בית פורומים מישקיי ניוז

גוטניק החושש ממתנקש, הקים צבא פרטי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2004 16:41 לינק ישיר 
גוטניק החושש ממתנקש, הקים צבא פרטי.

איש העסקים האוסטרלי יוסף גוטניק ששימש כיעד התנקשות של ארגון הטרור אל קאעידה, הפך את ביתו ליעד מבוצר והגביר את רמת האבטחה סביבו לרמות השמורות בדרך כלל רק למנהיגי מדינות. מאז למד כי הפך יעד של ארגון הטרור, מעסיק גוטניק, אחד מהאנשים העשירים ביותר באוסטרליה ומחשובי הקהילה היהודית המקומית, צבא קטן של אנשי משטרה וחיילי יחידות מיוחדות לשעבר שתפקידם להגן עליו.
במהלך משפטו של ג'ק רוש, שנשפט בשבועות האחרונים על קשירת קשר לתכנון פעילות טרור בשגרירות ישראל בקנברה, בירת אוסטרליה, התברר כי גוטניק, איש חב"ד, הופיע ברשימות החיסול של אל קאעדה בשל זיקתו למדינת ישראל ולמטרות יהודיות.

גוטניק אמר בסוף השבוע כי נאלץ לחיות תחת אבטחה מתמדת, אחרי שהתבשר על ידי המשטרה האוסטרלית הפדרלית כי הוא מהווה יעד של אל קאעידה.

לדבריו, המשטרה האוסטרלית מיידעת אותו ביחס לרמת האבטחה הנדרשת ממנו. "בזמנים של איומי ביטחון רציניים יש לי שומרי ראש רבים ושומרי ראש רבים אחרים שומרים על ביתי", אמר.

גוטניק, 51, סירב לומר להגיב על השאלה האם שומרי הראש שלו מזויינים בנשק. "אני מעדיף שלא לומר דבר", אמר. "כמה מהם הם אנשי משטרה פדרלית לשעבר וכמה הם אנשי משטרה לשעבר. חלקם אנשי היחידות המיוחדות, והם בהחלט מסוגלים לטפל בטיפוסים מסוגו של רוש". גוטניק אמר כי פחד מאוד כאשר הבין כי סומן כמטרה על ידי אבו חאפז, שזוהה במהלך משפטו של רוש כמס' 2 באל קאעידה. לדבריו, מסרה לו המשטרה על התוכנית להטמין פצצה בביתו, בבית הכנסת שלו ובמשרדיו במלבורן.

"מה שהפחיד אותי במיוחד היתה העובדה ששמי עלה בדרגים הגבוהים ביותר של אל קאעידה", אמר גוטניק. "הם סימנו אותי. זה הפחיד אותי יותר מרוש. להיות מטרה של אנשים בכירים באל קאעידה - זה מספיק כדי להפחיד כל אחד", אמר גוטניק שעשה את כספו בעיסקי כרייה. גוטניק, נשוי ואב ל 11 ילדים, שימש כיו"ר מועדון הכדורגל של מלבורן, ממנו פרש, לדבריו, משום שלא רצה להיות במרכז תשומת הלב הציבורית. עם זאת סירב גוטניק להפסיק ולתמוך במטרות יהודיות. "אם הייתי מוותר על תמיכתי במטרות יהודיות זה היה אומר שהטרוריסטים ניצחו במאבק", אמר. "אני תומך גדול של מדינת ישראל."

מעדויות שעלו במשפטו של רוש, ביקשו ממנו שני פעילים בכירים באל קאעידה, אבו חאפז וסייף, במהלך פגישה שהתקיימה בעיר קאנדאהר שבאפגאניסטאן, לאסוף מידע על גוטניק ולרגל אחר שגרירות ישראל בקנברה, יעד שאל קאעידה תכנן לפוצץ.

בחקירת אמר רוש: "אני חושב שהרעיון - בכל הקשור לאינטרסים ממשלתיים ישראליים - היה לפוצץ את הפצצה או במקרה של אנשים כמו ג'ו גוטניק - להתנקש בחייו".
גלובס

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2004 00:23 לינק ישיר 

באם סירב גוטניק להפסיק ולתמוך במטרות יהודיות למה לא שמעו מזמן שהוא תמך במשהו-מישהו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > גוטניק החושש ממתנקש, הקים צבא פרטי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext