בית פורומים עצור כאן חושבים

על המשמעויות של הגלגול וטרנסג'נדריות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2004 04:17 לינק ישיר 
על המשמעויות של הגלגול וטרנסג'נדריות

מאז כלפני שלושה שבועות שגיליתי את הפורום,
הספקתי לעבור על חלק גדול, לא מצאתי דיון במשמעות הגלגול,
העיבור ,
בקבלה.

בכל מקרה, נאמן אני לשיטתי, שאפשר ללמוד על כוונת אנשים
לפי ההתכנים המעשיים שהם יוצקים לאמרותיהם המופשטים.

אם תורת הגלגול באה לדעת רבים מהחוקרים, לפתור את שאלת צדיק ורע לו, ע"כ אתה למד שתודעת פלוני (האני שלו)
חדר לגוף פלמוני,
כמובן שיקומו אנשים ויאמרו שהכל אלגוריות ומשלים וכו'

וניתן לדון בכך מכמה זויות ,ואמנה 2
א) כשנאמר שראובן התגלגל בשמעון,כדי לתקן את חטאו מה מעמדו של שמעון בעיני הא-ל האם הוא שמעון או " אווז"

ב)איך ראובן מתקן את חטאיו אם הוא אינו מודע לכך שהרי תודעתו היא של שמעון,

ואין לי ספק שרבים וטובים כאן, שקטנם עבה ממותני, יוסיפו וילבנו את הענין.

אבל עיקר מטרת האשכול היא חקירה מופלאה שמצאתי בפירוש בני אהרון על שער הגלגולים של הרח"ו.

וזהו קיצור דבריו.
הרח"ו כותב:
"גם דע שלפעמים יתגלגל האיש בגוף נקבה לסיבת איזה עוון
כגון משכב זכור וכיוצא ,והנה הנקבה הזאת שהיא גלגול נשמת הזכר אינה יכולה לקכל הרין ולהתעבר וכו'" עיי"ש
והוא מפרט שרק אם תתעבר בה נשמת אשה תוכל להרות אבל זכרים לא יהיה לה בכל מקרה.

אני מקוה שאלה מבינכם שהם בגדר "אבו אל בנאת" לא יקחו זאת אישית

ועל זה בא הבני אהרון בחקירה הלכתית
האם אשה זו תחוייב באיסורי איש כגון ,"בל תקיף" ובאריכות שם.
(ובמאמר המוסגר
למד אני מכך שאין זה משל שאם מקובל אומר לך רוח נכנס בחומר הכוונה כפשוטו, מכאן תשובה למתחכמים בספרי הקבלה והופכים את האר"י להרמב"ם וכו' ואת התניא לפילוסוף.ודו"ק)

קיצור הדברים ילמדוני רבותי מהו הגלגול זה, ואיך צריך לאכול אותו.

בכל אופן ניתן לדון-וזו הכותרת- בהשלכות שיש לזה על משני המין ,אשר לדבריהם הם חשים מין בשאינו מינו.
וראיה שאין זה סתם סטיה פסיכולוגית אלא אמת כפשוטו.

בברכה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 11:27 לינק ישיר 

עיליש
והגלגול בשני הדובים אינו פופוליסטי?  עמנואל ראיין אישית את הדובים- בטרנס היפנוטי?
 מענייןלציין כי בדרך כלל כל אלו שמאמינים בגלגולים, גם מאמינים כי נשמת המת, נמצאת ליד הקבר בכל אופן ביום היוער צייט. איך זה מתבצע טכנית כשהנשמה התגלגלה לתוך גוף של אדם באוסטרליה באותו יום נשמתו יוצאת ממנו?

אםשלום
אני מקווה שראית שדברתי על אלמנה ולא על גרושה, מעניין מה פטרוס אמר על זה? הרי באמונה הקתולית מותר למות. להתגרש מיילה אבל למות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 02:38 לינק ישיר 

אציע דבר שאינו נוגע לחוט השדרה המרכזי של הדיון, על עצם עניין הגלגול, ואזכיר מקרה בו אינפורמציה של גלגול עזרה בהשלמת תמונה פרשנית של דמות מקראית.
שבת אחת ישבנו בחבורה וניסינו להבין את עניין נבואת בלעם ובלק לאורם של המקראות והמדרשים. השאלה שנידונה: האם בלעם היה וירטואוז רוחני מושחת מיסודו, או שהיה בו חיפוש כן ואמיתי שהוחמץ.
מתוך היכרות עם סיפורים פופוליסטיים על גלגול כתיקון דבר שחסר בגלגול הקודם, פנינו לספרו של ר' מנחם עזריה המכונה עמנואל (שכבר נזכר באשכול). 
ההפתעה הייתה גדולה: הם נתגלגלו בשתי דבים היוצאות מן היער של אלישע (רמ"ע דורש גם את עניין שינוי המין המתבטא ב'שתי', לעניין תחילת האשכול...). 
לענייננו: עלתה ההצעה כי מכיון שנתגלגלו בדמויות גסות, נטולות תחכום או רוחניות, אך ממוקדות מטרה של קיום רצונו ית', אולי ניתן להטות מכאן לכיוון הראשון. בגלגול ראשון היה להם התחכום וההשגה, אך הם נצלו זאת לצרכיהם. בגלגול שני הושלם בדיוק החסר: קיום רצונו.
מן הסתם, יעמוד הדרוש כולו לביקורת הגולשים.
באתי להציג בעיקר את המתודה של היעזרות בעניין גלגולים להבנת המתגלגל.   

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2007 23:00 לינק ישיר 

ווטו
גם אני התכונתי ברצינות, להתריס כנגד כל שלומי אמוני ישראל, אשר מחנכים מלמדים וחיים בדיוק, ואפילו יותר ממה שכתבתי, אני מכיר אותם אישית מתוכם באתי ואתם אני חי, ויש לי חדשות בשבילך גיליתי שלא צריך להיות חרדי דווקא בכדי להאמין בהבלים של עורו של לויתן כפשוטו, מספיק לו לאדם שהמלמד בחיידר  ובישיבה קטנה ילמד אותו את זה, והוא שבוי לכל החיים, בזה.
אני למזלי נחשפתי די צעיר לרמב"ם בפרק חלק, ולכן הנזק היה הפיך, אבל ההבלים שאנשים מבוגרים תלמידי חכמים ומור,י הוראה חיים ומחנכים לפיה מעציבה אותי ומתסכלת מאד מאד.
אני מקווה שהבנת אותי ואם לא פוק חזי מאי עמה דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 20:39 לינק ישיר 

ירוח"ש,

התכוונתי בשיא הרצינות. הרי רעיון הגלגול ורעיון תחה"מ מבחינת המבוגרים שבנו אינו כמטרה ואינו למען חלומות וורודים כהבטחות בני דודינו לשאהידיהם. מי אמר לי? פרופ' מיימונידעס [הראשון, לא נשיאה דעצכח] כאשר הוא קורא לאלה השמים את ההבטחות העתידיות כמטרה לעבודת ה' שלהם "חלשי הדעת" [במשנה תורה סוף מדע] ו"משתגעים" [בפי' המשנה לסנהדרין]. במק"א [דומני בסוף הל' מלכים] הוא קובע שאין להתעסק בעתידיות אלו "איך יהיו עד שיהיו".

א"כ שאין העתידיות מטרה ואין להתעסק בהם, למה הינן עדיין מעיקרי האמונה עבור העושה [או המייחל לעשות] האמת מפני שהיא אמת? ע"כ כדי ללמדנו שהצור תמים פעלו ושופט כל הארץ יעשה משפט ואז ימלא שחוק פינו [לא צחוק של ויהי מצחק] בחזיון התמונה השלימה בה הכל בכל מכל כל מתאים זל"ז והכל משפט, צדקה וחסד.

אשר על כן ההמחשה של רעיון זה היא שכל מה שהיה הוא חלק מ"תמים פעלו" וממילא בתמונה שלימה זו נכללים כל הגופות ולכן אם כבר מתעסקים בזה ורוצים לצייר העניין למען המחשה ואף למען המרצת חלשי הדעת, המדויק הוא התיאור שהעליתי.

מקוה שהובנו הדברים במירב הרצינות [שאינה סותרת לשחוק פינו] וכפי שהעיר רב"נ שהנושא הוא נוגע לתחה"מ שהוא אחד מעיקרי האמונה. כן רעיון הגלגול שאם כי אינו מעיקרי האמונה אצל הרבה משלומי אמוני ישראל, גם הוא לא בא לספר לנו על מוטציות על שמיימיות או תת קרקעיות, אלא ללמדנו את אותו העיקרון של הצור תמים פעלו.

תוקן על ידי ווטו1 ב- 14/02/2007 20:45:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 20:17 לינק ישיר 

חלילה צחוק, זה מעקרי האמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 19:32 לינק ישיר 

טוב, אם זה קטע של "מי ממצמץ ראשון", אני נכנע.
זה הכל בצחוק, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 18:18 לינק ישיר 

[ירוחם,

"מעניין גם לדעת אישה שהתאלמנה פעמיים. אם איזה מהבעלים היא תחיה בתחית המתים?   , ומה יעשה השני?"

השאלה הזו (או לפחות, אחת שדומה לה במהותה) הטרידה גם את פאולוס. הבעיה הטמונה בה, היא אחת הסיבות לכך שאסר את הגירושין...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 16:42 לינק ישיר 

ווטו.
ממה נפשך אם האמונה בתחית המתים, היא כמו שמאמינים המאמינים. אזי הדבר צריך בירור יסודי. אני חונכתי וכן הרבה אחרים על המטרה הסופית של כל יהודי, שהיא לקום בתחיית המתים.
לכן אנו מקפידים על קלה וחמורה ומקיימים אפילו מה שלא צריך, ועושים הרבה דברים גם שלא צריך, והכל, בגלל שהגדויילים אמרו לנו ,כי מי שרוצה לקום בתחיית המתים חייב לנהוג כמו שהם אומרים, ולכן זכותי ושל אחרים לדעת בדיוק למה אנו עמלים.ומה מחכה לנו שם ואיך יהיה בדיוק,
אמירות סתמיות טובות אולי למתים, אבל לא לאלו שרוצים לקום בתחיית המתים. זה לא דבר סתם
זה מטרת החיים. ולמען המטרה הזו אנו חיים. שנמות ונוכל לקום. אפילו קבר בהר הזיתים קניתי
בכסףרב, על מנת שלא אצטרך ללכת הרבה ברגל. זה לא דבר של מה בכך.
על היום ההוא שאתה מדבר עליו לא ברור לי בדיוק מה יהיה שם. אגב מי סיפר לך באמת שכך יהיה שם, זה אנשים עם ידע אישי? לי ספרו  כי שם נאכל מבשרו של הלויתן, ויהיו סעודות גדולות ופירות וכדמ". כששאלתי למה שחט הקב"ה רק את הלויתן, ואת השור הבר לא, אמר לי אבא ז"ל כי יהיו הרבה צדיקים שלא יסמכו על השחיטה של ה"

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 15:39 לינק ישיר 

רב"נ,

ברוך שובך!

אדרבה, זו בדיוק נקודת הרעיון שאז זה לא יהיה אבסורד כי מדובר ב"יום ההוא" בזמן של הבנה וסובלות הדדית כנאמר בנבואה על הזמן ההוא: "וגר זאב עם כבש...." ואז ימלא שחוק פינו כאשר אותה הנפש תנווט גופות שונים מאנשי מעלה עד לבהמות נחותות והכל באהבה ואחווה ושלום וריעות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 15:18 לינק ישיר 

ווטו1,אתה מבין לאיזה אבסורד זה יכול להגיע? תאר לך שאחד הגלגולים שלי היה קנאי קיצוני ובשני אני מזרחניק פשרן .או באחד משיחיסט חבדי ובשני ליטאי עקשן. בקושי אני חי עם עצמי טוב, אז אתה רוצה  עוד יותר לסכסכני עם עצמי\עצמיי? ואם חלילה אחד גלגולי היה הומו אזי ארצה לתנות אהבים עם עצמי?

---------------------------- הייתי קנוט המסון וגיליתי פתאום שהיה אוהד נאצים - כמה איום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 15:05 לינק ישיר 

לו היה תחה"מ נושא שיש טעם ל"איך יהיה" שלו, לתת עליו את הדעת וכן על נושא גלגול מעבר למשמעותו הבסיסית, א"כ בפשטות יחיה עם כל הגופים ואז לא אמורים להיות בעיה לאדם לנווט כמה גופים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2007 15:01 לינק ישיר 

קראתי שאלה מוזרה בשו"ת SMS של עלון עולם קטן:
"אם נשמתי מתגלגלת בכמה גופים, באיזה גוף אהיה בתחיית המתים?
הרב אבינר: זה שבו רכשת הכי הרבה זכויות"
אני לא מבין- אם נשמתי מתגלגלת לה מגוף לגוף, הרי שבכל גוף חדש מתחוללת תחיית המתים, הלא כן?
האם זה לא רעיון מטופש משהו לחשוב שנחייה את הגופות עצמם, להבדיל מנשמותינו?

ירוחםשמ:

מעניין אם הרב אבינר קיבל את הידיע הזו גם בsms
מעניין גם לדעת אישה שהתאלמנה פעמיים. אם איזה מהבעלים היא תחיה בתחית המתים?   , ומה יעשה השני?

מודה ועוזב

mdabraham:

יקח לו בתולתא שפירתא אחרת.

איכה:

ירוחמשמ

עם זה שעשתה לו הכי הרבה צרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2004 06:02 לינק ישיר 

http://www.ayalla.net/media/gg.html#

לינק לתוכנית טלוויזיונית על גילגולים. אנגלית עם כתוביות עברית.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2004 03:22 לינק ישיר 

הראשון שעמד על תהפוכות המיניות של הארנבת הוא האבן עזרא בפירושו על התורה.ומכאן התפתח העניין לענייני גלגול.ואם סבר אכן האב"ע שיש גלגול.הדבר אפשרי.הוא הושפע מתפיסות ניאו אפלטוניות.

לגבי הכחשת אמונת הגלגול אצל הרס"ג.יש לזכור שבספרו אמונות ודיעות הוא מעלה טיעונים שלא תמיד עולים בקנה אחד עם דעת חז"ל המקובלת.(ראה לדוגמא את עניין כיבוש יריחו.ובשאר מקומות)עיקר מטרתו היתה לבאר הפסוקים על פי פשוטם למנוע הבנה קראית או כפרנית .ויש לי בזה ראיות ברורות.יעזרני השם להציגם.

והנה כידוע בזמן הרס"ג בבבל היו תנועות קראיות.כאשר העידו על ראשיהם שהאמינו בגלגול.וחלק מהקראים אף כתבו על כך ספרים.אם כן,אין מן הפלא איפוא שיתנגד להם הרס"ג מן המקרא.לומר לך,אם אחר המקרא והשכל אתם הקראים הולכים,בואו ואראה לכם כי ההפך הוא הנכון.

והמשכיל יבין שזה גם טעם שינויו את הבנת כיבוש יריחו לפי המקובל בחז"ל.(ירושלמי)

וכבר העידו הגאונים שאחר הרס"ג (בשו"ת הגאונים)כי לגבי העיבור "קנה הוא שדחה בו את האפיקורוסין" כלומר אין להיתפס בדווקא לטענותיו כאשר המסורת אומרת ההפך,ויש לפקוח עין בעניינים הללו.

שיטה זו של קנה לדחיה,נהגה גם אצל חז"ל בתשובותיהם למינים.ויש על כך כמה מובאות בדברי חז"ל.

מכלל הדברים סרה תמיהת הרב קאפח זצ"ל בהערותיו על הרס"ג בכמה מקומות לאורך ספר האמונות והדיעות.

כאן המקום לציין ,שאדרבה "חסידי אשכנז" ייחסו להרס"ג ידיעה עצומה בסתרי תורה.והוא היה אחד מעמודי סודם.

אין כוונתי לכלול כאן את החיבור הנפוץ בדפוסים הקרוי "פירוש הרס"ג על ספר יצירה" שכידוע איננו להרס"ג כלל ועיקר.

(נכתב מהזיכרון ובקצרה)

תוקנו טעויות בהקלדה עקב העייפות

תוקן על ידי - omek04 - 03/08/2004 3:26:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 20:04 לינק ישיר 

שתי הערות :
1. בנוגע לקיום יחסים בין בעלי חיים , כבר קדמונו חז"ל במדרש על דור המבול , "כי השחית כל בשר את דרכו על הארץ"
שאפילו בהמה חיה ועף נזקקין לשאינן מינן .
ונראה שפשוט חיכו את בני האדם . שהטבע כולו הולך אחר התנהגות בני האדם .
2. בנוגע לגילגולים , דומני שיש ערך מסוים בעיון כזה , כי הוא מאפשר לראות תהליכים ומצבים אנושים שונים , מזויות עליהם לא היינו חושבים באופן טריוויאלי-טבעי . (כלומר זה מפתח חשיבה יוצרת)
עם זאת הניסיון לגרור מזה הלכות , ובפרט כיווני חשיבה שבאים להגביל את יכולת הבחירה החופשית , נראה בעיני כטעות , ופשוט .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על המשמעויות של הגלגול וטרנסג'נדריות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext