בית פורומים נזקי האינטרנט

סמים ואינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2012 08:18 לינק ישיר 
סמים ואינטרנט

נזקים חינוכיים ד' כנופיות: כמו כן נאמר באתר המשטרה במאמר הדרכה להורים: "בני-נוער מחפשים שייכות online, באמצעות המחשב והאינטרנט, בדיוק כפי שהם מחפשים שייכות offline, באמצעות פעילויות חברתיות - ללא המחשב.
לכן, חלק מבני-הנוער מוצאים בכנופיות באינטרנט דבר "גזעי" ("cool") ומעריצים את מנהיגיהן, שלעתים מתגלים כבני נוער גאונים בעלי .I,Q גבוה. בני-נוער, "פריקים" של מחשבים, אשר נמשכים לתחום הטכנולוגיה, עלולים לבודד עצמם מבני-נוער אחרים.
חלק מכנופיות אלו סוחרות בפורנוגרפיה, בתוכנות פיראטיות ועוסקות בפיצוח מערכות מחשב.
כנופיות אחרות נלחמות אחת בשנייה דרך הצ'אט, מפעילות טירור ברשת או תוקפות את חברות ספקי העמיתים, דבר שאינו חוקי.
כנופיות אלו דומות לכנופיות הרחוב המוכרות.הן עלולות לערב בני נוער צעירים בפעילות בלתי חוקית באינטרנט, כגון חדירה למערכות מיחשוב, סחר בתוכנות פיראטיות וכדומה. בני-נוער עלולים להפוך לבריונים ולמטרידים דרך שירותי ה- online.
בארה"ב, חלק מפעילויות אלה מסווגות כעבירות, אשר העונש המירבי עליהן, למבוגרים, הינו 10 שנות מאסר.

הורים יכולים למצוא עצמם נתבעים על פעילות בלתי חוקית של ילדיהם באמצעות המחשב, וחלקם אף נתבעו על ידי קורבנות ההתקפות בתואנה של השגחה לקויה. כמו כן, כנופיות נוער באינטרנט מעודדות מרידה בסמכות."

נזק חינוכי ה' חשיפת הפרטיות: כמו כן נאמר באותה כתבה: " יותר ויותר חברות משתמשות באתרי האינטרנט שלהן, לפרסום מוצריהן (קוקה-קולה, דיסני וכו'). באמצעות משחקים, פרסים, מתנות והצעות אחרות המשווקים מפתים את הילדים ואת בני-הנוער למלא פרטים אישיים על עצמם ועל בני משפחותיהם. הציבור בכלל, והמשתמשים הצעירים בפרט, אינם מודעים לכך שהמידע האישי שהם מסרו, הכולל שמות, גילאים, כתובות ומספרי טלפון, ייקנה ויימכר על ידי ברוקרים בשוק הפרסום והשיווק."

נזק חינוכי ו' סמים ילדים ואינטרנט- להלן סיפור אישי של מישהי המתארת את הסכנה בנושא השפעת האינטרנט על צריכת הסמים:
באמצע שנות התשעים הרבה הורים הרימו ידיים. אמרו שהאינטרנט לא נועד עבורם. הם היו גאים לראות את הילד יושב שעות מול המחשב. הם לא התעניינו בתוכן.
הילדים, מטבעם חכמים תמיד מההורים. הבת שלי גלשה באינטרנט שנתיים לפני שאני גיליתי אותו. באותו הזמן היא הספיקה להכיר את האינטרנט על בוריו וגם לגלוש באתרים שלא נועדו לעיניה היפות. ואני הייתי גאה. הילדה עסוקה במחשב.
כל זה נודע לי כאשר כבר הייתי גם אני מכורה למחשב, לאינטרנט ולמיקלדת. הסתבר לי כי האינטרנט הוא מקום די מסוכן. צריך לדעת להתהלך בו בזהירות וכמו בתל-אביב בלילה להיזהר ממקומות מסויימים ולא להיכנס למקומות מסויימים כי הם מסוכנים.
מצאתי מקום מסוכן כזה כשנכנסתי לפורום בשם סמים. הסקרנות שהובילה את הבת שלי לשם, הובילה גם אותי. נכנסתי והזדעזעתי. זה פורום רע. פורום שמטיף לשימוש בסמים. פורום שמעודד את הנוער להשתמש בדבר הנורא מכל דבר אחר -סמים.
האם זכור לך הכאב והזעם שתקף אותך כאשר חבר שלך נפל ונהרג מכדור של אוייב? האם זכור לך הכאב והזעם כאשר שמעת בחדשות על פיגוע ליד דיסקוטק ובו המוות לקח אליו כך וכך בני נוער שכל חטאם התבטא ברצונם לצאת לבלות? האם זכור לך הכאב והזעם כשנהג רשלן סטה והרג אדם חף מפשע רק כי הלך לתומו על מדרכה בזמן הלא מתאים ובמקום הלא מתאים?

סוג כזה של כאב וזעם תקף אותי כשמצאתי את הפורום על סמים באתר שאמור להיות ידידותי לסביבה, אתר בו יש המון פורומים שפתחו בני נוער. יש שם את הפורומים שמתחילים במלה גדוד כמו גדוד עוז, גולן, דולב, גל. יש את הפורומים של תנועות הנוער צופי מיתר, שבט ארנון, שבט ניר, שבט עומר חולון,שבט שניר, שבט שורק.
יש שם פורומים של חצב-תנועת נוער חולון. יש את הפורום של מועצת התלמידים, מועצת הנוער בת- ים...ובין כל אלה הפורום שהשם שלו אפילו לא מוסתר. פורום סמים.
ובפורום ההוא מצאתי אשכול שפתחה הבת המתוקה שלי, זו שקצת מבולבלת היום, זו שגיל ההתבגרות וההצפה של ההורמונים עושים אותה סקרנית ונועזת מתמיד. מצאתי שם שאלות שלה ושל עוד בנות כמוה.
איך מכינים באנג?
מה ההבדל בין אקסטזי לאל.אס.די?
כמה סוגי מריחואנה יש?
ועוד הרבה שאלות מהסוג הזה. שאלות שנשאלו על ידי ילדים שעדיין לא התגייסו לצבא. שאלות של ילדים סקרנים תאבי הרפתקאות. נושאים את דגל מרד הנעורים.
מופיעה שם שאלה של ילד: "אם אני מעשן גרם שלם של חשיש מה יכול לקרות לי?"
התשובה: "לא יקרה לך כלום, כדי שיקרה משהו עליך לעשן 68 גרם ואז תרגיש את ההשפעה".
בסופו של הדיון המעמיק הזה, הילד ששאל מודיע: "אני אנסה". זהו. לא הייתה שם אזהרה ולא התראה. האשכול נגמר ככה, בהודעה של הילד. אני אנסה.
הרבה פוקדים את הפורום שקוראים לו סמים. יש כאלה שרק קוראים את הפורום.
יש כאלה שמבקשים הבהרות, שואלים שאלות בנושאי הסמים ומקבלים תשובות מפורטות והמלצה.
מסומם מנהל את הפורום. יש לבת שלי תמונה שלו. הוא גם מסומם וגם מטומטם. הוא שלח לה את התמונה שלו לאימייל שלה, וכנראה גם תשובות לשאלות שידע כי הן אולי לא מתאימות אפילו בפורום המופרע שלו.
אני אימא שאיכפת לה. לא רק מהעוללית שהיא הדבר הכי יקר שיש, איכפת לי גם מילדים אחרים, מילדים שאני לא מכירה ולא יודעת מאיפה הם, איכפת לי גם ממבוגרים שמקבלים באותו פורום רעיונות איך לסיים את חייך במו ידיך בלי להתאמץ. כואב לי על כל ילד שינסה סמים. כואב לי על כל אימא שתאבד ילד בגלל סמים. לא קל לגדל ילד. זה קשה. קשה מאד. וכשהילד כבר גדל וכבר עומד ברשות עצמו פחות או יותר וההורים יכולים לנוח רגע, בא המוות או הנכות וזו בכייה לדורות.
ואני זועמת.
אני כועסת שמנהל אתר מאפשר קיומו של פורום אשר מעודד רצח. אני כועסת על מנהל האתר שבשאיפה שלו לעוד פורום ועוד אחד, לא מפריע לו כמה קורבנות יהיו. לא משנה לו כמה חללים יפלו. העיקר שבאתר ירשם עוד פורום אחד.
ולכן, כשאת/ה רואה את הילד/ה יושב/ת בשלווה, שקוע/ה במחשב, גולש באינטרנט, גש/י אליו, חבק/י אותו/ה ותסתכל/י. תבדוק/י טוב טוב איפה הילד/ה שלך משוטט.הוא עלול להגיע לפורום שקוראים לו "סמים" ולא כולם יוצאים מאותו ופורום בשלום.
שימו לב איפה הילד משוטט. זה חשוב. האינטרנט הוא מקום שיכול להיות ידידותי ויכול להיות גם מסוכן. אזהרה לפני כניסה לפורום רק מגרה את סקרנותו של הילד.סמים זה הורג!!!"

-

http://www.olam-jew.com/maamarim/sos-internet.htm

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > נזקי האינטרנט > סמים ואינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext