בית פורומים תמיכה טכנית

חייב להמשיך עם xp - מידע וסיוע בבקשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2014 12:26 לינק ישיר 
חייב להמשיך עם xp - מידע וסיוע בבקשה

עקב תוכנה מסוימת שאני נדרש להשתמש בה (ייעודית לרכיב חומרה מסויים - אין תחליף. בדקתי עד כמה שידי מגעת.), אין לי אפשרות לשדרג ל-7. התוכנה לא פועלת כראוי, גם לא במצב תאימות על אופציותיו השונות. הברירה המסתמנת היא המשך שימוש ב-xp, ונקיטת אמצעי אבטחה עד כמה שאפשר.

שאלותיי:

1. במידה וארצה לפרמט את המחשב, האם העדכונים שעד לתאריך סיום השירות יהיו זמינים איפשהו גם אחרי התאריך הקובע, או שהווינדוס כצורתו על הדיסק (פרופישיונל בעברית משנת 2011 בערך) הוא זה שיישאר לי "ביד", וכל מה שהתקדם מאז ועד ל-8.4, לא יהיה ניתן להשגה?

2. במידה ולא יהיו זמינים, האם ישנה דרך לצרוב כעת דיסק עם הווינדוס "המושלם" כולל העדכונים נכון לעכשיו?
הבנתי שישנה אופציה של יצירת אימייג' של כל הדיסק קשיח (c) כולל התוכנות המותקנות, נכון לתאריך ספציפי. האם זו אופציה קלה לביצוע? כיצד? האם ישנה אופציה קלה יותר?

תודה רבה מראש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 12:53 לינק ישיר 

1) העדכונים יהיו זמינים, רק לא יהיו חדשים.
2)יש כל מיני כלים לעשות אימג' של כל הדיסק, אבל תוכל גם לעשות שיבוט של כל הדיסק (זה מעתיק במדויק את כל הדיסק), יש כלי חינמי מעולה בשם EaseUS Todo.
שמח לעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 13:59 לינק ישיר 

לא יהיה ניתן להוריד את האנטי וירוס של מיקרוסופט לXP.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 15:06 לינק ישיר 

תודה גדולה.

1. גוללת אבן ענקית מעל ליבי.. הייתי בלחץ לפרמט ולהתקין הכל מחדש עוד לפני התאריך הקובע, מחשש שלא אשיג יותר. המחשב במצב שדורש תחזוקה כבר הרבה זמן..
מעניין שבכל הפרסומים לא ראיתי את המידע הזה. מאיפה לקחת אותו?

2. מה ההבדל בין שיבוט לאימייג?
עקרונית, אם אני לוקח את הדיסק למחשב אחר, ועושה העתקה רגילה לכל החומר שעליו, עשיתי בעצם את העבודה, או שפיספסתי משהו?

ושוב, תודה רבה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 15:23 לינק ישיר 

1) מיקרוסופט טוענת SP3 ושאר העדכונים יהיו זמינים ורק האנטי וירוס יופסק, אם כי זה עלול להשתנות.
2) אימג בגדול זה למערכת ההפעלה, שיבוט זה לקחת את כל הדיסק ולהתיק אותו עם הMBR והכל לדיסק אחר, לא תוכל להעתיק לבד את כל הדיסק מכיוון שאם הדיסק לא יהיה מדוייק אחד לאחד לדיסק הקודם כולל כל המחיצות וגודלם, הMBR לא יוכל לעבוד, ובכלל סקטור האתחול לא יהיה תקין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 15:50 לינק ישיר 

תודה.

אם הבנתי נכון, תוכנת השיבוט מאפשרת לי בעצם לקחת דיסק אחר, להעתיק אליו את ה-c שמשמש כעת כמערכת הפעלה - מתוך מערכת ההפעלה הפעילה כעת, ולהשתמש בהעתק כדיסק c החדש. אכן כך?

האם אני יכול גם ליצור קובץ של אותו העתק ולשמור אותו באיזשהו מקום (נניח דיסק אונקי), לצורך שכפול עתידי ממנו לאותו הדיסק עצמו? - או שזהו בעצם אימג'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 15:56 לינק ישיר 

הבנת נכון, אם כי במערכת הפעלה ישנה כמו XP עדיף לשבט את כל הדיסק ולא רק את כונן C.
אי אפשר לשמור שיבוט על DOK, רק אימג' ניתן לשמור על DOK.
למה לא תקנה דיסק לגיבוי? זה לא עולה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 16:10 לינק ישיר 

יש לי דיסק אחר. 500 ג'יגה. הישן הוא כמדומני 250 או 300. לכאורה אי אפשר לשכפל הכל. לא? - או שמא הוא יעתיק את 2 הכוננים, ובשאר ישאיר שטח לא מוקצה?
כללית: אם ארצה לשבט את ה-c, האם אצטרך ליצור את המחיצה בעצמי על הדיסק הריק, או שאת זה אני אמור להשאיר לתוכנה, ובעצם להביא לה דיסק לא מאותחל?

שוב תודה, וסליחה על כל השאלות.. אני פשוט בור לחלוטין בעניינים אלו, ואני מבין (לאט..) שטעות קטנה אחת עלולה 'לדפוק' את כל העסק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 16:14 לינק ישיר 

התוכנה עושה הכל, וזה יכול להיות גדול יותר מהמקור אבל כמובן לא קטן יותר, זה לא משנה אם זה מאותחל ואיך הוא מאותחל התוכנה תשבט ותעשה הכל.
מומלץ לבדוק אחרי השיבוט אם הדיסק עובד כראוי ואם מחיצות האתחול תקינות.
בכל מקרה אם לא תשבט את כל הדיסק אלא רק את C לא תוכל להריץ אותו מהדיסק החדש כי חסר לו מחיצות האתחול, לכן פשוט תשבט את כל הדיסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 16:16 לינק ישיר 

תודה רבה מאוד. אני רץ להוריד את התוכנה ולהתנסות בעצמי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 20:49 לינק ישיר 
בעקבות האשכול הזה:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3047742&forum_id=771

ובשל העובדה שאני מוכרח להשתמש ב-xp כתוכנת ההפעלה הבסיסית לפונקציה שהמחשב הזה ממלא, אך לא באקספלורר. אני שואל:

א. האם יש לי ממה לחשוש, במידה והמחשב מתחבר לרשת? (באופן רגיל הוא מנותק, אבל הוא מתחבר לעיתים לצורך עדכון האנטי וירוס, ואולי לשם עדכון של תוכנות אחרות.

ב. במידה ואצטרך להשתמש במחשב זה בדפדפן כלשהו, האם שימוש בדפדפן אחר יהיה בטוח?

תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 21:43 לינק ישיר 

כל עוד אתה לא פותח כלל את אקספלורר אין בעיה. אתה יכול לחבר לאינטרנט, וגם להשתמש בדפדפנים אחרים.
בלי קשר, הייתי ממליץ לך על שימוש באנטי וירוס חזק כדוגמת נורטון, כדי שתהיה מוגן לרוב הפרצות שיש בווינדוס והם לא מתקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 19:48 לינק ישיר 

תודה רבה.
שמעתי שמייקרוסופט בסוף כן תשחרר עדכון גם ל-xp. זה נכון?

אנטי וירוס - אני משתמש בנוד 32, כי מדובר במחשב ענתיקה. פנטיום 4 -630.
נורטון כבד יותר. הוא יגזול ממני משאבים שגם ככה על הקצה. עד כמה הסיכון שבנוד, לעומתו, שווה את התסבוכת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 21:25 לינק ישיר 

אכן כך, העדכון שוחרר בצעד יוצא דופן גם לXP.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > תמיכה טכנית > חייב להמשיך עם xp - מידע וסיוע בבקשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext