| נשלח ב-15/7/2007 00:17 |
|
| |
אנחנו - החרדים - נפולת של נמושות
אנחנו - החרדים - נפולת של נמושות.
מכים אותנו, חובטים בנו, מעליבים אותנו, סוטרים לנו, ואנחנו שותקים, מבליגים ונותנים את הלחי השניה.
מה גורם לנו לתת לחילונים יחס חיובי, למרות שהם מכים אותנו על ימין ועל שמאל?
לדוגמא: הבה נצייר לעצמינו סיפור מצוי, משפחה חילונית נסעה בכביש (אולי גם בשבת) ונפגעה בתאונת דרכים, הראשונים שבאים לעזור להם: אנשי הצלה לגווניהם - חרדים. אם אחד מהם נפטר או משהו כזה - מגיעים אנשי זק"א - חרדים, ומעבירים אותם לחברה קדישא - חרדים, שיטפלו בגופה. אם נשאר אי מי מהם נכה - הרי הוא הולך לסניף יד שרה - כן כן, חרדים, הקרוב, ושואל מהם ציוד רפואי. אם אבי המשפחה אינו יכול לפרנס את עצמו עוד - ארגון הצדקה הם - חרדים.
כשהם מתחתנים, מביאים רב חרדי, מתגרשים - ברבנות, נעזרים בכל סוגי ארגוני החסד החרדים, מוצצים את דמינו ואת יתרת כספינו הדלה - ואינם משיבים לנו שום גמול הולם, מלבד בוז עמוק ומחפיר.
שערו בנפשכם מצב - שבו החרדים אינם מעוניינים לעזור עוד לחילונים. יש קריאת מצוקה, ואירגוני הצלה הפעם נחים, החולים והפצועים? - שיחכו למד"א. יש הרוגים? - שיתפזרו עצמותיהם בכביש, אולי עד שכמה שוטרים יכריחו אזרחים תמימים לאסוף את השיירים. פצועים? - שיקנו בכסף מלא אביזרי סעד. יש מצוקה? - שיקבצו נדבות בתחנה מרכזית בתל אביב.
החרדים הם אלו שתורמים לכל ארגוני החסד הללו, לא הכסף של החילונים עושה את זה, ואפילו לא תקציב המדינה השייך גם להם, אלא כסף חרדי נטו, כספם של אברכים עניים החושבים עשר פעמים לפני קניית גביע גבינה נוסף, - ומאותו הכסף אנחנו מצילים חילונים.
למה? למה? למה? הפרדו נא מעלינו. לא צריך תקציבים לשום דבר, אין שום צורך בכסף, אנחנו כבר רגילים להסתדר בלי הכסף החילוני. (ולא שתקציבים זה רק ממיסים חילונים, לגמרי להיפך), הפרדו נא מעלינו.
ויותר מזה - לא רק חילונים "פשוטים" אנחנו מצילים ומסייעים, גם אם אותו שוטר שהכה באכזריות בלי קורטוב של רחמים, נתן מכות בכל כוחו לחרדים, גם לו ירוצו חרדים לעזור, כמו מושק'ה אל הפריץ, גם אם אותו טומי לפיד יזדקק לעזרה ויבוא לסניף "יד אליעזר" או "מאיר פנים", הוא לא יצא משם רעב.
ההתחככות בחילונים, מכלה בנו כל חלקה טובה, מחדירה בציבור שלנו מושגים פסולים ומיותרים, דעות רעות וחולות, תרבויות הגויים המטמטמות את הנוער ואף גם את המבוגרים, ומעמידה אותנו לביקורת מיותרת על ידי חילונים שאינם מבינים דבר וחצי דבר בעניני החרדים וערכי הדת. פחות עזרה לחילונים = פחות מגע איתם, מינימום קשר, ושקט נוסף בשבילנו.
אם מישהו חושב שיש בזה מצווה גדולה, ואנו רק מתגברים על מדותינו, שטויות והבלים. ראשית - כל נושא העזרה לחילונים מעורפל מאד בהלכה, ודי בכך שכל מי שאינו סומך בשבת על העירוב המקומי - ואינו מחמיר בהלכות - שגם לא יחמיר, ולא יעזור לחילוני. ובפרט שהחומרא קולא היא. איננו צדיקים גדולים כל כך. אנחנו רק נמושות. וגם הרבה בזכות ההערצה לחילונים.
אין שום ספק - החילונים צריכים את החרדים פי כמה וכמה ממה שהחרדים צריכים את החילונים, וזה עוד רק במובן הגשמי נטו.
אז למה לא?
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 06:08 |
|
| |
כמה דמגוגיה בגרוש ושטויות יכולה להכיל הודעה אחת?
"כשהם מתחתנים, מביאים רב חרדי, מתגרשים - ברבנות" - לידיעתך, גולם נכבד, זה לא כאילו שיש להם ברירה.
המדינה כופה (!) עליהם את זה. סתם שתדע - יש הרבה, מה זה הרבה - מלא, חילונים שלא ממש רוצים רב חרדי בחופה, לא רוצים רבנות בכל הסיפור הזה, אבל מוכרחים. כי ככה זה החוק במדינה שלך.
"החולים והפצועים? - שיחכו למד"א" - וואוו, מדהים, אבל זה באמת מה שקורה ברחבי הארץ. בכל האיזורים בהם לא פועל ארגון הצלה/זק"א - החולים והפצועים מחכים למד"א. ולא, למרות ששמעת על סיפור שמד"א הגיעו שעתיים אחרי הצלה, בדר"כ זה לא קורה. הם מגיעים די מהר. הידעת? בחו"ל (אצל הגויים, ימח-שמם) בכלל אין הצלה/זק"א. וראה זה פלא - הם מסתדרים יופי!
"יש הרוגים? - שיתפזרו עצמותיהם בכביש, אולי עד שכמה שוטרים יכריחו אזרחים תמימים לאסוף את השיירים" - אהה. אח"כ הם גם יכריחו אותם לאכול את זה, רק כדי לשמוע את הקראנץ' שעושות העצמות כשלועסים אותן.
"יש מצוקה? - שיקבצו נדבות בתחנה מרכזית בתל אביב" - כן, גם את זה כבר עושים. סורי, אתה לא יכול לרשום על זה פטנט. אגב, במקומך לא הייתי פותח את הפה בנושא קיבוץ-הנדבות, במיוחד בהתחשב במגזר ממנו אתה מגיע (או לפחות מתיימר להגיע).
בכלל, הגאווה החרדית בענייני ארגוני החסד, היא אמנם מוצדקת, אבל לפעמים מוגזמת. זה לא שהחילונים לא מקריבים שום דבר בשבילך. להזכירך, אחוז ההרוגים החרדים בלבנון, לא עלה משום מה על ה 5%. משום מה.
"למה? למה? למה? הפרדו נא מעלינו. לא צריך תקציבים לשום דבר, אין שום צורך בכסף, אנחנו כבר רגילים להסתדר בלי הכסף החילוני. (ולא שתקציבים זה רק ממיסים חילונים, לגמרי להיפך)" - ספר לי על כך. אא"כ אתה מגיע מנטורי קרתא, או מאיזור סאטמר, לא כ"כ נראה לי שאתה רגיל להסתדר בלי הכסף החילוני. במיוחד לא אחרי שאתה מסכים לעשות את כל הטריקים והשטיקים בממשלה כדי לקבל את התקציבים האלה. למה לפנות לחילונים? למה לא ליטול יוזמה? נסה אתה להקים מדינה, שתתבסס אך ורק על תקצוב מהחרדים. הפרד נא אתה מעליהם, וספר לנו איך זה. יכול להיות שאנחנו לא צריכים את התקציבים, יכול להיות שאנחנו יכולים לפרנס את עצמנו (קשה לי להאמין, אבל יכול להיות). מה שבטוח - זאת לא חוכמה גדולה לקחת את הכסף, ואחרי זה לבוא ולומר "עופו לי מהעיניים, לא צריך את הכסף שלכם". נסה אתה לפתוח מדינה כזאת, שתתבסס אך ורק על תקצוב חרדי, ואם זה יעבוד - אני הראשון שמצטרף אליך.
וכן, התקציבים זה רק ממיסים חרדים, זה ברור. הם הרי לא יודעים מה זה לעבוד ב"שחור".
"אין שום ספק - החילונים צריכים את החרדים פי כמה וכמה ממה שהחרדים צריכים את החילונים, וזה עוד רק במובן הגשמי נטו." - שוב, אין שום ספק. זה למה בני ברק היא העיר הכי ענייה בארץ. כי החילונים לוקחים משם את כל הכסף.
די להתממות, די לנאיביות. תפסיק לראות את העולם דרך משקפיים של ילד בן 12, ותתחיל להתנהג כמו בוגר.
בכלל, כל הפורום הזה הפך בזמן האחרון ל"פורום להפצת שנאה". לא נראה לי שקיים שם אחד, מגזר אחד או סתם משהו שהוזכר פה בפורום בזמן האחרון, ולא נשפכו עליו קיתונות של רותחין. כל אחד פה בטוח ש"אני ואפסי עוד", וכל השאר הם סתם אפסים. אנחנו החרדים הרי אמונים על "שנאת השונה". בטוחני שאני מדבר בשמם של רבים, כשאני אומר שהשהייה פה בפורום בתקופה האחרונה הפכה למעציבה, עד בלתי-נסבלת.
מנהלים, לשיקולכם.
לרגל פתיחת השבוע, קבל ציטוט שדי חביב עלי, גולם. אמנם זה של הרב קוק, אבל בטוחני שאפילו אתה תוכל לעמוד בציטוט שמגיע מאחד ה"ציוניים":
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה - אלא מוסיפים צדק. אינם קובלים על הבערות - אלא מוסיפים חכמה. אינם קובלים על השנאה - אלא מוסיפים אהבה".
שבוע טוב.
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 06:58 |
|
| |
אפשר לקבל את מספר המתנדבים החרדים ביד שרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 08:24 |
|
| |
גולם
בטחון ממי אתה מקבל?
שירותי בריאות בסיסיים?
תקציב לחינוך שלך שמרגיז אותם ממי אתה מקבל?
פינוי הזבל ממי אתה מקבל?
פלא שהחילונים שאתה יורק בהם ממשיכים לעזור לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 09:33 |
|
| |
שאגת שביט
יהודי חרדי מקבל את שירותי המדינה לא "בזכות איזו טובה שעושים לו החילונים" אלא זכאי לכך כמו כל אזרח אחר
גם יהודי חרדי משלם מסים וזכאי לקבל את כל שמקבל אזרח אחר כולל שירותי בריאות, תקציבי חינוך, וגם פינוי זבל, בזכות ולא בחסד.
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:13 |
|
| |
הגיע באמת הזמן לחשוב במונחים של מינהל תקין ולא גמ"ח ומגיע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:27 |
|
| |
שאגת
חתול שמן ושבע יושב על השמנת, ומיילל בחמת זעם כל אימת שחתול צנום מנסה גם הוא ללקק.
המזרחיסטים השבעים והמחוברים לעטיני הממשלה מזה 60 שנה מטיפים מוסר לחרדים לאמור : כאן זה לא גמ"ח ! כאן מנהל תקין !
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:28 |
|
| |
אחוז ההרוגים החרדים בלבנון, לא עלה משום מה על ה 5%. כמה אחוז החרדים בכללותם?
אגב, במקומך לא הייתי פותח את הפה בנושא קיבוץ-הנדבות, במיוחד בהתחשב במגזר ממנו אתה מגיע אנו לא בושים באלו מבנינו שמקבצים נדבות וחיים מהם... ... הבושה היא לגנוב ...
סתם שתדע - יש הרבה, מה זה הרבה - מלא, חילונים שלא ממש רוצים רב חרדי בחופה הסקרים מדברים על "המון"... כמעט 7%
בכל האיזורים בהם לא פועל ארגון הצלה/זק"א איפה יש בארץ איזור כזה?
בחו"ל (אצל הגויים, ימח-שמם) בכלל אין הצלה/זק"א. זק"א היא אויל המאצה ישראלית... הצלה, ממש לא!!! בחו"ל ארגוני ההצלה הם חברות האמבולנסים...
לא כ"כ נראה לי שאתה רגיל להסתדר בלי הכסף החילוני - זה למה בני ברק היא העיר הכי ענייה בארץ. כי החילונים לוקחים משם את כל הכסף... אז זהו, על זה בדיוק רציתי לדבר איתך. אתה מברבר ומצווח בלי להחבין בין מה שאתה אומר למה שאתה שומע... אנו לא מקבלים מהחילונים אגורה שחוקה אחת.... האגורות השחוקות שהציבור החרדי מקבל מאוצר המדינה הם אפילו אל מאית ממה שהחרידם משלמים כמסים...
ותרשה לי לצטט לך עוד משפט לסיום...
די להתממות, די לנאיביות. תפסיק לראות את העולם דרך משקפיים של ילד בן 12, ותתחיל להתנהג כמו בוגר.
בכלל, כל הפורום הזה הפך בזמן האחרון ל"פורום להפצת שנאה". לא נראה לי שקיים שם אחד, מגזר אחד או סתם משהו שהוזכר פה בפורום בזמן האחרון, ולא נשפכו עליו קיתונות של רותחין. כל אחד פה בטוח ש"אני ואפסי עוד", וכל השאר הם סתם אפסים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:28 |
|
| |
דגול,
יש לך מושג כמה משלם המיזרחיסט הממוצע עבור חינוך, שלא לדבר על השקעות אחרות?
אלא מה, לי שומר הפך הכל מגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 10:49 |
|
| |
כבר אמרו לפני שאויל מחריש - לחכם ייחשב ולכן טוב אם היית מאמץ משפט חשוב זה.
וכעת, מאחר וביקשו ממני להשיב לך - באתי!
אנחנו - החרדים - נפולת של נמושות. מכים אותנו, חובטים בנו, מעליבים אותנו, סוטרים לנו, ואנחנו שותקים, מבליגים ונותנים את הלחי השניה. מה גורם לנו לתת לחילונים יחס חיובי, למרות שהם מכים אותנו על ימין ועל שמאל?
לדוגמא: הבה נצייר לעצמינו סיפור מצוי, משפחה חילונית נסעה בכביש (אולי גם בשבת) ונפגעה בתאונת דרכים, הראשונים שבאים לעזור להם: אנשי הצלה לגווניהם - חרדים.
דמגוגיה זולה! במשך עשרות שנים היה מד"א מגיע לכל אירוע ומבצע את המשימות על הצד הטוב ביותר. כעת קמו ארגוני הצלה חרדיים שעוסקים (מעבר לריבים פנימיים, כניבת אמבולנסים זה מזה ויחצ"נות עצמית משומנת) בסיוע למד"א. יבורכו החובשים הללו אך במחילה, מי שמתנדב רק בשביל לצעוק אח"כ "בזכותי אתם חיים", שלא יעשה טובות.
אם אחד מהם נפטר או משהו כזה - מגיעים אנשי זק"א - חרדים, ומעבירים אותם לחברה קדישא - חרדים, שיטפלו בגופה.
ראשית, אני מקווה שעל "משהו כזה" לא מכניסים לשקיות...
שנית, אנשי חברא קדישא מקבלים (ובצדק) כסף עבור עבודתם. אני מבטיחך שגם אם לא יגיעו אנשי זק"א, יהיה מי שיפנה את הגופה מהכביש (ואכן, בכל העולם מפנים גופות של נפגעי אסונות ע"י חברות אזרחיות או ציבוריות שזה תפקידן).
אם נשאר אי מי מהם נכה - הרי הוא הולך לסניף יד שרה - כן כן, חרדים, הקרוב, ושואל מהם ציוד רפואי.
דמגוגיה זולה. א) משום מה, דווקא את מקים "יד שרה" שאתה משוויץ בה, מקללים כאן השכם והערב ב) רוב המתנדבים ב"יד שרה" הם חילוניים למהדרין (ואין באמור לעיל בכדי להמעיט בערכו של המפעל הנפלא הזה).
אם אבי המשפחה אינו יכול לפרנס את עצמו עוד - ארגון הצדקה הם - חרדים.
אכן, אין אף גורם ממשלתי שמסייע לנזקקים וכל עניי ישראל החילוניים חיים רק מנדבות שמספקים להם הגמ"חים החרדיים ומנגד, אין ולא היה ולו חרדי אחד שקיבל אי פעם ולו אגורה שחוקה מהמגזר החילוני ומכספי משלם המיסים הלא חרדי.
כשהם מתחתנים, מביאים רב חרדי, מתגרשים - ברבנות,
יש להם ברירה? תאמין לי שאם ה"שוק" הזה היה פתוח, היו הרבה רבנים חרדיים (שאגב, מקבלים משכורת מהמדינה עבור עבודתם) היו נזקקים לגמ"חים מהסעיף הקודם...
נעזרים בכל סוגי ארגוני החסד החרדים, מוצצים את דמינו ואת יתרת כספינו הדלה - ואינם משיבים לנו שום גמול הולם, מלבד בוז עמוק ומחפיר.
היות וגם אתה מבין שכתבת שטות מוחלטת וחסרת בסיס עובדתי ושרוב תקציבי החרדים מגיעים מן המגזר החילוני (שלא לדבר על היחס בין הכנסות ממסים והקצבות מביטוח לאומי בין המגזרים), הרשה נא לי להניח ש"רק" החלקת בלשונך.
שערו בנפשכם מצב - שבו החרדים אינם מעוניינים לעזור עוד לחילונים. יש קריאת מצוקה, ואירגוני הצלה הפעם נחים, החולים והפצועים? - שיחכו למד"א. יש הרוגים? - שיתפזרו עצמותיהם בכביש, אולי עד שכמה שוטרים יכריחו אזרחים תמימים לאסוף את השיירים. פצועים? - שיקנו בכסף מלא אביזרי סעד. יש מצוקה? - שיקבצו נדבות בתחנה מרכזית בתל אביב.
החרדים הם אלו שתורמים לכל ארגוני החסד הללו, לא הכסף של החילונים עושה את זה, ואפילו לא תקציב המדינה השייך גם להם, אלא כסף חרדי נטו, כספם של אברכים עניים החושבים עשר פעמים לפני קניית גביע גבינה נוסף, - ומאותו הכסף אנחנו מצילים חילונים.
עיין בתשובותיי הקודמות וחשוב על הקורה בכל העולם המערבי ואז תבין שאתה טועה בכל הנחותיך.
למה? למה? למה? הפרדו נא מעלינו. לא צריך תקציבים לשום דבר, אין שום צורך בכסף, אנחנו כבר רגילים להסתדר בלי הכסף החילוני. (ולא שתקציבים זה רק ממיסים חילונים, לגמרי להיפך), הפרדו נא מעלינו.
נסה לחיות ללא כספי משלם המיסים החילוני שמוזרמים אליך באמצעות מערכת המים, הביוב, פינוי האשפה, סיבסוד הרפואה, בניית הכבישים, בניית הבית בו אתה גר, הזרמת החשמל למקרר שלך, סיבסוד הקמח וכו'. אח"כ תחשוב לבד מי תלוי במי!
ויותר מזה - לא רק חילונים "פשוטים" אנחנו מצילים ומסייעים, גם אם אותו שוטר שהכה באכזריות בלי קורטוב של רחמים, נתן מכות בכל כוחו לחרדים, גם לו ירוצו חרדים לעזור, כמו מושק'ה אל הפריץ, גם אם אותו טומי לפיד יזדקק לעזרה ויבוא לסניף "יד אליעזר" או "מאיר פנים", הוא לא יצא משם רעב.
למה רק שוטר? גם החייל שמקיז דמו מול האוייב הערבי (שכידוע רוצה להרוג רק חילוניים) וגם שוטר התנועה שמציל מתאונה רק חילוניים וגם שוטר הסיור שכידוע מציל מגנבים רק חילוניים - את כולם נגנה עד בלי די!
ההתחככות בחילונים, מכלה בנו כל חלקה טובה, מחדירה בציבור שלנו מושגים פסולים ומיותרים, דעות רעות וחולות, תרבויות הגויים המטמטמות את הנוער ואף גם את המבוגרים, ומעמידה אותנו לביקורת מיותרת על ידי חילונים שאינם מבינים דבר וחצי דבר בעניני החרדים וערכי הדת. פחות עזרה לחילונים = פחות מגע איתם, מינימום קשר, ושקט נוסף בשבילנו.
אם מישהו חושב שיש בזה מצווה גדולה, ואנו רק מתגברים על מדותינו, שטויות והבלים. ראשית - כל נושא העזרה לחילונים מעורפל מאד בהלכה, ודי בכך שכל מי שאינו סומך בשבת על העירוב המקומי - ואינו מחמיר בהלכות - שגם לא יחמיר, ולא יעזור לחילוני. ובפרט שהחומרא קולא היא. איננו צדיקים גדולים כל כך. אנחנו רק נמושות. וגם הרבה בזכות ההערצה לחילונים.
אין שום ספק - החילונים צריכים את החרדים פי כמה וכמה ממה שהחרדים צריכים את החילונים, וזה עוד רק במובן הגשמי נטו.
היות ולא רק אני, אלא גם אתה (גם אם אתה מיתמם כאן) מבין את גודל האיוולת במאמר המלומד שכתבת כאן, אני נוטה להאמין שדבריך נכתבו ב"הפוך על הפוך" - רק בכדי להסביר עד כמה הציבור החרדי לא יכול להתקיים בלי העולם החילוני (ואפילוי ר"ל, הגוי) שמקיפו.
אז למה לא?
__באמת למה?_______________
[/quote]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 12:15 |
|
| |
שאגת
די לי לראות את הקמפוסים ובתיה"ס ובתיה"כ המפוארים שלכם, לעומת הקראוונים העלובים שלנו,
באורט בקרית הרצוג למדו בשעתו כ 200 תלמידים,
אתה יודע כמה תלמידים חרדים היו לומדים בכזה שטח ?
לכה"פ 10.000
ואתה עוד מקשקש לי על הכסף שאתה משלם !
הוא אשר דיברתי, החתול על השמנת מטיף מוסר לחתול הצנום והרעב, ועוד מסביר לו : רק את טובתך אני דורש.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 12:44 |
|
| |
דגול
איפה ה BOLD
ודרך אגב לא בטוח שכדאי לתת לכם שמנת, כדי שתריבו בחצרות בפנים?
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 15/07/2007 12:42:21
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 12:58 |
|
| |
שאלה לכל המתלוננים והבכינים:
מדוע היהודים החרדים באר'הב ואנגליה --שאינם מקבלים כלום מהמדינה כיהודים--הם אינם
בוכים אינם מיללים ובודאי אינם מקללים את השלטונות--למה כאן זה אחרת? שם הם לא
חרדים לדבר ה'?
באר'הב היו רמאויות בת'תים -הרמאים הלכו לכלא --וחלק מהתלמידים הורידו את הכובעים
בגלל הרמאויות של ההורים והמחנכים שלהם.כנראה בגלל ששם אין" דה-הרטוך" הרמאים
עומדים למשפט--הגויים וכולם מבינים שכך צריך להיות--הם לא מיללים שהם בגלות..
מי מוכן לענות תשובה ענינית?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 13:52 |
|
| |
RWASSER
מה פירוש כאן זו מדינת היהודים, שיגידו תודה שנותנים להם, אחרת למדינה שלהם לא היתה תקומה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 19:02 |
|
| |
כל ההבדל בין החרדים בארץ לבין החרדים בחול הוא נושא שצריך לערוך עליו מחקר אקדמאי רציני
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2007 20:22 |
|
| |
גלם,
אם זה האשכול שאתה בוחר לפתוח בימי בין המצרים אתה באמת נמושה
אם אין לך מה לכתוב עדיף שתשתוק ולא תראה את בורותך ושנאתך ברבים
החילונים כבר לא יהודים? לא צריך לעזור להם כי הם אחים שלנו???
אם אתה מוכן להושיט עזרה רק למי שנותן לך מה שאתה צריך ולאחרים לא אז הרמה שלך היא כמו ילדים בגן "אני עושה לו כי הוא עשה לי". אם אתה לא מישם את התורה שאתה לומד אתה לא חרדי, אתה סתם אינטרסנטי
|
|
|
|
|