בית פורומים בחדרי חרדים

"תסמונת דאון" - שפיות במיטבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2007 15:28 לינק ישיר 
"תסמונת דאון" - שפיות במיטבה

אחת מידידותיה של אשתי תחי' נפטרה ל"ע.

אחרי שעבר זמן מה מהפטירה - הוזמנה אשתי לכנס לזכרה של המנוחה.

ומה כולל הטקס?

המשא המרכזי בערב הוא - קווים לדמותה של הנפטרת מאת "אמא לילד תסמונת דאון".

לא פחות ולא יותר.

כיון שהכנס היה מרוחק, ואשתי לא יכלה להגיע אליו - איני יודע עד לרגע זה מה היה בכנס. אולי האשה שם סיפרה על איזו זכות גדולה שבזכותה זכתה לילד כזה, אולי היא נתנה עצות לכולם איך לזכות, אולי היא חילקה ברכות, אולי ואולי ואולי.

מסקנה: הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם, מה שבא בקלות נתקע כמו עצם בגרון ולעולם לא יעלם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 15:53 לינק ישיר 

חזק! בזמנו כשהתחילה "בהלת האוטיסטים" סיפרו שהגרח"ק אמר על זה, כששאלוהו אם להאמין לאוטיסטים, שהאוטיסטים נהיו רבנים והרבנים נהיו אוטיסטים... (מסתמא שזה מעשה שלא היה, אבל זה חזק בכל מקרה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 15:57 לינק ישיר 

גולם
עדיין לא הצלחתי להבין מה כ"כ מכעיס אותך.
אתה יודע בכלל מה זה לגדל ילד תסמונת דאון?
לי יש אח כזה !!  החיים ממש לא קלים ופשוטים .
ואם אתה לא יודע על מה דברו שם רצוי שפשוט תשתוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 16:50 לינק ישיר 

הגולם, חשבתי שהפסקת עם מעשי הגולם.
אם אינך מבין איזה ניסוי עצום זה להיות הורה לילד מיוחד עדיף שתלמד ולא תכתוב הודעות של שטות.

אתה יודע איך מרגישה אמא שרואה בגן את כל החוכמות של הילדים האחרים ויודעת שגם כשתהיה לבנה חתימת זקן הוא לא יגיע לרמה הזו?  אתה יודע כמה קשה כל יום של הורה כזה? כמה שיברון לב יש?
כמה סבלנות צריך?

כמה תעצומות נפש צריך כדי לקום כל בוקר להתמודדות הזו, לתמוך בילד כזה, לשמוח בהישגיו גם אם הם רחוקים שנות אור מבני גילו.

אני לא מכיר את אותה אישה אבל בהחלט יש מקום לכנס כזה ואולי ראוי שאתה ואחרים תלמדו קצת על הנושא כדי שתבינו קצת ולא תזלזלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 16:59 לינק ישיר 

הגולם, מה אכפת לך מי מדבר, אמא לתסמונת דאון, אמא לחייל שנפצע אמא לגולם או אישה של ראש ישיבה, הן כולן אותן נשים עם אותה רמת איי קיו, אז מה אכפת לך התואר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 17:07 לינק ישיר 

הנקודה היא התואר. מה קשור ל"קוים לדמותה של הנפטרת" זה שהדוברת היא אם לילד תסמונת, רח"ל? זה קשור כשמדברים על חינוך ילדים, זה קשור כשמדברים על התמודדויות ונסיונות, אבל מה זה קשור להספד? אלא מה, שזה נהיה תואר בפני עצמו, כמו, להבדיל, ראש ישיבת ... או רב קהילת ... ומגיד מישרים. ההבדל הוא שהתארים הללו רלוונטיים, כי זה אומר (או אמור לומר...) שמהאדם הזה כדאי לשמוע, או שהוא בר-סמכא ומסתמא יש תוכן בדבריו, או שהוא דרשן מקצועי ונעים לשומעו. אבל איך רלוונטי להספד זה שהיא אם לילד כזה? שימו לב, אינני מזלזל בכוחות הנפש העצומים ובזכויות הרבות שיש לאשה הזו, רק לא מבין איך זה רלוונטי להספד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 17:12 לינק ישיר 

לקחת לי ת'מילים....

הגולם, לזה התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 17:25 לינק ישיר 

לאחר שיצא לי להכיר כמה אמהות לילדים פגועים, עלתה בדעתי מחשבה שאולי, עצם ההתמודדות והקושי הרב בגידול ילד שכזה, גורמים להן "לגדול".

הן משום מה נראות לי "מפותחות" יותר, בעלי אישיות גדולה ומעמיקה יותר משהיו, אילו לא נאלצו להתמודד עם צרות שכאלו.

סתם הערת ביניים שלא באה לסתור את התובנות האחרות שעלו בתגובות כאן.

קטונתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2007 17:39 לינק ישיר 

בס"ד

תראו, אני בא לעשות כאן משהו שבד"כ אינני עושה,

וזה לסנגר על הגולם.

נראה לי שהוא התכוון לכך שהוא לא מבין מה הקשר של מקרה כזה לכנס על אשה שנפטרה.

לא שאני תומך במה שג"א חושב שהוא התכוון !

*** אני יהודי מארץ ישראל***

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "תסמונת דאון" - שפיות במיטבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext