בית פורומים עצור כאן חושבים

PHOTOBR: שיר הטבילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2004 18:01 לינק ישיר 
PHOTOBR: שיר הטבילה

האשכול נפתח מחדש לאחר מחיקת האשכול הראשון של PHOTOBR בשל תמונה תמוהה.

פוטובר כתב:

XXX

שירו של פוטובר נמחק עקב אי הרלוונטיות שלו לנושאים הנידונים בפורום ועקב אופיו.

ולכל הנזעקים להגנת חופש הביטוי הריני להזכיר כי בפורום זה מבדילים בין זכויות חופש הביטוי של הכותבים הקבועים והאיכותים אשר בכתיבתם הגדירו את אופיו עד הלום ובין זכויותיהם של הכותבים המזדמנים.

כפי שכתבתי בהקשר של יצירת האומנות שעסקה באישיותו של הרבי מחב''ד נ''ע, פורום זה פתוח לדיון בכל נושא תורני חברתי\תורני. כמו כן אין אנו מגבילים את הדעות המושמעות.

בעוד שיש מקום לדיון בסוגיות שונות העוסקות במקומה של המיניות ביהדות מהיבטים שונים, את הדעות השונות בנושא ניתן ורצוי לבטא בעזרת כלים רציונלים במסגרת כללי הדיון הנוהגים במקומינו.

יצירת אומנות שאיננה עומדת בכללי השיח של הפורום, תמחק לאלתר ולא תזכה ליחס מיוחד בשל היותה ''יצירת אומנות''.

אומנם בגונגל האומנות רווחת הדעה כי אומנות ראוייה היא זאת המעוררת דיון. אך גישה זאת מתעלמת מהעובדה כי היצירה אינה תמיד בגדר הבעת דעה גרידא או מעוררת דיון, ולפעמים ניתן לדון בלגיטימיותה כמציאות בפני עצמה.

בפורום זה אסור להטיף לרצח ראשי ממשלות, לפרסם חומר המוגדר ע'י החוק כפורנוגרפיה פדופילית, ותרשימים ליצירת פצצות גרעין.

למרות האמור מותר לדון בנושאים הללו מהיבטים שונים.

יש מעשים בעלי משמעות אוטונומית והגדרתם כשיח או כמעוררי שיח אינה גורעת משלילתם ואינה מחילה עליהם את הגנת חופש הדיבור.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 17/06/2004 13:52:16

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2004 11:48 לינק ישיר 

אני רואה את הנושא כסגור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 22:35 לינק ישיר 

יצחק יונתן,
חיכיתי לך והנה לא הכזבת...
תודה. לפלא שלקח כ"כ הרבה זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 21:41 לינק ישיר 

סיינפלד,

תודה. לפלא שלקח כ"כ הרבה זמן. (ומה קרה למיימוני? כזה פסיבי?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 21:36 לינק ישיר 

שחרית, מדוע את נטפלת לטיעון המשני? הסיבה המרכזית למחיקת השיר הוא הקשר הקלוש עד אפסי לבית מדרשנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 21:31 לינק ישיר 

לא נזקקנו לדיון מעמיק בהגדרת ''מיהו אירוטי'' שכן 3 תלונות מחברים נכבדים הספיקו להוציא את השיר מקטגורית ''החמודים והלא מזיקים''.

על המשקל עמדו אי נוחות של חברים שאנו רוצים בחברתם מול חופש הדיבור של אורח פורח בנושא שאינו בעל ענין ציבורי במקומינו.

וכפי שאמרנו, מספרי הצנזורה בהחלט קלים יותר כאשר מדובר באורחים פורחים.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 17/06/2004 21:36:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 21:23 לינק ישיר 

אין צורך בהקמת ועדה חדשה. אני ממליץ על הרחבת סמכויותיה של הועדה לעניני שיח-רגיש-מרקם-ומארג שעל נחיצותה למדנו ב-
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=919381

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 21:05 לינק ישיר 

מי יגלה עינינו בשאלה כמה אירוטי שיר צריך להיות כדי להיחשב שיר אירוטי? (תשובה אפשרית: דימוי אחד ושתי מטאפורות)
- אולי כדאי להקים ועדה רוחנית שתשב על המדוכה הזו?

מי יגלה עינינו בשאלה כמה גרוע שיר צריך להיות כדי להיחשב שיר לא ראוי מבחינה אומנותית? מה הקריטריונים להיותו של שיר גרוע?
- אולי כדאי להקים ועדה ספרותית שתשב על המדוכה הזו?

תוקן על ידי - שחרית - 17/06/2004 21:10:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 19:48 לינק ישיר 

לא מחקתנו את שירו של האורח לרגע משום ששירו הביך אותי או משום שאני פוחד לחשוף את נפשותיהם הרגישות של דרדקי הפורום לצדדים האפלים של הטבע.

מחקנו מאותה סיבה שאנו מוחקים כל יום הערות פוגעות ומעליבות, אשכולות העוסקים בפוליטיקה ובכל נושא שאינו קשור לנושאי הדיונים דנן.

השיר המחוק התאים לפורומינו בדיוק כטופס דיווח הכנסות שנתי או דו''ח מבקר הפנים של נמל אשדוד. הגדרתו כיצירה אינה משנה מאומה. הוסיפה לכך העובדה שהיצירה האמורה עצבנה את החברים ועל כן לא נכנסה לקטגורית ''החמודים והלא מזיקים'' (אותם אנו משאירים על כנם במקרה שמדובר בחבר פורום קבוע).

תמה אני על חברינו הנכבדים על אשר הטריחו את עצמם להגן על שירתו של האלמוני הנ''ל אך ורק משום הגדרתה כשירה ועיסוקה בנושא שנתפס כמביך.

למיטב ידיעתי פורום זה לא הוקם לשם מתן outlet לביטויי יצירה לסוגיהם.

מעל במה קדושה זו ובמעמד נכבדי הפורום, אני קורא לחובבי השירה בכלל והאירוטית בפרט אשר בפורומינו להפנות את המשורר לבמה המתאימה או לחילופין להקים פורום המוקדש לשירה אירוטית ושאר יצירות העושות שימוש בסמלים יהודים.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 17/06/2004 19:57:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 18:39 לינק ישיר 

פתרונך בדבר פעולה כירורגית נקיה ומדוייקה נשמע לי מצוין.

אפשר להמשיך וליישם את הפיתרון בהבחלת הסכין הנאמנה ואיזמל המנתחים ולהמשיך ולמחוק כל מה שמביך אותנו.

בלי להשוות כמובן, נוכל להיות יותר רגועים כשבני מצווה יצטרכו לדרוש על הפטרות מסוימות מספר יחזקאל, לאחר שיעברו את הניתוח הקוסמטי הקטן, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 14:18 לינק ישיר 

אין צורך להתרעש ולהתרגש!!!

כל מה שאנו צריכים לו היא פעולה כירוגית עדינה, מהירה, ומדוייקת.

מנהלי פורום זה מוחקים כסדר אשכולות העוסקים בפוליטיקה ופיקנטריה מבלי לנהל דיונים מעמיקים על חופש הדיבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 14:06 לינק ישיר 

מיימוני,
גם שם לא הסכמתי איתך...

רב סינפלד,
הערתך האחרונה נראית לי חשובה במיוחד. איני יודעת עד כמה השיר מוסיף או גורע מן הפורום, אבל גם לי חשוב שהפורום הזה לא יאלץ להתרגש ולהתרעש בכל פעם מחדש ע"י איזו שאלה קנטרנית ו/או פרובוקציה מזדמנת של אורחים פורחים, שאין בכוונתם לעצור, לחשוב ולהעמיק יחד איתנו.
תחושתי היא, שהדברים הללו (וכן דובריהם) נגוזים מעצמם, ואין צורך למחקם. ייתכן ואני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:59 לינק ישיר 

אני בעד למוחקו

משום שאין תועלתו מרובה, ואילו לא עסק באירוטיקה לא היו נזעקים להגן עליו. דיון עניני העוסק בשאלת היסוד על מקומה של היצריות ביהדות יתקבל בברכה, אך כל מה שהוא מעורר הוא דיון על עצם לגיטימיותו ותו לא.

משום שהוא חורג מנושאי פורומינו - וההקשר היחיד הוא כתיבתו בשפה עברית תורנית ושימוש בדימויים מהמקורות. לשירים המוקדשים לנבחרת הכדורגל של ספרד אין מקום בפורומינו גם אם יחרטו בשפת האידיש על גבי קוגל ירושלמי

ומשום שיש ללמד לקח את כל הארחי פרחי המזדמנים שפורום זה הוא לא פח הזבל של האינטרנט.

יש להדגיש כי קריטריון המחיקה שונה לגבי הכותבים הקבועים בפורום

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 17/06/2004 14:05:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:45 לינק ישיר 

אמשלום

... וגם שם אותה תמונה תוקנה, עד כמה שזכור לי, ואולי אפילו על ידי...

אני בהחלט סבור שיהדות, לפחות היהדות התורנית, מתנגשת עם האמנות, ויש ערכים שלא ניתן להגשים בו זמנית בעולמנו.

אבל אין לי ספק איזה קודם, גם אם יש לי הערכה לאותו צד שאני פוסל...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:43 לינק ישיר 

אמשלום,
הכוונה הייתה,לסריקת הציורים או התמונות עצמן,והצגתם לנגד עיניהם הקדושות-הבורקות של הגולשים,
פשוט,נסיון פעוט,להמשיך את קו החשיבה שהצגת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:36 לינק ישיר 

בהחלט!
כבר היה בפורום אשכול מעמיק, מרתק ומרחיב אופקים, שכל כולו עסק ב-(ר"ל!!!) ציורים פרי מכחולו של האמן אבל פן.

אגב, גם שם התעורר וויכוח לגבי צניעותה של דמות באחד הציורים, וגם שם, היה זה וויכוח עקרוני, דתי ובעל משמעויות מחכימות (לכל הצדדים).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > PHOTOBR: שיר הטבילה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext