יש באינטרנט הרבה מציאות ואני עומד לשתף אתכם במשהו די מצחיק שקרה לי לפני חמש דקות באמצע מחקר שוק ללקוח בינלאומי שלנו. חיפשתי בגוגל מונח חיפוש עם מחרוזת ארוכה במיוחד של מילים -לפחות 7 ביטויים באנגלית לצורך איתור משהו מאוד נקודתי ובמעלה התוצאות בעמוד הראשון בגוגל אני מגלה כתובת URL מוכרת למדי שבסופה מתנוסס המונח statistic log.
מכיוון שראיתי לא פעם ב SERPS דפי סטטיסטיקה של שרתי web חשבתי שהבנתי מה אני רואה, אבל רק כשנכנסתי ללוג עצמו והסתכלתי על מילות המפתח ורצתי חזרה לגוגל הבנתי באמת מה אני רואה.
מנועי חיפוש מרושעים
מסתבר שאתר מוביל בתחום המלונאות באינטרנט (באנגלית כמובן) החליט שהמידע הכי חשוב והכי נפיץ מבחינת שיווק באינטרנט יכול לעניין כל אחד ולכן הם הירשו (או לא מנעו…) לגוגל לסרוק ספריות שרצוי להשאיר סגורות מאחורי מנעול.
אז מה עושים ?
דבר ראשון מוודאים עם חברת תחזוקת אתרים שלא תאפשר גישה ללא סיסמה לנתוני השרת. אף אחד לא צריך לדעת דרך איזה מילות מפתח גולשים מגיעים אליכם לאתר- ובטח לא באופן כמותי. הפעולה השניה שכדאי לעשות היא להוריד מהשרת את כל הנתונים ההיסטוריים כדף HTML אצלכם במחשב.
לסיום ואולי הכי חשוב ,תיפטרו כבר מהתוכנות החינמיות של צד שרת ותתקינו אנליטיקס שיאפשר לכם לשלב נתונים גם מה Adwords. אל תיבהלו מהפער האדיר בנתונים בין האנליטיקס לצד שרת, ראיתי כבר מקרים של 300%.
ולמנהלי אתרים שבטוחים שאצלם הכל בסדר…כדאי שתבדקו שוב, כי מי שיודע לחפש יכול למצוא נתונים של מאות אתרים ישראליים חשופים לחלוטין.