בית פורומים נזקי האינטרנט

צילומים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2022 16:01 לינק ישיר 
צילומים

*שאלה 108:* 6; "הבן שלי בן 9, צילם את עצמו באופן מגונה, כשהוא מציג את איבר מינו, באופן שלא מבייש סרטי פורנו. הוא עשה זאת בטלפון של אביו - בעלי. כלומר הוא לא חשב אפילו להסתיר את הסרטון. אני יודעת שהוא נחשף לסרטון פורנו לפני כשנה כי הוא שיתף אותי בעקיפין, ומאז הוא מידי פעם מתנהג בצורה בוטה מינית כיצד לשוחח עימו? " רקע חילוני ⏱ᥧ 2 דקות *תשובה:* אכן ניכר כי הוא נחשף לחומר פורנוגרפי. אין מנוס מלשוחח עימו. הייתי מציע ראשית לשוחח על מיניות באופן כללי. בלי קשר לצורך שהתעורר בעקבות ההתנהגות שלו, גיל 9 הוא כבר גיל מתאים מספיק לדבר על מין. אפשר להסביר מטרות (גם כדי ללדת ילדים וגם כצורה של אהבה בין בעל ואישה בוגרים), לגעת בהחלט באקט עצמו בהסבר מפורש אבל לא מעמיק, ולזרום לכל שאלה או דבר שהילד יעלה. בהזדמנות אחרת, לאחר כמה ימים לפחות, ליזום שיחה נוספת. בה תסבירו על פורנוגרפיה - שיש באינטרנט, לצערנו סרטים שרואים אנשים עושים את מה שדיברנו, ממש כדאי לא לראות את זה אבל לפעמים רואים גם אם לא רוצים. חשוב מאוד לא לדבר בשיח שיפוטי בכלל. לומר לילד שאתם מצטערים שהוא ראה, וגם כנראה אתם טעיתם שנתתם לו מכשיר שיכולים להיות בו כאלה סרטים. אתם מזמינים אותו לשאול כל שאלה שהוא רוצה, ולשתף בעתיד אפשר הוא מרגיש צורך או רואה בטעות שוב משהו כזה. חשוב להשתמש במילה פורנוגרפיה, להגיד שככה קוראים לסרטים כאלה, ולצערנו יש אותם בעולם כמו הרבה דברים לא טובים אחרים שאנחנו מנסים כמיטב יכולתנו להימנע אבל לפעמים זה מגיע מעצמו, כמו ריב עם חבר. במקביל לשיח ההסברתי, חשוב להבהיר שאסור לעשות דברים שדומים למה שראית בסרט. ואם זה יקרה אתם תעירו לו על כך. זה לא יותר חמור מלצעוק או לנהוג באלימות, אבל גם לא פחות חמור. ואתם פה כדי לעזור לו. כדאי ששני ההורים יהיו בשיחה יחד. במקביל, חשוב לא פחות, לעשות פעולות של מניעה והרחקת האפשרות לחשיפה. כמובן שפורנו נמצא היום בכלל מקום, ואי אפשר למנוע טוטלית, ובכלל, אנו מאמינים שהעיקר הוא החינוך, השיח, הדוגמה האישית והנחלת הערכים - אך הורים כיום לא יכולים לפטור את עצמם מלעשות פעולות פשוטות, אם כי לצערנו עדיין אולי לא מקובלות חברתית. לפחות לחסום בחסימה הבסיסית שכל החברות מחויבות להציע ללא עלות. ולא לאפשר גלישה ללא פיקוח, לא במחשב ולא בפלאפון. מוזמנים להיכנס לאתר של ארגון לוקחים אחריות ולשמוע על רעיונות וכיוונים להתמודדות בנושא Mmb.org.il בהצלחה *אילן בן מאיר*, עו"ס קליני

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > נזקי האינטרנט > צילומים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext