פינת הצרכנות - אותי זה מרגיז
כחובב קפה מושבע, וכאחד שהורידים שלו מזרימים קפה בסלאלום בכל חלקי גופו, נתקלתי במידע מעניין. אשתף אתכם.
יש סוג של קפה הנקרא טייסטר צ'ויס (אם קפה נמס הוא בכלל קפה), הקפה הנ"ל מופיע לנו - פשוטי העם - בכמה צורות וגוונים.
יש את הקפה האדום: הרגיל. יש את הקפה הצהוב/מוזהב: זהב. יש את הירוק: בלי קפאין. פעם היה גם חום: חזק. (לא יודע למה ירד מהמדפים, אבל אני מאותו יום שונא את פרופר).
אני איש מוזר מאד שלחיכי ערב הקפה המוזהב. למה? ככה.
כמה עולה קפה? המוזהב בחנות ליד ביתי : 32.90 הרגיל גם אותו הדבר. בלי קפאין: 39.99 (מבחינת רשתות השיווק הכל עובד עם דוט 99. דוד10=דוד9.99) למה יש הבדל במחיר? ככה. אני קונה מוזהב שהרי המחיר זהה.
באזורים החרדים לא מוכרים את המוזהב. למה? ככה.
יום אחד, גיליתי למרבה התדהמה שהאריזה של המוזהב מכילה רק 175 גרם, לעומת הרגיל שמכיל 200. למה? ככה.
שלחתי מייל נוטף זעזוע וחלחלה לשירות הצרכנים של אסם, ובו שאלתי: למה? למה מטעים אותי? למה שמים כמויות שונות באריזות זהות? למה? על מה אבדה הארץ?
היום הם התקשרו: שלום מדברת לא זוכר מי משרות הצרכנים של אוסם.
היא הסבירה לי באריכות שממש אין לה תשובה לשאלה. הוסיפה נימוקים, שכנועים הבהרות שממש, אבל ממש, אין לה הסבר.
שאלתי: האם יש הפרש במחיר שאתם מוכרים לחנויות, בין קפה לקפה? סירבה לענות. התחננתי, ביקשתי, ללא הועיל. הבטחתי לה מקומות בגן עדן רבים כגלעיני תאנה, לא הועיל. שבעים בתולות. לא עזר.
שאלתי: מה המחיר המומלץ לצרכן? ענתה: הרגיל: 49.99 המוזהב: 48.5.
אם המוזהב יותר זול, למה ברוב החנויות הוא עולה יותר? ככה.
למה קפה רגיל שמחירו המומלץ 50 ש"ח עולה באזור 30? ככה.
סתם שתדעו.
נ.ב. כשהתחלתי לשאול אם יש סיכוי שיום יבוא ואזכה לטעום שוב ביסלי בטעם שום בצל, או טאקו, נגמרה לי הסוללה. עד עכשיו אני לא יודע.
תוקן על ידי הגולם ב- 27/06/2007 16:47:09
 |
|
|