בית פורומים מישקיי ניוז

לופוליאנסקי נגד הסוטים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2004 00:17 לינק ישיר 
לופוליאנסקי נגד הסוטים.

ראש העיר נגד הסוטים :"ניסיתי למנוע את המצעד ונכשלתי"

ראש העיר אורי לופוליאנסקי העניק ביום שישי ראיון ל"רדיו ירושלים" בנושא מצעד הגאווה. ותקף חזיתית את יוזמי והעומדים מאחורי מצעד הגאווה.

ראש העיר אמר כי הוא פועל לבטל את המצעד הבינלאומי המתוכנן בשנה הבאה בירושלים. וכי כבר מתקיימים דיונים אצל גורמי ממשלה, כדי למנוע את הפסטיבל המתוכנן בשנת 2005.

באשר למצעד השנה, אמר ראש העיר:

"אני מרגיש עם המצעד הזה רע מאוד. הוא מכוער, זאת התגרות. לא רק שזה לא מתאים לעיר, זה יוצא כנגד כל רגשות תושבי העיר. יש איזה שהיא מציאות מיוחדת, גם אם יש משהו רחוק, צריך להבין שירושלים היא עיר קודש לעם היהודי ולעולם כולו. זאת לא פריז ולא לונדון. אנו לא מדברים על מה עושה אדם בביתו. אנחנו לא 'האח הגדול' אבל מצעד בפרהסיה זה דבר אחר", אמר לופוליאנסקי.

"ירושלים היא עיר קודש, לא רק לגבי הציבור הדתי שלה. היא עיר קודש במהותה. יש הבדל בין כל אחד שרוקד את הריקוד שלו כפי שהוא רגיל, לבין לעשות מצעד, שהוא ניסיון לעלות למקפצה ומשם לקפוץ על בהונות ויבלות של כלל הציבור. המצעד הוא לצנינים של כלל הציבור, שרואים בו אקט אנטי חינוכי. אם למשהו יש נטיה, או סטיה כזאת או אחרת, זה לא אומר שהוא צריך לבוא ולהרים דגל".

לופוליאנסקי אמר כי לא יכל למנוע את המצעד, למרות שניסה לעשות כן.

"אם היה לי את הכלים החוקיים למנוע מצעד שפוגע כל כך בעיר ובתושביה, הייתי עושה את זה. ניסיתי, והובהר לי שאין לי סמכות". לופוליאנסקי השווה את המצעד לקיום מצעד של יהודים עם חזיר בלב שכונה ערבית. "הם באים רק לעורר מדון, ריב ולהביא דברים מכוערים", הוסיף.

"עכשיו אני מביע את מחאתי. המצעד הזה צועד לשום מקום. זה מצעד של עלבון, לא גאווה", אמר ראש העיר.

ראש העיר אמר גם בראיון כי הוא תומך במחאות החרדים נגד המצעד. "המחאה במקומה".

ראש העיר הבהיר עם זאת, כי הוא מתנגד לכל סוג אלימות כלפי חברי הקהילה ההומולסבית וכי אין בהתנגדות שלו למצעד, עידוד לאלימות.

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > לופוליאנסקי נגד הסוטים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext