| נשלח ב-17/6/2004 19:12 |
|
| |
"מבוקש" - רבה הראשי האשכנזי של אלעד...
* המרא דאתרא האשכנזי, אשר הרזיומה של קורות חייו הפוליטיים, מלא באין ספור פגישות ודילים עם פוליטיקאים ואישי צמרת , למד משהו מחיים רמון.
* ברגעי הכרעה, כשהאופק הפוליטי קודר, "הולכים לים"...
* ובימים של שביתת מצילים ארצית, ה"טביעה" הפוליטית, נראית קרובה מתמיד.
צבי הרבסט, הולך ומסתמן כמסמר האחרון ב"ארון הקבורה הפוליטי" של המרא דאתרא שליט"א.
לאחר שנערי הרב נזרקו מבית הרב שטיינמן ולאחר שהוא עצמו נאלץ לביים "התקף לב" בחדרו של הגר"ש אוירבעך, הבין הרב כי כלתה אליו הרעה וכי את "הצפרדע" בדמותו של הרבסט, הוא יאלץ לבלוע לבסוף עד תום, ללא מלח...
בימים האחרונים נעלם המרא דאתרא מהעיר,
נעריו, ממלאים פיהם מים ומסרבים לחשוף את מקום מיסתורו, אולם, ממקור יודע דבר המקורב לבית הרב, נודע לי, כי הרב שוהה, בעיר המקובלים צפת.
העדרותו של הרב מהעיר, אינה משנה, כמובן, את פני המפה הפוליטית המוניציפאלית.
עמידתו של הרבסט בראש רשימת "יהדות התורה" המקומית, כבר מזמן אינה נושא לספקולציה בלבד.
נודע לי, כי בראשית השבוע הקרוב יחתמו, ככל הנראה, ראשי מועצגה"ת : הגריא"ל שטיינמן, הגר"ש אוירבעך והגר"נ קרליץ, על מכתב תמיכה ברשימה המקומית בראשות צבי הרבסט.
מי שיאלץ, בעל כורחו, לענות אמן ולצרף את חתימתו למכתב התמיכה, הוא לא אחר מאשר המרא דאתרא הגרש"ז שליט"א, אויבו הגדול של הרבסט.
יצויין, כי עובדת היותו של המרא דאתרא "מבוקש", לצורך החתימה המשפילה, היא העומדת מאחורי הימלטותו החשאית והחפוזה מהעיר.
ובתוך כך, הסב"ת, תומכי הרב, הולכים ומסתבכים.
מתברר, כי לפגישתם אמש עם הגר"ש אוירבעך קדם משחק "חתול ועכבר" משעשע...
אתמול, בשעות הבוקר, עלתה משלחת סב"תים בראשות ישי חזן, לבית הגר"ש בירושלים, אך הגר"ש סירב לקבלם לאחר שנודעה לו מטרת פגישתם.
אנשי הסב"ת לא אמרו נואש ואמש, בעת ששהה הגר"ש בחתונה ירושלמית, "ארבו" הם בחשיכה מחוץ לאולם החתונות.
תכף עם יציאתו של הגר"ש מהאולם, עקבו אחריו אנשי הסב"ת, "ליוו" אותו לביתו ו"כפו" עליו פגישה.
הגר"ש, שנאלץ, מחמת אי-נעימות, לקבלם, סירב לשמוע בפרוטרוט את דעתם ובפגישה קצרה ועיניינית, הורה להם חד משמעית, לחדול מיידית ממסע הרדיפה הפוליטי נגד הרבסט, מועמדו של "ראש הישיבה" ונגד אברהם פכטר מקורבו (של הגר"ש).
בסיומה של הפגישה, "שלח" הגר"ש את נציגי הסב"ת בראשות קיסוס, פרדו וקירזון "להתפלל ולומר תהילים להצלחת העיר".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2004 13:36 |
|
| |
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 05/07/2004 13:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 14:56 |
|
| |
א. גם אלון לוק טוען שכל אלו נפגשו איתו, כך שהם עדיין אוחזים באותו שלב.
ב. בהחלט ייתכן שכל הנ"ל נפגשו עם רייסנר כדי לנסות לקנות את הקולות שהוא מחזיק בידו. עבור צביקה כהן, למשל, 200 המצביעים של רייסנר שוים הרבה. הוא עשוי בהחלט לרצות לקנות אותם מרייסנר תמורת ג'וב קטן. מצד שני, עם 200 ואפילו עם 400 קולות אי אפשר לרוץ לבד. אם רייסנר רוצה באמת להתמודד בבחירות, הוא חייב להתאחד עם כח נוסף בסדר גודל דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 12:41 |
|
| |
חצי,
מצד אחד - אתה מזלזל ברייסנר.
מצד שני - גוטרמן\גפני\הרבסט\כהן\עמרוסי\קריספל\ויז'ניץ\חסידים - נפגשים איתו לשיחות רציניות.
איזה צד יותר משמעותי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 12:26 |
|
| |
אם לעצתי ישמע - שיתאחד עם אלון לוק.
אולי ביחד הם יצליחו לעבור את אחוז החסימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 11:11 |
|
| |
ממידע חדש שהגיע אלי אתמול בלילה אני יכול לספר שאכן כפי שהדברים נראים כרגע - רייסנר רץ לבד.
הבלאגן שיש מאחורי הקלעים - עצום
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 22:21 |
|
| |
חצי טון ידידי,
אני בהחלט מרים את הכפפה ומוכן לחתום, אם לא על "הסכם שלום", לפחות על חוזה "אי לוחמה"...
(ולא אגרר להגיב לסעיף ב' בדבריך,
אופס - הרגע עשיתי את זה...)
ו"מעט" יותר ברצינות,
איני זוכר על איזה רקע "התחלנו", אך בהחלט אשמח, מכאן ולהבא לדון לגופם של דברים, עניינית, ללא "משפטי מחץ" מיותרים.
והנה, כבר התחלה טובה :
עם הסיפא של דבריך אני מסכים לחלוטין, כפי שכבר הבעתי את דעתי בעבר.
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 22/06/2004 22:23:11
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 21:26 |
|
| |
מרנן,
א. אני עומד מאחורי דבריי. ב. אתה הוא זה שנוהג לערב עובדות, משאלות, ופרשנות קונספירטיבית לעיסה דביקה ופסבדו-חדשותית אחת; אני לפחות מפריד בין הדברים.
בכל אופן, אין לי סבלנות למריבות הקטנוניות האלו. יש באלעד נושאים מעניינים יותר מאשר אמינותו של ניק אלמוני, ואני מעדיף לעסוק בהם.
כדי להיות פייר, אני משאיר לך את זכות המילה האחרונה, אבל אחריה, אנא, בוא נתחיל להיות עניינים יותר.
BTW, אתה יכול להמשיך לקרוא לי חציפי. אותי זה משעשע.
רב הפרוייקט,
בין אם הרבסט יהיה ברשימה ובין אם לא - אף "מודרני" אחר לא ייכנס לרשימה, ובוודאי לא רייסנר. על חמשת המקומות הראשונים תתנהל מלחמת עולם בין הליטאים, החסידים והסב"תים, כאשר אף קבוצה אינה מוכנה להסתפק בפחות משני מקומות... צפוף שם מכדי להכניס נציג לקבוצה שהרב גרוסמן מעדיף להכחיש את קיומה. אז אל תשלה את עצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 19:47 |
|
| |
נו...... שוין.........
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 18:54 |
|
| |
אמנם לא כתוב על זה בתורה, אבל למיטב ידיעתי אין על זה איסור.
אני מדבר כמובן על טלפון.
גם לחו"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 18:43 |
|
| |
צריך לחכות שהרבסט יחזור מחו"ל
ואז נשאל את ה"בעל דבר" בעצמו....
בן תיירה שומע לדעת תיירה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 18:25 |
|
| |
מבירור קצר שעשיתי עכשיו עולה שמעמדו של הרבסט לא השתנה בימים האחרונים לכאן או לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 16:45 |
|
| |
כבודו,
אני שב ומסייג את דברי.
את המידע שהבאתי, מסרו לי מקורבי המרא דאתרא.
מאידך, אנשי הרבסט-פכטר מכחישים את הדברים מכל וכל!
נותר רק להמתין ולראות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 14:44 |
|
| |
מרנן,
מידע מעניין מאוד !!
האם ידוע לך מתי צפוי הגר"ן קרליץ להכריע ?
אם הרבסט לא יהיה ראש הרשימה זה אומר פתיחת תיבת פנדורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 00:46 |
|
| |
מקורבי הרב גרוסמן טוענים, כי לאחר שהבינו בני ביתו של הגריא"ל, כי "פתיחת החזית" מול המרא דאתרא עלולה להביא לכך שתופעת "קד" בבני ברק, (קרי, הצבעת מחאה אשכנזית פנאטית,) תחזור על עצמה באלעד ובגדול,
החליטו אנשי בית ראש הישיבה, להמליץ בפניו שלא להכריע בסוגיית הרב גרוסמן-הרבסט ולהניח את ההכרעה לפתחו של הגר"נ קרליץ.
הגריא"ל (לדברי מקורבי המרא דאתרא), נענה, "משך את ידיו" מהנושא והעביר את ההחלטה בדבר זהות מועמדי הרשימה לידי הגר"נ.
יצויין, כי הגר"נ קרליץ נוטה שלא להמליץ על הרבסט כראש הרשימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 10:43 |
|
| |
אוי גוואלט כמה לשון הרע
אין לה ערך דתי
|
|
|