לופוליאנסקי עוסק באפליה מתקנת.
ראש עיר לחרדים
בסקר שערך עיתון ירושלים החודש פורסם כי 92 אחוזים מהתושבים החרדים של העיר, מרוצים מראש העיר אורי לופוליאנסקי. "אני לא איש של סקרים", אומר הבוקר ראש העיר לבטאון תנועתו "דגל תורה", היומון החרדי "יתד נאמן", אבל הציבור חכם, רציני ומבין". זהו ראיון ראשון ומקיף שערך הכתב המוביל ב"יתד נאמן", בצלאל קאהן והוא נפרש על רבע עיתון - שלושה מתוך 12 עמודי הגיליון. בראיון מקשה המראיין על ראש העיר סביב השאלה: מה עשית עבור הציבור החרדי.
וללופוליאנסקי יש תשובות.
ראש העיר מכריז, כי ביצע "אפליה מתקנת", כדבריו, לגבי הציבור החרדי. "אני אומר זאת ללא בושה", הוא מדגיש. "להפוך את התושבים החרדים לכאלה שמה שמעניין אותם זה הם עצמם, זו פגיעה שאני לא אתן לה יד", הוא מדגיש. הסיוע למגזר הוא גם העובדה שבפסח העיר הייתה מצוחצחת ובחיי היום יום נשתלים בעיר פרחים. "זה חלק אינטגרלי ממה שהתושבים החרדים מעונינים ומגיע להם ויש בעניין הזה גם אפליה מתקנת", הוא מצוטט.
בכתבה מונים את הישגיו של ראש העיר עבור המגזר החרדי:
הקלה משמעותית באישורי בניה למשפחות גדולות ומשפחות שגדלות
ניסיונות למצוא פתרונות דיור בעיר לזוגות צעירים חרדים
מתן שירות גם לחרדים מאזור סובב ירושלים: ביתר עילית, תל ציון, בית שמש ואפילו מודיעין עילית
השקעה של 25 מיליון שקל בחינוך החרדי
העלאת תקצוב תנועות הנוער החרדי
פיתוח מיזם טיפוח מוזיקלי רחבה היקף על ידי האגף לתרבות תורנית
המשך הקמת ספריית ענק למוזיקה יהודית בשכונות בית וגן
אכיפה מוגברת של חוק החמץ ורשימת דוחות נגד בתי העסק שעברו על החוק.
מאבק בפעילות המסיון וסירוב ליטול חלק במפגש עם תיירים שאחד ממארגניו הוא מסיונר.
תמונת הכתבה של הראיון עם ראש העיר (צילום רפרודוקציה: קליק נט)
הכתב מציין: "הרב אורי לופוליאנסקי שימש בקדנציה הקודמת כיו"ר ועדת התכנון והבניה. ראש העיר הקודם אולמרט כמעט לא עסק בנושאים אלה ונתן לממלא מקומו (לופוליאנסקי 02net) יד חופשית לעשות ולפעול. עוד יגיעו הימים שהציבור יבין עד כמה גדולה הייתה ההשקעה לטווח רחוק. כאשר ייבנו השכונות החדשות בצמוד לשכונת בית וגן, הר נוף, סנהדריה המורחבת ובמצפה נפתוח מתחת לכניסה לעיר ולשכונות החרדיות, יתווספו לעיר עוד אלפי יחידות דיור".
הכתב משבח גם את ההקלות בהרחבת הדיור, "דבר שלא היה בעבר. בעבר לא היה עם מי לדבר עליו בעירייה. היום, הכל פשוט יותר, והרבה יותר מהיר. וכדי שההאפשרויות להרחיב דירה יהיו מהירות יותר, יזם ראש העיר עוד בקדנציה הקודמת, החלטה המעניקה לוועדה המקומית את הסמכויות הבלעדיות להרחבות דיור, ללא הביורוקרטיה שהייתה מוכרת בעבר".
בנושא הרחבת הדיור, אמר ראש העיר: "זהו נושא שהתחלתי בתפקידי הקודם, נלחמתי על זה ממש, כי אמרתי שלמשפחות שמתרחבות צריך לסייע בהרחבת הדירה. התקבלה החלטה גורפת בעירייה ובוועדה המחוזית, שבירושלים כעיר מיוחדת יהיו הרחבות דירות עם הרחבת המשפחות וזה דבר שנתן תוספות כל כך משמעותיות, ששינה לדעתי את אפשרות הדיור בירושלים. זה דבר שהתחלתי אז ואני ממשיך היום. כעת התושב לא יצטרך להגיע כלל לועדה מחוזית, אלא רק הועדה המקומית תדון ותאשר".
הכתב מציין עוד כי "בינתיים, עד שכל הנושאים הללו יצאו לדרך, העיר עוברת שינויים. ישנן שכונות בעיקר רמת אשכול וחלקים מרמות א' וב', שבהן האוכלוסיה החילונית נוטשת והחרדים באים להתגורר".
למרות זאת, מסביר הכתב החרדי, רוב הזוגות החרדיים הצעירים יוצאים מירושלים לערים סביב העיר: לביתר עילית, לבית שמש, למודיעין עילית ולתל ציון. לופוליאנסקי אומר, כי הבעיה היא מחירי הקרקע והדירות.
"צריך לפעול הרבה כדי לשנות את המצב, כדי שזוגות צעירים יוכלו לרכוש דירה בירושלים. כבר היו לי כמה שיחות ופגישות עם שר האוצר בנימין נתניהו ויש מבחינתו נכונות לקדם את התוכניות הללו. זה נושא שהממשלה צריכה לקבל בו החלטה. אנחנו מכינים תוכנית ואני מקווה שאכן יהיה מצב שהממשלה תקבל החלטה שלא רק שירושלים הנחות סביב לה, אלא גם בירושלים עצמה תקבל חיזוק משמעותי בעניין הזה.
רכבת מירושלים לביתר עילית
"ביתר עילית ובית שמש הם חלק אינטרגלי מאיתנו", אומר לופוליאנסקי. "אני עומד עם המקומות האלה בקשר ופועל אתם. בסופו של דבר אלה חלקים מירושלים. התושבים הללו צריכים חלק די נכבד מהשירותים שלהם בירושלים. ביתר עילית זו עיר לווין של ירושלים. רוב תושבי ביתר עובדים בירושלים, חלק מקבל חינוך בירושלים. הלידות בירושלים. האירועים בירושלים. יש משהו מביתר שחי היום יום שלו אינם קשורים בירושלים? אנו רואה את ירושלים כעיר שנותנת שירות לתושבים האלה, במיוחד לתושבים החרדים", אמר לופוליאנסקי.
הוא חשף, כי הוא מקדם תוכנית של הקמת רכבת מהעיר לביתר עילית וכי כבר שוחח עם ראש עיריית ביתר יצחק פינדרוס בעניין.
לופוליאנסקי אמר עוד, כי שכונת הר חומה הייתה מיועדת לחרדים, אלא שהציבור החרדי החליט שלא לבוא ולבסוף השכונה אוכלסה ברוב ציוני דתי.
ראש העיר נדרש גם לכבודה של השבת ומתגאה בתגובה: "ירושלים, מלבד הישובים החרדים, היא העיר היחידיה שאין בה לא חנות ולא קניון הפתוחים בשבת".
"נכון", הוא ממשיך, "שיש בתי אוכל, אך לצערי, החוק קורא לזה 'אוכל נפש' ולכן הוא לא מתיר את אפשרות הסגירה והם קיימים". ראש העיר מסביר, כי האכיפה מתרכזת בכך שהמסעדות ובתי הקפה שפתוחים בשבת, לא יחצינו את פעילותם ולא יוציאו כיסאות ושולחנות מחוץ לעסק עצמו בשבתות.
"אנחנו מכירים את תקדים השופטת פרוקצ'יה, אך בחוק העזר העירוני שי איסור של הפעלת חנויות בשבת. מספר חנויות שניסו לפתוח, הלבשה, הנעלה וכדומה, נסגרו ולא ניתן שום אפשרות לשום חנות לפתוח בשבת", סיכם.
היה קשה, הוא אומר. יש אלפי אירועים בעיר, צריך להיזהר לאן להגיע ולאן לא, כי "כל דבר יכול להגיע למצב של קידוש השם או חילול השם", אך למרות הכל הוא הגיע גם לכ-400 אירועים שהוזמן אליהם מהמגזר החרדי.
התמונה, אגב, שנבחרה לכתבה ב"יתד נאמן", היא תמונתו של ראש העיר עם פטרונו, הרב יוסף שלום אלישיב, מי שנחשב פוסק הדור האשכנזי, במגזר החרדי, וכל זאת תחת הכותרת: "אני רואה בתפקידי שליחות במטרה לקדש שם שמיים ולפעול למען כלל הציבור.
02net
 |
|
|