזה איסור יש בזה דאורייתא או דרבנן?
תוקן על ידי - הגרשז - 04/06/2004 13:56:53
נשלח ב-4/6/2004 08:32
כמו שאת\אתה בטוח שצ. כהן אדם נפלא....
אגב, ברוך הצטרפותך לפורום! למרות שלי יש רק פי. סי.
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
נשלח ב-4/6/2004 08:13
במברגר הוא אדם משכיל מאוד ובטוחני שיצליח בתפקידו במידה ויבחר
נשלח ב-4/6/2004 02:02
חצי טון,
ברשותך, אצטט משפט אחד מתוך דבריך:
"אינני יודע את מי מעדיף הר' גרוסמן לראות נבחר לראשות המפד"ל בעיר, אבל סביר להניח שהוא יעדיף לראות את עמרוסי וחורי ממשיכים".
זה כל ההבדל ביני לבינך.
אני יודע,
אתה לא!
לגופו של עניין:
א. רק פתי יאמין לכך ששני יריבים מרים מקיימים ביניהם שותפות עיסקית טהורה.
בודאי לא כאשר אחד מהשותפים מנהל את מטהו בפועל, מהמשרד "העיסקי" המשותף.
ב. העתירה של גרוסמן האחיין נועדה לטרפד את מינויו של הרב איתן גמליאל והרב הספרדי הנוסף שהיה אמור להתמנות, הרב נחשוני פשוט נפל בין הכסאות, העתירה, חד-משמעית, לא כוונה כלפיו.
ג. עמרוסי? הרי הוא זה שטירפד לרב גרוסמן את הדחת צוריק... ואתה מקשקש כאן שהרב "מעדיף" אותו על פניו של במברגר???
ד. לאחר ששמי נחשף בעבר בפורום אני משתדל שלא לנקוב בפומבי בשמם של אנשים פרטיים.
תעשה מאמץ קטן, ברר וגלה בכוחות עצמך מיהו "החרדי", נציגו המובהק של הרב שמסתובב מדי ערב עם עו"ד במברגר ועולה עמו ירושלימה לפגישותיו הפוליטיות...
(ביננו, אף אחד לא שומע, הרי אתה יודע לבד את התשובה...)
--------------
אהבתי את משפטך "המבריק"
"מבחינת הר' גרוסמן, כל מזרוחניק הוא גוי". נו, באמת... הרב גרוסמן??? אבי התיחמונים הפוליטיים בפוליטיקה החרדית, אינו מתעניין בנעשה מחוץ לד' אמותיו ?.?.?
אני באמת לא יודע מה "הקפיץ" אותך והביא לפרישתך מ"מנזר השתקנים", בדיוק כמו שאיני מבין מה הקפיץ את ציפי...
אך אני יודע, ועוד איך, מה הקפיץ היום את במברגר, שנשמר בתקופה האחרונה כמו מאש, מהחצנת ופרסום קשריו ההדוקים וה"עיסקיים"... עם משפ' גרוסמן.
חלילה, איני מקשר בינך לבינו ודאי שלא בינך לבין ציפי, ר"ל.
אך צירוף המקרים והתגובות ההיסטריות די מעניין, לא?.?.?
נשלח ב-4/6/2004 01:30
חצי טון קשקושים בכמות כל כך קטנה של מקום ???
חוץ מלנסות להתנסח, בצורה שמעוררת כבוד.
לא מצאתי בדבריך כמעט אפי' דבר אחד מדויק.
אין לי שום מושג מהיכן אתה שואב את מקורותיך.
אני רק מקוה, שמקורות אילו, לא ינסו למכור לי אפי' כיכר לחם, כי אז אחשוש, שאולי הלחם הגיע מהודו.
***ולעצם הענין***
דבריו של רבנן, (אפי' שעדיין אינני מכירו אישית,) הם מדויקים להפליא, כך לפחות חושבים העו"דנים בעצמם, ע"פ בירור אישי.
ואפי' שחלק ממה שהזכרת נכון, הוא בפני שזה חלק מהרצון לגרום להסחת הדעת. כדי שלא לטרפד מהלך מבריק זה.
ניפרד כידידים.
ולמרנן
מענין מאוד לדעת איך לדעתך, יתפקדו יחד אחרי הבחירות משרד העו"ד המשותף.... ? ? ?
תוקן על ידי - נוברדוק00 - 04/06/2004 2:00:39
נשלח ב-4/6/2004 01:28
הרבה זמן לא הייתי פה...
כל כך הרבה שטויות הספיקו לכתוב כאן מאז...
למרנן_ורבנן יש כנראה אינטרס ברור בבחירתו של בן חורין. אני לא יודע איזו סיבה מביאה ליטאי-מודרני למעורבות עמוקה כל כך בפריימריס של הדתיים-הלאומיים, אבל נראה שזה מאד חשוב לו (ולכל הניקים האחרים שלו).
מעבר לזה - הכל קשקוש.
ולמי שרוצה הסברים:
משרדו של עו"ד גרוסמן אמנם שוכן באותה דירה יחד עם של במברגר, אבל הקשר ביניהם הוא כלכלי פרופר. מבחינה פוליטית הם יריבים מרים. שיתוף הפעולה ביניהם אינו יותר טוב מזה שבין בן חורין ועמרוסי, למשל.
רק לאחרונה טירפד עו"ד גרוסמן את מינוי של הרב נחשוני מטעם המועצה. ולפני שבועות מעטים דאג גרוסמן לטרפד השכרת בית כנסת לקהילה האשכנזית של חזון נריה (שם מתפלל במברגר), והרס בזה לבמברגר את כל מאמציו הרבים בעניין.
מבחינת הר' גרוסמן, כל מזרוחניק הוא גוי. גם אם קוראים לו במברגר. אינני יודע את מי מעדיף הר' גרוסמן לראות נבחר לראשות המפד"ל בעיר, אבל סביר להניח שהוא יעדיף לראות את עמרוסי וחורי ממשיכים. נראה שלא יכולים להיות אנשים טובים יותר מבחינתו.
אם נעבור לאשוואל - הסיכוי שהאנאלפבית הזה ייבחר לראשות המועצה נמוך מאפס. אפילו התימנים לא ייבחרו בו, ובוודאי שלא הדתיים-לאומיים. אף מועמד דת"ל לא מתכוון לשתף איתו פעולה, ובוודאי לא בן חורין שכבר הצהיר מעל כל במה אפשרית (בניגוד לבמברגר) שיתמודד בעצמו על ראשות המועצה.
אז מה מניע את מרנן_ורבנן להתנגד כל כך לבמברגר?
אפשרות א: אינטרס ישיר בפריימריס. או ידידות בינו ובין בן חורין, או סכסוך עם במברגר.
אפשרות ב: פחד מסחיבת קולות. אחד הטיעונים שהעלה במברגר בעימות שהתקיים בין המתמודדים בפריימריס שלהם היה שהוא היחיד שיכול לסחוף גם מצביעים חרדים. אולי זה מפחיד את מרנן_ורבנן?!
אפשרות ג: התנגדות להרבסט. במברגר הביע בזמנו נכונות לתמוך בצביקה הרבסט לראשות המועצה (כחלק מבלוק משותף: ליטאים-מודרנים, חסידים, דתיים לאומיים ותימנים), מתוך הנחה שכך יש סיכוי שלא ייאלץ לשבת כל הקדנציה באופוזיציה. ככל שהרעיון הזה טרם חצה את גבול הריאליות, יתכן שמרנן_ורבנן חושש ממנו, מכיון שהוא (כפי שנראה מהודעותיו הקודמות) ממתנגדיו הגדולים של הרבסט...
ואולי, במקום שנשבור את הראש, יתכבד נא מרנן_ורבנן, ויסביר בעצמו מהו האינטרס?!
-----------------------------
הבהרה: כבן לאחת הקהילות החסידיות הקטנות בעיר, אין לי שום עניין בתוצאות הפריימריס במפד"ל, וגם אין לי דבר בעד או נגד בן חורין, במברגר או כל מועמד אחר.
אני פשוט שונא מניפולציות פוליטיות מוסוות. אם מישהו רוצה לעשות נפשות למועמד X, שיתכבד ויעמוד עם פוסטר ליד מזרקת הסנהדרין ולא יפתח לנו "בית ספר", עלאק.
נשלח ב-3/6/2004 20:30
בעירינו...
......ג'וק..........
היא אחת המחמאות הגדולות ביותר.
ולרבנן...
לאחר בדיקה יסודית.
הוברר לי בצורה הברורה ביותר, שכל מה שכתבת,
שייך לחלק של השבעים פנים היפות ביותר.