בית פורומים נזקי האינטרנט

בן 11

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2021 15:22 לינק ישיר 
בן 11

*שאלה 115:* 6; הבן שלי בן 11 וחצי נחשף לפורנו,הוא סיפר לי בעצמו. הייתה שיחה מאוד פתוחה וטובה ,ידעתי מה להסביר שזה לא כמו במציאות וכו'. מה שמטריד אותי שהוא צפה כמה פעמים ואמר שהוא די נהנה מזה אבל מבין שזה לא לגילו. אמר שישתדל לא לראות. זה גם עורר אצלו תגובה גופנית. הייתי שמחה לקבל מידע מה להסביר בקשר לזה שהיה לזה המשכיות ונהנה מזה ,חוששת שיראה שוב למרות שאני מתכוונת לחסום אתרי מין. *רקע חינוכי בבית- חילוני* ⏰ שתי דקות *תשובה:* שלום שאלה מצוינת. אין ספק שזו היחשפות די טבעית לילד מתבגר. נפלא שיש תקשורת טובה בינכם , שהוא פנה אליך מיוזמתו בפתיחות, שהייתה שיחה טובה. פתיחות בין ילד להוריו זו מתנה לחיים וכדאי לשמר את זה ע"י שיחות הדדיות ופתיחות משני הכיוונים. עשית נכון כשהדגשת בשיחה שמה שרואים בסרטים האלו ברובו איננו כמו יחסי אהבה במציאות. להדגיש: מיניות בין בני זוג היא עם כבוד הדדי, אהבה, תקשורת והיא פרטית . מגע אמיתי כזה לא מצולם ולא מגיע לאינטרנט. כדאי להדגיש בנוסף שזו היחשפות לנושא שאיננו לגילו. שאת שומרת עליו ויחד עם זאת לתת לו אמפטיה: להגיד לו שאת מבינה שהנושא מסקרן אותו וגורם לו לעונג. אנחנו כהורים אומרים הרבה מאוד מה לא!!! כמובן נחסום אתרים במחשב, בטאבלט... גם בטלפונים של ההורים שהרבה פעמים מגיעים לידי הילדים אחרי שההורים נרדמים... אחרי שאנו ההורים אומרים מה לא!!! מה לא מקובל, כדאי להדגיש גם מה כן !!! אולי לשוחח על הנאה מינית שהיא בהחלט אחת מהנאות החיים. כדאי לשוחח מה מותר. כדאי לשוחח בזהירות וחשוב שיהיה עם מישהו שמאוד קרוב אליו ושהוא ירגיש מספיק פתוח ורגוע . אני יכולה להציע, שההורה יצור אינטימיות ויספר על מקרה היחשפות שלו עצמו כשהיה בגיל ההתבגרות ואיך זה השפיע עליו כמתבגר. זו יכולה להיות דרך נפלאה לקרב בין הילד להוריו ולדבר על נושא זה. הדבר הכי חשוב זה לעודד אותו להמשיך לפנות אליך כשיש לו קושי, שאלה, התלבטות... או אם יצפה בזה שוב... כי תמיד תיהיי שם בשבילו כדי לעזור לו וכדי שלא ישאר עם זה לבד( בלי הבעת כעס אלא עם אמפטיה) . כך נוודא שאין שם התחלה של התמכרות... במידה ויש שם התמכרות כדאי לגשת לטיפול . בנוסף בגלל שצפה בכמה קטעים איננו יודעים למה נחשף... כדאי שמי שממש קרוב אליו יעשה איתו שיחה על מה שראה, זאת על מנת להסביר לו איזה קטע אמיתי ונכון ואיזה קטע הוא הזוי ולא נכון .... וכך נמנע ממנו דימויים לא נכונים למיניות טובה... גם זו חלק מאחריות הורית והרבה הורים מרגישים מובכים לעשות זאת .... אם ההורים לא מסוגלים, כדאי להעזר ביועצת חינוך מיני בבית הספר. אשמח לענות על כל שאלה *מירי כהן מצליח* 0506558227 מדריכת הורים ומטפלת nlp במבוגרים וילדים www.facebook.com/mirinonviolentcomm/ === *להצטרפות לקבוצת 'הורים חזקים ברשת':* https://mmb.org.il/chazakim-horim/ = *שלחו שאלה אנונימית:* https://forms.gle/VS9knk5pNCTM5sD79

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > נזקי האינטרנט > בן 11
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext