בית פורומים בחדרי חרדים

אוי, כמה שהחילונים מטומטמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/10/2007 23:00 לינק ישיר 
אוי, כמה שהחילונים מטומטמים

קחו לדוגמא את שירה של המשוררת רחל, מגדולות המשוררות העבריות:
 "עֶשְׂרִים וְשֶׁבַע – אֵיזֶה גִּיל!
 עֶשְׂרִים וְשֶׁבַע – זֶה מַבְהִיל!!..."
 וּכְבָר יָדוֹ נוֹעֶרֶת
 קִסְמֵי הַמְשׁוֹרֶרֶת.
דְּבָרִי מִסֶּלַע מוּצָק.

אילו הייתי כותב זאת מדידי בחדרי חרדים, האם לא יה בא דוד עם נעלי בית לתת לי מכות, בגלל עוצמת הטמטום?

וקחו למשל מה שכתב ע. הלל, גם כן משורר, דגול.

כשנפגשים
נדל
עם נדל
ולוחצים ידיים -
זה לוקח אולי שעתיים.
וכשנפרדים "להתראות",
לוחצים אולי שלוש שעות.

מזל
שאין לנדל
כפפות!
לו היו לנדל כפפות
שצריך כל פעם ללבוש ולפשוט,
זה בטח היה לוקח, היה לוקח,
חמישה או שישה שבועות.

אילו הייתי כותב את זה מעצמי, האם לא היה אבישי בן חיים מספר לקוראי מעריב, על זן מיוחד של טמטום שנתגלה בציבור החרדי?

ועוד מטומטם אחד: נתן אלתרמן, קבלו את דברי הטפשות שלו:

אני הוא גדליה רבע איש
אבל אני צומח
אם אין לי בית, יש לי כביש
ועל הכביש ירח

פה לאחד, ישנה מאה
ולשני מאתיים
ולי פאה ועוד פאה
ויחד פאותיים

אילו הייתי כותב את זה כאן מדידי, האם לא היו ממנים קב"נ לפורום?

והמשוררים הללו, שהם נחשבים מהטובים שבמשוררי ישראל, כתבו את הטמטום הזה דלעיל, והם נחשבים משוררים.

האין גבול לטמטום?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2007 23:53 לינק ישיר 

שלויימלע,
קבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 00:13 לינק ישיר 

הגולם, אני מעמיד בפניך אתגר: כתוב שיר על גיל 27, על נדל ועל גדליה רבע איש, כתוב מה שבא לך, השתדל להוציא מעצמך את המיטב, ותן לחברי הפורום להשוות בין השירים. עשינו עסק....?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 00:56 לינק ישיר 

אתם נכנסים לשאלה הישנה והיסודית עד מאד שכבר העסיקה דורות על דורות של יהודים,הלא היא - מיהו מטומטם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 03:16 לינק ישיר 

שמי הוא גולם גולם, כל היום אני עושה פה שול'ם

חויילם חויילם ועויישה שוייל'ם .

שול'ם עם שיח שולם עם קהלת.
ולרעבע מקרעכצען  אוכל את כל הפסולת .

משתדל לא להסתכסך , ולא להתפלש בחול ,
ומרוב מריבות יצא לי שם של טרול .

אז אמרו נא מה אעשה  ?
 אנא אלך ?          אנא אפנה .. ?

כן זהו שירו של גויילם , גייולם שעושה כאן שוייל'ם .

החוג לספרות :  אנא נתחו את השיר על פי המודל הקוגנטיבי האבסטרקטי והבלתי פוורמלי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 05:37 לינק ישיר 

נתן אנשין מצטט משורר חילוני:
אני והכסף כמו שני חברים
הוא מצפצף עלי
ואני מצפצף עליו

והוא מצטט מאמר שחקר למה התכוון המשורר:
1. איך כסף יכול להיות חבר של בן אדם?
2. איך כסף יכול לצפצף?
ואידך זיל גמור. משוגעים תרדו מהגג!

<I'd change the world, but they don't want to give me the source code>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 06:14 לינק ישיר 

אוי, תודה תודה,
רק עכשיו אני שמה לב כמה הם מטומטמים,
אפילו כאן במקלדת שלי, שעשו אותה החילונים,
האותיות לא מסודרות לפי האלף בית...
גם המספרים של הבתים הולכים בקפיצות
ממש מטומטמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 08:57 לינק ישיר 

ישראלה_דבר כתב:
אפילו כאן במקלדת שלי, שעשו אותה החילונים,
האותיות לא מסודרות לפי האלף בית...
את טועה ומטעה.
החילונים אולי מייצרים מקלדות, אבל הם בוודאי לא המציאו אותן. ידוע שבזוה"ק יש הוראות מלאות לבניית פיסי, כולל מקלדת, עכבר וכונן קשיח (אפילו תקן SATA נרמז שם והדברים נפלאים). למי שמעוניין במראה מקום מדויק - זה בדיוק שני פרקים אחרי תורת היחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 09:41 לינק ישיר 

כדי להבין שיר לא מספיק רק לקרוא אותו. צריך גם להבין את הסיטואציה, את המטרה ואת מה שמאחוריו.
אם מסתכלים בשטחיות אפשר לבקר גם שירים של גדולי ישראל. לדוגמא: שירי היין של אבן עזרא.
אם לא מבינים את הרעיון שמאחורי זה, אפשר (ח"ו) לחשוב שהכותבים היו שיכורים בעצמם....
ובקשר לשירי החילונים:
חכמה בגויים תאמין. (בחילוניים). גם חכמת השירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:06 לינק ישיר 

שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם חכם ... שואל כענין ... ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי ומודה על האמת וחלופיהן בגולם:

(אבות ה, ז)

גולם פשוטו מעולם הוא בהיל לדבר ... ונבהל להשיב. ושואל שלא כראוי ומשיב שלא כענין ... ואינו מודה על האמת. ובוש ללמוד. ובוש לומר לא שמעתי.
                                                                                                            (אבות דרבי נתן פרק מ)

תוקן על ידי אחא ב- 22/10/2007 10:08:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:43 לינק ישיר 

קרמל,
אין בכלל מה להשוות!שירי היין של אבן עזרא ואבן גבירול,גם מבלי לדעת את הרקע אולי ייראו קצת משונים אבל רואים בהם גאונות נפלאה משא"כ בשירים האוויליים של ה"משוררים",ענקי הרוח מטעם עצמם שבשיריהם אין טעם ואין ריח ואפילו לא שייך להתווכח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:45 לינק ישיר 

השיר על הנדל הוא שיר ילדים מוצלח במיוחד! יתכן שאתה, בתור גולם, אינך יודע אפילו מה זה נדל...השיר נכתב מנקודת מבט של ילד הרואה נדל, מרבה רגליים, וחושב כמה זמן עובר עד שהוא לובש כפפות לכל גפיו וכמה זמן הוא לוחץ ידיים בכל הגפיים הללו.

השיר של רחל גם הוא מביע את הרגשתה לגבי גילה. את השיר של אלתרמן שהוא בעצם פזמון מושר שיש לו סטנדרטים אחרים משירה, שיבשת. לא "צומח" אלא "שמח", ואם היית מכיר את התקופה המדוברת, בשנות הארבעים או החמישים, היית אומר שהוא נותן תמונת מצב על התקופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 10:46 לינק ישיר 

קב חרובים
לא דיברתי על המהות של השירים, (אם קראת טוב הבנת שאני לא משווה ביניהם בכלל).
אבל מה שרציתי להראות שאי אפשר לשפוט שירה על ידי קריאתה בלבד!
שירה זו אומנות מסויימת ואי אפשר לקרוא אותה בשטחיות.
ברור שאין מה להשוות בין גדולי ישראל למשוררים פשוטים (כנראה הייתי צריכה להוסיף את המלים: להבדיל אלף אלפי הבדלות... ואז הכל היה בסדר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 11:05 לינק ישיר 

קרמל,
כנראה שלא הבנת אותי.בשירי היין של גדולינו עליהם דיברת אפשר לראות בקריאה פשוטה את הגאונות העצומה(לא הגדלות בתורה,אלא בשירה ובאופן כללי) מה שאין אצל המשוררים המודרניים.
וודאי שלא עלה על לב מעולם באמת להשוות בין אבן עזרא לאלתרמן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 11:09 לינק ישיר 

אתה צודק, מכל הבחינות השירים הרבה יותר איכותיים. מלבד התוכן, גם המבנה הספרותי למי שמבין (החריזה, אקרוסטיכון וכו'...), מה שלא נמצא בכלל בשירה המודרנית והוא מודל פשוט של שירת ימי הביניים.
אבל בגולם עסקינן, וחוץ מזה מי שמחפש לתת ביקורת לא רואה את מה שאנחנו רואים בקריאה פשוטה...
לצערנו, כמובן.

קב חרובים,
תודה על הביקורת הבונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2007 11:11 לינק ישיר 

תזכורת:

לפני מספר ימים "אני הגולם" ( = גולם חדש בעולמנו) "ביקר" את הקריקטורה של פ. חובב, וגילה לעין כל את ערוותו, שאפילו קריקטורה פשוטה, מבריקה ושנונה, הוא אינו מסוגל לפענח. "יוני" בציור קטן ביטא בדיוק את מה שפובלציסטי יתד והמודיע ביטאו במאמרים ארוכים. הקריקטורה היתה ללא שום סממן פוגע, ללא יהודי עם אף ארוך, ללא רב עם משקפי שמש, וללא יהודי לבוש כאפיה.

ואעפ"כ "אני הגולם" יחד עם כל העדר מסוגו, צעקו: אנטישמים...!!! שונאי ספרדים...!!! כן, הם ראו בקריקטורה העדינה הזו "ביטויי אנטישמיות" ו"שנאת ספרדים".

אז אדם שאינו יודע ומבין מה היא "קריקטורה" בעולם העיתונות, ומה היא באה לבטא, ונדמה לו שזה סוג של פשקוויל, אדם כזה נעשה בוקר בהיר אחד "מבקר שירה".

לך תסביר לאדם רפה שכל מה היא שירה (ולצורך ענין זה לא משנה כלל אם מדובר ב"עתה כתבו לכם את השירה הזאת", או בשירת קדמונינו שכולה קדושה וטהרה, או להבדיל בשירה ריקנית הבאה לבטא מבט "רוחני" של המשורר בעולם ההבל שלנו)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אוי, כמה שהחילונים מטומטמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext