בית פורומים עצור כאן חושבים

מדיניות מחיקה ותיקון בפורום - נא לקרוא!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2004 22:21 לינק ישיר 
מדיניות מחיקה ותיקון בפורום - נא לקרוא!

על דעת מנהלנו ומנהלי המשנה, אני מבקש להעלות נושא חשוב לדיון.

מדיניות התיקון והמחיקה.

א. הניק מנהלי-משנה

נכון להיום, קיימת קבוצה גדולה למדי ומכובדת מאד של כותבים בכירים בפורום, שקיבלו לידיהם את סיסמת מנהלי-משנה. מטרתו של המינוי הזה, נוסף להערכה המרובה שאנו רוחשים להם, היא להתגבר על מיגבלה שקיימת בהייד פארק. זוהי מניעת אפשרות תיקון תוך 60 דקות בלבד לאחר שליחת הודעה. אנו סבורים שראוי להרשות לכותב להימלך בו גם לאחר הזמן הזה.

אולם כדי שלא יהיו פרצות וויכוחים, אנו מבקשים ומזכירים שכל מי שמשתמש בניק מנהלי-משנה כדי לתקן, יעשה זאת

1. אך ורק בהודעותיו שלו.

2. לא יכתוב הודעות ולא יפתח אשכול תחת ניק זה.

3. לא יערוך ולא ימחוק הודעות של אחרים, גם אם הן מקוממות וטעונות תיקון.

אני מבקש להדגיש את הסעיף האחרון, במיוחד כיון שאני עצמי נכשלתי ונתתי מקום לפרשנות אחרת.

הסיבה לכל זה - בתת הפרק הבא

ב. מדוע מוחקים לאט

יש דילמה גדולה בניהול פורום. מתי להניח לכותבים להתבטא באופן חופשי, ומתי לערוך את דבריהם.

יש אמנם חוקה ברורה למדי של מה מותר ומה אסור, אך כידוע לכל גבול יש שטחים אפורים. יש דברים שאי אפשר להגדירם מראש וגם לא כדאי לנסות להגדירם. זו דעתי האישית, ועד כמה שהבנתי גם דעת חברי.

את המלים הבאות אני כותב בעקבות דיון עם מנהלי הפורום שליט"א, ולכן אני מרשה לעצמי להשתמש בלשון רבים.

לפיכך, אנו נתקלים לעתים בביטויים או בנושאים שיש מקום לומר שהיה צריך למחקם. עם זאת, אנו מהססים.

אני אישית יודע עד כמה יקר בעיני כל אדם כל מה שטרח עליו וכתב. לכן, למהר ולהניף את מספרי הצנזורה - זה לא כדאי.

גם אם מחליטים לעשות זאת, עדיף לפנות אליו ולהציע לו תיקון, ולקבל את הסכמתו, או לכל הפחות לידעו על ההחלטה.

כך נהגתי מאז ומעולם וכך משתדלים לנהוג אצלנו.

לדחית תיקון זו יש מחיר. עד שמבצעים את התיקון בפועל, חולף זמן, ובינתיים עלולים להתנוסס בפורום ביטויים וניסוחים שאין רוח חכמים נוחה מהם.

איני מכיר פתרון קל לדילמה זו. ההחלטה הקיימת בינתיים היא ללכת בדרך הארוכה, ולא למחוק במקרי בינים של השטח האפור עד לדיון נוסף.

אשכול זה יישאר למשך עד 72 שעות. לאחר מכן יימחק, וחלק מתוכנו יועבר לחוקת הפורום או לאשכול הבהרה.

ניתן לכתוב תגובות, ואדרבה הן מוזמנות. במידה שהן יהיו משמעותיות, נשאיר את האשכול כפי שהוא...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 16:34 לינק ישיר 

לא סברתי שנצטרף אי פעם להעלות את האשכול הזה מתהום הנשיה. אבל, הנה -.

היה היה אשכול. היודעים יודעים, ולשאר זה לא באמת משנה.

באשכול זה כתבה אחת מאושיות הפורום כמה מדבריה. היו שהסכימו, היו שלא. הכל כרגיל.

ואז הגיע אחד הכותבים בפורום וכתב לה דברי התנגדות חריפים.

א. הוא לא נימק את דבריו.

ב. והוא כתב לה עלבונות, שהקטן שבהם היה להאשימנה כי היא כותבת בסגנון ילדותי.

אני מודה ובוש כי לא הבחנתי מייד בקלקלה, וכנראה גם חבר המנהלים שלנו לא שם לב לכך. הזנחה פושעת.

קיבלתי מכתב תלונה, והלכתי ומחקתי.

מה שקרה הוא שכולם לא מרוצים.

הכותבת טוענת, בצדק, שסגנון כזה לא יכירנו מקומו בפורום. והיא צודקת.

הכותב מתלונן על צנזורה. תמהני מדוע, אבל אני מניח שהוא ביקר אותה "לשם שמים".

מדוע אני כותב כל זאת? מפני שאולי ראוי להתריע ולהזכיר שכולנו בני אדם, לכולנו יש רגשות. כולנו רוצים יחס חיובי. כולנו עמלים להעלות את הגיגינו, שנראים לנו אמת טהורה ויקרה, בפורום. וכאשר מגיבים לנו בסגנון מעליב, אנו עלולים להיפגע עמוקות, איש ואשה לפי תכונות אופיים.

והנה, דרך חכמים היא להגיב במתינות. אם אני סבור שמישהו טעה, הדרך הטובה ולמעשה היחידה להראות ולו ולשכנעו שהוא טועה היא להסביר לו זאת במאור פנים ובעדינות.

ואני יודע כי אם אני טועה, ואני מניח שזה קורה לפעמים, ואני בטוח שיש כאלו שסוברים שזה קורה אצלי יותר מ"לפעמים" - אני אוהב שמעירים לי בנחת ודנים אותי לכף זכות.

אז הבה נקפיד על כך גם לאחרים.

איני סבור שיש אחריות מינהלית על מה שכותב, שבדרך כלל ידוע במידותיו הטובות, נכשל וכתב. להוי ידוע כי המנהלים משתדלים מאד לשמור על סגנון נקי, אבל זה לא תמיד מתאפשר מהר. ועם כולם הסליחה.

ולחברתנו הטובה, שהתייחסו אליה שלא כראוי, אני פונה בבקשה שתגלה אורך רוח, כי הרי על מנת כן קם הפורום הזה, כדי שתהיה פינה של אורך רוח וסבלנות, שבה ניתן יהיה לחפש את השילוב בין יראת שמים לבין יושר אינטלקטואלי. ואם לא נדע להתאזר במידת הסבלנות, אפילו פינה קטנה זו לא תוכל להחזיק מעמד חלילה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 13:35 לינק ישיר 

למרות הצעות היעול בעיה אחת עומדת בעינה והיא האנרכיה.

ניהול דה פקטו על ידי קבוצה המונה מעל לעשרה איש יגרום להעדר יכולת גיבוש מדיניות ניהול אחידה וחוסר תקשורת.

ההנהלה הנוכחית בהחלט עומדת בנטל ומודה לכל המעונינים לשאת בעול הצנזורה. ססמאות ניהול המשנה נמסרו לכותבים קבועים בכדי לשפר את כתיבתם שלהם ולא בכדי להקל על הנטל.

או שמא אני שומע בין השיטים קול ענות חלושה על שאיננו מצנזרים מספיק???? אם זהו אכן המצב, אני מציע למסור את ניק הניהול שלי לשני כותבים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 13:25 לינק ישיר 

הצעת יעול:

אינני יודע אם כבר הציעו את זה או לא. אבל בכל אופן, נראה לי שכאשר מנהל_משנה רוצה למחוק הודעה, מן הראוי שהוא קודם כל יעתיק את ההודעה וישלח אותה אל מי שכתב אותה, בתוספת הערה מה ראוי לתקן. על ידי כך עונים על שתי הבעיות:
1. אין בעיה של עיכוב התיקון, שהרי ניתן למחוק מידית את ההודעה ולחכות שהמחבר יתקן אותה ויפרסמה מחדש.
2. אין פגיעה בכבודו של המחבר, שהרי לא מוחקים את ההודעה, אלא נותנים לו את האפשרות לתקן אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 13:21 לינק ישיר 

כולנו מקבלים את דעתו של הרב מימוני ללא עוררין

ומבן מימון לא קם כמימוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 09:52 לינק ישיר 

כאשר הוצע לי לקבל ניהול משנה בפורום, הובהר לי שהכוונה היא לניהול ממש, היינו מחיקת הודעות שאינן הולמות; עד פתיחת אשכול זה לא ידעתי שהכוונה היא אחרת. נראה לי שאם החליטו מרנן ורבנן לשנות, לא היה צורך לפתוח אשכול זה ודי היה בהבהרה בתיבה האישית לאלה שקיבלו את סיסמת "מנהלי המשנה". ביחס לחלק מהבעיות שהוזכרו כאן, דומני שניתן לפתור אותן בקלות יחסית, באמצעות קביעת כללים ברורים. למשל, היצעתי - וכמדומה, הצעתי נתקבלה בזמנו - שכל תיקון תוך שימוש בניק "מנהלי משנה" ילווה בהבהרה מיהו המתקן; שילוב של כלל זה עם שמירת החומר הנמחק, ואולי גם עם חיוב להתייעץ לפחות עם עוד מנהל/מנהל משנה נוסף היו יכולים לתת פתרון בהחלט סביר. בכל אופן, גם אם לדין -יש תשובה, הרי שאם הלכה - נקבל...

אגב, אני בהחלט מצטרף לבקשה לפרסם את רשימת מנהלי המשנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 09:47 לינק ישיר 

אממ... אמרנו כבר שהאורתודוכסיה היא מבנה נפשי ולא רק מגזר ביהדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 02:02 לינק ישיר 

רבנו,

מקבל אני את מרותו!

בוג"ע,

עקרונית המנהל הוא בעל בית בלעדי שהרי הוא יכול לבטל את מנהלי המשנה כרצותו [וכמובן שמצד חוקי היידפארק, אין לו שום מחוייבות למסור את ססמתו למנהלי המשנה]. לכן לכאורה כלפיי יש לרבנו עליי מרות מוחלטת. כלפי רבנו המיימוני שהיה ממנהלי המשנה מראשית הפורום ועד עתה ללא הפסקה, יש להסתפק אם המחוייבות שהיו למנהל הקודם כלפיו עברו גם למנהל דהיום בבחינת "ניתן הפורום עם כל הזכויות והחובות" או שבהתחלף המנהל הותחל הכל מבראשית. אך עניין זה אינו נוגע לדידי שפרשתי לגמרי לתקופת מה והיא נוגעת רק לרבינו והמיימוני. שיסתדרו ביניהם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 01:02 לינק ישיר 

אפשר לגעת מי המאושרים, שקיבלו לידיהם
את הסיסמא לניק "מנהלי משנה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 00:31 לינק ישיר 

אגב, מענין אותי איך מוכרעים דברים בהנהלה לפי הרוב בין שלשתכם או שלבוס זכות ווטו על הווטו ועל המיימון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 20:23 לינק ישיר 

אכן יש לי בעיה עם מחיקות על ידי ניק מנהלי המשנה

ראשית, ההנהלה הנוכחית יושבת שבעה נקיים לפני תיקון ואיני רוצה שיווצר מצב לפיו מדיניות זו תהפוך לחספה בעלמא לאור ידם הקלה על ההדק של כמה וכמה מחברינו.

שנית, תיקונים על ידי ניק מנהלי המשנה יוצרים אנרכיה של מערבונים בהם אין דין ואין דיין. עד ליום זה ניהול פורום זה נעשה תוך התייעצות התמדת בין חברי ההנהלה כמו עם עמודי התווך עליהם הוא עומד. כל מחיקה או תיקון היתה ניתנת לבירור\דיון מיידי בקרב חברי ההנהלה ועל כן יכולתי להסביר את מעשי חברי בתשובה לתלונות הנשלחים כסדר לתיבתי האישי. התיקונים שנעשו עד כה שקפו מדיניות אחידה. לעומת זו, שימוש נרחב בניק האמור לשם תיקון הודעות של אחרים מרחיב דה פקטו את ההנהלה לחמישה עשר איש שאינם מתקשרים ביניהם. במתכונת נרחבת זו אין אפשרות לקיים דיון מסודר בין משתמשי הניק בכדי לגבש מדיניות אחידה, מה גם שהשימוש בו אנומימי ואינו מאפשר בירור אישי לאחר מעשה. כמו כן, מתן סמכויות תיקון נרחבות לרבים לצד העדר מדיניות עקבות יגרור בהחלט מצב בו יווצר מצג של מחיקות על בסיס אידאולוגי.

יש שופטים בבני ברק!!!! (והם עושים עבודה לא רעה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 18:00 לינק ישיר 

אבהיר.

מלכתחילה היתה דעת מנהלי המשנה [הרב המיימוני ועבדכם] שקבוצת מנהלי המשנה אמורה כן לתקן גם את הודעתם של אחרים בציון ניקם כפי שנעשה. אך היה דבר אחר שלא רצו שישתמשו בניק מנהלי_משנה לכתיבת הודעות כאמור באשכול הבהרה וזה קרה בטעות כמה פעמים עד שהצטער על זה אותו צדיק כ"ק מרן הגאב"ד רג"ס שליט"א שגם בלי לכתוב עיניו הבדולח משגיחים עלינו מראשית ועד אחרית [וכלשונו: כמו המשגיחים שלא לומדים אך מדרבנים אחרים ללמוד].

תגובתו היתה שסובר שעל מנהלי_משנה רק למחוק הודעות עצמם. אני הקטן סבור בזה שמאחר והנבחרים למנהלי_משנה כולם אהובים, כולם ברורים וכולם אחראים, יש לסמוך עליהם גם לגבי מחיקות אם ישמרו על הטקסט הנמחק למען יוכל התיקון לתקון ויציינו את ניק המוחק כך שניתן להשיב את המחיקה.

מחלוקת זו אני מקוה שתיפתר ותוכרע במושב הבי"ד הבא, אך כמובן שבינתיים עפר אנחנו תחת כפות רגלי מרן הגאב"ד שליט"א באפרם אנו מתאבקים והוראתו נר לרגלנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 10:28 לינק ישיר 

אילולא מוצאי, הייתי כותב שאני יק"ה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 10:16 לינק ישיר 

אוי מימוני מימוני.

חוש ההומור מה יהא עליו??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 10:09 לינק ישיר 

החבוי

יישר כוח על התגובה. סוף סוף מישהו מגיב!

אמנם, לא הבנתי.

אני משער שכוונתך לציין בהומור שהחלטה זו אינה נראית לך. אם כן, חשוב שתציג מה אתה מציע במקומה.

אני חוזר על הנאמר לעיל. יש שני שימושים אפשריים בסמכות מי שמוגדר כמנהל משנה. ניתן לנצל זאת באופן אישי, לתקן את הודעותיך שלך, וניתן להשתמש בזאת לצורך תיקונים כלליים גם במקומות אחרים.

נכון לעכשו, לפי החלטת מנהל הפורום וסגניו, מי שיש לו סיסמת מנהל משנה מתבקש לא להשתמש בה למטרה זו. עקב כמה סיבות שפורטו לעיל.

אם אתה מציע לנהוג אחרת, אנא פרט כיצד זה ייעשה ואיך יהיה מזור לבעיות שצויינו לעיל: ריבוי מתקנים, אי זיהוי המתקן, ופגיעה בכלל של הפורום למעט בתיקוני עריכה חיצוניים ככל האפשר.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2004 09:32 לינק ישיר 

מי שנוסח ההוראה לא מוצא חן בעיניו, יכול לתקנה פה על אתר??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדיניות מחיקה ותיקון בפורום - נא לקרוא!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext