בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלה לכל הכופרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2012 04:48 לינק ישיר 

דינוזאורוס,

כפי שכבר כתבתי בתחילת האשכול, אולי בשלב מאוחר אכתוב את דעתי בנושא בצורה מקיפה (מעבר לעקרונות שכבר נידונו). לצערי כעת אין בידי די זמן וכוח לכתיבה ולדיון שמן הסתם יבוא בעקבותיה. כך שתשובה מקיפה לדבריך תצטרך כנראה לחכות למועד אחר.

נ.ב בקשר לאתרים מדעיים בתשלום, הכיוון הוא יותר של סטודנט דלפון עם גישה למאגרי המידע שהאוניברסיטה מנויה עליהם. צר לי לאכזב אותך אם בנית על תרומה לכולל.

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 02/01/2012 04:54:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 14:55 לינק ישיר 

לדעתי כל הסגנון של פותח האשכול ושל הלומדת להוכיח משאלה פשטנית ותמימה את אמיתות התורה מוטעית כי שאלות כאלו יש גם לכיוון ההפוך.
כשם שאין עם ששרד כ"כ הרבה וזוכר את התורה אין גם עם שבל כ"כ הרבה ומה עם זה שכל דברי התורה על כרת לא מתקיימים. ועוד ועוד דברים כאלו.
ודאי שהתשובה לתרץ את ההיסטוריה תהיה מורכבת אלא שהאמינים יגידו שהסבל הוא בגלל הבחירה ביהודים וההסתר הוא כדי לא לבטל את הבחירה של היהודים והכופרים יגידו שהסבל איחד את העם וכן התורה ולכן הם שרדו העם והתורה.
נא לא לשכוח שהנצרות שורדת כבר אלפיים שנה
מ"מ שאלת הפתיחה של האשכול אינה בגדר הוכחה כלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 16:57 לינק ישיר 

דינוזאורוס

ציפיתי להתקפת מחץ על ההשוואות של משה ויינפלד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 19:34 לינק ישיר 

גזלנים!

נא להימנע מהעלבות/מילים בעייתיות

למה להטריח עלי סתם?

סבא עצכח מוריד דמעות ומזמין טיפקס חדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 19:38 לינק ישיר 

הנוכח

1. אתה מעלה מפעם לפעם את הרעיון של MEME. הנושא מוכר לי מעט מדי. התוכל לפתוח אשכול בנושא ולהסביר?

2. נא לא לכתוב את שם השם של ארבע אותיות גם בחמש. זה מפריע לרגישים. יש תחליפים לא קשים (ד', ה', השם המפורש ועוד ועוד). נכון שאין בזה בעיה של "שמות" האסורים במחיקה או בזלזול, אבל עדיין בבקשה להתחשב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 19:52 לינק ישיר 

מיימוני, דוקא כאן חסרה מאד החתימה הקבועה שלך: שומר פיו ולשונו וכו' ...   :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 21:06 לינק ישיר 

מיימוני

meme הוא יחידת מידע שאפשר להתייחס אליה ככזו. כמו גֶן, היא יכולה לעבור אבולוציה. אני לא באמת יודע בנושא יותר ממך.

לגבי שמו של הא-ל היהודי:
אין לי עניין מיוחד להפריע לאנשים,
אבל הנקודה היא שחלק אינטגרלי מהצגת דעתי היא העובדה שמדובר באל עתיק בשם י-הוה ולא  ב 'השם המפורש' 'יקוק' 'ידוד', וכ"ש 'השם', ה' או ד', 'הקב"ה' 'אלוקים', או אפילו 'א-לוהים'. כל השמות האחרונים מעוררים במי שגדל על ברכי האמונה רגשות של אמת, של משהו גדול ממך (ולבטח קיים), של פחד להתנגד לו (מק"ו מהזכרת שמו) או לומר משהו שלא ימצא חן בעיניו, של כניעה לסמכות המבוגרים נושאי דברו, של חמימות החסייה בצל כנפיו ותחת ידיו התומכות וכו'.
זה מטה את הדיון - אי אפשר לכפור באלוקים, או בה' (או בד'), וקשה לטעון ש"ה' אינו כל יכול" - זו כמעט סתירה פנימית.
אני מוכרח לצורך הצגת טיעוניי להציג את איך שבזמן הכתיבה תפסו את הדברים - כמתייחסים לאל (אולי יחיד ואולי לא) בשם            'י-הוה' (אני מניח שהקוצרים ש - לפי הסיפור - ענו לברכת יואב: "י-הוה עמכם" בתשובה "יברכך י-הוה" לא העלו על דעתם שבעוד 3000 שנה מישהו יקרא לנ"ל ד' ויגדיר אותו כ'כוח עליון' אבסטרקטי שאי אפשר בכלל לטעון אודותיו משהו מעבר לטענה שמה שטוען דוקינס הינו שגוי). 
אני מקווה שכוונתי הובנה. אם יש לך הצעה אחרת, אשמח.
אגב: גם אני לא אוהב את ההטיה הנגדית המתבצעת ע"י שימוש תכוף ב'אלוקים' 'הא-ל יתעלה' 'השי"ת' כשמתייחסים לאל המקראי    'י-הוה'.  אבל אין ברירה ואני נאלץ לבלוע את הצפרדע, וממני ילמדו הרגישים וכן יעשו.

תוקן על ידי thepresent ב- 02/01/2012 21:06:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 22:20 לינק ישיר 

הנוכח

תודה שהסברת את עמדתך.

אני מקוה שאני מבין את הבעיה, והיות שעם הפתרון שלך יש בעיה, אולי נוכל לחשוב על פתרון אחר.

למשל, "האלוקים המקראי"?

ואם כבר, האם פתחת אשכול על התפתחות האמונה באלוקים המקראי עד לתפיסתנו הפילוסופית? טענה דומה, אם איני טועה, מעלה היום ישראל קנוהל (בעל מחבר "אמונות המקרא" ועוד ספרים), ואף הוא אינו הראשון בכך.

לגבי ה"ממ", הרעיון מוכר לי ממאמר ישן של הופשטטר (נדמה לי) באחד מספריו (או שמא היה זה עוד גרדנר, קודמו בתפקיד ב"סאיינטיפיק אמריקן"?) וכמדומה שיש ספר חדש יחסית על "מכונת הממים" בעברית, אבל איני יודע אם זה אותו נושא.

הרעיון של רעיון שנתפס כמו קרס ותופס ועובר הלאה הוא חשוב מאד, וראוי להקדיש לו אשכול, וקודם כל לאפיינו ולהדגימו.

אז אפשר למשל לבדוק אם יש אוסף רעיונות כאלו שהינם שרדנים יותר מאחרים, וביניהם הדת היהודית שלנו, ומה זה אומר. חלק מנושאים אלו כוסו כאן, אבל ללא המבוא ההכרחי.

ספרן

בח"ח מתעלל בי ולחתימתי היפה הוא מוסיף אוסף של ג'יבריש (=תוים משונים).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 22:28 לינק ישיר 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9D

מם.

אפילו לא קראתי. מניח שיש לפחות את הבסיס והפניות רלוונטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2012 23:21 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2012 01:50 לינק ישיר 

מיימוני,

תעשה טובה...
'האלוקים המקראי'?
נו באמת.
אולי 'האל המקראי'. מה אתה אומר?

בעל
מה יש בקישור ההוא?

קאנר
להערכתך, איזה מהספרים יותר רציני - 'שתי עגלות וכדור פורח' 'את אשר ישנו ואת אשר איננו' לעומת 'אלוהים משחק בקוביות'? כי את האחרון קראתי, שאדע סדרי גודל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלה לכל הכופרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext