הקטע המקורי והאמיתי נמצא בלפ טופ של פ. חובב.
הנה הוא בטקסט:
בתהומות "חרדים"
כל תינוק יודע מה זה מחשב, אבל לא כל ילד נתקל במה שיענקל'ה ציפרשטיין ראה במו עיניו.
יענקל'ה שוורצגרנדרוביץ ציפרשטיין נח (כאן צוחקים, פ. ח.) חזר הביתה בבושת פנים.
- אבאל'ה, אתה יודע מה הרב'ה לימד אותנו היום
- מה?
- שמי שיש לו בבית מחשב הוא פושע גדול, והוא יכול להגיע דרך המחשב לכל הדברים הרעים שבעולם, אפשר לראות במחשב אפילו חילול שבת.
- ומה אתה לומד מזה?
- אבא, נכון יש לנו מחשב?
- כן.
- ואתה רואה בו לפעמים חילול שבת?
- לא, חס ושלום.
- אפשר לראות בו אפילו משחקי כדורגל, ה' ירחם, תראה לי פעם...
- חס ושלום, אנחנו לא רואים במחשב שום דבר חוץ מ"בחדרי חרדים", זה רק לחרדים, ואין שם דברים רעים.
- הרב'ה סיפר לנו על זה, הוא אמר שיש שם אחד רשע גדול, שקורא לעצמו "הגולם" שהוא תמיד נגד הקדושה הגדולה של יתד.
- כן, ממנו צריך להזהר מאד מאד, אפילו פעם אחת הוא העיז לכתוב שיתד "כאילו" פגע ברבנים.
ישנם בחורי חמד, שהתדרדרו עד תהום, והם אפילו חושבים שיתד הוא לא ממש עיתון טוב, לדוגמא נביא כאן את סיפורו של אלימלך זוכמירשטיינגרנאנץ (כאן צוחקים, פ.ח.)
אלימלך היה ילד טוב עד שנכנס לישיבה. יום אחד קפץ אביו מוישה נח גד משולם (כאן צוחקים, פ.ח.) לבקרו בישיבה, ומה ראו עיניו? בלורית גדולה מתנוססת על מצחו.
- מה קרה לשערות שלך?
- כאילו דאאא...
- מה זה השפה הזאת
- זה שפה של צעירים.
- ומה הכוונה?
- שנמאס לי ללמוד תורה.
- למה? מה קרה? איך זה נהיה?
- כי הייתי אתמול ברחוב, וראיתי המון דברים שמפריעים ללמוד, וגם לא התפללתי בזמן היום.
- אוי ווי, ה' ירחם. ולמה יצאת לרחוב אתמול?
- כי ראיתי בחדרי חרדים מישהו שכתב נגד "יתד נאמן" וזה כל כך דירדר אותי, עד שאני כבר לא דתי.
- איפה ראית בחדרי חרדים?
- בבית, חשבת שאני לא יודע את הסיסמא?
רבותי! תתעוררו, תראו להיכן אפשר להגיע אם מחזיקים מחשב בבית. (כאן צוחקים רציני וארוך, פ.ח.)
תוקן על ידי שיח_השדה ב- 22/08/2007 21:28:24
 |
|
|