חלום חדש שחייב להתקיים!
שח לי אברך שמצוי בעניין הגלישות האסורות בציבור החרדי: דיברתי עם רבנים, מחנכים, עסקנים ויודעי דבר. כולם אמרו שהמצב הוא נורא-נורא-נורא וכמה שיגידו 'נורא' זה לא יספיק. אנשים רבים גולשים לאתרים הגרועים ביותר. כולם אמרו שחייבים לעשות משהו, אבל אף אחד מהם לא ממש יודע מה לעשות".
אנו לא זקוקים לאותו אברך כדי שיודיע לנו כי המצב גרוע מאד, אבל אני חייב לכתוב כאן את מה שהצעתי לעשות. לו רק מצאתי את האנשים המתאימים זה לא היה חלום.
שני אנשים בלבד! יכולים לחולל את המהפכה - טכנולוג ונדבן.
שמעו טוב:
לפני כמה שנים היה ניסוי , לא יודע מי ניהל את הניסוי. לקחו מאה אנשים ונתנו לכל אחד מהם מחשב שהכיל חומרה שמאפשרת להתחבר רק לשרת אחד שמפקח על הגלישות. אינני יודע מה עלה בגורל הניסוי הזה, אבל אני רוצה להציע כאן על מודל דומה שיקח כמה צעדים קדימה.
כל אדם חרדי שיבקש ויבטיח שאין לו מחשב ולא יקנה מחשב אחר, יקבל תמורת תשלום סמלי או בחינם או בכל דרך שתמצאו לנכון, מחשב עם חומרה ותוכנה שאינן מאפשרות בשום אופן להתחבר לאינטרנט באופן עצמאי, אלא לשרת מרכזי אחד ש - תשמעו טוב - יתן חופש גלישה מקסימלי שיכלול אלפי אתרים, אך לא יאפשר לראות תמונות לא צנועות וסרטי תועבה ואף לא לקרוא דברים דומים. משהו כמו מערכת הסינון 'נטצח' שמצנזרת דפים בודדים בתוך אתרים ולא חוסמת אתרים באופן גורף וכך מצמצת את הגלישה עד כדי אי יכולת להתחרות עם הפיתוי של האינטרנט הפרוץ. אני מתכוון לאינטרנט ליברלי ככל האפשר, כי רק כך נוכל להציע לגולשים תחליף שיוכל להתחרות באופן מקסימלי עם האטרקטיביות של האינטרנט הפרוץ.
אם ירצה ה' אמשיך לכתוב על זה. אבל אתה הקורא אם הינך אדם שרוצה להציל את הדור ואתה יכול לגרום לכך שזה יקרה, אין ספק שכל הברכות האמורות בתורה ושאינן אמורות לא יהיו מספיקות כדי לגמול לך על מה שעשית.
תוקן על ידי אינטרנטמא ב- 23/09/2011 14:36:52
 |
|
|