| נשלח ב-2/9/2007 12:19 |
|
| |
למה אני לא אענה יותר ל"מתפעל" על שאלותיו
הניק "מתפעל" שדרכו תמיד להביא שאלות תורניות, הלכתיות, וכאלו על הגבול, לכאורה מוסיף הרבה טעם ויהדות לפורום.
עד כה השתדלתי תמיד לענות לו, כששאל שאלה - אם ידעתי הייתי טורח לכתוב, אפילו באריכות, אם לא ידעתי השתדלתי לחפש ולבדוק. יהודי רוצה עזרה תורנית - למה לא.
אמנם כמה וכמה פעמים כשנענה, ביקש שיעלו לו סריקה. העצלות הזו לא ערבה לי, שהרי אם חפץ תורה אתה, לכל הפחות תפתח ספר, והרי נתנו לך מקורות מדוייקים. אבל החרשתי.
עש שראיתי את תגובתו היום: למה לי לחפש דברים בהקדמות כאלה ואחרות כשיש לי אפשרות יותר קלה ונוחה לשאול כאן ולקבל תשובות ? אתה דוקא רוצה שאני אתאמץ מאד ?
http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2272674&whichpage=1#R_14
אם אינך מוכן לטרוח את המינימום הנדרש - וכל מטרתך לנצל את טוב ליבם של בני הפורום - אני לא אפרגן לך את זה.
לא ולא.
מכאן ואילך - אם יש עוד מישהו שמתעניין בשאלותיו התורניות של "מתפעל" - שיודיעני שאטרח לענות לו, כי למען מתפעל איני טורח עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 12:26 |
|
| |
גולם בהנחה שהתכוונת ברצינות
נראה לי שהיתה בכוונת מתפעל
לא חלילה עצלות אלא להיפך לזכות את "בני הפורום" בתלמוד תורה
על כן אבקש ממך להסיר את החרם במיידי ולאלתר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 12:53 |
|
| |
ג"א מצטרף לבקשת מעונן רק יש לבקש הבהרה ממתפעל כי אם זה כוונתו הגולם צודק 100% כרגיל תנו כבוד למילת הגולם....
תוקן על ידי בוער_אש ב- 02/09/2007 12:56:49
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:00 |
|
| |
תודה לך בוער, ניקי האהוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:16 |
|
| |
ברור, הרי 'טוב לב' זו עבירה גדולה מאד.
אז אני אבהיר,
אני עובד במחשבים ותקוע במשרד מול מחשב. אסור לי לשבת ולפתוח ספרים.
כך שאם יש ל חורים בזמן העבודה, ויש לי שאלות שמעניינות אותי, אני מעוניין לקבל תשובות מכאלה שיש להם תקליטורים למיניהם שיכולים לחפש ולמצוא תשובות.
אבל האמת היא שאני באמת עצלן גדול. זה גם נכון. אודה ולא אבוש. אבל, באמת שאין לי אפשרות לעיין במקורות כי אין לי אותם כאן.
אז כל אחד שיעשה חושבים טוב טוב לפני שהוא עונה על השאלות שלי אם הוא לא חלילה עובר על 'טוב לב' מיותר. שלא אהיה לפוקה ולמכשול לחברים היקרים ובראשם הגולם.
כתיבה וחתימה טובה
ושנה טובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:23 |
|
| |
מתפעל,
כל עוד טרחתי וזכיתי לקיתון של בוז, שתקתי, כשעברת מעט את הגבול - הערתי.
אבל כאשר אתה מזלזל בכל בני הפורום, וכעת אף מוסיף חטא על פשע וכותב "אודה ולא אבוש"
אין בכוונתי לעזור יותר לשאלותיך.
אם לדעתך זו שאלה של טוב לב, תחשוב כך, לדעתי אין זה נוגע לטוב לב, גם אנשים טובים מאד אינם צריכים להיות למרמס ברגלי שרלטנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:24 |
|
| |
לכתחילה אני לא מבין למה לענות לו,הרי אשכולותיו לא קשורים כלל ליתד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:30 |
|
| |
הגולם, זכית לקיתון של בוז ?
על מה אתה מדבר ?
תן לינק. אם אכן 'זכית' לכך, אני בהחלט מתנצל מעומקא דליבא.
יכול להיות שהיתה לך אי הבנה בדברי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 13:50 |
|
| |
נראה לי שמישהו האשים אותו פעם בחוסר טוב לב, כי הוא סירב לסרוק. האם ייתכן שזה היה מתפעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 14:36 |
|
| |
מתפעל,
אל תדאג!
אנחנו איתך, שאל הרבה שאלות, נעשה כל מאמץ לענות לך, לסרוק, לצטט, לחפש במאגרים, כל מה שנוכל!
אל תיבהל, אילולא אתה בכלל לא היה אפשר לזכור ש"בחדרי חרדים" כאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 16:34 |
|
| |
הגולם,
מי אתה שתפתח את פיך על אחד מאושיות הפורום?!
מי אתה שתעז לצייץ לכיוונו של מקים עולה של תורה בהייד פארק?!
רוצה לעזור, תעזור. לא בא לך, אתה לא חייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 16:41 |
|
| |
אני מצטרף לדברי אמתער וצורםדוד מתפעל שמך אכן מתפעל אבער ווער ניט נתפעל תמשיך להביא דברי תורה לפורום
-------------------------------------- "הלל אומר: הוי מתלמידיו של אהרן, אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות, ומקרבן לתורה"
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 16:41 |
|
| |
הגולם
מן הראוי היה להוסיף בהודעת הפתיחה בל"נ.
אגב, לא ראיתי תשובות הלכתיות תורניות ממך שמחתי לדעת שבנוסף לכל מעלותיך, פניניך והגיגיך הנך גם ת"ח מופלג ששמח לעזור לאנשים (אמנם עד גבול מסויים).
עלה והצלח.
נראה לי שהיה פעם טור שהיית כותב אותו בשעה המיוחדת של הכוונות בבית הכסא, מה נהיה עם טור בית השימוש הוא כבר אינו ראוי לשימוש או שהחיבור בתא כבר אינו שמיש יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 16:53 |
|
| |
מתפעל היקר
ישנם ניקים שלא ראוי להתייחס אליהם,
מאחר וכל מטרתם ושהותם בפורום הוא למען ניגוח הזולת והטרדתו ועל פי רוב הם עושים את זה בריבוי ושילוש ניקים אשר עונים אחד לשני וגורמים לתוהו ובוהו,
בתור אחד מותיקי הפורום, אתה בודאי מכיר אותם ולכן "מתפעל" אני עליך איך נפלת בפח שהוטמן לך ואחד מאותם ליצנים החליט הפעם לדוג אותך בחכתו ולצערי הוא הצליח בכך,
המשך בדרכך ובשאלותיך התורניות והמענינות ונכון שאתה לא פותח אשכולות על יתד, ויזניץ, סטמר, באבוב, אונס ורצח, וישנם אנשים שאלו הם התחומים היחידים שמענינם אותם ולכן קשה להם לראות עוד אשכול תורני שאתה פותח,
אך מאידך גיסא אני בטוח שאת רוב חברי הפורום זה כן מעניין ולכן עלה והצלח ואל תבוש מפני המלעיגים והמשטינים למיניהם,
בברכת שנה טובה ולגלמים אל תהי תקוה וכל שונאיך מהרה יכרתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 19:20 |
|
| |
אהלן צורם אהלן מתפעל - תפסיקו לדפוק לשני את הראש כאן - זה לא הזמן ולא המקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2007 19:23 |
|
| |
עפ"י חוקת הפורום אין מקום לאשכולות מסוגו של "מתפעל".
לשם כך יש פורומים ייעודיים הנושאים ונותנים באוהלה של תורה.
כנלע"ד.
|
|
|
|
|