כיון שאני מכיר כבר כמה וכמה רווקות מבוגרות שטרם מצאו את בן זוגם, יש בהם אפילו בנות 22 ומעלה, עלה בדעתי רעיון.
למה לא ננסה להוציא היתר מאה רבנים, ולהתיר בזמן הזה את החרם של רבינו גרשם שלא לשאת שתי נשים, ואז כיון שכל אדם נשוי יוכל לשאת כמה וכמה נשים, לא יהיו יותר רווקות זקנות.
ויותר מזה: כיון שיש מצוקה כספית בציבור, אם בכל נטל של קניית דירה יתחלקו מספר רב של הורים, יוכלו לקנות יחסית בקלות דירות לכל זוג+ של צעירים.
מה דעתכם? יש סיכוי?
נשלח ב-29/8/2007 12:54
רעיון של גולם.
נשלח ב-29/8/2007 12:59
אז כל אברך יצטרך ללמוד גם בכוילל ערב וכוילל לילה וכוילל חצות וכוילל אשמורת וכוילל ארבע אחר הצהריים וכוילל וילנא כדי לפרנס כמה נשים.
נשלח ב-29/8/2007 13:06
ה' ישמור
נשלח ב-29/8/2007 13:11
למה להתיר חרמות כשפשוט אתה יכול להמיר את עדתך לתימני (ועוד עדות) והם הלא מעולם לא קיבלו את החרם על עצמם.
נשלח ב-29/8/2007 13:12
דוד 10 אני מבקש לחסום את הגולם
נשלח ב-29/8/2007 13:12
זה כבר שאלה של גישה, יש כאלו שיעדיפו את חיי הרווקות ובלבד לא בתימנית
נשלח ב-29/8/2007 13:13
בשם_העם
למה לחסום? זו לא הפליטת מקלדת היחידה שלו...
וכנראה לא האחרונה
נשלח ב-29/8/2007 13:19
הגולם פגע בכל הנשים שבעולם. ברווקות שביזה אותן כל כך, בנשואות שהציע הצעה מגונה כל כך ואפילו בחפציבה כשרמז משהו על הדירות.
נשלח ב-29/8/2007 13:27
בשם העם הפגיעה בחפציבה חמורה בעיניך מהפגיעה בתימנים באשר הם?
לגופם של שטויות, מדהים באמת לראות איך שינויי תקופות משפיעים עלינו. דבר שהיה כמעט לגיטימי לגמרי אצל אבותינו, היום באמת מעורר בנו קריאות "ה' ישמור" וכדו'. אני חושב שמדובר במבט מעניין לגבי הטיעונים כביכול התורה מקובעת בהיסטוריה וכו'. מדהים לראות איך שגזרה שהיא יחסית מאוד מאוחרת נתקבלה לחלוטין (בעדות בהם היא התקבלה) והפכה להיות חלק מעצם עצמות תפיסת הנישואין. אלו מבינינו שאינם נינים לדור שבו הסבתא היתה רק אחת מנשות הסבא רואים ברעיון דבר חולני לא רק מבחינה אתית-חוקית-תרבותית אלא גם מבחינה דתית! הוי אומר שבמובנים רבים התורה התאימה את ערכיה (כבוד האשה וכו' וכו') לזמן!
לכן בעיני יש באשכול הזוי זה של "הגולם" דווקא פן יפה ומאיר.
נשלח ב-29/8/2007 20:36
כאשר לגברים מסוימים היו שתי נשים, לגברים אחרים לא היה נשים בכלל.
100 גברים ומאה נשים.
או 100 זוגות גבר + אשה.
או 10 גברים עם שתי נשים. + 80 זוגות גבר ואשה + 10 גברים רווקים.
נשלח ב-29/8/2007 20:44
לא יודע אם והיכן יש תיעודים לכך, אבל לדעתי בעבר מס' הגברים היה פחות מהנשים, מתו במלחמות יותר וכדו'.
נשלח ב-29/8/2007 21:21
גולם יקר
מה דעת אשתך בענין???
האם היא תסכים שאתה תהיה הראשון לישם את הפיתרון הגאוני?
נשלח ב-29/8/2007 21:24
יהדות,
ונשים רבות היו מתות בלידה...
נשלח ב-29/8/2007 21:38
מזה זמן שאני תוהה ואיני יודע האם הגולם הוא באמת גולם, כלומר גולם אמיתי, ממש ממש גוילם, או שבכאילו גולם עסקינן?
אילו בכאילו גוילם עסקינן, אז הוא ממש יצירתי......
אבל נראה לי מסברא שהוא באמת באמת ממש ממש גוילם...
נשלח ב-29/8/2007 22:38
צחוק בצד,
כידוע היעב"ץ שנחשב כפוסק הדור בזמנו, כתב תשובה ארוכה ומנומקת מדוע חדר"ג זה גרם יותר נזק מתועלת, ופגע בקדושת בית ישראל לדעתו. והרעיש עולמות לבטל את החרם, ובסוף מסיים שם כי אם יצטרפו אליו עוד שני פוסקים יבטל הוא ובית דינו לכל תפוצות אשכנז את הנוהג שלא לישא אשה על אשתו.
כמו"כ כידוע הגר"א גם הי'ה בדעה זו ובספרים מובא שהתבטא " אי איישר חיילי הייתי עובר מעיר לעיירה ומבטל חרם זה".
יש לציין גם שהסיבה שרבינו גרשום הגביל את החרם בזמן (אלף שנה) היא כי הרבה מגדולי דורו התנגדו לכך ובעיקר שהרי זו היתה דעת הקראים שכך פירשו את הפסוק "אשה אל אחותה לא תיקח" שהכוונה היא לאסור ב' נשים בסתם. והפרושים פרשו במקרה זה עפ"י המסורה (יבמות ה') אחותה ממש. וכדי שלא יתפרש כדברי הקראים ויתעוותו דברי תורה הוגבל החרם לתקופה מסויימת.