בית פורומים נזקי האינטרנט

בן תורה בת תורה - כנסו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/12/2012 08:26 לינק ישיר 
בן תורה בת תורה - כנסו

הפסד רוחני- המשיכה החומרית הזמינה שנמצאת באינטרנט גורמת לסתירות פנימיות אצל האדם הדתי הממוצע, מצד אחד מבחינה מוסרית ודתית הוא לא מעוניין ליפול בהנאות האסורות הזמינות באינטרנט, אבל מצד שני חסר לו הנאה רוחנית אמיתית שקיימת אצל מי ששומר באמת ושמנצל את זמנו באמת- כמו הנאה מתפילה חמימה ומלימוד תורה כראוי,
ואז מגיעים אתרי הכפירה שמנסים להציע לנו הנאה בלי נקיפות מצפון, פשוט כאשר האדם כופר הוא כבר לא מרגיש מחוייב לאמת מסויימת ואז כל התאוות מותרות לו כביכול, ואז כאשר הוא נתקל באתר כפירה יכול להיות לו אינטרס להאמין לשאלות "הקשות" שיש באתר הכפירה, כי אמונה בשאלות אלו פותרים לו את הסתירה הפנימית והקושי בו הוא נמצא, ואז במקום להתמודד רק עם יצר העריות האדם נדרש להתמודד עם יצר הכפירה והגאווה ומכאן ועד להתנתקות מדרך אבותינו הדרך קצרה...
נכון שיש תשובות לשאלות באמונה אבל האדם לא תמיד מעוניין לדעת אותם או להבין אותם כי אם הוא ידע ויבין נסתם הגולל על ההנאה האסורה...

14) לימוד תורה- נכון שבאינטרנט ישנם שיעורי תורה ושאלות ותשובות אבל אם נשים לב רוב ככל התשובות הן קצרות בלי להתעמק ולפלפל, נכון שהשואל וגם הגולש מעוניין בתשובה וזהו בלי תוספות ופלפולים, אבל מדוע זה כך? כי הרגילו אותנו לסוג של שטחיות, למי יש כוח לקרוא קושיה ותירוץ בתוספות אם יש באינטרנט עשרות או אלפי סיפורים ושיחות מעניינות אמנם רדודות אבל תוססות יותר. למי יש חשק לקום לשיעור תורה אם ניתן לקרוא חדשות מעניינות? אם עד היום הטלוויזיה פגעה בשיעורי התורה ופגעה בעיקר באנשים היותר רדודים והפחות חזקים, בא האינטרנט ומבזבז את הזמן לצעירים שיש להם עוד זמן ופנאי להעמיק וללבן סוגיות יותר עמוקות, ובמקום זה נוח להם יותר לצ'וטט ולהוריד תוכנות (במקרה הטוב...)

15) תפילה- "אוייש שכחתי להתפלל ערבית", "משה, כבר מאוחר לך יש לך עכשיו מנחה", "אוי כואב לי הראש, אני מה זה עייף, קשה לי להתרכז בתפילה, אתמול נשארתי עד 3 בבוקר הייתי על המחשב..." – למי יש כוח לכוון אחרי שינה כזו קצרה? למי יש חשק ללכת לתפילה, במיוחד אם האדם לא מרגיש את נוכחות אלוקים ואת תגובותיו לתפילתינו, בצ'אט אתה שולח תשובה ו"תיק תק" אתה מקבל תגובה, לעומת זאת בתפילה אתה מתפלל מילים שחלקם לא הקדשנו זמן ללמוד אותם וגם ככה התפילה מהירה , אז איך יהיה חשק להתפלל?- חשוב להתמודד עם בעיה זו!

מכל הדברים שלעיל למדנו שבלי מודעות עצמית וערנות – אנו או ילדינו חשופים בקלות להיפגע מהסכנות הרבות הנמצאים בתוך המסך הקטן שמכניס לביתנו הפרטי את כל העולם הגדול, שכולל דברים שהיינו מוכנים לעשות הכל העיקר שלא ניכשל אנחנו וילדינו בהם.
להלן מאמר שני כיצד להנצל מהסכנות באינטרנט- למאמר המלא בנושא הפיתרון סכנות האינטרנט ועניין גלישה בטוחה לחץ  כאן

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!

http://www.olam-jew.com/maamarim/sos-internet.htm

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > נזקי האינטרנט > בן תורה בת תורה - כנסו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext