אפשר לקבל עזרה באקסל?
אני צריך פונקציה שמחזירה את מספרו הסידורי של תא מתוך מערך
לא הצלחתי למצוא באקסל פונקציה שמזינים אותה בערך כלשהו, היא מחפשת באיזה תא הוא מאוחסן (לראשונה), מתוך מערך תאים המסודרים בטור או בשורה (וכמובן מזינים את תחום התאים), והיא מחזירה את מספרו הסדורי של התא מתוך מערך התאים.
כמו"כ פונקציה שתבצע כנ"ל, כאשר המערך אינו כתוב בגליון, אלא מוזן כולו אל הפונקציה - זה הוא למעשה הפוך מפונקציית CHOOSE, שהיא נותנת את הערך לפי מספר התא ואני מבקש לקבל את מספר התא לפי הערך שהוא מכיל.
למה המאפיינים של קובץ אקסל חסרי ערך, איך מאלצים את היישום לא להתעצל ?ה"מאפיינים" של קובץ אקסל, כוללים שדות עבור "מספר מהדורה" ו"זמן עריכה כולל". אפשר אף להגיע לשדות אלו מתוך היישום (באקסל 2010: קובץ / מידע / מאפיינים (משמאל הדף, למעלה) / מאפיינים מתקדמים / סטטיסטיקה). אבל לפחות אצלי, היישום אינו טורח למלא את השדות אלו בערכי אמת, משום מה. משום מה ?
כמובן, שהסמנטיקה כאן שונה. כשכתבתי "ערכי אמת" לא התכוונתי שאפשר למצוא בסביבת המחשוב "ערכי אמת" במובנם הפילוסופי... רק בתורת אמת הם קיימים
ניווט בתוך קובץ אקסל (GO TO) אני עובד עם קובץ אקסל, המגיע כמעט ל-700 שורות, כל אחת בגובה 18.75. ואני אמור לקפוץ משורה הרחק לשורה אחרת. האם אין פקודה ביישום שמאפשרת לקפוץ לשורה לפי המספר שלה ? לפי חיפוש טקסט לא כ"כ עוזר לי כיון שמרכיבי התאים חוזרים על עצמם פעמים רבות.
האמנם א"א באקסל 2010 לקבוע קביעה אישית של מקשי קיצור כפי שאפשר בוורד ?? אפליה ?
תוקן על ידי אהרןישראלי ב- 14/07/2013 09:57:23
 |
|
|