בית פורומים נזקי האינטרנט

המוח של האדם וכיצד הוא מושפע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/2/2023 12:49 לינק ישיר 
המוח של האדם וכיצד הוא מושפע

http://mitbagrim.org.il/blog/2017/05/25/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%94%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%95%d7%92%d7%a8%d7%a4%d7%99%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%99%d7%a2-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%97/

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2023 17:00 לינק ישיר 
מורדכיקדוש

שלום לכולם!
ריפרפתי פה בפורום בעקבות מטופל שסיפר לי ששאב מפה הרבה מידע שסתר את מה שקרה אצלנו בפגישות.

וראיתי פה הרבה תוכן שאינו נכון ואינו מקצועי...

אשמח להעיר כמה נקודות:

א. מטפל שאומר למישהו מה לעשות הוא לא מטפל. מטפל מכווין, מטפל עוזר למטופל לבחון מה מתאים לו. אך לא אומר למטופל מה לעשות.
בטח ובטח שמטפלת שאומרת לאשה להתגרש אם בעלה מכור- היא לא מטפלת ראויה. אשה שכותבת שהרבה מאוד מטפלות ואנשי מקצוע אמרו לה להתגרש- זו תופעה מצערת כי זה אומר שהיא ראתה הרבה אנשים שהתחזו למטפלים... לצערנו בציבור החרדי ישנם הרבה "מטפלים" כאלה... הרי מי שיקח את האחריות אחרי ההחלטה זה המטופל ולא המטפל...

ב. התמכרות לצפייה בתכנית לא צנועים אינה "מחלה כרונית". היא התמכרות. מטפלים טובים יודעים לטפל בהתמכרויות. ישנן כמה שיטות יעילות היום בעולם הטיפול. שיטות ישנות ושיטות מודרניות יותר. העיקר למצוא מטפל טוב שיש לכם הוכחה שהוא יודע לעשות את זה. נכון, טיפול בהתמכרויות הוא טיפול קשה שדורש גם שינויים בכל הרבדים: בהתנהגות, בתפיסת העולם, בהרגלים ובסוף גם שינויים נאורולוגיים-מוחיים. אבל זה אפשרי.

ג. כל מיני "הצעות" שמופצות בידי אנשים חובבניים שלא מבינים כלום בנפש ובתחום ההתמכרויות- עשויות להזיק. היו לי מטופלים שעשו בעבר מאות צומות ולא הבינו איך זה לא עזר... 

ד. מלחמת היצר זה דבר חשוב. כשמדובר בהתמכרות המלחמה לא תעזור "שהוא מאש ואני בשר ודם". בהתמכרות יש לטפל באופן מקצועי ומאורגן. בדיוק כמו שאם היה מדובר בדיכאון קליני, בפוסט טראומה מורכבת או בפסיכוזה לא היינו מסתפקים ב"עייצעס" של פורומים.

ממליץ לקרוא את המאמר שלי בנושא התמכרויות. המאמר תקף לכל סוגי ההתמכרויות: https://kclinic.co.il/%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אינטרנט ומחשבים > נזקי האינטרנט > המוח של האדם וכיצד הוא מושפע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext